Results 1 to 15 of 27
-
03-05-2007, 16:28 #1
Που σταματάει η διατροφή και αρχίζει η εμμονή;
Καλώς σας βρήκα παιδιά, ο τόπος εδώ είναι άκρως ενδιαφέρων. Διάβασα αρκετά απο τα μηνύματά σας και με εντυπωσίασε η ζεστασιά και η κατανόηση που εκπέμπουν, πράγματα καθόλου συνηθισμένα όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα κιλά και την διατροφή. Είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος που αντιμετώπιζε ανέκαθεν προβλήματα βάρους, μέχρι πέρσυ τον Μάη που έγινε η μεταστροφή στον εγκέφαλό μου (μετά απο ισχυρό συναισθηματικό σόκ οφείλω να παραδεχτώ..). Είχα κι εγώ ξεκινήσει επαφές με χειρούργους για δακτύλιο που τελικά δεν έκανα. Όταν με ζυγισαν πριν το Πάσχα πέρισυ ήμουν 146 κιλά με 1,70 ύψος. Αυτή τη στιγμή που γράφω είμαι 105 και συνεχίζω τη διατροφή. Στην αρχή ό,τι έκανα το έκανα μόνη μου αλλά τώρα βλέπω διατροφολόγο. Το ερώτημα μου όμως είναι το εξής: έχω τόσο πολύ αλλάξει τη σκέψη μου που αξίζει τον κόπο; Παλιότερα ήμουν τόσο διαφορετική, σήμερα όλη μου η μέρα περιστρέφεται γύρω απο το φαγητό. Όχι πως μετανοιώνω ή νοιώθω άσχημα για το οτι δεν τρώγω ότι έτρωγα παλιά..το αντίθετο. Έχω αποστασιοποιηθεί απο το φαγητό σε τέτοιο βαθμό που δεν θέλω να τρώγω τίποτα. Σαλάτες, βραστά αυγά, φρούτα. Τέτοια πράγματα τρώγω. Τώρα τελευταία μάλιστα γεμίζω ενοχές όταν τρώγω μια μπάρα δημητριακών για παράδειγμα. Να γινόταν να μην έπρεπε να τρώγω τίποτα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω και Dulcolax ή κάτι παρόμοιο. Η διαιτολόγος μου φωνάζει αλλά εγώ πρέπει να ζήσω με τον εαυτό μου και μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσω μια καλή μέρα όταν σιχαίνομαι τον εαυτό μου επειδή έφαγα κρέας ή ψωμί. Και θλίβομαι γιατί τώρα πια μοιάζω με τους ανθρώπους που με κοιτούσαν επικριτικά παλιότερα. Με τους ανθρώπους που κρίνουν βασισμένοι μόνο στην εξωτερική ενφάνιση. Το κάνω όμως στον εαυτό μου γιατί αν τόσα χρόνια ήμουν λίγο πιο συγκρατημένη, δεν θα είχα φτάσει τώρα σε αυτό το σημείο. Με έφεραν σε αυτό το σημείο να μισώ τον εαυτό μου γιατί έχω παραπάνω κιλά. Δεν υπάρχει τίποτα επάνω μας που να έχει ενδιαφέρων πέρα απο την εμφάνισή μας? Έχω συγγενείς που ποτέ, μα ποτέ δεν με έχουν ρωτήσει κάτι για τη ζωή μου, τα σχέδια μου, τις σπουδές μου. Μόνο πότε θα αδυνατίσω. Τώρα θα τους κάνω το χατήρι, ίσως δείξουν λίγο ενδιαφέρων για εμένα και όχι το σώμα μου. Και για να είμαι ειλικρινής, αυτοί οι άνθρωποι είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα μου αλλά σας ρωτάω τώρα..Αξίζει τον κόπο;
- 03-05-2007, 17:45 #2
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ...ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 2 5 10 20 50 ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ...ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΣ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΤΕ...ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ?ΕΚΑΙ?ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ?ΚΑΙ?ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ?ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΚΙΛΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ?ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ...ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΦΕΣΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ...ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. ..ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΣ!ΚΛΩΣ Κ ΚΑΚΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ...ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΨΗ...ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ..ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ¨)ΑΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ!ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΜΕ!THIS IS LIFE!EXEIS ENA STΟΧΟ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!
