Δυσμορφοφοβια!βοηθεια!!!δεν αντεχω αλλο!!!!!!!!! - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 226 to 240 of 284
    Senior Member
    ΖΩΖΑ, ας παρω εσενα ενταξει? για παραδειγμα.Περπατας στο δρομο και σου λενε δεν εισαι ωραια!Τι εννοουν? και δηλαδη σε ειπαν ασχημη τωρα ας πουμε?Και δεν σε εχουν πει ποτε ασχημη?Μπορεις να μου απαντησεις σε παρακαλω?Τι σκεφτεσαι πως το παιρνεις ?

Senior Member
    αν μου πει καποιος ετσι στα καλα καθουμενα οτι δεν ειμαι ωραια θα του πω\"σε ρωτησε κανενας ρε βλακα?γιατι εσυ εισαι ωραιος?\"ετσι θα τον τρελανω.παντως αν το ακουσω θα σκεφτω οτι ειναι γνωμη του....κι οτι μπορει να ειναι και τρελος και να του αρεσουν μπαζα....παντως δε θα σκασω...

Member
    afrula ειναι ολα στο μυαλο. Στο υπογραφω.

Επισης σου υπογραφω οτι αν ησουν αντικειμενικα ασχημη δε θα ειχες δυσμορφοφοβια.

Συνηθως τετοιες εμμονες εχουν ατομα που πραγματικα δεν ειναι ασχημα.

Οταν σου λεει καποιος δεν εισαι ομορφη σημαινει οτι δεν εισαι το γουστο του.

Δεν προσπαθω να σου αλλαξω αυτα που σκεφτεσαι, ξερω οτι ειναι δυσκολο. Και εγω εχω τετοιες εμμονες.

Αλλα αν θες την αληθεια περα απο την επιρροη του προβληματος σου, αυτη ειναι: Ολα ειναι στο μυαλο σου.

Banned
    Originally posted by afrula

Περπατας στο δρομο και σου λενε δεν εισαι ωραια!

ας πουμε οτι περπατας στο δρομο και σου λενε οτι εισαι πανεμορφη η λαμβανεις ενα επιφωνημα θαυμασμου....

Πως νιωθεις???

Senior Member
    Ας πούμε ότι περπατάς στο δρόμο και σου λένε κάποιο άλλο αρνητικό σχόλιο, πχ. δεν είσαι καλός άνθρωπος ή φοράς κακόγουστα ρούχα ή είσαι κακή μαθήτρια..... δεν ξέρω, οτιδήποτε μπορεί να του καπνίσει καθενός.
    Πώς νοιώθεις?
    Σε πειράζει το ίδιο με το να σου πούνε ότι είσαι άσχημη?

Senior Member
    Αφρούλα, μέτρησα 9 τόπικ που θεματοθέτησες η ίδια σχετικά με το πρόβλημα σου και την ενδεχόμενη θεραπεία του, μου ήταν αδύνατο να μετρήσω τις συμμετοχές σου σε παρεμφερή θρέντς. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το πρόβλημα που σε απασχολεί, πιστεύω πως η επίμονη και συνεχής αναζήτηση λύσης στο Διαδίκτυο, \"αυτομεγαλοποιεί\" την εμμονή που σε βασανίζει και τελικά μάλλον κακό σου κάνει παρά καλό..Αν θέλεις την άποψη μου, ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να λύσει τον γρίφο που σε παιδεύει είσαι εσύ και μόνον εσύ, όλοι οι άλλοι - και μάλιστα εξ αποστάσεως - μόνο στήριξη και κατανόηση μπορούν να σου προσφέρουν, το πρόβλημα σου θα πρέπει να το λύσεις μόνη σου σε συνεννόηση με τον γιατρό σου...
    Χωρίς να θέλω να σε προβληματίσω περισσότερο, θα μου ήταν περισσότερο αποδεκτό να σε απασχολεί το αν οι άλλοι σε θεωρούν \"παλιάνθρωπο\", \"απατεώνα\", \"αναίσθητη\" και σε γενικές γραμμές απαράδεκτη προσωπικότητα παρά το αν σε θεωρούν όμορφη ή όχι.
    Λυπάμαι αν με κάποιο τρόπο σε στενοχωρώ, πιστεύω όμως πως για να φτάσεις σε επιθυμητά αποτελέσματα ,πρέπει να επικεντρωθείς περισσότερο στο βάθος του εαυτού σου, παρά να αναλώνεσαι καθημερινά σε τηλεβοήθεια μέσω του Διαδικτύου..
    Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά , απαλλαγμένη από έμμονες ιδέες...

Banned
    οκ σαββα,
    ο καθενας εχει το σημειο που τον τριβελιζει και δεν μπορει να ξεκολλησει.
    Οσο και να συμφωνω με την απαντηση που δινεις στην αφρουλα, πιστευω οτι δεν τις λεει τιποτα.

Απο την αλλη η αφρουλα διατυπωνει συνεχωμενες ερωτησεις χωρις να εμβαθυνει και τριγυρναει γυρω γυρω απο το ιδιο σημειο.
    Βγαζω ενα συμπερασμα, οτι το ολο προβλημα σου ειναι πιο βαθυ απο οσο δειχνεις και φαινεται οτι ουτε εσυ η ιδια μπορεις να το διαπιστωσεις - ποσο μαλλον ενας τριτος που διαβαζει εδω.

Η σκεψη μου ειναι οτι πρεπει να αρχισεις μια εκ βαθεων συζητηση με ψυχολογο και στη συνεχεια αν υπαρχουν συμπερασματα αυτα θα πρεπει να συζητησεις εδω εφοσον θες φυσικα και οχι η συζητηση με τον ειδικο να την κανει καποιος εδω μεσα.
    Ψυχολογοι και υποστηρικτες ονλαιν δεν υπαρχουν και δεν προκειται να σε βοηθησουν.
    Οποτε μην σπαταλιεσαι και φθειρεσαι ασκοπα παρα κανε το μεγαλο βημα και αρχινα να ξεμπερδευεις το κουβαρι.

Senior Member
    Κρίνε, δεν νομίζω πως διαφωνούμε κάπου... Απλά, όσοι είχαν την καλή θέληση να βοηθήσουν τη φίλη μας την Αφρούλα, καταλήγουν στο ίδιο σημείο που λέμε εσύ κι εγώ - πως η λύση του προβλήματος είναι στα κατάβαθα του είναι της και πρέπει η ίδια να βρει τρόπους να την ανασύρει στην επιφάνεια και να φτάσει στη λύτρωση. Κι ελπίζω αυτό να μπορέσει να το κατανοήσει όσο το δυνατόν συντομότερα...

Senior Member
    συγγνωμη που σας κουρασα ευχαριστω πολυ παντως για ολα....

Senior Member
    Originally posted by afrula
    συγγνωμη που σας κουρασα ευχαριστω πολυ παντως για ολα....
    Δεν κούρασες κανέναν.Είμαστε εδώ για να συζητάμε τα προβλήματα μας..Το θέμα είναι - κατά την άποψη μου - πως υπεραναλώνεσαι σε αναζήτηση λύσης μέσα από το Διαδίκτυο κι αυτό περισσότερο κακό σου κάνει, αυτό προσπάθησα εγώ τουλάχιστον να σου δώσω να καταλάβεις...Λυπάμαι αν πήρες στραβά την πρόθεση μου, θέλω να σε βοηθήσω το ίδιο όσο κι όλοι οι άλλοι μέσα σ\' αυτό το φόρουμ.

Banned
    Σαββα, γενικα ναι δεν διαφωνουμε καπου.

Απο την αλλη μου κανει εντυπωση γιατι η καθε αφρουλα αντι να στηριζεται στο τι θα ακουσει εδω μεσα για να παρει βοηθεια αντι να παει σε καποιον ειδικο και απο κει να αρχισει να δει απο που ξεκινανε ολα αυτα.

Αφρουλα οσο και αγωνιωδως να ρωτας εδω μεσα, δεν προκειται να λυσεις το προβλημα σου αν δεν παρεις αποαφαση να κινηθεις σε οριστικες λυσεις.

Senior Member
    δε θυμωσα παιδια αληθεια.Εχετε δικιο απολυτο και η ψυχολογος το ιδιο μου ειχε πει το ξερω οτι οι ιδεες ειναι παραλογες και γιαυτο δε τους δινω σημασια .Απλως τωρα κολλησα τι θα πει ο καθενας και πως με βλεπει.Ξερω οτι σε αλλους αρεσουμε και σε αλλους οχι το θεμα ειναι αυτο:οτι ακουσω μετρια ,δεν ειναι ομορφη, χαλια,τη καθε γκριματσα ,τα χαμογελα,μεχρι και ο αλλος να φτιαξει τα μαλλια του το ερμηνευω με ειδε ασχημη η ειμαι ασχημη.Αυτο ειναι το Θεμα.Φανταστειτε να μου το πουν καταμουτρα τι θα γινει.δε ξερω τι να πω.Χρηματα δεν εχω να παω σε ψυχολογο γιαυτο περιμενω στα μεσα του Γεναρη να παω στα εξωτερικα του αιγινητειου να αρχισω δωρεαν ψυχοθεραπεια.Μεχρι τοτε ομως τι να κανω?περιμενω τις συμβουλες σας.Εγω λεω να κοιταω μονο το καθρεπτη μου και να σκεφτομαι την αληθεια που μου λενε και τα δικα μου ατομα.α!!Και σας ευχαριστω που ειπατε αυτα πριν ,με ξυπνησατε.Θα προσπαθησω ....

Senior Member
    Αν παραδεχτεις μεσα σου:οκ!ειμαι ασχημη πως νιωθεις,τι τοσο τρομερο θα σου συμβει που αγωνιας μην τυχον κ εισαι?

Senior Member
    afrula,

το να πω εγω καποιον ασχημο σημαινει πχ οτι εχει πεταχτα αυτια. Για καποια αλλη ασχημος ειναι καποιος με μεγαλο στομα. Δεν μπορεις να ξερεις πώς οριζεται η ασχημια για τον καθενα. Ειναι καθαρα υποκειμενικο.

Εγω θα σου λεγα να δεις τί σημαινει για σενα η ομορφια. Τί σημαινει για σενα να εισαι ασχημη. Να σε βλεπει καποιος ασχημη.

Τελος οπως σου γραψαν και άλλα παιδια...δειξε πιστη στην θεραπεια σου, κ δωσε χρονο σ αυτην. Την απαντηση σε ολα αυτα που ψαχνεις την εχεις εσυ κ μονο εσυ. Ο ειδικος θα σε βοηθησει αν τον αφησεις κ του δεν βιαστεις να ακυρωνεις ερωτησεις που φαινονται ασχετες...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    εγω βλεπω οτι δεν ειμαι αυτο προσπαθω να καταλαβω ασε που δεν βλεπω καποιον ασχημο.Η ειναι ομορφος η δεν ειναι.Αυτο αν το πει καποιος ας πουμε σε καποιον που δεν εχει κατι αλλα το αντιθετο ειναι ομορφος μονο προβλημα μπορει να εχει και κάλο στον εγκεφαλο...

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast