Results 1 to 9 of 9
-
29-04-2007, 07:09 #1
Hello .. Χαιρομαι που δεν ειμαι μονη :)
Καλησπέρα - Καλημέρα ανάλογα ....
Στέλνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλους και όλες :)
Χαίρομαι πού δεν είμαι μόνη μου ... Δεν είναι πως δεν έχω φίλους - παρέες ... Αλλά άντε να τους εξηγήσεις και άντε να καταλάβουν .... Τι να τους πώ πως από τα 13 (τότε είναι το πρώτο βουλιμικό επισόδειο που θυμάμαι) το φαί με τρώει και όχι εγώ το φαί ?
Από μικρή ασχολούμουν με τον αθλητισμό και αργότερα έκανα και ερασιτεχνικό πρωταθλητισμό ..... Παρόλα αυτά ποτέ δεν ημουν λειπόσαρκη αλλά ουτε και παχύσαρκη... είχα κανονικές διαστάσεις. Και όμως ... Τα βουλιμικά επισόδεια έδινάν και έπερναν αλλά τα δικαιολογούσα ως ... Τόσες ώρες προπόνηση .. πεινάει ο οργανισμός .. ξεφεύγει. Μέχρι τα 18 είχα κανονικό κορμή ... και το πως έχω ψυχογεννή Βουλιμία ... ούτε που το υποψιαζόμουν ... Στα 18 έπαθα κάπιο ατύχημα σε έναν αγώνα και αναγκάστικα να μείνω ακίνητη ... 6 μηνες . όπως λέω χαριτολογώντας ... επεσε στο κρεβάττι 55 κιλα και σηκώθηκα 85.
Στην αρχη δεν σοκαρίστικα ... οκ .. τοσο καιρο ακίνητη ... εε είχε μάθει και ο οργανισμός να τρώει ... έτσι έλεγα... Τον αθλητισμό τον άφησα καθώς ήταν δύσκολο να συνεχίσω ... Τα βουλιμικα επεισόδια συνεχίζονταν ... Δεν ξέρω τι ήταν αύτό που με ξύπνησε .. από τον λήθαργο που είχα ρίξει τον εαυτό μου .. Τα 130 κιλά στα 22 χρόνια μου που έδειξε η ζυγαρία - Το ότι συνειδητοποίησα πως είχα να βγώ από το σπίτι 3 μήνες - η ο λόφος από delivery σακούλες γύρω μου ... Ποτέ δεν το έμαθα .. Αλλά χτύπησε Alert μέσα μου Oχι πως είναι Χοντρή αλλά πως ΔΕΝ είμαι κάλα .... Δεν είμαι ευτυχισμένη και πάνω από όλα δεν είμαι 'εγώ'.
Αποφάσισα να δώ κάποιον ψυχολόγο ... Πήρα βαθεία ανάσα και είπα ... Ναι θα το κάνω 8α με βάλω απέναντι και θα με αντιμετωπίσω .... Μετά από 2 χρόνια ψυχανάλυση πολλά άλλαξαν ... Ναι μέν δεν μπόρεσα ποτέ να ξεπεράσω την τάση μου για βουλιμικά επεισόδια αλλά .. απο τα 25 έως τώρα 27 τα ελένχω ... έχω καταφέρει να τα περιωρίσω σε μηνιαία βάση εκεί που ήταν καθημερινά και πολλές φορές έχω καταφέρει μικρές αλλα ουσιαστικές νίκες σταματώντας αφού είχα αρχίσει και μεγάλες νικες μη αφήνοντας να αρχίσει καν ... Τώρα είμαι 117 Kgr ... Εχω κάνει οτί δίαιτα φαντάζεστε και δεν φαντάζεστε ... έχω πληρώσει τσαμπαδίστικα λεφτά σε ινστιτούτα και γυμναστήρια ... αλλά εκεί .. πέφτς 5 κιλά και σε μία βδομάδα πάλι πίσω.... ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ... Δεν είναι η ομορφία ... ούτε τι λένε οι άλλοι ... ʼλλωστε ποτέ δεν είχα πρόβλημα στο θέμα sex . Είμαι εγώ που δεν νιώθω καλά στο πετσή μου .... Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω ... Δεν είναι εγώ ... ΔΕΝ θέλω το τέλειο .. την χρυσή τομή ψάχνω...
Πρόσφατα ... σκέφτηκα την λύση του χειρουργείου ... βρίκα και γιατρό που εμπιστεύομαι .... Αλλά δεν εμπιστεύομαι εμένα ...
Ο γιατρός ώς σωστός άνθρωπος και επαγγελματίας μου έδωσε τα url κάποιον forum με θέμα την παχυσαρκεια και την χειρουργικλη λύση ... Αλλά ... 'μου παραπεσαν' .. Πηγαίνοντας από πειραιά ΄- κρήτη .... τα είχα στην τσάντα και με το που έφτασα .. Τα άφησα να ..'χαθούν' αναβάλωντας συνεχώς να μπώ και να ψάξω και να μαζέψω τις ερωτήσεις μου , να μιλήσω με ανθρώπους όπως και εγώ ... Δεν έχω ιδέα αν αυτό είναι ένα από τα forum. Μπήκα στο google και σας βρήκα ... Πήρα μία βαθεία ανάσα και είπα ΟΧΙ ΑΛΛΟ δεν θα με σαμπωτάρω άλλο.
Έτσι αποφάσισα να σας γράψω για μένα ... Να αναλάβω μία 'υποχρέωση' απέντι σε ανθρώπους που με νίωθουν και ας είναι άγνωστοι ... Την Δευτέρα θα πάρω τηλέφωνο τον γιατρό να του ξαναζητήσω τα forum. θα κάτσω να κοιτάξω να ψάξω και να αποφασίσω ....
LOL εγραψα πολλα .. συνχωρέστεμαι αλλά απόψε είναι δύσκολη νύχτα - ξημέρωμα για μένα ... και κάπου ήθελα απλά να μιλήσω .. Χαίρομαι που σας βρήκα ...
Ευχαριστω.. :)
- 29-04-2007, 10:53 #2
ifigeneia καλώς ήλθες και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου!
Τα forum που έχω να προτείνω για το θέμα που σ' ενδιαφέρει είναι :
http://www.obesity.forumup.gr/
http://www.daktylios.gr
Eκεί, μπορείς να βρεις πάρα πολλές πληροφορίες και απόψεις σχετικώς με τη χειρουργική λύση κατά της παχυσαρκίας, ενώ σου δίνεται και η δυνατότητα να μιλήσεις με πάρα πολλά μέλη που έχουν κάνει τέτοιες επεμβάσεις.
Καλή δύναμη και συνέχεια σε ό,τι αποφασίσεις. :)
29-04-2007, 16:46 #3
καλως ηρθες γλυκια μου...χαιρομαι που αποφαισες να δεις το προβλημα καταματα και να μην το αφησεις αλλο στην τυχη του..εγω ημουν 57 κιλα και πηρα 25 κιλα σε 3 μηνες...δηλαδη ειμαι 82...ημουν βουλιμικη 3 χρονια..εχω να κανω επεισοδιο μισο χρονο πια..και ειμαι περηφανη για αυτο..ολα θα πανε καλα!.εμπιστευσου τον εαυτο σου,, το αξιζεις οπως ολοι μας και ολα θα πανε καλα!..παλεψε το και θα βγεις νικητρια! και για μενα, συμφωνα με την αποψη μου βαλε δακτυλιο..ειναι η λυση στην παχυσαρκια!..φιλια!
29-04-2007, 17:06 #4
Καλώς ήλθες Ιφιγένεια!
Ναι, δεν είσαι μόνη... και ξέρω πόσο υπέροχα σου ακούγεται αυτό... Όχι φυσικά ότι χαιρόμαστε που υπάρχουν κι άλλοι προβληματικοί, αλλά να... στην κατάστασή μας η απομόνωση και η μοναξιά είναι τα πλέον δεδομένα...
Και η κατανόηση! Σημαντικό! Είναι φοβερά σημαντικό να ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που μπορούμε να τους πούμε τι μας συμβαίνει και να καταλάβουν τι εννοούμε και τι περνάμε...
Καλή συνέχεια λοιπόν, σε ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις...
Εδώ είμαστε!
29-04-2007, 18:29 #5
Ευχαριστώ πολύ για τις απατήσεις και το καλοσόρισμα :)
Kleanthis σε ευχαριστώ για τα url το http://www.daktylios.gr το ανακάλυψα καθώς δίαβαζα το forum και έχω ίδη κάνει registration πριμενω να κάνει αccept ο Admin . Θα κοιτάξω και το άλλο που μου έδωσες :D
RedCircle
Αυτό που μου αρέσει είναι πως εδώ την έκφραση "Δεν μπορείς να φανταστείς πως είναι " δεν χρειάζετε να την χρησιμοποιήσω ... Ξέρετε .. Το νίωθετε όπως και εγώ ....
Αυτό πάντως που έχω συνειδιτοποιήσει είναι πως η μοναχία και η απομόνωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προβλήματος και είναι συνάμα αίτιο και αιτιατό. Σε βάζει μέσα στον φαύλο κύκλο ....