03-05-2007, 18:03 #3
Kαλως ηρθες tartanchris!
Πρωτα ενα μεγαλο μπραβο για την αποφαση και την υπομονη και επιμονη που δειχνεις τοσο καιρο στην διατροφη σου.Ενα μεγαλο μπραβο για τα κιλα που εχασες.
Μην χασεις το μπαλακι ομως.Συνεχισε με την διαιτολογο και μην φτανεις στο σημειο να συχενεσαι οτι εχει σχεση με το φαι και κατα επεκταση τον ευατο σου οταν τρως.
Το ζητουμενο ειναι να αδυνατισουμε για την υγεια μας πρωτα και για τον ευατο μας.
Εαν το κανεις για τους συγγενεις το κανεις για λαθους λογους.
Οποιοσδηποτε που κρινει των αλλων λογω των κιλων του ,να εισαι σιγουρη το κανει απο κομπλεξ η εχει πιο σοβαρα δικα του προβληματα σε σχεση με τα κιλα σου και ξεσπαει σε σενα.
Οι συγγενεις σου ενδιαφερονται οπως λεσ μονο για το αν αδυνατισεις.Γιατι σε ταιζουν αυτοι??
Απλα ειναι κακοι ανθρωποι.Και το μονο που καταφερνουν ειναι να σε σακατευουν ψυχικα.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ??
ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥς ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ .
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ:Ν Α Ι ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΚΙΛΩΝ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!
ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ!!!
ΦΙΛΙΑ!!!
03-05-2007, 18:24 #4
DEXA PES MOY ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑΚΙΑ PLEASE!!!!
03-05-2007, 20:51 #5
Παιδιά, μου έλεγαν πως είναι όλα στο μυαλό και δεν το πίστευα. Όμως όταν έγινε το κλίκ στο μυαλό μου, απο εκείνη τη στιγμή είναι αδιάφορο το τι τρώνε οι άλλοι που εγώ δεν μπορώ να το φάω. Αυτά για την επιμονή και επιμονή. Κάτι που ξεκίνησε ως αντίδραση σε χυλόπιτα (κοινότυπο ε?!) έγινε μια πολύ καθοριστική στιγμή για μένα που τώρα έχει αλλάξει τη ζωή μου εντελώς. Τώρα Katerina23 έχεις απόλυτο δίκιο στο οτι δεν έχει νόημα να είμαι θυμωμένη για την παλιά μου συμπεριφορά αλλά μου είναι ακόμα δύσκολο να συγχωρήσω τον εαυτό μου για τις υπερβολές του παρελθόντως. Το πολεμάω όμως και κάθε μέρα πιστεύω πως βελτιώνομαι!! Οι άνθρωποι που βλέπουν μόνο τα κιλά οποιουδήποτε είναι πράγματι αξιολύπητοι γιατί χάνουν την πραγματική αξία των προσώπων. Μου αρέσει να λέω πως οι άνθρωποι είναι σαν τα διαμάντια: για να τα βρείς πρέπει να ψάξεις βαθιά, έχει κινδύνους αλλά και μεγάλες ανταμοιβές! Αν λοιπόν είχα συνειδητοποιήσει νωρίτερα την κακοποίηση που μου επέβαλλαν κάποιοι άνθρωποι θα τους είχα απομακρύνει πολύ καιρό τώρα. Πάντως η αυτοπεποίθηση που δίνει μια τόσο μεγάλη αλλάγή με όπλισε με τον τσαμπουκά, που λέει και ο dexa, να βάζω τους ανθρώπους στη θέση τους και να κατευθύνω την συζήτηση εκεί που θέλω εγώ. Γιατί δυστυχώς κάποιες φορές δεν γίνεται να αποφύγεις ορισμένους ανθρώπους όσο και αν το θέλεις. Αλλά μπορείς να περιορίσεις τις επαφές στο ελάχιστο. Πάντως πέρα απο τις αλλαγές στην υγεία, η απώλεια κιλών δημιουργεί μια άλλη διάθεση, μια ευεξεία και αποφασιστικότητα που σε ωθεί σε σημαντικές αλλαγές, αλλαγές που επηρεάζουν καθοριστικά το μέλλον σου. Όλα τα παιδιά της παρέας να έχουμε κουράγιο γιατί η διαδικασία είναι επίπονη, συνεχόμενη και απαιτεί αποθέματα δύναμης που δεν γνωρίζουμε οτι είχαμε. Πάντως νομίζω πως για ανθρώπους όπως εγώ που πάντα πάλευαν και παλεύουν με το βάρος τους, το πρόβλημα δεν σταματάει στην επίτευξη του ιδανικού βάρους. Γιατί πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα υπάρχει αυτό το παντελόνι 64 ή εκείνη η απαίσια φωτογραφία μας που στοιχειώνει τη σκέψη μας. Δεν έχει σημασία το παράδειγμα αλλά το πως θα υπάρχει πάντα το πρίν και το μετά. Το πριν και το μετά την απώλεια. Και ειλικρινά, το φοβάμαι το μετά γιατί δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να ξανακυλήσει και δεν νομίζω πως θα υπολογίσω το οποιοδήποτε κόστος προκειμένου να μην ξαναφέρω τον εαυτό μου σε τόσο άσχημη κατάσταση τώρα που έχω βιώσει τη διαφορά. You know what I mean?
03-05-2007, 22:11 #6
Κατερινακι παρε την διευθυνση του τickerfactory.com μπες και θα επιλεξεις.
ΦΙΛΙΑ!!
04-05-2007, 11:00 #7
TartanChris ν σου πω κι εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια για αυτό που έχεις καταφέρει. Σε παρακαλώ, προσπάθησε να διώξεις αυτή την εμμονή από το μυαλό σου, γιατί θα καταντήσεις σαν κι εμένα και σαν πολλά άτομα εδώ μέσα που έχουν γίνει σκιές του εαυτού τους, που ασχολούνται όλη μέρα με το τι θα φάνε, που 200 γραμμάρια παραπάνω είναι ικανά να τους διαλύσουν τη διάθεση. Βάλε στόχο πόσα κιλά θες να χάσεις και ΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ!ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!! Όταν φτάσεις στο βάρος που θες, χαλάρωσε...Θα έχεις πετύχει κάτι πολύ σημαντικό και δε χρειάζεται πια να ασχολείσαι με κιλά, ζυγαριές, διατροφές κτλ. Και μη φοβάσαι πως αν χαλαρώσεις θα τα ξαναπάρεις. Σου ορκίζομαι, με το χέρι στην καρδιά, ότι από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι συμβαίνει το αντίθετο. Όσο περισσότερο πιέζεις τον εαυτό σου να δείξει αυτοσυγκράτηση, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει ο οργανισμός σου να αντιδράσει παίρνοντας πίσω όσο βάρος του χρειάζεται. Είτε με βουλιμικά επεισόδια, είτε με το να χαλάσει ο μεταβολισμός σου και να σταματήσει να χάνει, ακόμα κι αν δεν τρως τίποτα. Θα σε συμβούλευα να δεις κάποιον ψυχολόγο για ένα διάστημα, να του πεις τις ανησυχίες σου.
Και αυτό θέλω να το πω σε όλα τα άτομα του forum της παχυσαρκίας: Εγώ δεν έχω πρόβλημα βάρους, αλλά πάσχω από διατροφικές διαταραχές δύο χρόνια. Επειδή βλέπω ότι είστε αποφασισμένοι να χάσετε βάρος -και καλά κάνετε- αλλά μερικοί από εσάς είναι διατεθειμένοι να το ράψουν τελείως για να τα καταφέρουν πιο γρήγορα, έχω να σας πω:ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ! ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΥΝΑΤΗ, ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Σ Κ Α Τ Α!!!ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ. PLEASE!!!
