Results 1 to 15 of 22
Thread: Καλησπερα και απο εμενα
-
20-06-2007, 20:36 #1
Καλησπερα και απο εμενα
Καλησπέρα σας παιδιά και από εμένα.Μέτα τα λίγα λόγια που έγραψα στο καλωσόρισμα νέων μελών ,θα ήθελα να σας περιγράψω το πρόβλημα μου.
Στα 19 μου χρόνια ήμουν 69 κιλά.Τόσα παρουσιάστηκα φαντάρος.όταν απολύθηκα είχα φτάσει 83κ.άρχισα να εργάζομαι και έπεσα στα 80κ.Νορμάλ για το ύψος μου(1.77).άρχισα σιγά σιγά να παίρνω κιλά και έφτασα το 2001 που παντρεύτηκα να είμαι 89κ.Μέσα σε ενάμιση χρόνο έφτασα τα 101κ.άρχισα δίαιτα χημική και έπεσα στα 88κιλα.Μεγάλο λάθος αφού κάποια στιγμή παραλίγο να λιποθυμήσω.Φυσικά τα ξαναπηρα γρήγορα.
Αποφάσισα να αρχίσω με διαιτολόγο.Ολα πήγαιναν μια χαρά.Πάλι έφτασα τα 88-89κ έχασα όμως τον πατέρα μου πολύ ξαφνικά (51 χρονών)και με πείραξε αφάνταστα.Τα ξαναπηρα μέσα σε 3-4 μήνες.Απο τότε παλεύω χάνω λίγα τα ξαναπαίρνω.
Το τελευταίο χρόνο όμως δεν μπορώ με τίποτα την δίαιτα.Μόλις στεναχωριέμαι ή εκνευρίζομαι(πάρα πολλά νεύρα πολλές φορές χωρίς λόγο)το ρίχνω στο φαγητό.
Η γυναίκα μου με παρακαλάει γιατί το πάχος μου εχει δημιουργήσει και προβλήματα υγείας.Εχω λίγο πίεση(παίρνω χάπι),υψηλές τρανσαμιναζες ,προδιάθεση για υψηλό ζάχαρο.
Το σημαντικό είναι ότι εδώ και 11 μήνες έχω και ένα μωρό που είναι όλη μου η ζωή(και η σύζυγος μου φυσικά)και φοβάμαι ότι μεγαλώνοντας θα έχω και άλλα προβλήματα αν συνεχίσω έτσι.Θέλω τόσο πολύ να αδυνατίσω αλλά δεν μπορώ με τίποτα.
Δοκίμασα και με ψυχολόγο αλλά δεν με βοήθησε ιδιαίτερα.
Συγνώμη για την πολυλογία αλλά έπρεπε να τα πω σε κάποιον.Ευχαριστώ.Ελπιζω μεσα απο την κουβεντα να καταφερω κατι.
Εχω ένα Reductil σπίτι το οποίο μου πρότειναν να δοκιμάσω αλλά έχω διαβάσει τόσο άσχημα πράγματα που φοβάμαι πολύ.
.
- 20-06-2007, 20:47 #2
Καλώς ήλθες!
Οι χημικές δίαιτες είναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό!
Είχα δοκιμάσει κι εγώ παλιότερα και είχα άσχημα αποτελέσματα.Κούραση,έλλει ψη καλής διάθεσης,ευερεθιστότητα,τά ση για λιποθυμία κτλ...Τα ξέρεις...
Επίσης, τις περισσότερες φορές αυτές οι δίαιτες οδηγούν και σε διαταραχές πρόσληψης τροφής μετά, ή παίρνεις πολύ περισσότερο βάρος από αυτό που έχασες και χαλάς το μεταβολισμό σου.
Όπως και να 'χει, αφού θες να χάσεις τα κιλά μακριά απ' όλα αυτά!
Πρέπει να οπλιστείς με θέληση και να γεμίσεις και τη ζωή σου με κάτι άλλο για να ξεχνάς το φαγητό.Η μέθοδος αποφόρτισης μέσω του φαγητού, ίσως λειτουργεί αλλά μόνο στιγμιαία, γιατί, μετά, το μετανιώνεις λόγω αύξησης κιλών.
