Results 31 to 45 of 48
Thread: Τι μας σπρώχνει στο ψυγείο?
-
06-08-2007, 22:07 #31
10 κιλακια ειναι καλη μου..χανονται πανευκολα..σε 3 μηνες με ισορροπημενη διατροφουλα τα εχεις χασει..τρωγε παγωτακι απλα 3 φορες την εβδομαδα, οχι παραπανω!..και ισορροπημενη εννοουμε απο ολα...ψωμακι λιγο, γλυκα οπως ειπαμε και φαγητο κανονικο το μεσημερι μια μεριδα και το βραδακι κατι ελαφρυ οπως γιουρτι με μελι ή φρουτα ή καμια μπριζολα (στις μεγαλες πεινες):p
- 09-08-2007, 15:44 #32
:)
free σευχαριστώ πολύ!!! μου φαίνεται απίστευτο που μου λες πως είναι λίγα!! χαίρομαι παρα πολυ... σε 3 μήνες; μακαρι... προσπαθώ να αλλάξω λίγο τη νοοτροπία μου απέναντι στο φαγητό... να δώ τους λόγους που από εκεί που δεν με ένοιαζε τί και αν θα φάω κατέληξα να το σκέφτομαι συνέχεια.
έχω αρχίσει λίγο να καταλαβαίνω... έγιναν πάρα πολλές αλλαγές μέσα σε 1 χρόνο... είμαι πολύ εκδηλωτικός άνθρωπος και αναγκάστηκα να μη δείχνω τί νιώθω για πολύ καιρο... νομίζω πως αυτή είναι η κύρια αιτία. αυτές τις μέρες άρχισα δειλά δειλά να γυρνάω σε όλα αυτά που μου άρεσαν να κάνω.. πχ να ζωγραφίζω, να γράφω, να διαβάζω! είναι υπέροχα! όταν κάνω κάτι από αυτά το νιώθω πως τρέφομαι ... τρέφομαι πραγματικα. εχω ανάγκη να τραφώ. κάπως έτσι το ορίζω.
γι αυτό και όταν κάθομαι να φάω τρώω πολύ... δεν μπορώ να σταματήσω. σταματάω γιατί ντρέπομαι να συνεχίσω ή γιατί τελείωσε το φαί... και μπορεί να μην πεινάω!
έκανα το τεστ που έχει εδώ και βγήκε πως ίσως να πάσχω από υπερφαγία.. δεν ξέρω. κάπου μου φαίνεται και υπερβολικό σαν διάγνωση.
εσείς έχετε κάνει αυτό το τεστ;
13-08-2007, 04:48 #33
ΤΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΟ ΨΥΕΙΟ???????
ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ...............ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ..............ΝΑ ΞΥΠΝΑΩ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ( ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΓΗΣΑ!!!!) ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΗ !!!!!
ΓΙΑΤΙ ?????????
ΔΕ ΞΕΡΩ !!!!!!!! ΑΠΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΣΟ ΠΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ Τ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ!!!!
ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ!!!!
ΙΣΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ..................ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΕΙ ΣΕ ΑΓΧΟΣ , ΑΝΙΑ , ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ .............ΕΝΑ ΚΕΝΟ .........ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΩ ..............ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ .............ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ..........ΕΧΑΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΡΚΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ............
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ..........ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!
ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΣΟΥ ΨΥΓΕΙΟ!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΨΥΧΟ ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΧΩ ΨΥΧΗ ...............ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΨΥΧΗ ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!!!!!!!!!
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΑΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ................
14-08-2007, 14:59 #34
mia xara se briskw!!! PANW TOU!!!
:)
14-08-2007, 17:59 #35
Χαιρετώ μετά από μακρά απουσία.. (ήμουν εξωτερικό και χωρίς καθόλου ίντερνετ...) χαίρομαι που βρίσκω όλον τον παλιό καλό κόσμο εδώ και πολλά νέα μέλη :)
Λοιπόν, τι με σπρώχνει στο ψυγείο:
-Αρχικά η πείνα γιατί είπα "σήμερα αρχίζω διαίτα" αλλά τελικώς κάπου στην πορεία καταλήγω ψυγείο.
