Results 1 to 8 of 8
Thread: Pagophagia
-
20-06-2007, 19:48 #1
Pagophagia
Είναι μια διαταραχή της διατροφής, η κεντρική ασθένεια ονομάζεται Pica και προέρχεται απο ένα πουλί που τρώει περίεργα πράγματα.
Την απέκτησα σχετικά πρόσφατα και αρκετά μεγάλη σε ηλικία.
Οσο γελοίο και αν είναι, το καλύτερο φαγητό να μου φέρει κανείς μπροστά μου, τα παγάκια θα προτιμήσω - παρά τα καμιά 20ριά κιλά που έχω παραπάνω.
Αιτία? Η έλλειψη σιδήρου, προκαλεί έλκη στο στόμα τα οποία ανακουφίζονται με την λήψη πάγου, η οποία προκαλεί μειωμένη απορόφηση των διαφόρων στοιχείων από το έντερο.
Η λήψη σιδήρου βοηθά. Δυστυχώς όμως, λόγω του φύλου μου χάνω αρκετό αίμα κάθε μήνα και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ το σίδηρο μου να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.
Ετσι, όποτε βλέπω παγάκι, αισθάνομαι ότι πρέπει να το φάω.
Η επιστήμη τι λέει για αυτό? Υπάρχει λύση?
- 20-06-2007, 20:08 #2
ICE καλως ηρθες και καλο καλοκαιρι!!
Αν και η αγαπημενη εποχη σου πρεπει να ειναι ο χειμωνας!!!!(αστειακι)!!
Δεν την ειχα ακουσει μεχρι τωρα αυτην την παθηση.Και αυτο ειναι το αξιοθαυμαστο εδω μεσα.
Καθε μερα,καθε ωρα μπορει να προστεθει ενα καινουργιο μελος και εμεις με την σειρα μας να μαθουμε κατι καινουργιο επισης.
Ειναι πολυ παραξενη και ενδιαφερον αυτη η παθηση.
Δεν υπαρχει καμια λυση?
Η και εσυ ακομα το ψαχνεις?
Ο nido ισως ειναι οπιο ειδικος να σου απαντησει και μετα ο κλεανθης που σιγουρα θα μας κανει για ακομα μια φορα την εκπληξη και θα βρει τι ειναι αυτο και ισως πως μπορει να αντιμετωπιστει.
ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!
20-06-2007, 20:31 #3
Ice καλώς ήλθες!
Ομολογώ αυτήν τη διαταραχή την ακούω πρώτη φορά.Δεν είμαι και ειδικός για να μπορέσω να σου πω περισσότερα, αλλά ανατρέχοντας στην wikipedia βρήκα κάποιες πληροφορίες στ' Αγγλικά.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pica_(disorder)
Και αυτά:
http://healthyplace.com/Communities/.../type_pica.asp
http://www.eating-disorder.com/Eatin...rders/pica.htm
Ελληνικά:http://www.zortal.gr/modules/news/ar...p?storyid=1533
Πολλές πληροφορίες απ' αυτές, περιέχονται και στη δημοσίευση σου.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν νιώθεις, κάθε στιγμή που βλέπεις πάγο, αδήριτη την ανάγκη να τον καταναλώσεις ή απλά το κάνεις για ν' ανακουφιστείς από τα έλκη στο στόμα ( αν έχεις ).
20-06-2007, 23:02 #4
Ice,
καλώς ήλθες στο eatingdisorders.gr
Το σύνδρομο pica είναι ούτως ή άλλως σπάνιο. Είναι όμως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνιο να έχει έναρξη στην ενήλικη ζωή!
Για να γνωρίζεις τη διάγνωση της διαταραχής, υποθέτω ότι εχεις πάει σε γιατρό και ήδη είσαι ενήμερη για ότι αφορά την διαταραχή αυτή.
Τι παραπάνω θα ήθελες να μάθεις? Αν θέλεις γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη.
