Results 1 to 15 of 20
Thread: Kalos sas brika!!!
-
02-02-2006, 09:39 #1
Kalos sas brika!!!
Geia sas paidia...an kai nea edo sto forum, xetrelathika me tin ousiastiki epikoinonia pou yparxei edo kai amesos egina melos....Kai ego problima me ta kila mou exo apo mikro paidi kai caxno na bro liseis...sas filo tha ta poume syntoma...
- 02-02-2006, 15:28 #2
geia sou sonia ti kaneis? ti thes na kaneis me ta lhla dieta kai tetia? egw ekana prin 4 mines daktylio giati eixa kai egw problima me ta khla mou. ta leme
02-02-2006, 15:57 #3
Originally posted by sonia
Geia sas paidia...an kai nea edo sto forum, xetrelathika me tin ousiastiki epikoinonia pou yparxei edo kai amesos egina melos....Kai ego problima me ta kila mou exo apo mikro paidi kai caxno na bro liseis...sas filo tha ta poume syntoma...
καλωσηρθες στην παρεα μας
ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια.
Τα ατομα που ειναι εδω μεσα ειχαν και αυτα το προβλημα που λες και εσυ.
Πολλα χρονια προσπαθειες με τα κιλα και τελικα παλι απο την αρχη.
Οπως θα διαβασες υπαρχουν λυσεις αναλογα με τα κιλα που θελεις να χασεις.
Οτι πληροφορια θελεις ειμαστε στην διαθεση σου...
περιμενουμε συντομα νεα σου...
02-02-2006, 23:36 #4
Σόνια καλώς ήλθες στο eatingdisorders.gr
Θα ήθελα πολύ να ακούσω την προσωπική σου ιστορία. Για ότι χρειαστείς, είμαστε στη διάθεση σου.
ΥΓ. Θα σε παρακαλούσα θερμά (όπως και σένα Βέρα) να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες.
03-02-2006, 05:56 #5
Χαίρομαι για την ανταπόκριση που είχε το μήνυμά μου. Η προσωπική μου ιστορία με τα κιλά πάει χρόνια πίσω από παιδί. Τότε ήμουν στρουμπουλή....
και μου λέγαν όλοι κάνε δίαιτα κάνε δίαιτα....έχανα 5 ἐπαιρνα 10 μετά και τούμπαλιν....Κάποια στιγμή αποφάσισα να πάω να ψάξω γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου... έκανα πολλά χρόνια ψυχανάλυση και έλυσα πάρα πολλά από τα πράγματα που με βάραιναν και που δεν θα μου είχαν βγει αν δεν είχα κάνει ψυχανάλυση. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Ἐχω κουραστεί τόσο πολύ από τα προγράμματα...από 15 χρονών ή κάνω πρόγραμμα ή είμαι στην αγωνία ότι δεν κάνω πρόγραμμα.....απο την άλλη φοβάμαι την υπόθεση χειρουργείο....και όπως καταλαβαίνετε είμαι στην μέση και κοιτάω αριστερά και δεξιά και δεν ξέρω που να πάω. Είναι εφικτό να χάσει κανείς 50 κιλά μόνος του? Όταν ένα πρόβλημα είναι πάγιο είναι δύσκολη και η λύση του...ευχαριστώ για την ακρόαση....
03-02-2006, 06:14 #6
Viola καλός ο Γαβριήλ? Κάποια γνωστή που έκανε σε αυτόν μου τον έχει συστήσει και αν διάβασα καλά εσύ έχεις κάνει σε αυτόν??
03-02-2006, 08:06 #7
Originally posted by sonia
Χαίρομαι για την ανταπόκριση που είχε το μήνυμά μου. Η προσωπική μου ιστορία με τα κιλά πάει χρόνια πίσω από παιδί. Τότε ήμουν στρουμπουλή....
η δική μου προσωπική ιστορία μοιάζει αρκετά με την δική σου, δεν ήμουν παχουλό κοριτσάκι πάντα αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω κάποιων ψυχολογικών προβλημάτων πήρα πάνω από..50 κιλά
είχα δοκιμάσει τα πάντα, βοδι-line, weight watchers, η δίαιτα της σούπας, του αστροναύτη, του πυροσβέστη και ότι άλλο έχεις κι εσύ διαβάσει.. το αποτέλεσμα ήταν να χάνω λίγα κιλά και μετά να ξαναπαίρνω τριπλάσια.. ξέρεις τα γνωστά..
ακόμα έχω ένα πρόγραμμα πληρωμένο στα bodyline και δεν έχω πάει να το τελειώσω (καλοί απατεώνες κι αυτοί..)
έκανα κι εγώ ψυχοθεραπεία σε ψυχολόγο..
αλλά για να είμαι ειλικρινής εμένα δεν με βοήθησε πολύ.. πήγα κι σε ψυχίατρο.. αυτός μπορώ να πω πως κατάλαβε καλύτερα το πρόβλημα μου..
πέρσι το Πάσχα μου είπε μια φίλη μου γι αυτή την εγχείρηση και ενθουσιάστηκα αλλά φοβόμουν κι όλας το χειρουργείο, έκανα μεγάλη έρευνα πριν το αποφασίσω..
είδα 3 γιατρούς μαζί με τον άντρα μου που είναι κι αυτός χειρουργός σε άλλη ειδικότητα. Στην αρχή ο άντρας μου είχε αντιρρήσεις σχετικά με το να φάω νάρκωση για τέτοιο λόγο αλλά στο τέλος πίστηκε κι αυτός πως δεν υπάρχει άλλη λύση κι έτσι τον Ιούλη ένα ωραίο πρωί
πήγα και την έκανα! όχι απλώς ΔΕΝ το χω μετανοιώσει ..αλλά μακάρι να το ξερα μερικά χρόνια πριν..να μη ταλαιπωρούμαι..
αυτά είναι με λίγα (?) λόγια η δική μου ιστορία.
όσο για τον αν μπορεί κανείς να χάσει μόνος του 50 κιλά η δική μου απάντηση είναι ΝΑΙ μπορεί αν το θέλει πολύ..
ο άνθρωπος δεν λένε πως όλα τα μπορεί?
δεν θα μάθω όμως ποτέ γιατί εγώ δεν τα κατάφερα μόνη μου..
03-02-2006, 21:19 #8
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ SONIA
ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΑΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ 1 ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ 4 ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ .
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ.
ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ BIONIC ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΤΕΣ ,ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ ΟΠΩΣ XENICAL-REDUCTIL Κ.Α...ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΔΕΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΙΑ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ..
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΙΣ
04-02-2006, 00:19 #9
Γειά σας παιδιά
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζλητηση σας. Μιά απορία έχω. Ποιές εξετάασεις πρέπει να γίνουν πρίν την επέμβαση για την ανεκτικότητα (ή την δυνατότητα τοποθέτησης του δακτυλίου?. Ενδιαφερθηκα για μπαλόνι, αλλά μου κάναμε προληπτικά γαστροσκόπιση και βρέθηκε ότι η είσοδος του οισοφάγου μου είναι χαλαρωμένη και δεν γίνεται. Αυτό όμως σμβαίνει και σε όλα τα παχύσαρκα άτομα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να μπεί δατύλιος?
Ευχαριστώ σε όσους μου απαντήσου- καλή επιτυχία στο Λάκη - μακάρι και εγώ μαζί σου.
Gaspe
04-02-2006, 15:32 #10
Originally posted by gaspe
Γειά σας παιδιά
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζλητηση σας. Μιά απορία έχω. Ποιές εξετάασεις πρέπει να γίνουν πρίν την επέμβαση για την ανεκτικότητα (ή την δυνατότητα τοποθέτησης του δακτυλίου?. Ενδιαφερθηκα για μπαλόνι, αλλά μου κάναμε προληπτικά γαστροσκόπιση και βρέθηκε ότι η είσοδος του οισοφάγου μου είναι χαλαρωμένη και δεν γίνεται. Αυτό όμως σμβαίνει και σε όλα τα παχύσαρκα άτομα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να μπεί δατύλιος?
