Δυσμορφοφοβια!βοηθεια!!!δεν αντεχω αλλο!!!!!!!!! - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 19 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 284
    Senior Member
    Οι αληθινες μας αγωνιες, συχνα μεταμφιεζονται και παιρνουν την μορφη φοβιων ή εμμονων ή πανικων. Ετσι μπεδρευομαστε. Ειδες τι παιχνιδι μας παιζει η ψυχη μας? Η μαλλον τα πονεμενα σημεια της ψυχης μας που δεν αντεχουμε να τα δουμε κατευθειαν κι ετσι μας κρυβονται.
    Η στολη που διαλεγουν, εχει να κανει με τα προσωπικα μας βιωματα.
    Ας πουμε, εκεινη η περιπετεια που ειχες με το προσωπο σου, (τα σπυρακια μετα, οι σκεψεις που θα εκανες τοτε, οι συνδεσεις που θα εκανε το μυαλο σου,) εδωσε μια καλη βαση για να εδραστουν πανω της υπογειες αγωνιες σου.
    Εσυ τωρα, εχεις μια αποστολη, που ηδη, την εχεις ξεκινησει!
    Να αποκωδικοποιησεις ολον αυτο το μηχανισμο.
    Να βρεις τι κρυβουν οι εμμονες σου.
    Η ψυχοθεραπεια ειναι ενας καλος δρομος!
    Κουραγιο, ολα θα πανε καλα!!
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Και οταν παιδια παω στο καθρεπτη οπως τωρα και λεω εισαι ασχημη και μου μενει στο μυαλο τοτε τι να κανω???Εσας σας συμβαινει αυτο?Μετα πως να βγω εξω ???

Senior Member
    Βλεπω τα χαρακτηριστικα και τα βλεπω μια χαρα ομορφα!!!Μηπως ,και αυτο πιστευω οτι σκεφτομαι καπακι πως με βλεπουν οι αλλοι και λεω α,ασχημη!

Senior Member
    Απο την αλλη δε μπορω καθε μερα να ξυπνω και να σκεφτομαι τα ιδια και τα ιδια.Παει να σπασει το κεφαλι μου!!!Η ψυχολογος μου χει πει οτι τα χαρακτηριστικα δεν αλλαζουν σε μια μερα και με εχει βοηθησει αυτο.

Member
    αφρούλα ,έχεις κάποια σχέση με κάποιον? αν όχι ,ποσο καιρό εισαι μόνη ?

Senior Member
    Afrula αν έχει τύχει να πετύχεις κάποιο από τα post μου θα δεις ότι σε όλα χρησιμοποιώ τη λέξη υπομονή και αυτό γτ όταν άρχισα και εγώ να αντιμέτωπιζω τα δικά μου προβλήματα μόνο υπομονή δεν είχα. Οχι μόνο επειδή ήταν στοιχείο του χαρακτήρα μου, αλλά και επειδή τα συναισθήματα που βίωνα σε αυτές τις καταστάσεις, για μένα ήταν αβάσταχτες, ήθελα να απαλαχτώ από αυτά όσο τίποτα άλλο και ΑΜΕΣΑ Ομως τίποτα δεν γίνεται απο τη μία στιγμή στην άλλη και δυστυχώς όσο πιο επιτακτική ήταν η ανάγκη μου για μια άμεση λύση τόσο πιο έντονες γίνονταν οι σκέψεις, τόσο πιο πολύ απογοητευόμουν, τόσο πιο πολύ απελπιζόμουν, τόσο πιο εύκολα πίστευα ότι ήμουν καταδικασμένη και όλα ήταν μάταια. Ένας ΄φαύλος κύκλος που αντί να με βοηθά με χαντάκωνε περισσότερο.
    Υπομονή, επιμονή, ελπίδα, προσπάθεια και σιγά σιγά να αντιληφθείς ότι ο πραγμάτικός φόβος σου δεν βρίσκεται στην εξωτερική εμφάνιση αλλά ίσως σε μια φοβία ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα υψηλά standards που έχεις θέσει εσύ και οι γύρω σου για εσένα.(η τελαυταία φράση μου αποτελεί προσωπική άποψη με βάση τίς δικές μου εμπειρίες και όχι τη γνώμη κάποιου ειδικού φυσικά)