Δεν μπορείς να βρεις κάποιο χόμπι να ξεχνιέσαι,κάποιο σπορ ας πούμε;
Βάλε ένα κίνητρο για να μπορέσεις να κάνεις δίαιτα.
Ίσως πρέπει να σκεφθείς πως το μωρό σου έχει δικαίωμα να έχει έναν υγιή και δυναμικό πατέρα...
Καλή συνέχεια!!!
Φιλικά!
20-06-2007, 20:51 #3
isi τα ρεντουκτιλ ειναι χαπια και οπως ολα τα χαπια που κυκλοφορουν κανουν αυτο που ειναι να κανουν αλλα εχουν και παρενεργειες οιοποιες δεν ειναι απαραιτητο να εμφανιστουν σε σενα.
Ξερω ατομα που τους εκαναν δουλεια και αλλους οχι,Οπως και τα ξενικαλ σε αλλους ταιριαζουν και σε αλλους οχι.
Το ιδιο συμβαινει με τιν διαιτες η τις επεμβασεις.Στην ουσια ολα εχουν να; κανουν με μας τους ιδιους.Πως θα βοηθησουμε και εμεις με την σειρα μας την εκαστοτε κατασταση.
γιατι δεν τα ξεκινας ,και αν δεις οτι την πρωτη εβδομαδα δεν σου ταιριαζουν σταματα τα.
Μακαρι να μηνχρειαζοταν κανενας να παιρνει χαπια η να κανεις επεμβασεις για να αδυνατισει,ομως καλος η κακος τα πραγματα ειναι ετσι.
Ειναι δυσκολο να σταματησουμε να τρωμε ετσι με ενα τσακ.
Σε κατα λαβαινω απολυτα οταν λες οτι δεν μπορεις αλλο η κουραστηκες ,εγω και παρα πολυ αλλοι εδω μεσα.
Ξεκινα και αυτοι την φορα θα εχεις και ολους εμας μαζι σου.Αυτο θα ειναι η διαφορα αυτην την φορα απο τις αλλες.Και πιστευω ,ελπιζω να βοηθησουμε.
Πες μου τωρα ποσα ακριβως κιλα εισαι ?Δεν καταλαβα.
Την περιπτωση επεμβασης την σκεφτεσαι?
Να εχεις το νου σου και στο chat εαν θελεις να μιλησεις απευθειας .
ΦΙΛΙΑ!!!!!11
20-06-2007, 20:54 #4
Κλεάνθη καλώς σε βρήκα.Το θέμα είναι οτι γενικά έχω πολλά χόμπι και ενδιαφέροντα.Στην δουλειά όμως που όλη ημέρα είμαι στο τιμόνι(πωλητής)το μόνο που έχω στο μυαλό είναι το φαγητό.
20-06-2007, 20:56 #5
Οι περισσότεροι που ξέρω και είχαν πάρει τέτοια χάπια δεν είχαν καλά αποτελέσματα.Τα πιο πολλά έχουν παρενέργειες και μόνο αν στα γράψει γιατρός θα ήταν καλό να τα πάρεις.Οπωσδήποτε πρέπει να σε παρακολουθεί ειδικός καθ' όλη τη διάρκεια της λήψης τους!
20-06-2007, 20:59 #6
Τελος τα φαγητο isi!!!
Οταν εισαι στο τιμονι θα σκεφτεσαι αλλα πραγματα η δεν θα σκεφτεσαι!!!!!!!
Και εαν θελεις κατι να τσιμπισεις ,θα ειναι απο αυτα τα πραγματα που μας φουσκωνουν με λιγες θερμιδες,και θα πινεις 4 λιτρα νερο μεχρι να γυρισεις σπιτι!!!
Μετα θα μιλας μαζι μας και η μερα θα τελειωνει!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!
20-06-2007, 21:10 #7
Χαχαχα να σαι καλα Μαρινα.Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που λες.Μακαρι να τα καταφερω.Ειμαι 104κιλα και 1.77 υψος.Φυσικά το καλό της υπόθεσης είναι οτι κανείς δεν με κάνει τόσα κιλά όλοι μου λένε γύρω στα 90.
Εχω διαβάσει ακόμη και για θάνατο,εγκεφαλικά για το reductil γι αυτό φοβάμαι.Ο παθολόγος μου και ο καρδιολόγος το απέρριψαν με την μια.
Οσο για την επέμβαση το έχω σκεφτεί αλλά είναι το κόστος λίγο μεγάλο(δαχτυλίδι περίπου 6000ευρω έχω ακούσει) και ψιλοφοβαμαι και λιγο.
20-06-2007, 21:17 #8
Για τα ρεντουκτιλ ισχυει αυτο που ειπε ο κλεανθης.
Εφοσον οι προσωπικοι σου γιατροι δεν συμφωνουν αστα.
Οσο για την επεμβαση εχει να κανει εαν γινει με η χωρις αποδειξη(εαν πληρωσεις εσυ ο ιδιος) η εχει να κανει με την ασφαλεια σου.
Δηλ το ικα πληρωνει περιπου τα μισα.3500 ευρω και αλλα τοσα εσυ σε κλινικη.
Σε νοσοκομειο ειναι πιο οικονομικο το θεμα αλλα εχει μια σειρα προταιρεοτητας μπορει 1η2 μεχρι και 3 η 4 μηνες αναλογως τον γιατρο και το νοσοκομειο.
Τα χαπια τα πηρες μονος?
ΦΙΛΙΑ!!!
21-06-2007, 13:38 #9
Κανένα φάρμακο δεν έχει αποτέλεσμα χωρίς δίαιτα.Το ότι ορισμένα απο τα χάπια αδυνατίσματος επιβαρύνουν κάποιες κατηγορίες ατόμων και δεν χορηγούνται σε αυτές, σημαίνει πως επιβαρύνουν τον οργανισμό και όσο για το ότι κάποιοι παρουσιάζουν έρευνες πως είναι ακίνδυνα,οι έρευνες επιχορηγούνται απο τις ίδιες τις εταιρείες,λέτε να έδειχναν ότι τα φάρμακα έχουν αρνητίκή επίδραση στην υγεία.Όποιος βαριέται να κάνει δίαιτα δεν θα αδυνατίσει ποτέ,δίαιτα και άσκηση είναι η μόνη λύση,ακόμα και χειρουργείο να πάει πάλι δίαιτα θα κάνει και πριν και μετά,οπότε γιατί να μην παλέψει την κατάσταση σωστά με δίαιτα και με ειδικούς;
21-06-2007, 16:40 #10
ISI καλήσπέρα,
Ευχομαι καλή τυχη στην προσπάθεια σου. Εγώ πάντως ,παρατηρώντας τον εαυτό μου βρήκα οτι οι σκέψεις και οι συμπεριφορές γύρω από το φαγητό ή το βάρος είναι πολύ έντονες όταν δεν είμαι καλά συναισθηματικά ή όταν με απασχολεί κάτι άλλο και με κάποιο τρόπο για να μην σκέφτομαι πιο επώδυνα πράγματα,σκέφτομαι το φαγητό ή τρώω κλπ κλπ.Ενας τρόπος αντίδρασης είναι κι αυτός,σίγουρα οχι ο καλύτερος αλλά ειναι σημαντικό να βρούμε τις αιτίες πίσω από τα συμπτώματα προκειμένου να αντιδράσουμε και διαφορετικα. τι λές?
22-06-2007, 00:12 #11
Originally posted by Efi
ISI καλήσπέρα,
Ευχομαι καλή τυχη στην προσπάθεια σου. Εγώ πάντως ,παρατηρώντας τον εαυτό μου βρήκα οτι οι σκέψεις και οι συμπεριφορές γύρω από το φαγητό ή το βάρος είναι πολύ έντονες όταν δεν είμαι καλά συναισθηματικά ή όταν με απασχολεί κάτι άλλο και με κάποιο τρόπο για να μην σκέφτομαι πιο επώδυνα πράγματα,σκέφτομαι το φαγητό ή τρώω κλπ κλπ.Ενας τρόπος αντίδρασης είναι κι αυτός,σίγουρα οχι ο καλύτερος αλλά ειναι σημαντικό να βρούμε τις αιτίες πίσω από τα συμπτώματα προκειμένου να αντιδράσουμε και διαφορετικα. τι λές?
Φιλε jvanis το βαριέσαι να κανεις δίαιτα είναι βαριά κουβέντα.Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι και πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις αλλά παίζουν πολλά ρόλο στο να κάνεις μια σωστή δίαιτα.
22-06-2007, 10:54 #12
Isi καλημέρα,
η δική μου συμβουλή δεν είναι να μειώσεις ιδιαίτερα την ποσότητα του φαγητού, αλλά την ποιότητα. Έχουμε συνηθίσει να τρώμε βλακείες, επειδή είναι ιδιαίτερα θελκτικές στη γεύση, και ξεχνάμε την ΑΛΗΘΙΝΗ τροφή. Λοιπόν έγω έχασα κιλά αλλάζοντας τον τρόπο διατροφής μου και προσέχοντας, φυσικά, και την ποσότητα. Η συμβουλή μου είναι, εφόσον οδηγείς όλη μέρα, να παίρνεις από το σπίτι σου ένα τάπερ μεγάλο γεμάτο λαχανικά που σου αρέσουν με μια κουταλιά λαδάκι. Επίσης, ένα λίγο μικρότερο γεμάτο νοστιμότατα φρούτα, φρουτοσαλάτα δηλαδή. Έπειτα αγόρασε ριζοκοφρέτες ή φριγανιές με 35 θερμίδες τη μία και μπάρες δημητριακών με χαμηλές θερμίδες. Επίσης, 1 ή 2 φορές την εβδομάδα παίρνε μαζί σου και ένα αυγό βραστό. Πώς σου φαίνεται αυτό; Μια μεγάλη σαλάτα (τεράστια), μια πληθωρική φρουτοσαλάτα, ένα αυγό και δύο φριγανιές ; Την άλλη μέρα αλλάζεις το διαιτολόγιο και μπορείς να προσθέσεις, αφαιρώντας αυγό και φριγανιές, την μπάρα δημητριακών ή ένα μουστοκούλουρο (έχουν λίγες θερμίδες). ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΣ. Στο σπίτι προτίμησε άπαχες μπριζόλες, φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας, όσπρια μέχρι 300 γρ. μαγειρεμένα χωρίς λάδι (βάζεις μετά μια κουταλιά), ρύζι αναποφλοίωτο μέχρι 300 γρ., μακαρόνια ολικής μέχρι 400 γρ με φρέσκια σάλτσα ντομάτας (και αυτά χωρίς λάδι - το προσθέτεις στο τέλος) και ΠΟΛΛΑ ΨΑΡΙΑ ψημένα στο γκριλ, ξανά μια μεγάλη σαλάτα με μυζηθρούλα ή με άλλο τυρί λίγων λιπαρών και το βράδυ πάλι φρουτοσαλάτα και ένα ωραίο μπολάκι παγωτό 0% με 5-10 αμύδγαλα ή 5 καρύδια ή 7 φουντούκια.
Τρώγοντας πολλά λαχανικά και φρουτοσαλάτες κατάφερα να γεμίζω το κενό που υπάρχει στο στομάχι μου, αλλά και να ικανοποιηώ τη γεύση μου.
Ελπίζω να πάρεις καμιά ιδέα από αυτά που σου έγραψα. Πάνω από όλα είναι ο σωστός και ακριβής προγραμματισμός. Επίσης, αν μαγειρεύει η γυναίκα σου, προσπάθησε να την πείσεις να αλλάξει νοοτροπία μαγειρέματος, δηλαδή να μην προσθέτει λάδι όταν μαγειρεύει (είναι τραγικά ανθυειγινό και βάζει πάντα περισσότερο) και να αποφεύγει τα τηγανιτά. Πάντως αν καμια μέρα το ρίξεις έξω προσπάθησε να το ρίξεις με υγιεινά τρόφιμα και όχι με βλακείες. Α! ξέχασα, ότι ψωμι - φρυγανιά - μπισκότο τρώς να είναι ΜΟΝΟ ολικής αλέσεως.
Επίσης, με αυτή τη διατροφή παίρνεις εξαιρετικά πολλές βιταμίνες και πολύτιμα συστατικά και έτσι ο οργανισμός δεν ταλαιπωρείται χάνοντας βάρος.
Υ.Γ. Συγνώμη για την πολυλογία
22-06-2007, 11:32 #13
isi καλημερα!!
Σ'αυτο που αναφαιρεται ο jvanis εχει δικιο εως ενα σημειο.
Και σαν διαιτολογος οφειλει φανταζομαι να υποστηριζει οτι η μονη λυση ειναι διαιτα και γυμναστικη.
Δεν εχει αδικο οταν αυτο αφορα'' λογικο'' παραπανισιο βαρος.
Ενας ανθρωπος που εχει να χασει πανω απο 30 κιλα.και ειναι μια ζωη στις διαιτες με διαιτολογους ,ενδοκρινολογους,με ινστιτουτα και ολα τα συναφη,με τι υπομονη να ξεκινησει για ακομα μια φορα διαιτα ,και ακομα μια φορα και παει λεγοντας?
Το να λες κανε διαιτα,σταματα να τρως ,η πρεπει να τρως επιλεκτικα ειναι το ευκολο μερος.
Το δυσκολο ειναι η πραξη.Εαν ηταν ευκολο να σταματησεις νατρως ολοι θα ηταν στα κιλα τους.
Απο την αλλη μεχρι να βρεις τους καταλληλους σωστους επιστημονες ,αλλα και ανθρωπινους φτανεις τα 150 κιλα (οπως εγω)και μετα σου λενε και σωστα οτι εχεις παθογονο παχυσαρκια και πρεπει να καταληξεις στα χειρουργεια.
Κανεις δεν θελει το ''μαχαιρι'' ομως και αυτο μετην σειρα του καλος η κακος ειναι μια καλη ,ριψοκινδυνη αλλα καλη λυση.
Σου το λεω ειληκρινα μεσα απο την ψυχη μου,μακαρι να μπορουσα να χασω τα κιλα μονη μου χωρις χειρουργειο,μακαρι να γινοταν στα 70 η 80 κιλα και να μην εφτανα στα 155 ποτε.Αυτο και μονο σαν εμπειρια ειναι παρα πολυ ασχημο.
Για μενα δεν πρεπει να αφηνει κανεις τον ευατο του να ξεφευγει στα κιλα .Απο την στιγμη που το συνιδητοποιεις πρεπει να λυσεις το θεμα ανεξαρτητου τροπου.
Πιστεψε με τα 104 δεν θα ειναι τιποτα οταν (που δεν το ευχομαι)γνωρισεις τα 124 η 134 η 154 εκει να δεις πως δενουν τα κορδονια.
Ιsi τωρα που το πηρες πιο ζεστα παρε την αποφαση ,οτι νομιζεις εσυ και καντο.
ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!
22-06-2007, 12:57 #14
εχει δικιο η δεχα!..θεωρουμε ακραια και αποκρουστικα τα κιλα μας παντα, αν δεν γνωρισουμε τα χειροτερα!..οποτε η γνωμη μου ειναι σωστη διατροφη..απλα κοψε μαχαιρι τα γλυκα, ψωμι ελαχιστο και οχι κρεμες γαλακτος και τετοια κακα λιπαρα και ενταξε στην διατροφη σου υγιεινες συνηθειες..δεν ειναι δυσκολο...απλα πρεπει να χεις παραλληλα και καλη ψυχολογια!..ξεκινα αισιοδοξα!..
22-06-2007, 15:01 #15
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας.Ελπίζω σύντομα να έχω καλά νέα να σας πω.Ηδη εδώ και 3 βράδια τρώω πεπόνι ή καρπούζι.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....