04-05-2007, 13:12 #8
Βρε κοριτσι χυλοπιτεσ στη ζωη μασ αμετρητεσ!!!!κοινοτυπο πρωτοτυπο ετσι ειναι για ολουσ μασ...αλα εμεισ δεν μασαμε¨)))))το ξερω οτι σου ειναι δυσκολο να πιστεψεισ τι εκανεσ παλια κια πωσ αφεθηκεσ...αλλα τοτε ησουν αλλη με διαφορετικη ψυχολογια διαφορετικεσ καταστασεισ...ετσι οπωσ δεν σου αρεσει να σε συγκρινουν οι αλλοι ετσι μη συγκρινεισ και εσυ τον εαυτο σου...χμ?εχω αδικο?ηταν μια εποχη τωρα ειναι μια αλλη και εχεισ πανω απο ολα καθαρο μυαλο!και το σημαντικοτερο που λεει και η smoke08 μην τρελενεσαι!γιατι εισαι και δυνατοσ χαρακτηρασ απο οτι φαινεται...το κυριοτερο δεν εχεισ διατροφικεσ διαταραχεσ...να το εχεισ και αυτο να εχεισ και την διατροφι ειναι τραγικο ακου και εμενα που το παλευω αυτο...φιλακια!!!
04-05-2007, 13:13 #9
dexa ευχαριστω ρε κουκλα αλλα τζιφοσ δεν ξερω πωσ να το μεταφερω!
04-05-2007, 15:29 #10
Originally posted by katerina23
dexa ευχαριστω ρε κουκλα αλλα τζιφοσ δεν ξερω πωσ να το μεταφερω!
04-05-2007, 16:15 #11
ευχριστω R1 ΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ?ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....
04-05-2007, 16:16 #12
ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ??????????
05-05-2007, 00:22 #13
Παίδες είναι εγκεφαλικό το πρόβλημα! όταν λέμε οτι έχω φάει άγριο φλάς ελπίζω να καταλαβαίνετε. Όταν αποφεύγω να φάω όλη μέρα νοιώθω τόσο περήφανη! Σήμερα είδα την διαιτολόγο μου και τη νευρίασα για τα καλά νομίζω!! Μου λέει πως ίσως να χάσω στην αρχή (όπως όντως έχασα) αλλά μακροπρόθεσμα θα γίνει μπούμεραγκ και θα κολλήσω για τα καλά. Ξέρω οτι έχει δίκιο μα μου είναι δύσκολο να δώ τόσο μακρυνό στόχο. Προσπαθώ να περνάω την κάθε μέρα, να τη βγάζω που λέμε, όσο μπορώ πιο ανώδυνα. Μα θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το νέο διατολόγιο, μου το ελάττωσε όσο μπορούσε ώστε το πρόγραμμα να πλησιάσει λίγο τη διάθεση μου but that's all she can do.
Και επιπλέον παιδιά, είναι θέμα προτεραιοτήτων όλη αυτή η κατάσταση. Όταν είμαι 27 χρονών και δεν έχω βγεί ένα ραντεβού (εδώ τα λέμε όπως έχουν τα πράγματα, δεν θα ωραιοποιήσω τίποτα) πως να μην μου έχει γίνει εμμονή; Αφού βλέπω πως υπάρχει περίπτωση να μείνω μόνη μου, είναι να μην με πιάνει τρόμος? Δεν έχω ποτέ μου κάνει μια σχέση που ν'άξίζει τον κόπο. Ποιός θα μου πεί οτι δεν φταίει το πάχος και γι'αυτό; Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο.
05-05-2007, 17:45 #14
καλησπέρα....
αυτό με την εμμονή του φαγητού ειδικά όταν είμαστε σε δίαιτα και βλέπουμε τα αποτελέσματα το καταλαβαίνω απόλυτα..
Ήμουν από τα 16 βουλιμική, αλλά για ένα διάστημα 3-3.5 ετών υπήρξα δίχως κανένα βουλιμικό επεισόδιο, ήταν μια περίοδος όπου πρόσεχα τη διατροφή μου και επιτέλους είχα μάθει να τρώω σωστά δίχως να νιώθω τύψεις και να τρέχω να τα βγάλω όλα.
Σε αυτό το διάστημα των 3.5 ετών λοιπόν, αρχικά άρχισα να τρώω όλο και λιγότερο και με είχε πιάσει μία εμμονή με τα υγειινά και πολλά γεύματα τη μέρα...μάλιστα ήθελα να επηρεάσω και όλους τους γύρω μου, ένιωθα λες και ανακάλυψα τη μαγική φόρμουλα που σε κάνει να αδυνατίζεις ενώ τρως!!!! Είχα αυξήσει το μεταβολισμό μου, that's all.
Είμαι σίγουρη στα έχει εξηγήσει και η διαιτολόγος σου... Μην τρώγοντας ριχνεις τον μεταβολισμό σου και έπειτα θα πάψεις να χάνεις κιλά! Σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι που θες!!!
Νιώσε τη χαρά της μεταμόρφωσης και απόλαυσε τη διαδικασία! Ναι το φαΐ ας σου γίνει εμμονή, αλλά με το σωστό τρόπο!
Βάλε ως στόχο τα 5 γεύματα την ημέρα... Θέσε στον εαυτό σου 5 μικρούτσικα γεύματα που όμως δε θα τα παραλείπεις και που δε θα είναι 5 μαρουλόφυλλά άλλα ούτε και 5 τοστ....Η διαιτολόγος σου στα έχει πει, δεν αμφιβάλλω και έχει δίκιο να σε προειδοποιεί...
Εξάλλου καρδιά μου έχεις χάσει 44 κιλά!!!! Αυτό και αν είναι θρίαμβος!
Μην πέσεις στην παγίδα τώρα! Θα αδυνατίσεις, μην αγχώνεσαι και μην πανικοβάλλεσαι!
Ο πανικός θα σε παρασύρει σε καταστάσεις που ίσως μετά μετανιώνεις... Νιώσε κουκλάρα, δες τον ευατό σου στον καθρέφτη, ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, γράψε τους άλλους στα παλιά σου τα παπούτσια... Και μιας και λέω για "παλιά".. καρδούλα μου βγάλε παλιά σου ρούχα από τη ντουλάπα και δες τη διαφορά, δε σε κάνει αυτό χαρούμενη? Προς τι ο πανικός?
Ηρέμησεεε.... σε λίγους μήνες θα πετύχεις το στόχο σου, απλώς μη σταματήσεις να τρως!!! (αστείο φαίνεται αυτό που λέω ε? χεχε Και όμως αληθινό...)Ο μεταβολισμούλης σου θα σε ευγνωμονεί και συ θα είσαι χαρούμενη και ψυχικά καλύτερα.
05-05-2007, 18:26 #15
Η Κυβελη εχει απολυτο δικιο....το θεμα ειναι ο μεταβολισμος...αυτον εχουμε καταστρεψει με την ασταθη διατροφη μασ και την αποχη απο το φαγητο για μεγαλα χρονικα διαστηματα...η με την υπερφαγια σε μικρα...ολεσ οι διαιτεσ αργου τυπου που εκανα περιελαμβαναν μικρα γευματα μεσα στην ημερα εχανα σταθερα αλλα αργα οποτε ομωσ σταματουσα τη διαιτα τα κιλα δεν τα επαιρνα αμεσωσ....με τα βουλιμικα μου επεισοδια μπορουσα να παρω 2 κιλα σε 2 μερεσ και να χασω 1 σε δυο.τωρα χανω περιπου 1,5 την βδομαδα αλλα δεν βαζω κιλο στη βδομαδα αν φαω...εχω ενεργοποιησει καπωσ τον μεταβολισμο μου...πειναω πολυ γιατι δεν μου αρεσουν αυτα που τρωω προτιμω πιτσεσ σουβλακια μακαρονια κλπ κλπ αλλα αναγκαζω τον εαυτο μου να φαει αγγουρι μαρουλι ψαρι πραγματα που μου ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ για να αδυνατισω...γιατι δεν το βλεπουμε ετσι?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!!!πωσ λεμε κοβω γλυκα και τηγανητα?ετσι αρχιζω πρασιναδεσ και νερα!πρεπει να τρωσ καλη μου...μην το κανεισ αυτο ...θα κολλησει η ζυγαρια αν συνεχισεισ ετσι θεσ δεν θεσ...
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια