Results 1 to 15 of 53
Thread: Χαίρομαι που σας βρήκα!
-
19-06-2007, 13:40 #1
Χαίρομαι που σας βρήκα!
Καλημέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος. Με λένε Μάρω και είμαι καλά. Οχι απλώς καλά, αλλά ΠΟΛΥ καλά.
Διαβάζοντας πόση απογοήτευση νοιώθουν αρκετά μέλη του φόρουμ κι επειδή πολλές φορές έχω νοιώσει κι εγώ έτσι, χωρίς να έχω κάποιον να μου μιλήσει, να με στηρίξει και να μου δώσει κουράγιο να συνεχίσω, αποφάσισα να σας γράψω τα "δικά μου".
Πρίν απο μερικά χρόνια και σε συνδυασμό με πολλά προβλήματα, άφησα τον εαυτό μου και πήρε 50 κιλά. Εφτασα δηλαδή απο τα 48 που ήμουν κάποτε (ύψος 1.65) στα 98! (μάλλον κάπου μπέρδεψα την ευχή "να τα εκατοστήσεις")
Οταν "ξύπνησα" - πρίν απο 5 χρόνια περίπου- άρχισα δίαιτα. Δικής μου εμπνεύσεως. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να χάνω λίγα κιλά κάθε χρόνο, να τα σταθεροποιώ και μετά να συνεχίζω.
Δεν μπορούσα τις τυποποιημένες δίαιτες, δεν αντέχω να στερηθώ κάτι. Αλλωστε είναι και η φύση της δουλειάς μου τέτοια, που αναγκάζομαι να τρώω συχνά έξω και δεν μπορούσα να ακολουθήσω κανενός είδους πρόγραμμα.
Ετσι λοιπόν έκανα το εξής απλό:
- Μείωσα δραστικά την μπύρα, τα αναψυκτικά, τη ζάχαρη στον καφέ (πίνω και πολλούς) και τους χυμούς με ζάχαρη.
- Ετρωγα ΠΑΝΤΑ μια μεγάλη, ωραία φρέσκια σαλάτα με ελαιόλαδο πρίν απο το φαγητό.
- Ψωμί ελάχιστο.
- Φαγητό όσο άντεχα μετά τη σαλάτα. (οτιδήποτε κι αν ήταν αυτό).
Σημείωση για το φαγητό: φρόντιζα να τρώω το βραδυνό μου μέχρι τις 8 το αργότερο και μετά τίποτα άλλο. Αν πεινούσα κανένα γιαουρτάκι ή κανένα φρούτο.
- Μείωσα δραστικά τα γλυκά. Αντί για μια ολόκληρη πάστα -για παράδειγμα- έτρωγα τη μισή (για να μη ζηλεύω).
- Πίνω 2+ λίτρα νερό την ημέρα (στο γραφείο έχω δίπλα μου ένα μπουκάλι του λίτρου, το πίνω γουλίτσα-γουλίτσα και το γεμίζω 2 φορές την ημέρα. Δηλαδή 2 λίτρα στο 8/ωρο και μετά όσο πιώ στο σπίτι το βράδυ.)
Κι άλλη σημείωση: Χριστούγεννα, Πάσχα και διακοπές, ΔΕΝ στερούμαι τίποτα. Κι αν πάρω μερικά κιλάκια εκείνες τις μέρες, φροντίζω να τα εξαφανίσω με κόψιμο του βραδινού φαγητού για τις επόμενες 1-2 εβδομάδες.
- Δημητριακά. Απαραίτητα 1 μερίδα την ημέρα, μαζί με γάλα 1,5% ή γιαουρτάκι 1,5%. Αν δεν προλαβαίνω να τα φάω το πρωί, έχω μαζί μου στο γραφείο ένα κουτί δημητριακά σε μορφή bars και τρώω μια πλάκα.
Σημείωση για τα δημητριακά: Αλλάζω μάρκες και τύπους συχνά γιατί βαρυέμαι συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.
Νομίζω ότι τελικά, απλώς ακολούθησα τους κανόνες αυτού που λέμε "υγιεινή διατροφή".
Αποτέλεσμα:
Σήμερα, 4 χρόνια μετά, είμαι 74 κιλά (απο 98) έχω χάσει 24 κιλά και θέλω να χάσω άλλα 15 για να φτάσω τα 59 που είναι τα λογικά για το ύψος μου. (Δεν ελπίζω ότι θα ξαναγίνω ποτέ 48, όσο ήμουν κάποτε, αλλά δεν πειράζει.)
Χθές, φόρεσα για πρώτη φορά μπικίνι και πήγα στη θάλασσα.
Και το σημαντικό..... Χαλάρωση ΜΗΔΕΝ. Ισως οφείλεται στο πολύ αργό χάσιμο βάρους.
Τώρα, ο στόχος μου είναι να χάσω 5 κιλά μέχρι τις 15/08, μετά άλλα 5 μέχρι τα Χριστούγεννα κι άλλα 5 μέχρι τον επόμενο Μάιο.
Νομίζω ότι 15 κιλά είναι πολλά για ένα χρόνο (σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές), αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω γιατί τώρα άρχισα να γυμνάζομαι κι όλας (κάτι που δεν έκανα πρίν που είχα πολλά κιλά για χάσιμο).
Θέλω λοιπόν να πώ σε όλες τις απογοητευμένες:
ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ.
Το αποτέλεσμα θα έρθει αρκεί να μην τα παρατήσετε.
Ξέχασα να σας αναφέρω κάτι σημαντικό.
Η ηλικία μου. Είμαι 45 χρονών. Κι αυτό σημαίνει ότι δεν κάνω πιά τις καύσεις που έκανα όταν ήμουν μικρότερη.
Γι' αυτό, ειδικά οι νέες κοπέλες.... Μην απογοητεύεστε.
(Και σας παρακαλώ, όταν με δείτε εμένα να το βάζω κάτω να με μαλώνετε.)
- 19-06-2007, 14:09 #2
Καλώς ήρθες!
Μπράβο σου! Είναι εξαιρετικό ότι τα κατάφερες τόσα κιλά μόνη σου. Είμαι σίγουρη ότι και τα υπόλοιπα θα παν από εκεί που ήρθαν. Να έχεις κεφι, πολύ κέφι. Κάνεις πολύ καλό στον ευατό σου έχοντας αλλάξει τη διατροφή σου στο πιο υγιεινό και δεν αναφέρομαι μόνο στα κιλά.
Καλή συνέχεια..... και με ακόμα πιο ωραία μπικίνι.
19-06-2007, 14:15 #3
Ευχαριστώ ant.
Μόλις έλεγα σε μια φίλη ότι αν τελικά τα καταφέρω και πάω στα 54 κιλά (αντί τα 59 που είναι ο στόχος για το επόμενο καλοκαίρι) θα πάρω στρίνγκ !
Οσο για κέφι, δεν φαντάζεσαι πόσο μου ανεβαίνει κάθε φορά που ζυγίζομαι και έχω χάσει έστω και κάποια γραμμάρια.
19-06-2007, 15:20 #4
Μαρω καλως ηρθες !!!!!!!1
Καταφερες να πραγματοποιησεις αυτο που ολοι ξερουμε ,οι διαιτολογοι φωναζουν,αλλα εμεις οι περισοτεροι τουλαχιστον συνεχιζουμε το δικο μας βιολι!!!!
Εισαι παραδειγμα και πρεπει να εισαι ''δακτυλιδιχτουμενη''!!!!
Θα εισαι η ΜΑΡΩ με το ονομα!!!!!
Οταν θα τελειωνει η υπομονη ,θα λεμε Μαρω και θα παιρνουμε δυναμη!!!!!
Ρε Μαρω τι υπομονη εχεις δειξει!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
Οχι ενα απλο σκορδο ,μια πλεξουδα σκορδα να κρεμασεις πανω σου να μην σε ματιαζουν!!!!!
Ευχομαι αυτον τον χρονο να παει οπως τον υπολογιζεις και ακομη καλυτερα!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!!!