-η ΑΝΑΓΚΗ να εφαρμόσω τις βουλιμικές μου συνήθειες. (όσοι είναι βουλιμικοί, εξαρτημένοι θα με καταλαβαίνουν φαντάζομαι...η όλη διαδικασία καταλήγει σαν εξάρτηση)
-βαρεμάρα (ναι και όμως...)
-κάτι πραγματικά λαχταριστό (πχ παγωτό, τρελαίνομαι)
-τύψεις για το πώς είμαι που με οδηγούν στο να θέλω να φάω ώστε μετά να τα βγάλω...
-τύψεις που με οδηγούν στο ναθέλω να με τιμωρήσω τρώγοντας χωρίς να τα βγάλω, ώστε να με "μαστιγώσω" με τα αισθήματα ενοχής που έφαγα.
26-09-2007, 00:14 #36
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ!!!!
Αυτος με σπρωχνει στο ψυγειο!!!
Εχτες ηρθε παλι μεμια χαρα και μου λεει:κοιτα αγαπη μου τι σου εφερα?Μα ντολατα σε διαφορες γευσεις!!!
Οχι !!!!Πειτε μου εσεις εαν το εξηγηται το φαινομενο!!!
Που απο τοτε ειδικα που εβαλα το δαχτυλιδι ,προσπαθει να μου το κανει κολλιε!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!11
04-10-2007, 15:44 #37
Ενδιαφερον ερωτηση efi!Εμενα αυτο που με σπρωχνει στο ντουλαπι με τις λιχουδιες ειναι πανω κατω αυτα που ανεφερες,δηλαδη τα συναισθηματα που δεν μπορω να διαχειριστω,οπως η ζηλια, ο θυμος, ο πονος, η θλιψη ( αν και πολλες φορες με οδηγηει στο να μην τρωω), η απογοητευση, οι αρνητικες σκεψεις που κανω για τον εαυτο μου, το αισθημα μειονεξιας που νιωθω, η ντροπη, το αγχος, ο φοβος, η μοναξια.Αλλα τις περισσοτερες φορες που καταφευγω στο φαγητο ειναι επειδη νιωθω κενη, χωρις ψυχη,χωρις νοημα και ενδιαφερον για τον εαυτο μου και την ζωη.Συνηθως τα σαββατοκυριακα με πιανει αυτο.
Τωρα dexa που το λες και εμενα με σπρωχνει στο φαγητο καποιος, οχι ομως ο αντρας μου,(ειμαι μικρη ακομη,χιχι!) αλλα ο πατερας μου, οταν νιωθω θυμο για εκεινον, σαν να θελει να με παρηγορησει που αισθανομαι αυτο το δυσκολο συναισθημα μιας και αποφευγεται η εκφραση του στην οικογενεια, η να θελει να παρει κατα καποιο τροπο "αφεση αμαρτιων" που με θυμωσε φερνοντας μου κρεπες σοκολατας ( στις οποιες δεν μπορω να αντισταθω με τιποτα!).Εχω παντως την εντυπωση πως το κανουν περισσοτερο για εγωιστικους λογους, ειτε για να καλοπιασουν, ειτε για να εξιλεωθουν.Οπως και να εχει παντως ειναι σπαστικο, δεν ειναι?
04-10-2007, 20:31 #38
δεν είμαι σύγουρη....όταν ανακλύψω όμως τους λόγους πιστεύω οτι θα μπορέσω και να τους καταπολεμίσω
05-10-2007, 19:53 #39
διοτι ειναι η μονη απολαυση που εχει μεινει στη η ζωη η οποια ειναι τοσο ιδεωδως διαθεσιμη δε ξερω εαν μπορει να καταλαβει κανεις τι θελω να πω
07-10-2007, 03:02 #40
Originally posted by natallia
διοτι ειναι η μονη απολαυση που εχει μεινει στη η ζωη η οποια ειναι τοσο ιδεωδως διαθεσιμη δε ξερω εαν μπορει να καταλαβει κανεις τι θελω να πω
07-10-2007, 22:57 #41
Μηπως εχουμε δωσει στο φαγητο παραπανω αξια απο οτι του αξιζει?
Μηπως του εχουμε προσδωσει μαγικες ιδιοτητες?
Μηπως αναφερομαστε σε αυτο σαν την πρεζα?
Κι αν οντως ειναι πρεζα γιατι μας ακουγεται καλυτερα (πιο αποδεκτο) ενα προγραμμα απεξαρτησης απο μια ψυχοθεραπεια?
Σε κουβεντα να βρισκομαστε
09-10-2007, 11:07 #42
Τώρα Καμμένε είπες τις μαγικές λέξεις!!
Ναι, βρε παιδί μου!!Γιατί ακούγεται η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά,πιο αποδεκτή από μία διαδικασία να φτιάξεις την σχέση σου με το φαγητό!!Εγώ το έχω βιώσει στο πετσί μου..
Έχεις ανορεξία(είναι της μόδας τώρα τελευταία) είσαι άρρωστη και θέλεις θεραπεία! Έχεις βουλιμία ή πχυσαρκία, δεν έχεις αυτοέλεγχο και δεν μπορείς να κλείσεις το στόμα σου..
Τελικά ρωτάω, τι είναι το φαγητό? Δεν είναι βασική μας ανάγκη? Μπράβο Καμμένε, έχεις δίκιο...Μήπως του έχουμε δώσει μαγικές ιδιότητες? "ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!???"
09-10-2007, 14:48 #43
Aν του είχαμε δώσει τη σωστή του αξία, δεν θα ήμασταν εδώ τώρα...
Και μάλλον μας ακούγεται και καλύτερο από την πρέζα, επειδή όπως και να το κάνουμε, παράνομο δεν είναι... καταστροφικό όμως είναι και με το παραπάνω...
12-10-2007, 00:51 #44
το μονο που με σωζει ειναι οτι ο αντρας μου εχει αναλαβει τα ψωνια στο σπιτι, οποτε δεν υπαρχει στα ντουλαπια μου τιποτα, που να εχει σχεση με μπισκοτα η γλυκα. Ομως υπαρχει αλκοολ το οποιο ειναι θανατος για τη σιλουετα.
επιπλεον υπαρχει και μια μανουλα λιγο πιο μακρυα η οποια μας φερνει σπιτικο ζυμωτο ψωμι και συνεχως μαγειρευει ωραιοτατα φαγητα τα οποια τα βρισκω στο σπιτι μετα τη δουλεια και επειδη δικαιολογω τον εαυτο μου οντας σκληρα εργαζομενη γυναικα και καθομαι και περιοδρομιαζω , οποτε καθε προσπαθεια για αδυνατισμα παει περιπατο κανονικα και με το νομο.
απο την αλλη δε μπορω να της πω σταματα μη μαγειρευεις διοτι ετσι θα στερησω απο τον αντρα μου το ωραιο σπιτικο ζεστο φαγακι που και αυτος απολαμβανει χωρις να παχαινει φυσικα διοτι εγω δεν μπορω να του το προσφερω
14-11-2007, 08:54 #45
Agxos poli agxos oli mera pane ola kala mporo na fao kanonika kai to vradi otan kimame 3ipnao kai to rixno sto fagito den 3ero giati to kano afto se mena pragmatika den mporo na to ele3o kapies stigmes kai meta tin epomeni mera niotho tipseis kai pali apo tin arxi
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....