Results 1 to 5 of 5
Thread: ʼθλιος Μεταβολισμός!
-
09-06-2007, 16:28 #1
ʼθλιος Μεταβολισμός!
Σας ανακάλυψα μόλις σήμερα και έκανα εγγραφή αμέσως!
Πολύ μου άρεσε το περιβάλλον.
Λοιπόν θέλω να μου λύσετε μια απορία αλλά ας συστηθώ πρώτα
Είμαι η ʼννα, 25 χρονών με ύψος 1,70 και κιλά 88.
Υπέρβαρη ήμουν πάντα ωστόσο τους τελευταίους μήνες αγγίζω τα όρια της παχυσαρκίας.Έχω κάνει δίαιτα κάποιες φορές αλλά δεν την κρατούσα για πολύ,προφανώς την βαρίομουν. Το πρόβλημα μου αυτή τη στιγμή είναι ο άθλιος μεταβολισμός μου. 'Οτι και να κάνω η ζυγαριά παραμένει κολλημένη και συχνά ανεβαίνει! Είναι τρελό.
Κάνοντας δίαιτα για ένα μήνα χάνω 1-2 τις πρώτες μέρες και μετά κολλάω και μετά (χωρίς να παρεκτραπώ!) παίρνω 2-3!
Δεν κάνω χημικές ή express δίαιτες και γενικά ούτως ή άλλως δεν τρώω πολύ. Προτιμώ τα λαχανικά,ψάρια,πολύ αραιά κρέας, μερίδες κανονικές. Τα λάθη μου τα εντοπίζω..δεν τρώω πρωινό και έχω αδυναμία στα γλυκά,(τα οποία όμως τα κόβω στη δίαιτα τελείως γιατί όταν είναι πιο ισσοροπημένη η διατροφή μου δεν τα έχω σχεδόν καθόλου ανάγκη)
Τι να κάνω για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός μου??
Δυστυχώς με ρίχνει ψυχολογικά το να προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα κι έτσι τα παρατάω. Είναι δυνατόν να με παχαίνουν συγκεκριμένες τροφές?Πχ έχω την εντύπωση οτι το ψωμί παρόλο που μ'αρέσει είναι ύπουλος εχθρός!
Ξέρω οτι η γυμναστική βοηθάει αλλά εκτός του οτι δεν έχω χρόνο τις καθημερίνες, κουράζομαι εύκολα και η πίεση μου χτυπάει κόκκινο(πάντα ανέβαζα πίεση-τώρα με 20 παραπανίσια κιλά γίνεται χειρότερο)
Ελπίζω να μη σας ζάλισα και ζητώ συγνώμη αν υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα και δεν το βρήκα για να γράψω εκεί.
Ευχαριστώ.
- 09-06-2007, 21:26 #2
Γεια και καλώς ήλθες!
Γιατροί δεν είμαστε, αλλά να σου πω την αλήθεια, εγώ από τη δική μου εμπειρία, θα πρότεινα τα εξής:
Συμβουλεύεσαι ενδοκρινολόγο για να δεις, μήπως, κάποια ανωμαλία του οργανισμού υπονομεύει τη δίαιτα σου.
Κάνεις ό,τι αιματολογικές και βιοχημικές - ορμονικές εξετάσεις σου προτείνει.
Αν είσαι εντάξει με αυτά, τότε αυξάνεις την καθαρή πρωτεϊνη για να κάνεις καλύτερες καύσεις ( ασπράδια αυγών,άπαχο κρέας,στήθος κοτόπουλου - γαλοπούλας κτλ )
Εννοείται, προμηθεύεσαι ένα εξατομικευμένο,επιστημονι� �ά ορθό, διαιτητικό πρόγραμμα - ειδικότερα, τρως σωστό και πλούσιο πρωϊνό και ό,τι άλλο προτείνεται...
11-06-2007, 13:20 #3
Originally posted by katounaki
..δεν τρώω πρωινό και έχω αδυναμία στα γλυκά
12-06-2007, 01:43 #4
Γεια σου katounaki!!!!
Βρε παιδι μεγαλο το ζορι που τραβας (οπως λεει και ο ρουβας)!!.
Νομιζω οτι πρωτα πρεπει να απευθυνθεις στους ειδικους διοτι ο μεταβολισμος σου χτυπησε μπιελα!!!!
Και επειδη στην αγορα ανταλακτικα δεν υπαρχουν για μεταβολισμους,πρεπει να βρεις εναν που να του κανει το σερβις του!!Και ο μεταβολισμος θελει τον ΓΕΡΜΑΝΟ του!!!!!!!!!
Γιατι μανα μου εσυ δεν χρειαζεσαι απλα διαιτα ,χρειαζεσαι ειδικη διατροφη γιανα φερεις σε μια σειρα και την πιεση.ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΑΤΙ!!!!!
Και εαν θελεις καποια στιγμη να χρεισιμοποιεις θα παρεις το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΛΑΣ !Ειναι γιάυτην την δουλεια.
Εμεις ειμαστε εδω για να τα λεμε οποτε θελεις και εχεις αναγκη να μιλησεις καπου.
Να πεις τον πονο σου βρε αδερφε!Να ξεσπασεις που λεει ο λογος!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!11
27-06-2007, 01:30 #5
Σσυμφωνω με το οτι πρεπει να συμβουλευτεις γιατρο.Να δεις μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με το θυροειδη σου και ταλαιπωρεισαι τζαμπα!
Επισης προσπαθησε να πινεις πολυ νερο,να αυξησεις τις πρωτεινες που παιρνεις(οπως λεει ο Κλεανθης)και να τρως μικρα συχνα γευματα!
Περιμενουμε νεα σου!!
Να χαμογελας!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....