Ευχαριστώ σε όσους μου απαντήσου- καλή επιτυχία στο Λάκη - μακάρι και εγώ μαζί σου.
Gaspe
εγώ έκανα καρδιογράφημα, γενική αίματος
και ακτινογραφία θώρακος πριν την τοποθέτηση του δακτυλίου.
όμως είχα συζητήσει και με έναν γαστρεντερολόγο στην Κεντρική Κλινική για τοποθήτηση μπαλονιού και δεν μου ζητήθηκε να κάνω καμιά εξέταση πριν,
μήπως έχεις κάποιο ιστορικό με το στομάχι σου? αν επιτρέπετε τι δείκτη μάζας σώματος έχεις?
04-02-2006, 19:15 #11
Σ΄ ευχαριστώ ΒΙΟΝΙC για την απάντηση.
Είμαι 45ετών με ύψος 190, βάρος 130 και στρουμπουλός από γεννήσεως. BMI = 35 περίπου. Λίγα ε?
Όμως δεν είναι οι λόγοι αισθητικής αλλά σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πέρασα έμφραγμα πριν 13 χρόνια και επιβίωσα. Αγχώδης τύπος, φοβερά αγχώδης δουλειά, και τελευταία εμφανίζεται και μεταβολικό σύνδρομο (ζάχαρο τύπου ΙΙ, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, υπέρταση κλπ). Δηλαδή άναψε το φυτίλι. Σε πρόσφατη εξέταση για το ζάχαρο έδειξε ότι μου καταστρέφει τα νεφρά. Σε λίγο δηλαδή θα πάω και για αιμοκάθαρση, θεού θέλοντας. Κουράστηκα να κάνω δίαιτες 45 χρόνια. Σκέφτηκα αντί να περιμένω το μοιραίο, να κάνω επέμβαση έστω μπαλονιού, με ελαφρά νάρκωση (μέθη) όπως μου συνέστησε ο καρδιολόγος αλλά προληπτική εξέταση στο στομάχι (έχω από παλιά καούρες μετά από πολύ φαγητό) έδειξε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και πρόβλημα (όχι σοβαρό στο στόμιο του οισοφάγου) και μου είπαν ότι δεν μπορώ να βάλω μπαλόνι διότι θα τα πετάει όλα επάνω. Όμως αυτό συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους και στους περισσότερους παχύσαρκους. Απλώς εγώ το έμαθα προληπτικά. Έχω κάνει πολύ πρόσφατες εξετάσεις και είμαι ΟΚ για τη νάρκωση, (τέστ κοπώσεως με θάλιο, υπερηχοκαρδιογράφημα κλπ αιματολογικές εξετάσεις . Το ταμείο μου πληρώνει και το δακτύλιο. Πιστεύω πως στην περίπτωση τη δική μου είναι μια μόνιμη λύση που μου έμεινε για την απώλεια 30 κιλών μόνιμα, χωρίς να κάνω το φαινόμενο γιο-γιο που είναι επικίνδυνο για την καρδιά. Τότε κόβω όλα σχεδόν τα φάρμακα (σήμερα παίρνω περίπου 17 φάρμακα ημερησίως με κόστος περίπου 400 ? μηνιαία, ας είναι καλά τα ταμεία μας). Αν χάσω 30 κιλά θα παίρνω μόνο 1 -2 φάρμακα ( καμιά ασπιρίνη κλπ) και τέρμα το ζάχαρο. Όμως κολλήσαμε στον οισοφάγο.
Είναι κοινό πρόβλήμα στους παχύσαρκους μπορεί κανείς να μας πει τι γίνεται?
Είναι αδύνατον άτομα με ΒΜΙ 40-45-50 να μην έχουν οισοφαγίτιδα.