Free
Ελπίζω να καταφέρω και εγώ να μην έχω κανένα βουλιμικό επισοδείο .. Αχ πολυ χαίρομαι για σενα :)
Φιλία σε όλους ..
Σύντομα ελπίζω να σας πω πως πήγε και πού κατέληξα με το θέμα ... χεχε να βάλω και την μεζούρα στο signature μου :D να την βλέπω να κατεβαίνει ..... (αισιοδοξία πάντα χρειάζετε και ας είναι η ν-οστή προσπάθεια .... ποίος ξέρει τώρα ίσως τα καταφέρω)
29-04-2007, 20:52 #6
Καλως ηρθες Ιφιγενεια!
Σου ευχομαι εδω να βρεις την υποστηριξη την βοηθεια και τους φιλους που θα μπορεις να τους τα λες εξω ''απο τα δοντια''!!
Με χαρα και τσαχπινια παιδια!!
29-04-2007, 22:18 #7
Γεια σου ιφιγενεια !!!!!!!!!!!
Γειά σου μικρή μου.
βάλε τέλος στις στεναχώριες σου, ξεκινα μια διαφορετική αντιμετόπιση στα θεματα που σε απασχολούν και μαζί θα τα καταφέρουμε, να φτάσουμε το όνειρο.
Πρώτα απολα να έξοπλιστεις με μπολικη υπομονή!!
Ο δρόμος ειναι μακρύς και ξέρω ότι ανυπομονείς να τα χάσεις όλα και γρήγορα!!! Αν γινόταν και σε μια νύχτα!!!
Πρέπει να εξοπλιστούμε με υπομονή και επιμονή!.
Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι με καποιον διαιτολόγο διατροφολόγο? εκτώς απο τα κέντρα αδυνατίσματος που μόνο τα λεφτά μας θέλουν.
Γιατι θέλεις να καταφύγεις στην χειρουργική επεμβαση αμέσως και δεν το παλευεις με διατροφή και ψυχολογική υποστηρηξη?
Ευχομαι να πάρεις την σωστη αποφαση για σένα.
Εμείς εδω θα είμαστε.
30-04-2007, 00:57 #8
Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι με καποιον διαιτολόγο διατροφολόγο? εκτώς απο τα κέντρα αδυνατίσματος που μόνο τα λεφτά μας θέλουν.
Αλλά χτύπησα ξανά το πόδι μου και έμεινα ακίνητη 8 μηνες περίπου για να γλιτώσω ενα πολυ άσχημο χειρουργίο.
Δεν ξέρω προσπαθώ μρ διατροφολόγους καιρό τώρα αλλα δεν λεεί να ξεκολλήσει και γενικά δεν ΄ξέρω ... προσπαθώ πολύ καιρό με αυτόν τον τρόπο .. νίωθω πως μετά από τόσες αποτυχυμένες προσπάθειες να πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το χειρουργίο ειδικά αφού τείθετε και θέμα υγείας καθώς (να και δεν το απραδεχομαι ) πονάνε τα γόνατά μου.
Δεν ψάχνω γρήγορη λύση ... Απλά μια λύση που να μου ταιρίαξει και να δουλέψει μαζί μου.
30-04-2007, 11:00 #9
Να αλλάξουμε την ζωη μας
γειά σου ιφιγένεια μου,
Αν νιώθεις ότι δέν έχεις άλλα αποθέματα κουράγιου και θέλεις να κάνεις κάτι δραστικό, θα σε συμβούλευα να βρείς πρώτα τη ρίζα του κακού!, δηλ. τι ειναι αυτο που σε ωθεία στο φαγητό, κατα ένα μεγάλο ποσοστο οι λογοι ειναι ψυχολογικοι, έχω καιγω το ιδιο πρόβλημα έχω, όμως τωρα τελευταία προσπαθώ να εντοπίσω τα προβληματα που με ωθουν στο φαγητό και παρακολουθώ το εαυτό μου και τις αντιδράσεις του. Μπορούμε να βρούμε την λύση ιφιγένεια, όλα είναι μέσα στο μυάλο μας, αυτο που πρέπει να συνειδητοποιησουμε είναι το να αλλάξουμε τρόπο ζωής και αντιμετόπισης της τροφής.
Δεν μπορεί μια ζώη να είμαστε ερμαια του φαγητού και της λιγούρας μας.
Καιγω που σου τα λέω τα ίδια περνάω μεσενα, όμως θα το παλέψω!
Θα τα καταφέρουμε που θα πάει!!
φιλάκια
Όλα είναι τα χρήματα
15-07-2025, 15:02 in Με καφέ και συμπάθεια....