19-06-2007, 20:47 #5
Μαρω σε αγαπαμε και σε ζηλευουμε γι'αυτο που κάνεις και εμεις δε μπορουμε. πως γινεται τελικα αυτό το κλικ στον εγκέφαλο??? εγω σημερα είχα αδεια απο τη δουλεια και ολη μέρα στο σπίτι σκέφτομαι τι θα φαω...
22-06-2007, 17:56 #6
Παιδιά σας ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα και για το αγκάλιασμα που μου προσφέρατε.
Θέλω να σας πώ, ότι διαβάζοντας όλα αυτά που γράφετε εδώ μέσα, παίρνω κουράγιο να συνεχίσω. Με βοηθάτε πολύ!
Εξ' άλλου, είχα ακούσει για τα δαχτυλίδια και τα μπαλόνια, αλλά επειδή είμαι ΤΡΟΜΕΡΑ φοβιτσιάρα με τους γιατρούς και τις εγχειρήσεις (η τελευταία φορά που μπήκα σε νοσοκομείο ήταν πρίν απο 23 χρόνια, όταν γέννησα το γιό μου!), δεν τολμούσα ούτε να ρωτήσω πληροφορίες για αυτά.
Εδώ κάθε χρόνο που κάνω εμβόλιο γρίπης λιποθυμάω απο το φόβο μου, θα πήγαινα να κάνω ολόκληρη εγχείρηση; Με τίποτα δεν θα μπορούσα να το πάρω απόφαση.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ σας θαυμάζω για το κουράγιο σας και τις αποφάσεις σας!!!!!!
annika, δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό το κλίκ στον εγκέφαλο. Εμένα πάντως μου έγινε μια μέρα, όταν σηκώθηκε ένας νεαρός στο λεωφορείο και μου έδωσε τη θέση του γιατί με πέρασε για έγκυο!!
ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ
Μετά τα πήρα ακόμα πιό πολύ, όταν άρχισα να παρατηρώ άλλες συνομήλικές μου (τότε 40άρες), που ενώ το πρόσωπό τους ήταν γεμάτο ρυτίδες και πανάδες (ενώ εγώ δεν είχα και δεν έχω ακόμα ούτε μία) φαινόντουσαν σαν πιτσιρίκες δίπλα μου επειδή ήταν αδύνατες.
Είπα λοιπόν στον εαυτό μου..... "φιλενάδα, για πόσο ακόμα θα το ανεχτείς αυτό;"
Απάντησα.... "μέχρι εδώ ήταν" και τελείωσε.
Αφού τους ξέρουμε τους κανόνες του άτιμου του παιχνιδιού. Γιατί δεν τους εφαρμόζουμε;
Απλώς θέλει υπομονή.
Δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές που κολλάει η ζυγαριά για κάμποσο καιρό, απογοητεύομαι, τα παρατάω και παίρνω 1-2 κιλάκια.
Μετά όμως με ξαναπιάνει το πείσμα και ξαναρχίζω.
Επίσης έρχονται στιγμές που λαχταράω να φάω κάτι συγκεκριμένο. Οπως σήμερα μου την έχει δώσει για ένα σουβλάκι. Λυσσάω για ένα σουβλάκι.
Αλλά σήμερα η ζυγαριά έδειξε -200 γραμμάρια απο την Τρίτη που είχα ξαναζυγιστεί... δεν είναι αμαρτία να φάω ένα σουβλάκι και αύριο το πρωί να μην ξαναδώ το 73,2 που είδα σήμερα;
Ετσι, μου το υποσχέθηκα για "αμοιβή". Οταν η ζυγαριά θα δείξει 72, θα κάνω δώρο ένα σουβλάκι στον εαυτό μου! (ίσως και μια παγωμένη μπύρα μαζί γιατί τραβιέται με τη ζέστη η άτιμη).
Κάπως έτσι λοιπόν αντιμετωπίζω την κατάσταση και πορεύομαι 4 χρόνια τώρα σ' αυτό τον αγώνα, γιατί όπως είπα και στην αρχή.... τα φοβάμαι τα νοσοκομεία και τις εγχειρήσεις....