Ευχαριστώ πολύ σε όποιο μου απαντήσει .
GASPE
04-02-2006, 20:26 #12
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ GASPE ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ.-
ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ +60 ΚΙΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΥΨΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.-
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.-
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 30 ΚΙΛΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ-
ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ +30 ΚΙΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ -30 ΚΙΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
ΤΑ +30 ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙ Η ΣΚΕΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ.-
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΙΣΩΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ.-
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ :
ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΗΛ 210 3600413
ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΧΠΑΖΙΔΗΣ,ΤΗΛ.: 210-6915007
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΝΑΚΟΣ 6972237366
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ
04-02-2006, 20:55 #13
Σ ευχαριστώ Λάκη. Μπαλόνι δεν γίνεται να βάλω διότι ή βαλβίδα του οισοφάγου έχει χαλαρώσει. Πολλές φορές έχασα αλλά πάλι τα έπαιρνα. Εχανα δέκα και μετά από 8-12 μήνες έπαιρνα 15. τα έχανα και μετά από 2 χρόνια έπαιρνα 20, μετά 25 μετά 30. αυτό γίνεται τώρα και 20 χρόνια. Ο Δακτύλιος δεν είναι διαδιασία μπροστά στα σοβαρά προβλήματα υγείας.
GASPE
04-02-2006, 23:01 #14
[quote]Originally posted by gaspe
Σ΄ ευχαριστώ ΒΙΟΝΙC για την απάντηση.
Είμαι 45ετών με ύψος 190, βάρος 130 και στρουμπουλός από γεννήσεως. BMI = 35 περίπου. Λίγα ε?
- δεν έχεις αυτό που λένε νοσογόνο παχυσαρκία, απλώς παχυσαρκία. αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και τα 30 παραπανίσια κιλά για σένα μπορεί να είναι μείζων θέμα
που έχεις ιστορικό εμφράγματος.
Τότε κόβω όλα σχεδόν τα φάρμακα
- εγώ πριν την εγχείρηση ήμουν μ' ένα maalox στο χέρι.. έπινα σχεδόν ένα μπουκάλι τη βδομάδα.
έπαιρνα κι αγχολυτικά τα οποία τώρα λόγω της καλύτερης ψυχολογικής μου κατάστασης τα μειώνω σταδιακά.
ασφαλώς και για το ζάχαρο το πρώτο που θα σου πει ο παθολόγος είναι να χάσεις βάρος.
άλλος τρόπος να ρίξεις χοληστερίνη κτλ
είναι το περπάτημα. αν έχεις διάθεση περπάτα όσο πιο πολύ μπορείς! κάνει θαύματα στην υγεία το περπάτημα.
Είναι κοινό πρόβλήμα στους παχύσαρκους μπορεί κανείς να μας πει τι γίνεται?
Είναι αδύνατον άτομα με ΒΜΙ 40-45-50 να μην έχουν οισοφαγίτιδα.
- δεν έχω ίδεα επί του θέματος.. γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο κάποιον από τους γιατρούς που σου συνέστησε ο Λάκης.
ο ένας εκ των δύο είναι ο γιατρός που με χειρούργησε.
τον σύζυγο μου που ρώτησα μου είπε πως μπορείς να την κάνεις την εγχείρηση.
όμως είναι χειρουργός σε άλλη ειδικότητα.
γι αυτό καλύτερα να ρωτήσεις τους ειδικούς.
05-02-2006, 07:35 #15
Καλημέρα παιδιά...........πρωινή όπως βλέπετε...χαχα.....θέλω να ρωτήσω κάτι εσάς που έχετε κάνει την εγχείρηση......Τώρα που έχετε κάνει την εγχείρηση και ο καθένας έχει χάσει φαντάζομαι αρκετά κιλά....έχετε καταλάβει τι ήταν αυτό που δεν σας άφηνε να κάνετε δίαιτα? Γιατί ουσιαστικά αυτό κάνετε... κανω λαθος??
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή