Τι μας σπρώχνει στο ψυγείο?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48
    Junior Member

Τι μας σπρώχνει στο ψυγείο?

Μετά από αρκετά χρόνια συνύπαρξης με τη βουλιμία έχω διαπιστώσει οτι αυτή αποτελεί για μένα ένα τρόπο απάντησης σε πολλές καταστάσεις και συναισθήματα. Σαν να έχω μια "εύκολη",ετοιμη αντίδραση σε πράγματα που συμβαίνουν μέσα μου ή γύρω μου.Κάποιες φορές καταφέρνω να εντοπίσω τι φταιει κάποιες όχι.
    Πάντως οι καταστάσεις που "χτυπάω κόκκινο" είναι:

1.Ανία και αίσθημα κενου
    2.Μοναξιά
    3.Ερωτική απογοήτευση
    4.Αίσθημα ενοχής(τις περισσότερες φορές υπερβολικό)
    5.Αγχος για κάτι στο μέλλον

Εσάς τι σας "πυροδοτεί"? Ποιες εναλλακτικές έχετε βρεί αντί για τη "λύση" της βουλιμίας?

Βαρεμαρα,νευρα,η στενοχωρια για κατι.

Συνηθως ειναι αυτη η πληξη,του δεν εχω να κανω τιποτα και καταληγεις να τρως!!Χωρις να πεινας!!Καταραμενη εγκεφαλικη πεινα...:(

Ειμαι σε φαση ελεγχομενη και ομως καθε μερα φοβαμαι οτι θα ξανακυλησω...

Senior Member
    Και οι πέντε λόγοι που αναφέρεις, με "στέλνουν" στο ψυγείο.
    Δηλαδή:
    1.Ανία και αίσθημα κενου
    2.Μοναξιά
    3.Ερωτική απογοήτευση
    4.Αίσθημα ενοχής(τις περισσότερες φορές υπερβολικό)
    5.Αγχος για κάτι στο μέλλον
    και ένας έκτος, που τον αναφέρει το marou_laki. Τα νεύρα.

Ουσιαστική εναλλακτική δεν έχω βρεί, εκτός απο το να ΜΗΝ έχω στο σπίτι πράγματα που θα τα σαβουρώσω ενώ με παχαίνουν.
    Ετσι όμως έρχονται πολλές φορές που βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Π.χ. έρχονται φίλοι και δεν έχω ούτε ένα αναψυκτικό ή ένα ξηρό καρπό να κεράσω, ή θέλει το παιδί μου να τσιμπολογήσει κάτι και δεν υπάρχει.

Senior Member
    Νευρα πολλα νευρα!!!!Στα νευρα χανεται ο ελεγχος!!!!!
    Συμπληρωνω κενα!!!!

Τα δυο πιο σοβαρα για μενα γεγονοτα που με ριχνουν στην αγκαλια του ψυγειου!!

ΦΙΛΙΑ!!!1

Senior Member
    ερωτικη απογοητευση ηταν η αφορμη για να ξεκινησει η βουλιμια μου...και καθε φορα που σε αυτον τον τομεα δεν ειμαι καλα(ηθελημενα) το ριχνω στο φαγητο...
    επειτα μπορω να αναφερω την βαρεμαρα και την στενοχωρια..απο απλο αγχος δεν εχω κανει ποτε βουλιμικο!

Member
    Μισό παγωτό ΔΩΔΩΝΗ (0% πάντα)
    αυτά τα καινούργια γιαουρτάκια με μπισκότο
    μια σοκολάτα που μπήκε εκεί για να γλυτώσει τον καύσωνα
    ένα πλωμάρι
    κάτι ζαμπονοτύρια
    μια φέτα
    και ατελείωτα αδιέξοδα

Senior Member
    Φαύλος κύκλος....

ανασφάλεια ότι δεν είμαι αρκετή --> προσπαθώ να ευχαριστήσω τους πάντες και να είμαι αποδεκτή, δε θυμώνω σχεδόν ποτέ (κι αν θυμώσω μετά ζητάω συγνώμη!!) --> αυτός ο θυμός κάπου πρέπει να πάει, κάπως πρέπει να ηρεμήσω --> ψυγείο και μετά ενοχή κι έτσι ξαναγυρνάμε στην αρχή.

Εναλλακτική μέχρι στιγμής είναι η άσκηση. Ορισμένες φορές νομίζω ότι θα μου'ρθει εγκεφαλικό απ'τα νεύρα που έχω κι έτσι πάω γυμναστήριο για να ξεδώσω. Μερικές φορές βέβαια, απλά τρώω, αυτόματα.

ΝΕΥΡΑ
    που δεν τα εκφραζώ...
    ΚΕΝΟ
    που δεν μπορά να γεμίσω

Junior Member
    προσωπικά μάλλον η μοναξιά με ωθεί...αν κ ακόμα δεν έχω ξεδιαλύνει πραγματικά τους λόγους..

Senior Member
    Απογοήτευση

Senior Member
    Όσο και να ακούγεται οξύμωρο, η πεποίθηση ότι οι άλλοι θα μας δεχτούν αν αδυνατίσουμε...

Junior Member
    Τελικά όμως κάθε μέρα κάτι συμβαίνει, κάτι πολύ μικρό δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο για να βρούμε αφορμή για γουρουνιές.....
    Δικαιολογίες και υποσχέσεις από αύριο.........
    ΚΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.......και όνειρα όταν θα αδυνατίσω θα αλλάξουν όλα, ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ, είναι τελικά έτσι ????? Σας ρωτώ είναι ?

Junior Member
    Originally posted by allalumaki
    και όνειρα όταν θα αδυνατίσω θα αλλάξουν όλα, ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ, είναι τελικά έτσι ????? Σας ρωτώ είναι ?
    μπορεί να μην αλλάξουν όλα,αλλά θα είναι μια επίτευξη ενός στόχου ,πάντα είναι όμορφο να υλοποιείς τα θέλω σου.

Junior Member
    egw pisteuw pws gia ola ftaiei h sterhsh pou exoume apo ta faghta pou tha thelame na fame alla thewroume apagorumena kapoia stigmh ksespame... theloume na ta fame ola.... k auto sumbainei sunhthws otan h psuxologikh mas katastash einai xalia....
    k meta ta boulimika episodeia eimaste akoma pio xalia... faulos kuklos!!

Senior Member
    ΕΓΩ ΕΓΙΝΑ ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΩ!!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ,ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ Ή ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
    ΑΦΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο "ΚΟΛΗΤΟΣ".ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΩ,ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΥΠΗ,ΣΤΗ ΧΑΡΑ ,ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ,ΣΤΗ ΒΑΡΕΜΑΡΑ,ΠΑΝΤΟΤΕ.......ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΙΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!

Page 1 of 4 123 ... LastLast