23-06-2007, 10:59 #7
χαιρομαι που μας βρηκες!
Μάρω καλως όρισες και καλη διαμονη!
πολυ χαιρομαι που μας μιλησες!
εκανες και κανεις αυτο που μου εχει καρφωθει στον εγκεφαλο και προσπαθω να κανω κι εγω
μια ΑΠΛΗ -ΣΩΣΤΗ διατροφη...χωρις υστεριες και πανικο, με υπομονη και ηρεμια...
το λιγοτερο απλο πραμα στον κοσμο δηλαδη
να που γινεται ομως, κι εσυ εισαι το ζωντανο παραδειγμα!
θα σε χρισουμε μια απο τις επιτημες γκουρου του φορουμ!!!!
Να μας δινεις δυναμη και παραδειγμα και να σου δινουμε οτι νομιζεις οτι μπορεις να παρεις απο δω...(τα μαλωματα να τα ξεχασεις, απο μενα τουλαχιστον, θα βρω αλλον τροπο να σε στηριξω αν σου χρειαστει..)
ευχομαι σε σενα και σε ολους μας, καλη δυναμη, ανωδυνα πισωγυρισματα και καποτε να φτασουμε κααααααπου κοντα στο σημειο που θελουμε
θα τα λεμε πιστευω
23-06-2007, 13:43 #8
2sweet2b4go10 δηλαδή προσπαθείς κι εσύ με τον ίδιο τρόπο;
Πόσο καιρό σου έχουν πάρει τα 19 κιλά που έχεις χάσει μέχρι τώρα;
23-06-2007, 14:48 #9
Μάρω καλώς ήρθες!!!!
τα συγχαρητήρια μου!!!!
έχεις πολύ δύναμη...και πολύ πείσμα!!!
εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!!
23-06-2007, 22:15 #10
kala maro den exo logia mono pou exis idi xasi tosa kila sigxaritiria ego taleporoume pola xronia me ta kila m mia pano mia kato vazo k ai vgazo 10 kila sinexia ine poli kalo pou exanes stadiaka kai ta sintirouses gia ligo kairo giati exo katalavi to pio diskolo den ine na ta xasis ine na ta xasis kai na minis statheri kai auto pou ipes oti den itheles dietologo epidi ime athlitria kai exo kani ametrites diatrofes i diatrofi sou den exi tipota n zilepsi apo tin diatrofi tou kaliterou dietologou poli sosto programa efirmoses kai oxi steritiko mpravo xilia mpravo!!!!
28-06-2007, 14:38 #11
Originally posted by Μάρω
2sweet2b4go10 δηλαδή προσπαθείς κι εσύ με τον ίδιο τρόπο;
Πόσο καιρό σου έχουν πάρει τα 19 κιλά που έχεις χάσει μέχρι τώρα;
με την εννοια οτι αυτο ειναι το πνευμα μου κι αυτος ειναι ο τροπος ο οποιος πιστευω οτι μπορει να εχει καλο και μακροπροθεσμο αποτελεσμα..
κατα τα αλλα εσυ εισαι πολυ πιο μεθοδικη και με περισσοτερους κανονες απο μενα, οπως επισης και πολυ πιο σταθερη..
εγω εχω χαλαρωσει τελευταιως αρκετα, κι ανησυχω γι αυτο...
δεν εχω ζυγιστει καιρο κι ελπιζω να μην εχω κανει καμια σοβαρη ζημια, θα το κανω ομως συντομα και θα σας ενημερωσω...
τα κιλα τα εχασα απο περισυ τον ιουνιο..
καμια 10 ρια τους 2 πρωτους μηνες και τα υπολοιπα πολυ
σταδιακα.
καλη δυναμη σε ολους μας για την συνεχεια , αν και εσενα σε βλεπω πολυ δυνατη και το χαιρομαι
29-06-2007, 02:19 #12
Μαρω λυπαμαι πολυ για την ταλαιπωρια που τραβασ αυτες τις ημερες μετο στομαχι σου.
Προσεξε μανα μου γιατι το στομαχι ειναι ατιμο πραγμα.Το ιδιο πραγμα ενιωθα εγω στο παρελθον με πονους απλους μεχρι καποιες φορες ανυποφορους και ενοχλητικους.
Το μυαλο μου πηγαινε οτι εχω καρδια εξαιτιας το σημειο που πονουσα.
Τελικα πηγα σε γαστρεντολογο καναμε γαστροσκοπηση και εανακαλυψαμε γαστρικη παλινδρομηση.Ειναι κατι που το ανακαουφιζεις με χαπακια προσεχεις την διατροφη σου πχ οχι ξυνα ανθρακικο καφεινη και τσιγαρι και αλλα .Επηρεαζεται φοβερα απο αγχος και στεναχωρια.
Απο τοτε απλα εκοψα καποια και αλλα οχι και εχω τα χαπακια μου για ωρα αναγκης.
Ευχομαι περαστικα και μην ανυσηχεις.Εσενα δεν σε φοβαμαι.Εισαι λογικη και συνηδιτοποιημενη και ξερεις παντα πως να αντιδρας ειμαι σιγουρη.
Να μας ενημερωνεις.
ΦΙΛΙΑ!!!
29-06-2007, 02:32 #13
Ευχαριστώ dexa.
Ανθρακικό τόχω κόψει. Σε σπάνιες περιπτώσεις πίνω.
Καφεϊνη.... δεν πίνω πολλούς καφέδες. Το πολύ 2 την ημέρα και συνήθως ο 2ος είναι ντεκαφεϊνέ.
Τώρα το τσιγάρο... αυτό ναί. Καπνίζω πολύ. Δεν μπορώ ακόμα να το ελαττώσω ούτε να το κόψω γιατί μαζί με τη δίαιτα με στρεσσάρει πολύ και μου ανεβαίνει η πίεση στα ύψη (έχω και την άτιμη την υπέρταση).
Εχω βάλει όμως στόχο να το κόψω μόλις φτάσω στα κιλά που θέλω.
Δεν σου κρύβω, ότι κι εμένα την πρώτη μέρα μου φάνηκαν σαν πόνοι απο καρδιά, (έχω και την πιεση, καπνίζω, παίρνω και αντισυληπτικά και ψιλοτρόμαξα) γιατί ήταν εντοπισμένοι ψηλά και αριστερά, εκεί που τελειώνουν τα πλευρά, δίπλα στο στομάχι. (μάλλον στο ίδιο σημείο θα πονούσες κι εσύ), αλλά μετά κατάλαβα ότι με πιάνουν μόλις φάω ή πιώ κάτι, πήγα και έκανα κι ένα καρδιογράφημα που ήταν ΟΚ και ηρέμησα.
29-06-2007, 02:39 #14
Το ιδιο ακριβως και εγω.
αλλα και οτα ειμαι νηστικοι πολλες ωρες μπορει επισης να με ενοχλησει το στομαχι μου.
Ο γιατρος μου ειχε πει μικρα και συχνα γευματα.
ΦΙΛΙΑ!!!
29-06-2007, 10:19 #15
Αυτό ακριβώς που σου είπε ο δικός σου γιατρός κάνω κι εγώ.
Μικρά και συχνά γεύματα. Κάθε 4 ώρες περίπου τρώω κάτι, με κυρίως γεύμα αυτό στις 19.00 το απόγευμα γιατί εκείνη την ώρα επιστρέφω απο τη δουλειά και μπορώ να φάω σαν άνθρωπος.
Δεν ξέρω τι φταίει.
Υγειινά τρώω. Δημητριακά τρώω. Σαλάτες επίσης. Νερό πίνω. Μικρά και συχνά γεύματα. Κι ο πόνος εκεί, ακάθεκτος.
Νομίζω ότι φταίνε τα υπακτικά (ελαφρύ καθαρτικό) που μου έχουν δώσει να πίνω για να αποφύγω τη δυσκοιλιότητα που μου δημιουργεί το άλλο πρόβλημα που εντοπίσαμε στο έντερο.
Θα δοκιμάσω να τα κόψω κατά τη διάρκεια του Σ/Κ που μας έρχεται για να δώ τι θα γίνει.
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία