Που σταματάει η διατροφή και αρχίζει η εμμονή; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Junior Member
    Κορίτσια καταλαβαίνω οτι έτσι είναι αλλά σκεφτείτε και το εξής: ναι μεν τα 44 είναι αρκετά κιλά αλλά αν δώσω θάρος στον εαυτό μου που θα με βγάλει? Εγώ δεν το βλέπω ως θρίαμβο αλλά ως τη συμπεριφορά που έπρεπε να έχω υιοθετήσει εδώ και χρόνια και το ανέβαλλα. Γι'αυτό πιέζω τον εαυτό μου. Και δεν είναι ζήτημα στέρησης καθόλου γιατί θα το κόψω το χέρι που θα απλώσει να πάρει γλυκό, μακαρόνια ή αναψυκτικό. Εχω γίνει τόσο απόλυτη πλέον. Και θα θέσω ένα ακόμα δίλλημα από, ας πούμε, εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρων. Έαν η αφαγία "παγώνει" το μεταβολισμό και δεν χάνει κανείς, οι ανορεκτικοί που δεν τρώνε γιατί χάνουν κιλά? Αυτό το ερώτημα έχω στο μυαλό μου.
    Kyveli σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το κουράγιο που προσφέρεις. Η διαφορά στα ρούχα είναι όντως θεαματική αλλά έχω πάψει να εντυπωσιάζομαι πιά. Μου είναι αδιάφορο αν χωράω δύο φορές στα παλιά μου ρούχα. Γιατί θα πρέπει να το πάρω πάνω μου απο τη στιγμή που παλεύω μια κατάσταση για την οποία εγώ και μόνον εγώ είμαι υπεύθυνη? To be honest, οι μόνες φορές που ένοιωσα ευχαρίστηση ήταν 1, 2 φορές που περνώντας απο μαγαζιά είδα την αντανάκλασή μου στο τζάμι. Μου άρεσε αυτό που είδα και αυτές οι μικρές στιγμές μου έδωσαν αφάνταστη ικανοποίηση, είναι αλήθεια. Έχετε δίκιο σ'αυτά που λέτε και εντάξει έχω αρχίσει να συνέρχομαι λίγο απο την κακή αυτή φάση και θα ακολουθήσω το πρόγραμμα της διαιτολόγου μου με θρησκευτική ευλάβεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Απλά για μια στιγμή βρέθηκα σε ενα δίλλημα, πες γιατί κουράστηκα ίσως 1 χρόνο τώρα, πές γιατί ανυπομονώ να βάλω κι εγώ ένα αέρινο φορεματάκι όπως όλες οι κοπέλες, για 1002 λόγους. Αλλά βλέπω όντως πως η αφαγία δεν είναι το καλύτερο μονοπάτι. (Πάντως για καθαρά στατιστικούς λόγους θα σημειώσω σε ποιά κιλά θα με κοιτάξει ο πρώτος άντρας. Έτσι, για να διαψεύσω την κολλητή μου που ισχυρίζεται πως η χυλόπιτα μπορεί να μην είχε σχέση με τα κιλά μου. Τα πάντα έχουν σχέση με τα κιλά, αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό. Και αυτό με επαναφέρει στο αρχικό ερώτημα του αν θα πρέπει να μπεί κανείς στη διαδικασία να είναι οπωσδήποτε αδύνατος για να ενδιαφερθούν οι άλλοι γι'αυτόν. Απο κάποια στγμή κι έπειτα όμως, αυτό το ερώτημα παύει να υφίσταται γιατί πρέπει να κοιτάζουμε το σώμα μας και την υγεία μας πάνω απ' όλα. {Όπως λέει και ο Μοντεχρίστος.."Καιρός ν'αφήσουμε τους εγωισμούς και ν'ασχοληθούμε με τους εαυτούς μας!!!"}

"τα πάντα έχουν σχέση με τα κιλά"....

Ακου λίγο και αυτό... "τα πάντα εχουν σχέση με την ψυχολογία που εκπέμπεις"

Νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου, επειδή δεν είσαι στα κιλά που θες; Αυτό το αίσθημα δυσφορίας με εσένα την ίδια σε διακατέχει και ρίχνει την αυτοπεποίθησή σου στα σκουπίδια; Ε, τότε εκπέμπεις, έστω και ασυναίσθητα αυτή την ενέργεια.
    Οπότε και οι γύρω σου εκλαμβάνουν υποσυνείδητα αυτή την αρνητική ενέργεια...

Έτσι πιστεύω... Ναι τα κιλά μας μπορούν να είναι ένας ΑΚΟΜΗ λόγος να μη μας ζητήσει κάποιος σχέση/έρωτα/κλπ... Αλλά δεν είναι Ο λογος.

Αν έχουμε μια γυναικάρα, δυναμική με αυτοπεποίθηση που στο πέρασμά της κάνει τα πάντα να τρίζουν γύρω της, και η προσωπικότητά της κυριαρχεί, δε θα περάσει απαρατήρητη...

Από την άλη η κακή ψυχολογία και η αρνητική ενέργειά που ίσως εκπέμπουμε θα περάσει υποσυνείδητα στον υποψήφιο... Εκείνος δεν ξέρει το λόγο. Ναι ο λόγος για αυτή την κακή ενέργεια είναι το ότι δε νιώθουμε καλά=κιλά, αλλά όχι για τον άλλον...

Ο δυναμισμός και οι ισχυρές προσωπικότητες δεν καταπιέζονται από παραπανίσια κιλά, ακπέμπουν και ακτινοβολούν ούτως ή άλλως.

Senior Member
    ειμαι ατομο που υποστηριζω σφοδρα οτι η ψυχολογια ειναι αυτη που μετραει πανω απο ολα και οχι τα κιλα...αν ειμαστε καλα, βγαζουμε αυτο και στους αλλους...οτι αν εχεις αυτοπεποιθηση ολα ειναι αλλιως και οι αλλοι σε αντιμετωπιζουν διαφορετικα...αλλα ρε κοριτσακια μου μην γελιομαστε...μετραει η εξωτερικη εμφανιση και μαλιστα μετραει πολυ...ειδικα στις σχεσεις με το αλλο φυλο...ειναι λογικο...ας δουμε τα πραγματα καταματα...η εμμονη που εχουμε με τα κιλα ειναι πολυ μεγαλη αλλα οχι και τοσο παραλογη...βλεπουμε το ρατσισμο που υπαρχει απεναντι στους παχυσαρκους..τον βιωνουμε πλεον καθημερινα...και δεν νομιζω --οτι και να μου λενε-- οτι ισχυει το ρητο: "τα παχη μου, τα καλλη μου"...καμια δεν ειναι ευτυχισμενη ουσα παχια-χοντρη...δεν το χωραει το μυαλο μου αυτο..με πληγωνει αυτο που λεω ή μαλλον αυτο που συνειδητοποιω...αλλα δεν αλλαζει..για αυτο εχουμε αποτρελαθει ολοι με τις διαιτες, τις κρεμες αδυνατισματος, τις χειρουργικες πλαστικες επεμβασεις...γιατι ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΝ ΠΑΧΥΝΟΥΜΕ...πραγμα που υποδηλωνει μοναξια, κλεισιμο στον εαυτο μας και ακομα περισσοτερο παχος...τελοσπαντων..
    tartanchris μου συνεχισε την προσπαθεια σου με ηρεμια, μην σε επηρεασουν τα παραπανω...εχεις καταφερει πολλα..44 κιλα????????????????......απλα συγχαρητηρια!...δεν εχω να πω κατι αλλο...τουλαχιστον στα δικα μου ματια εισαι ηρωας και το εννοω!

Junior Member
    Σίγουρα η Kyveli έχει δίκιο σ'αυτό που λέει αλλά δεν είναι αξίωμα ο παράγοντας της ψυχολογίας. Ποτέ δεν είχα αρνητική συμπεριφορά στην κοινωνική μου ζωή, έχω κάνει 3 κουμπαριές και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι πάντα εμένα βάζουν να κάνω τις ερωτήσεις ή να πειράζω τα γαρσόνια για παράδειγμα! Τα λέω όλα αυτά γιατί συμφωνώ με 'σένα free όταν μιλάς για καθημερινό ρατσισμό. Και η επίγνωση αυτής της συμπεριφοράς και των διακρίσων που όλοι έχουμε υποστεί είναι ο χειρότερος σύμβουλος όπως λές. Και αυτό που επίσης εξακολουθεί να είναι ακατανόητο για 'μένα είναι το γιατί οι άντρες υπομένουν τα καπρίτσια, τους βεντετισμούς και τα "ναζάκια" κάποιων γυναικών αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν μια ευκαιρία σε ένα, δυνητικά, πιο αξιόλογο άτομο με περισσότερα κιλά όμως. Μπαίνοντας λοιπόν στη διαδικασία να διαμορφώσω εγώ τον εαυτό μου στις απαιτήσεις της εποχής, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχτώ οτι υπάρχει άλλος άξονας αξιολόγησης στις μέρες μας πέραν της εμφάνισης.

Senior Member
    τα κιλα μετρανε κοριτσια...με μια διαφορα...μετρανε στισ "τυπου"σχεσεισ...και οχι στισ πραγματικεσ σχεσεισ....δεν ξερω αν καταλαβαινεται τι θελω να πω...ο αλλοσ θελει να κανει sex τωρα οχι να κανει σχεση....αυτοσ που θελει να κανει σχεση θα κοιταξει να σε "μαθει" και αναμφισβητητα θα προτιμησει εσενα και οχι την διμετρη ηληθια γκομενα...οπωσ επισησ θα προτιμησει την διμετρη εξυπνη γκομενα και οχι εσενα..γιατι κοριτσια υπαρχουν απιστευτα ομορφεσ καλεσ και αξιολογεσ κοπελεσ και δεν συναγωνιζομαστε τετοια πραγματα ΑΚΟΜΑ....το τονιζω...¨)εμεισ οι τροφαντουλεσ εχουμε μια διαολεμενη ικανοτητα να κανουμε ολουσ να μασ συμπθουν και να τρελαινονται για την παρεα μασ αλλα οχι ερωτικα...δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο...ειναι η πραγματικοτητα...ωρεσ ωρεσ ομωσ με κουραζει...αισθανομαι οτι πρεπει να ανταποκριθω στο ρολο που με εχουν βαλει η αλλη να παιξω χωρισ κακια ετσι νιωθουν και φοβαμαι οτι αν δν τα καταφερω δν θα αξιζω τπτ...ουτε καν αυτο...

Junior Member
    Katerina23 αυτό που νοιώθεις, πως δεν μπορείς να ανταποκριθείς, είναι ακριβώς αυτό για το οποίο μιλούσα πρίν. Πως πρέπει εμείς να γίνουμε αυτό που θέλουν οι άλλοι για να μην είμαστε μόνες. Και φυσικά καταλαβαίνουμε όλες τη διαφορά σχέσης-sex αλλά εμάς ποιός μας μας σκέφτεται?!!...έχω ακούσει για μια ολιγομελή φυλή αρσενικών που προτιμάνε τις παχουλές γυναίκες..Δεν πλησιάζουν, λένε, γυναίκα αν δεν είναι τουλάχιστον διπλάσια απο τους ίδιους!!! Nice ha? Έπρεπε να είχα βρεί ένα τέτοιο δείγμα πρίν απο χρόνια.. Καλά όχι οτι κι αυτό είναι υγειές γιατί ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα να αποκλείεις κάποιον λόγω εμφάνισης αλλά αν δεν το δώ έτσι πότε-πότε, θα τρελαθώ!!!

Senior Member
    katerina23 εχεις δικιο σε αυτο!..αν η αλλη ειναι κουκλαρα αλλα με μυαλο στουρναρι φυσικα και δεν θα την προτιμησει ια σχεση..ειναι λογικο...συμφωνω, συμφωνω και επαυξανω...απο κει και περα χανεις κιλα απλα για να αισθανεσαι οκ με σενα γιατι τουλαχιστον εμενα μου βγαινει αυτο το κομπλεξ που εχω στην σχεση μου με το αλλο φυλο και αυτο σιγουρα κουραζει τους αντρες...

Junior Member
    Και όμως παιδιά..παρακαλάνε οι άντρες για σχέσεις με τέτοιες γυναίκες..υπάρχει βέβαια και το one-night stand για το οποίο μιλούσε η Katerina23 αλλά εγώ έχω παρατηρήσει πως ακόμα και όταν κάποιος θέλει να κάνει μια κανονική σχέση πάλι τις αδύνατες προτιμάνε. Τώρα αν έχει να κάνει με την ανδρική ματαιοδοξία τύπου "κοιτάτε τι κομμάτι χτύπησα" ή με την υποσυνείδητη επιλογή τους λόγω γονιδιακής προσταγής (αναπαραγωγή=γυναίκα=αδύνα� �η γυναίκα=πιο υγειής μάνα για τα παιδιά μου) αυτό δεν το ξέρω...{Αν και το δεύτερο το αποκλείώ..δεν τους έχω ικανούς για τοσο σύνθετη σκέψη..}

Senior Member
    tartan chris πρωτγη φορα ακουω οτι το να εισαι αδυνατη κανεισ πιο γερα και υγιη παιδια....εαν αυτο αληθευει τοτε εχω μεινει κοκκαλο και εχω και ενα λογο οχι πια εγωιστικο να συνεχιζω την προσπαθεια μου και να το σκεφτουμε ολεσ μασ...ρε κοριτσια αν βαλουμε εναν κατω θα τον κανουμε να πει τον δεσποτην Παναγιωτη χεχεχε...πρωτα γιατι εμεισ θα κανουμε sex για να το ευχριστηθουμε ΕΜΕΙΣ γιατι δεν νομιζω οτι οταν κανουμε περιστασιακο σεχ θελουμε σχεση...τουσ πηδαμε και φευγουμε{ασ με συγχωρεσετε για τισ εκφρασεισ}ετσι απλα χωρισ κομπλεξ και σ αγαπω μα γαπασ τι θα γινει με μασ...θεωρω οτι ειμαστε υπερμετρα sexy και ερωτικεσ απο τισ συλφιδεσ και πιστευω οτι αυτεσ εχουν μεγαλυτερο προβλημα απο εμασ και το βγαζουν και στο κρεβατι...το λεω αυτο επειδη πριν αρραβωνιαστω και σαν φοιτητρια εκανα σχεσεισ σαρκικου τυπου ΟΧΙ one night stand καταλαβαινεται τι εννοω και μετα που μιλουσαμε με τον {τυχερο χε χε χε }μου ελεγε και αυτοσ το ιδιο πραγμα!!!ομωσ το προβλημα ειναι αυτο οι αντρεσ θελουν να λενε "κοιταξτε τι κομματι χτυπησα" και ασ τισ παρακαλανε μετα να πεσουν στα 4 χε χεχε και αυτεσ να λενε "αχ μη μη μη τακη εχω ψωμακια ντρεπομαι"χαχαχαχαχαχαχαχ� �χαχα!!!!!μετα ομωσ κοριτσια μασ ερωτευονται...γιατι κανουμε και καλο sex και ειμαστε και απαιχτα παιδια¨)ομωσ πρεπει να μα σδωθει η ευκαιρια!!!!Τartan chris να ξερεισ οτι υπαρχει αυτοσ που ονειρευεσαι...ειμαι οπαδοσ αυτησ τησ αποψησ και θα ερθει οσα κιλα και να σαι και θα ναι για σενα δικοσ σου και μονο...

Junior Member
    Katerina είπες αυτά που σκεφτόμουν κι εγώ για τις σχέσεις! Το θέμα της εγκυμοσύνης το έθεσα λόγω επιπλοκών, δεν είμαι γιατρός αλλά υποθέτω πως το επιπλέον βάρος αυξάνει τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά. Anyways, αυτά με τις σχέσεις. Όταν ολοκληρώσω την προσπάθειά μου όμως αλλίμονο στον πρώτο! Αυτό μόνο έχω να πώ..!!! Θα τα πληρώσει όλα αυτός!!! χα χα χα χα χα χα Ότι μου έσυραν οι άλλοι τόσα χρόνια θα τα σύρει αυτός!!! (Είμαι φοβερά..ώριμο άτομο έτσι??!!)

Senior Member
    TARTANCHRIS περιμενουμε νεα για την διαιτα σου.
    Πως πας αυτον τον μηνα που περασε?
    Και δευτερον θελω να θεσω εκ νεου το θεμα σου με αφορμη καποιες προσφατες δημοσιευσεις.

ΠΟΤΕ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΜΟΝΗ????????

Και εγω θα προσθεσω .
    ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ.

Πρεπει ολοι να το σκεφτουμε σοβαρα αυτο.
    ΦΙΛΙΑ!!!!1

Junior Member
    Αγόρια και κορίτσια...χαιρετίσματα σε όλους! Η διατροφή πάει καλά και παρόλο που έχουν δυσκολέψει τα πράγματα (όσον αφορά το ρυθμό απώλειας) πρέπει να παραδεχτώ πως είμαι ικανοποιημένη απο τον περασμένο μήνα. Στις 17 Μαΐου έκλεισα 1 χρόνο αναδόμησης, όπως μου αρέσει να το λέω, και ένοιωσα πολύ παράξενα. Σκεφτόμουν την κατάσταση που με οδήγησε σε τόσο μεγάλες αλλαγές και πλέον τον σκέφτομαι με συμπάθεια και όταν είμαι στις καλές μου και με ευγνωμοσύνη θα τολμούσα να πώ!!!

Μια και θα συνεχίσουμε το θέμα όμως νομίζω τελικά πως για ανθρώπους που βασανίζονται απο προβλήματα διαχείρησης βάρους μόνο η εμμονή έχει αποτέλεσμα. Και εξηγώ ευθέως τι εννοώ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε εκπτώσεις στην συνέπεια με την οποία ακολουθούμε ένα πρόγραμμα γιατί η μία ολίσθηση δεν είναι ποτέ μία και δεν είναι παρά μόνο η αρχή της κατηφόρας. Κι εγώ έχω μερικές φορές δελεαστεί απο τα αγαπημένα μου πιάτα αλλά τις περισσότερες κατάφερα να αντισταθώ γιατί η ζυγαριά είναι πια ο σύμμαχος που με τους αριθμούς του με εμψυχώνει. Αυτό και το οτι αρχίζω να δανείζομαι τα ρούχα της μητέρας μου που αρχίζουν πλέον να μου κάνουν. Για μένα η διατροφή είναι πλέον εμμονή, αυστηρά όμως μέσα στο κεφάλι μου, δεν μεταδίδω τις απόψεις ή τις γνώμες μου σε άλλους γιατί ξέρω πόσο στοιχίζουν οι "συμβουλές διατροφής". Ό,τι σκέφτομαι για το φαγητό ή τις παλιές μου διατροφικές συνήθειες που παρατηρώ τώρα στους άλλους, τα χρησιμοποιώ για να συνεχίσω την προσπάθειά μου. Όταν μου ανοίγουν συζήτηση αλλάζω αμέσως θέμα όχι γιατί ντρέπομαι ή φοβάμαι να μιλήσω για το βάρος μου αλλά γιατί μου αρκεί η θάλασσα μέσα μου, δεν χρειάζεται να επιβαρύνω και την κοινωνική μου ζωή με αυτό το θέμα. Πρίν μερικές μέρες που είδα την διαιτολόγο μου της είπα πως ανυπομονώ να τελειώσει το πρόγραμμα όχι τόσο για το αποτέλεσμα ή λόγω κούρασης αλλά για να μπορώ επιτέλους να τρώω λιγότερο.

Page 2 of 2 FirstFirst 12