Senior Member
    Πιαδια δε ξερω τι φταιει η ζεστη η ανυποφορη , η εξεταστικη μου αλλα ειμαι σε φαση πανικου!!!Δε μπορω να ηρεμησω.Παω στη σχολη να δωσω τα μαθηματα και τσουκου με κατακλυζουν οι ιδεες.Λεω πως με βλεπουν τα κοριτσια?Δε ξερω αγχωνομαι οταν κανω παρεα μαζι τους!!!Ενω με αγορια δεν αγχωνομαι.Το χω παρατηρησει αυτο...Πως το εξηγειτε αυτο?Μονο με 2-3 κοριτσια μιλαω .Δε ξερω εκει που ειναι ολες μαζεμενες και χα χα χα χου χου χου εγω μονη μου η να ακουω μουσικη.Και αμεσως σκεφτομαι με βλεπουν ασχημη και το καθετι τη καθεμια γκριματσα τους την παω αμεσως και τη κολλαω με βλεπουν ασχημη αρα εισαι ασχημη.Τι να κανω για να ηρεμησω???Βοηθεια...

Senior Member
    Αφρουλα
    με τα 2 αυτα κοριτσια που μιλας, νιωθεις ανετα ή κανεις παλι τετοιες σκεψεις?

Senior Member
    νιωθω ανετα ναι.

Member
    Aφρουλα.............

Μηπως πρεπει να αρχισεις να συνδεεις με Καιρο το τι νομιζουν οι άλλοι???? Εμενα μια φορα μια χαρα κοριτσι μου ακουγεσαι !!!!!!!!!!!!!!Στο κατω κατω ποιος μπορει να τα καταφερει να αρεσει σε ολους???? Και αυτοι που σε σχολιάζουν τα μουτρα τους τα εχουν δει στον καθρεφτη???????
    Καλέ για ξεκινα να<<γραφεις>> τους αλλους που στο κατω κατω ποιος ξερει τι ζορι τραβανε και προσπαθουν να βρουν ελλατωματα σε σενα για να ξαχαστουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Δεν ειναι αναγκη να πηγαινεις εκει που ειναι ολες μαζεμενες.
    μεινε με τα κοριτσια που σε κανουν να νιωθεις ανετα.
    Σιγα σιγα, ισως πατε και οι 3 να μιλησετε σε καποιο αλλο κοριτσι.
    Σιγα σιγα.
    Εξαλλου αυτη η σκεψη δειχνει ποσο πολυ αγωνιας οταν γνωριζεις καποιον. Θελεις να σε συμπαθησει.
    Πηγαινετ το σιγα σιγα για να μην αγχωνεσαι!

Senior Member
    katarina εχεις απολυτο δικιο!!!ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.Το θεμα ειναι σκεφτομαι παντα τι θα πουν οι αλλοι οσον αφορα μονο την εμφανιση μου γιατι τα αλλα ξερω τι ειμαι.Δε μπορω συνεχεια να σκεφτομαι πως με βλεπουν οι αλλοι και τι κακο θα ακουσω!!!ΠΑΙΔΙΑ χτες επαθα ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΑ 2 ΩΡΕς.Στεναχωρεθηκα πολυ γιατι τι φταινε οι δικοι μου να στεναχωριουνται για μενα.Ειλικρινα δεν αντεχω αλλο!!!Δεν θελω να αρεσω σε ολους και δεν γινεται δε θελω ομως να ακουω δεν ειμαι ωραια ειμαι ασχημη δηλαδη.Χτες ημουν στο μπαλκονι και σκεφτηκα ΠΗΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟυ!!!Το θελα αλλα να αυτοκτονησω για τους αλλους για το κοσμο???Ειναι τρελλο.