22-06-2007, 16:22 #5
Παιδιά,
Σας ευχαριστώ κατ' αρχήν για το καλοσόρισμα.
Οντως είναι σπάνια η εμφάνιση της παγοφαγίας στην ενήλικη ζωή, όμως δυστυχώς συμβαίνει.
Το πρόβλημα μου αγαπητέ Νίντο, είναι το πως θα ξεφορτωθώ αυτόν τον διακαή πόθο για πάγο. Ακόμη και στην τηλεόραση που τον βλέπω, τον λιμπίζομαι περισσότερο και από σοκολάτα.
Εχω μιλήσει με γιατρό και η απάντηση του ήταν απλώς να παίρνω τα σκευάσματα του σιδήρου και να πλένω πιο συχνά τα δόνια μου.
Εχω ψιλολύσει το πρόβλημα με τις τσίχλες, γιατί δεν μπορείς να είσαι στην δουλειά με μια βούρτσα ανά χείρας, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει.
Και είναι και γελοίο εδώ που τα λέμε. Ειδικά όταν τα καταναλώνω σε δημόσιους χώρους.....
22-06-2007, 16:25 #6
Ξέχασα να σας πω ότι πηγαίνω τακτικά στον οδοντίατρο, γιατί στην αρχή φοβόμουν κάποιο χαλασμένο δόντι και έκανα εξετάσεις για το στομάχι, γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί να έχω κάποια πάθηση από κει.
Το μεγάλο μου μαρτύριο είναι με το νερό. Δεν με ξεδιψά πια. Θεωρώ ότι έχει απαίσια γεύση και όσα ποτήρια και να πιω, το στόμα μου είναι σαν παπούτσι....
22-06-2007, 17:12 #7
βασιλισσα του παγου..
πραγματικα δεν εχω ιδεα για το προβλημα σου και το ακουω για πρωτη φορα...το μονο σχετικο που εχω ακουσει και δεν εχει να κανει με την διατροφη αλλα μου φαινεται να εχει καποια αντιστοιχια , ειναι καποιες εμμονες οπως η τιλοτριχομανια και αλλες παρομοιες(επιμονή στο να ξεριζωνει κανεις τις τριχες των μαλλιων του)
ΔΕΝ σου γραφω λοιπον για να σου προτεινω καποια λυση και λυπαμαι γι αυτο...
σου γραφω μονο για να σου πω μια καλησπερα και να σου εκφρασω την συμπαθεια μου και τις ευχες μου για να γινεις καλα...
να σου πω εδω και ελπιζω να μη το παρεις σαν ειρωνια, οτι η διαταραχη σου μου φανηκε και λιγο ...ποιητικη))))
γι αυτο και η παραφραση του ονοματος σου...
τρως κρυσταλλους παγου...σαν καποια νεραιδα ενος παραμυθιου
εντος πραγματικοτητας, θα φανταζομουν να την εχει ενας εκκεντρικος καλλιτεχνης σαν την bjorg για παραδειγμα)) το εχεις σκεφτει ποτε ετσι?
24-06-2007, 18:58 #8
Κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ρωτήσω από ποιας ειδικότητας ιατρό έγινε η διάγνωση. Συγκεκριμένα στην παγοφαγία, φαίνεται η αιτία να είναι βιολογική, δηλαδή είναι λιγότερο ψυχιατρικό πρόβλημα από κάποιες άλλες ?φαγίες, αλλά αυτό θα το πει μόνο ο θεράπων σου. Είχες πάντα χαμηλό σίδηρο;
Όμως μην ανησυχείς, τα συμπληρώματα σιδήρου έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην παγοφαγία και θα δεις ότι με τον καιρό τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα. Μπορείς φυσικά να επισκεφτείς και κάποιον ομοιοπαθητικό ώστε να προσεγγίσεις τη θεραπεία από όλες τις πλευρές. Καλή επιτυχία.
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή