Καλη σας μερα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Καλη σας μερα!

Γεια σας.Ειμαι νεα στο site αυτο και το βρισκω πολυ ενδιαφερον.
    Εκανα και το τεστ που υπαρχει εδω,και μου βρηκε αυτο που ηξερα και πριν.Οτι δηλαδη μαλλον πασχω απο υπερφαγια..γιατι εχω ολα τα συμπτωματα της.
    Σε αυτην τη περιπτωση,πρεπει να αναζητησω τη βοηθεια ψυχολογου ή διαιτολογου?
    Να σημειωσω εδω οτι δεν ειμαι παχυσαρκη,ειμαι περιπου 6 κιλα παραπανω.Ομως νιωθω πολυ ασχημα με το σωμα μου και νιωθω συχνα οτι δε μπορω να ελεγξω το φαγητο που τρωω και πιστευω οτι προσπαθω ασυνειδητα να "καλυψω" καποια αλλη ψυχολογικη μου αναγκη.Παλιοτερα ειχα παει σε διαιτολογο ομως καμια διαιτα δε μπορεσα να τη τηρησω για μεγαλο χρονικο διαστημα.:-(
    Τι μπορω να κανω?

Senior Member
    Καλως ηρθες blue-sea!
    Μαλλον καλα το εντοπισες .το πιο πιθανο ειναι να χρειαζεσαι βοηθεια ειδικου ψυχολογου γιατι απο οτι φαινεται κατι προσπαθεις να πεις στον ευατο σου ,αλλα δεν το εχεις εντοπισει ακομη.Ισως και να μην θελεις.Ποιος ξερει??Μονο ο ειδικος και εσυ!!
    ΦΙΛΙΑ!!

Senior Member
    Γεια σου blue sea!! Έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και κατά πάσα πιθανότητα για τον ίδιο λόγο. Και εγώ έχω επεισόδια υπερφαγίας, παρόλο που είμαι κανονική σε βάρος. Παρακολουθώ ψυχολόγο εδώ και 6 μήνες και, μεταξύ άλλων, έχουμε καταλήξει ότι η αδυναμία μου να ελέγξω το φαγητό οφείλεται σε συναισθηματικό κενό που προέρχεται από οικογένεια και ένα αγαπημένο πρόσωπο. Είναι πολύ θετικό το ότι αναγνωρίζεις πως το πρόβλημα βρίσκεται μέσα σου και όχι στο σώμα σου. Θα σε συμβούλευα να δεις κι εσύ κάποιον ψυχολόγο και, ακόμα καλύτερα, σε συνδυασμό με κάποιον διατροφολόγο, ο οποίος ενδεχομένως θα σου μάθει πώς να τρως σωστά και να ελέγχεις τις ποσότητες που χρειάζεσαι.

Junior Member
    Aυτο θα προσπαθησω να κανω κι εγω..Εχω παει στο παρελθον σε ψυχολογο οχι για αυτο το θεμα βεβαια αλλα για αγχος κτλ.
    και απογοητευτηκα.Αλλα αφου πρεπει θα παω σε αλλον ειδικο τωρα και ελπιζω να τα καταφερω.

Senior Member
    Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Εμένα πολύ με βοηθάει και αυτό το φόρουμ. Παίρνω δύναμη από άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και συνεχίζω. Δεν νομίζω ότι κάποιος από το φιλικό ή οικογενειακό μου περιβάλλον μπορεί να με καταλάβει περισσότερο.