πρωτη φορα μαζι σας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

πρωτη φορα μαζι σας

Καλημερα.
    Ειμαι η Νατασσα. Ειμαι 31 ετων, 1,72 και 180 κιλα.......Εχω προβλημα με το θυροειδη που το αντιμετωπιζω με φαρμακα και εδω και δυο βδομαδες εχω ξεκινησει διαιτα με XENICAL και τα παω αρκετα καλα. Εχω χασει 5 κιλα και νομιζω οτι ειμαι αποφασισμενη να συνεχισω.
    Να ειστε καλα.

Senior Member
    Νατασσα καλωσορισες

Εαν δεν κανω λαθος, οταν ρυθμιζεται ο θυρεοειδης, οπως σε σενα τωρα που παιρνεις φαρμακα, δεν επιβαρυνει πλεον τον μεταβολισμο, οποτε μπορεις να προχωρησεις σε οποια λυση επιλεξεις για το χασιμο του βαρους σου και ευχομαι καλη, καλη επιτυχια σε αυτο!

Ηθελα ομως να σε ρωτησω κατι: τα ζενικαλ στα έδωσε ο γιατρος σου η τα πηρες μονη σου?

καλη μερα να εχεις.

Junior Member
    Ευχαριστω για το καλωσορισμα. Ο θυροειδης, συμφωνα με την ενδοκρινολο που με παρακολουθει θέλει περιπου 40 μερες για να ρυθμιστει. Μετα, δεν εχεις κανενα προβλημα. Η ιδια γιατρος μου εδωσε τη διαιτα με το xenical.

Senior Member
    καλωσορισεσ natiav και μενα ακριβωσ την ιδια αγωγη μου ειχε δωσει και ρυθμισα το θυρεοειδη μου τωρα η διαιτα αφορα αποκλειστικα εσενα¨)τα xenical θα βοηθησουν!καλη αρχη!

Junior Member
    Κατερίνα ευχαριστω. Κάνεις καιρο την αγωγή? Συγγνωμη αλλά δεν εχω προλαβει να διαβασω ολα τα μηνυματα και δε ξερω τις ιστορίες όλων σας.

Senior Member
    νατασα καλως μας ηρθες!...καλη συνεχεια! εμεις ειμαστε εδω για υποστηριξη! φιλια!

Καλώς όρισες natiav καλή επιτυχία με τη δίαιτά σουκαι με τη φαρμακευτική αγωγή... όλα θα πάνε τέλεια, ψυχραιμία και.. νίκησες!

Junior Member
    Ευχαριστω Κυβελη. Ξερετε, βλεπω ποσοι αλλοι ανθρωποι εχουν τα ιδια η παρομοια προβλημετα με τα δικα μου. Σε αυτες τις δυο βδομαδες που κανω διαιτα αισθανομαι μεν δυνατη αλλα υπαρχουν στιγμες οχι που θελω να φαω αλλα φοβαμαι να μην ξανακυλησω. Αισθανομαι ομως οτι εχω πιασει πατο και δεν με παιρνει να μην συγκρατηθω.
    Μακαρι να σας εχω διπλα μου σε αυτη την προσπαθεια γιατι δεν ξερω αν θα ειμαι ευτυχισμενη οταν αδυνατισω αλλα σιγουρα η ζωη μου θα ειναι ποιοτικοτερη.

Senior Member
    μην σκεφτεσαι καν οτι θα ξανακυλησεις..για να παρεις αυτη την αποφαση παει να πει οτι εχεις την δυναμη να συνεχισεις~!...go on!...ειμαστε μαζι σου!

Junior Member
    Η αποφαση αυτη ηρθε μετα απο δυο χρονια απραξιας. Απλα ετρωγα..........Με τη βοηθεια ενος ψυχολογου που επισκεφτομαι εδω και τρεις μηνες καποια μερα αποφασισα να κανω επιτελους κατι για τον εαυτο μου. Βαρεθηκα να ειμαι ετσι οπως ειμαι, βαρεθηκα να στερουμαι τοσα πραγματα στη ζωη μου, απο το να ντυθω, να παιξω με το γιο μου, να παω μια βολτα, να σταματησουν να με βλεπουν οι αλλοι σαν "ογκο". επειτα σκεφτηκα και το αλλο: εχω ενα γιο 3,5 χρονων. Εχω δικαιωμα να του στερησω ενα αδελφακι μονο και μονο επειδη υποκυπτω στα παθη μου?????

Senior Member
    καλημερα natiαv!thn agvgh thn ekana polla polla xronia prin οταν ημουν 14 χρονων μη με ρωτατε πωσ δεν ξερω να σασ απαντησω αλλα απο 106 εφτασα 63 σε δυο μηνεσ τοτε.πηγαινα σε ενδοκρινολογο και μου εδινε διαιτα αλλα πιστευω οτι τα εχασα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα επειδη ηταν παρθενοσ ο οργανισμοσ μου.βοηθαει βοηθαει και το κυριοτερο για μενα ειναι οτι θα ρυθμισεισ επιτελουσ τον θυρεοειδη σου που μπορει να ακουγεται κατι πολυ κοινο αλλα εχει αρνητικη επιδραση σε πολλουσ τομεισ οταν εχεισ αυξημενεσ τιμεσ...απο τοτε με τα τ4 δεν παρουσιασα προβλημα δεν ξανανεβηκαν ποτε οι τιμεσ και το ξεπερασα...απο κει και περα τα κιλα ειναι τελειωσ δικη μα σ αποφαση για αυτο και στο τονισα πιο πανω,...ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεισ γιατι το εχεισ δει ιδιαιτερωσ ωριμα το θεμα απο οτι γραφεισ...εννοειτε οτι ωρεσ ωρεσ θα εισαι χαλια ψυχολογικα αλλα ειναι μεσα στο προγραμμα...η διαιτα η μαλλον διατροφη δεν σου στερει τιποτα απλα εμεισ μαθαμε να στερουμαστε αυτη και γι αυτο μασ βγαινει τοσο hard¨)αλλα δν μασαμε κουκλα!!!θελω σε παρακαλω να μου απαντησεισ σε κατι.αν εισαι υπερβαροσ ενδεχεται να εχεισ προβλημα οσον αφορα τη συλληψη και την εγκυμοσυνη κατ επεκταση?

Junior Member
    Κατερινα, οταν ηθελα να μεινω εγκυος στο γιο μου, σταματησα τα αντισυλληπτκα που επαιρνα (όχι για λογους προστασιας αλλα για να ρυθμιζω την περιοδο μου), ημουν 145 κιλα). Ο γιατρος μου αλλα και η ενδοκρινολογος μου ειπε οτι μπορει να δυσκολευτω και θα δουμε τι θα κανουμε κλπ.
    Παρολ'αυτα εμεινα εγκυος απο τον πρωτο μηνα. Τοτε με βομβαρδισαν με ολα τα κακα που μπορει να μου συμβουν κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης λογω κιλων (ζαχαρο, πιεση, εκλαμψια κλπ). Τελικα τιποτα απο ολα αυτα δε συνεβη απλα γεννησα με καισαρικη και επισκληρηδιο ενα ομορφο αγορακι. Βεβαια πρεπει να σου πω οτι κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης προσεχα παρα πολυ. Γεννησα εχοντας παρει 3 κιλα και βγαινοντας απο το μαιευτηριο ημουν 142 κιλα δηλαδη πιο αδυνατη και απο πριν την εγκυμοσυνη.
    Τωρα ομως ειμαι πιο πολλα κιλα και θα ηθελα να φτασω στο σημειο τουλαχιστον που ημουν πριν. Θα ηθελα να εχω μια ασφαλη εγκυμοσυνη, αν συμβει δηλαδη, και να μη θεσω σε κινδυνο τοσο το μωρο μου οσο και τον εαυτο μου γιατι τωρα εχω ενα αλλο παιδι πισω.
    Σε φιλω