Member
    Αφρούλα ,

Από ότι έχω καταλάβει μια χαρά είσαι και εμφανισιακά.
    Τώρα όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί σε όλους , αλλά είναι αδύνατον αυτό. Αυτό που σου συμβαίνει το παθαίνουν κυρίως δημόσια πρόσωπα διότι εκείνοι περνάνε από πολύ κόσμο. Ο καθένας έχει το <<θέμα>> του να λύσει και εσύ το δικό σου, αλλά δεν σου έρχεται καμιά φορά όταν αναγνωρίζεις ότι κάποιος δυνατά ή από μέσα τους κάτι στραβό λένε για σένα να απαντήσεις << καλέ από που ψωνίζεις??>> .
    Κοίτα τα καλά σου και καμάρωσε για τον εαυτό σου και είναι σίγουρο ότι και οι άλλοι εκεί θα επικεντρωθούν. Είναι νόμος της φύσης. Και όπως δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον νόμο της βαρύτητας έτσι δεν μπορείς να τα βάλεις με τον νόμο <<ότι εκπέμπω εισπράττω >>. Δοκίμασε το δεν έχει να χάσεις και τίποτα.

Αφρούλα......αν σου πω ότι σε θυμήθηκα σήμερα θα με πιστέψεις?

Η παραλία κοντά στο σπίτι μου, είναι πάντα άδεια εκτός από τα Σάββατα και τις Κυριακές....
    Σήμερα λοιπόν λέγαμε να πάμε για μπάνιο με τους φίλους μου.
    Λέω, αποκλείεται να πάμε κάτω, γίνεται χαμός, εγώ έχω πάρει τα γ@@@@ οκτώ κιλά μου, δεν βγαίνω σε δημόσια θέα, θα με κοιτούν οι γείτονες που έρχονται το ΣΚ και θα λένε \"κοίτα πως έγινε\" και αλλα τέτοια αισιόδοξα.

Αφού ακούω τη σχετική γκρίνια......μου ήρθες στο μυαλό ...........εσύ. Λέω, κοίτα που κάθομαι και λέω τι \"χαζή\" που είναι η αφρούλα που σκέφτεται ότι όλοι μιλούν γι αυτή ......και γω τώρα κάνω ακριβώς το ίδιο............
    Έβαλα που λες το ωραιότατο χαμόγελο μου, κατέβηκα στην παραλία, πέρασα μπροστά απ όλο τον κόσμο χαιρέτησα φίλους και γνωστούς και καθίσαμε μια χαρά στο κέντρο της παραλίας.
    Ξέρεις τι σκεφτόμουν παρακολουθώντας τους άλλους; Κανείς απ όλους αυτούς δεν είναι κατά βάθος ικανοποιημένος από τον εαυτό του. Άλλοι έχουν κιλά, άλλοι έχουν μύτη, άλλοι έχουν κυτταρίτιδα, άλλοι είναι χωρισμένοι, άλλοι περνούν θέματα με την οικογένεια τους, άλλοι άχουν άγχη με τις εξετάσεις, άλλοι σκέφτονται τη Δευτέρα που έρχεται........
    Με λίγα λόγια κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του και όσο σταθεί το βλέμμα τους πάνω σου, πάλι θα γυρίσουν στη δική τους καθημερινότητα και στο δικό τους πρόβλημα......
    Ξεκίνα την επόμενη βόλτα σου και κάθε φορά που νομίζεις ότι κάποιος σε κοιτάζει και σε σχολιάζει, δες πόσο \"τέλειος\" είναι αυτός................Να είσαι σίγουρη ότι θα αλλάξεις εντελώς άποψη για το \"πρόβλημα\" σου.................

Member
    Πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις ποιανού του πάτησαν τον σκύλο, ποιος τσακώθηκε με την πεθερά του , ποιανού το παιδί είναι άρρωστο, ποιανού το αφεντικό είναι βλάκας κτλ.!!!!!!!!!!!!Κανείς μας δεν ξέρει ο απέναντι τι κουβαλάει!.

Page 9 of 19 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast