Results 256 to 270 of 307
-
17-07-2008, 01:24 #256
Απλά βλέπω τον κόσμο όπως είναι.
- 17-07-2008, 03:05 #257
Οπως "ειναι"?!!!.....Really?!!!!....
17-07-2008, 04:34 #258
Ας μου εξηγήσει κάποιος τι παράλογο λέω. Μια κοπέλα που έχει απίστευτο κόλλημα με την εμφάνισή της και φτάνει στην ανορεξία δε μπορεί να ξεφύγει απλά με το επιχείρημα "πάχυνε, ας γίνεις πιο χάλια για να ζήσεις τουλάχιστον".
"....προσπάθησε να ξεκολλήσεις δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει να είσαι όμορφη και ποθητή πρέπει κυρίως να είσαι υγιής."
Προφανώς όταν λες σε ένα τέτοιο άτομο κάτι σαν το παραπάνω αποκλείεται να τον κάνεις να ξεφύγει από το θάνατο γιατί είναι σαν να του λες να διαλέξει το να αρέσει ή να καταστραφεί. Μέχρι τώρα έχει διαλέξει την καταστροφή οπότε η μόνη λύση είναι να καταλάβει ότι αν κάνει αυτό που λέμε θα επιτύχει τον σκοπό της. Γιατί αν πρόσεξες τι έγραφε στην αρχή και πόσο ήθελε ν' αρέσει θα καταλάβεις ότι κουβέντες σαν την πιο πάνω δεν της λένε μία...
Το κίνητρο για να ξεφύγει από την αρρωστημένη κατάσταση είναι να κατανοήσει ότι έτσι όχι απλά παύει να είναι ποθητή αλλά κανείς δε θα θέλει να την πλησιάζει. Πέρασε το στάδιο που ήταν πιο ωραία και πιο αδύνατη και της έλεγαν "πωωωω", αυτό πρέπει να καταλάβει. Ότι μπορεί να βγει από τον εφιάλτη πριν καταστρέψει τη ζωή της χωρίς να παραιτηθεί από το στόχο ζωής της (καλώς ή κακώς). Ίσα ίσα που παρά τις θυσίες καταφέρνει το αντίθετο...
17-07-2008, 11:36 #259
Εγώ πάντως αν ήμουν η Ναταλία θα είχα μπουχτίσει με τόσους ειδήμονες για την περίπτωση μου!
Εξαιρώ ασφαλώς άτομα που πέρασαν τα ίδια(όπως πχ. η keira) κι έχουν άλλο δικαίωμα και τρόπο να την προσεγγίσουν..
Νομίζω πως έχει παραγίνει...Η κοπέλα χρειάζεται αγάπη και στήριξη,όπως όλοι μας άλλωστε...Αρκετά!!
Να της ευχηθούμε να την φωτίσει ο Θεός να βρει το δρόμο της,να κάνει το καλύτερο για κείνη
κι αν ποτέ χρειαστεί κάτι από εμάς,να της το δώσουμε απλόχερα!Ας κοιτάξουμε κι εμείς τα δικά μας...Αρκετά!
17-07-2008, 13:10 #260
δεν λέω να μην ειναι ποθητή αλλά έχει νόημα να είναι ποθητή και όχι υγιής;;; και όταν λέω υγιής εννοώ φυσιολογικό βάρος με βάση τον ΔΜΣ. καλά δεν καταλαβαίνεις stargazer ότι για να είμαστε ποθητές και ωραίες κάναμε ότι κάναμε;;;; το θέμα είναι ότι δεν είναι αυτο το πιο σημαντικό στη ζωή αυτο πρέπει να καταλάβει δεν έχει νόημα να είσαι ποθητή και μη υγιής.. ναταλία προσπάθησε κορίτσι μου βρες τα με τον εαυτό σου πείστον μόνο εσύ μπορείς βάλε τη λογική σου κάτω..δε θέλεις να σπουδάσεις, να ερωτευτείς, να παντρευτεις, να κάνεις παιδιά... να ζήσεις και ας μην είσαι και 36 κιλά ας είσαι 50. υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα απο το πόσα κιλά είσαι σκέψου το.
nadine έχεις απόλυτο δίκιο αλλά μερικοί αποπροσανατολίζουν το΄άτομο απο το πρόβλημα του ολόκληρη κουβέντα έγινε για το ποιες γυναίκες είναι ποθητές. μα δεν καταλαβαίνει κανείς ότι η natalia πρέπει να πειστει ότι βλάπτει την υγεία της και όχι ότι θα είναι ποθητή και στα 50 πχ κιλά;;;
natalia μου λογικέψου φαίνεσαι έξυπνη κοπέλα μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου η ζωή είναι μπροστά σου μην την αφήνεις να περνά... για να τη ζήσεις πρέπει να έχεις υγεία και δύναμη φρόντισε να μην τα θυσιάσεις...
καλή τύχη σου εύχομαι...σκέψου και προσευχήσου να σε βοηθήσει ο Θεός να καταλάβεις...
17-07-2008, 17:27 #261
Μα αυτό λέω. Στα φυσιολογικά κιλά πέρα από υγιής θα αρέσει περισσότερο οπότε και δε θα επηρεαστεί ψυχικά. Δε μπορώ να κατανοήσω την διαταραχή στη λογική τέτοιων ατόμων. Προφανώς για να είναι 36 κιλά και να μη βλέπουν τον κίνδυνο η δε σκέφτονται και παραλογίζονται. Είναι πέρα από κάθε λογική.
17-07-2008, 17:33 #262
stargazer,
ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη οπως παραδεχεσαι κ ο ιδιος δεν καταλαβαινεις τη διαταραχη στη λογικη αυτων των ατομων, επειδη δεν εχεις περασει κατι παρομοιο ειτε αυτο λεγεται για ανορεξια ειτε για βουλιμια ειτε για οτιδηποτε τετοιο, πραγμα που δε στο ευχομαι, εισαι αυτος που μπορει να ξερει λιγοτερο απο αλλους που εχουν περασει η περνανε τετοια κατασταση.Γι αυτο, αντι να εμμενεις με τοσο παθος στην υποστηριξη της γνωμης σου, που τη θεωρεις λογικη, αφου πιστευεις οτι εισαι "τριτος" κ τα βλεπεις "απ εξω",αρα οπως νομιζεις εσυ τα βλεπεις "σφαιρικα" δηλ. "σωστα", ακου κ λιγο τους αλλους.Με τον τροπο που προσεγγιζεις το θεμα δε βοηθας, αφενος μεν επειδη δε θα σε ακουσει κανενας που να εχει νοσησει κ να ξερει οτι εισαι απ εξω, αφετερου επειδη η οπτικη σου ειναι επιφανειακη, δηλ. λαθος. Θελει πρωτα σ αυτα τα πραγματα να το δεις απο μεσα κ μετα να εκφερεις γνωμη.Δεν ειναι προβλημα του τυπου "περαστε-ακουστε-γιατρευτειτε-τελειωσατε" οπως το παρουσιαζεις.Κ δεν ειναι ετσι γιατι πολυ πολυ απλα η βοηθεια πρεπει να ερθει απ το ιδιο το ατομο κ μονο.Αυτο το τοσο δυσκολο, τοσο ριζικο κ μεγαλο βημα πρεπει να ειναι προσωπικη προσπαθεια κ συνειδητη.Κατι το οποιο επιμενεις να αγνοεις.
18-07-2008, 21:46 #263
Γεια σας!
Παιδιά, ηρεμία!
Είμαι 2 χρόνια ανορεξική και όπως βλέπετε ακόμη εδώ! Είμαι 36 κιλά και η ψυχολογία μου είναι ασανσέρ!
stargazer, χωρίς παρεξήγηση δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι συμβαίνει σε άτομα σαν και εμένα εφ'όσον δεν έχεις αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα...
...
19-07-2008, 02:28 #264
Συμφωνώ ότι όντας απ' έξω έχω κενά στο όλο παζλ αλλά και πάλι μια αντικειμενική ματιά λέει κάτι, έστω πολύ λίγο, νομίζω. Και όπως βλέπεις δεν αμφισβητώ ό,τι λέτε. Το διαβάζω με προσοχή και το κρατάω.
Δηλ. τα 2 χρόνια που έχεις το πρόβλημα και το αναγνωρίζεις προφανώς, γιατί δεν έχεις ξεφύγει πιστεύεις? Θες πραγματικά να γίνεις "φυσιολογική" ή για διάφορους λόγους δε σ' ενδιαφέρει και πολύ?
19-07-2008, 14:29 #265
ναταλία μου ήρεμοι είμαστε απλά προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε να έχεις ψυχολογία σταθερή και μόνιμα "παρκαρισμένη" στον πιο ψηλό όροφο. ξέρω πως είναι πίστεψε με...νομίζεις ότι κάνεις το σωστό και ότι "σιγά δε θα πάθω τίποτα"..δεν είναι αυτή όμως η αλήθεια και πρέπει να το συνειδητοποιήσεις μόνη σου πριν φτάσεις στο σημείο του δρόμου που δεν έχει επιστροφή..
τώρα που ενηλικιώθηκες πρέπει να αλλάξεις φάση και φιλοσοφία, να γίνεις ρεαλίστρια και να καταλάβεις ότι η ζωή είναι δύσκολη, γι αυτο πρέπει να εξασφαλίσεις την υγεία σου και να συνεχίσεις γεμάτη ζωντάνια, ενέργεια, δύναμη...
ξέρεις πόσα πράγματα έχεις να ζήσεις ακόμη;;; πάρα πολλά... αν όμως είσαι αδύναμη πως θα τα καταφέρεις.. εγώ όταν είχα ανορεξία ούτε από το κρεβάτι δεν είχα κουράγιο να σηκωθώ..
τώρα ως φοιτήτρια ελπίζω να πιάσεις καλύτερα το νόημα και να πάψεις να αγχώνεσαι για τα κιλά σου ώστε να επανέλθεις στα φυσιολογικά για το ύψος σου...
2 χρόνια με αυτο το δαίμονα (γιατι τον είχα και τον πολεμάς μόνο μόνη σου) είναι αρκετα δε νομίζεις... βάλε κάτω τη λογική σου και ζυγισε τα πράγματα... για το καλό σου
δεν είσαι κοριτσάκι πια.. είσαι μια γυναίκα που είναι υπεύθυνη για τις πράξεις της και πρέπει να μπορεί να στέκεται μόνη της στα πόδια της... το ξέρεις ότι εκτός από πολύ αδύνατη δείχνεις σίγουρα και ευάλωτη;;; πάρε κανα κιλάκι σιγά σιγά όχι απότομα γυμνάσου κιόλας για να δέσει το σώμα σου και θα δεις πόσο πιο ωραία θα νιώθεις.. δυνατή σωματικά και ψυχικά
πιστεύω να σε βοηθάω, σου γράφω ότι έλεγα και συνεχίζω να λέω στον εαυτό μου για να πειστώ να ορθοποδίσω και πίστεψε με δεν τα έχω καταφέρει εντελώς ακόμα... αλλά αυτο το αφήνουμε για μετά....
να προσέχεις τον εαυτό σου και την υγεία σου... είναι πραγματικά ότι πολυτιμότερο έχεις.. μην το θυσιάζεις...
20-07-2008, 21:07 #266
stargazer,
πολύ ωραία η ερώτηση σου...
κάποια στιγμή σκέφτηκα να το πολεμήσω όλο αυτό, απλά δε μπόρεσα να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι θα παχύνω. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω άθλια. Κ όταν λέμε άθλια, χειρότερα δε γίνεται. Για παράδειγμα δε μπορώ να κάτσω σε καρέκλα χωρίς μαξιλάρι, πονάω όταν ξαπλώνω στις ξαπλώστρες στην παραλιά κ προπάντος δε μπορώ να κοιμηθώ γτ πονάω. Όταν γυρίζω μπρούμυτα πονάνε τα κόκαλά μου, μάλιστα πρόσφατα που προσπαθούσα να κοιμηθώ στο πλάι έκανα μπλαβινιές από τα κόκαλά μου. Αλλά όλα αυτά είναι επιλογή μου, μ'αρέσει που είμαι έτσι ή τουλάχιστον αυτό βγάζω προς τα έξω... Ομολογώ ότι ποτέ δεν ήμουν φυσιολογική στα κιλά, πάντα ήμουν λιγότερο... αλλά πολύ απλά δε θέλω να έχω φυσιολογικό βάρος, να είμαι μία από τις πολλές έστω κ αν ακούγεται εγωιστικό...
20-07-2008, 21:15 #267
keira,
λυπάμαι που πέρασες κ εσύ το ίδιο...
Είναι κάτι στιγμές που νιώθω ΥΠΕΡΟΧΑ!!! κ κάποιες άλλες που δεν είμαι καθόλου καλά. Αλλά τι να κάνουμε η ζωή μας διαμορφώνεται από τις επιλογές που κάνουμε κ εγώ έχω κάνει αυτήν την επιλογή. Μ'αρέσει να είμαι αδύνατη, μπορεί να είμαι πιο αδύνατη από αυτό που βλέπω εγώ αλλά όπως μου αρέσει να βλέπω αδύνατους ανθρώπους έτσι μου αρέσει να είμαι μία απο αυτούς. Ξέρω ότι έχω να ζήσω πολλά ακόμη αλλά δεν ξέρω αν θέλω να τα ζήσω όντας διαφορετική από αυτό που επιθυμώ. Δεν γνωρίζω αν δείχνω πράγματι ευάλωτη αλλά ότι βάζω ως στόχο δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχω...
20-07-2008, 22:51 #268
ο κυριος στοχος που τωρα πρεπει να θεσεις,ειναι να ζησεις..ειλικρινα.καντο.
20-07-2008, 23:05 #269
Natalia,
επειδη κ εγω το περασα ολο αυτο για καποιο διαστημα μικροτερο απ το δικο σου, γυρω στον ενα χρονο, ξερω οτι ειναι ανωφελο οτι και να σου λεμε εμεις η οι γονεις σου η οι γιατροι η οποιοσδηποτε.Πρεπει εσυ να μιλησεις στον εαυτο σου.Δεν εχει κανενα νοημα να σου μιλανε οι αλλοι για να αλλαξεις γιατι δεν προκειται αν δε το θελεις.Απλα εγω καταλαβα καποια στιγμη σχετικα εγκαιρα οτι ο φοβος να παχυνω δεν ξεπερνουσε την αγαπη μου για να ζησω.Κ γνωμη μου ειναι οτι η σταση σου ειναι πολυ παθητικη οταν λες οτι ειναι επιλογη σου.Γιατι μπορει να εχουν περασει 2 χρονια ομως η ευκαιρια σου σε περιμενει ακομα στη γωνια, δεν ξερω για ποσο, ομως υπαρχει ακομα, αρκει οπως λες να τη δεις κ να την επιλεξεις.Ειναι ακομα χειροτερο πιστευω να γνωριζεις οτι διατρεχεις κινδυνο κ να μην κανεις κατι, να το εχεις συνειδητοποιησει κ να το προτιμας...Ξερω οτι το να εισαι ετσι αδυνατη προσφερει μια απατηλη ασφαλεια...Ομως στην ουσια ειναι ψευδαισθηση κ εσυ παγιδευμενη μεσα...Καθε αλλο παρα ασφαλεια ειναι αυτο...
21-07-2008, 00:26 #270
Originally posted by Natalia
stargazer,
πολύ ωραία η ερώτηση σου...
κάποια στιγμή σκέφτηκα να το πολεμήσω όλο αυτό, απλά δε μπόρεσα να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι θα παχύνω. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω άθλια. Κ όταν λέμε άθλια, χειρότερα δε γίνεται. Για παράδειγμα δε μπορώ να κάτσω σε καρέκλα χωρίς μαξιλάρι, πονάω όταν ξαπλώνω στις ξαπλώστρες στην παραλιά κ προπάντος δε μπορώ να κοιμηθώ γτ πονάω. Όταν γυρίζω μπρούμυτα πονάνε τα κόκαλά μου, μάλιστα πρόσφατα που προσπαθούσα να κοιμηθώ στο πλάι έκανα μπλαβινιές από τα κόκαλά μου. Αλλά όλα αυτά είναι επιλογή μου, μ'αρέσει που είμαι έτσι ή τουλάχιστον αυτό βγάζω προς τα έξω... Ομολογώ ότι ποτέ δεν ήμουν φυσιολογική στα κιλά, πάντα ήμουν λιγότερο... αλλά πολύ απλά δε θέλω να έχω φυσιολογικό βάρος, να είμαι μία από τις πολλές έστω κ αν ακούγεται εγωιστικό...
ολοι εγωιστικα ζουμε.
ολοι αυτο που θελουμε προσπαθουμε να πραγματωσουμε.
εσυ για κακη σου τυχη εχεις αυτο το θελω.
ουτε πειραζει που δεν θελεις φυσιολογικο βαρος.
το προβλημα ειναι μονο οτι με το συγκεκριμενο θελω δεν ειναι εφικτο να συνεχισεις να ζεις....
λες καπου παρακατω οτι δεν εισαι σιγουρη αν προτιμας να συνεχισεις να ζεις αν χρειαστει να παχυνεις γι αυτο...
το σκεφτηκες καλα?
εισαι σιγουρη οτι δεν σε πειραζει να μην προλαβεις να σπουδασεις αυτο που αγαπας και κοπιασες γι αυτο?
εισαι σιγουρη οτι δεν σε πειραζει να μην πας αλλες εκδρομες, να μη γνωρισεις αλλους ανθρωπους, να μην ερωτευτεις καποιον?
εισαι σιγουρη οτι η δημιουργια δεν σου λεει τιποτε?
ενα δικο σου δημιουργημα, το στιγμα σου στον κοσμο, ενα σημαντικο κειμενο, μια πρωτοτυπη ερευνα, ενα ωραιο κτιριο η ενα παιδι......
τιποτε απο αυτα δεν ειναι πιο σημαντικο απο το συνεχες αδυνατισμα?ολες σου οι αξιες και οι φιλοδοξιες συγκεντρωνονται σε αυτο?
τιποτε δεν ζηλεψες απο τους δασκαλους σου?η γνωση, η προσφορα, οι ηδονες, η αγαπη, δεν ειναι τιποτε μπροστα στο αδυνατισμα?
τι ηταν αυτο ρε γαμωτο που εκανε τις επιθυμιες και φιλοδοξιες σου τοσο επιπεδες και μονοδιαστατες?το εχεις βρει να μας το πεις κι εμας?δεν ειχες ποτε ενδιαφεροντα η εξαφανιστηκαν οταν αρχισες να αδυνατιζεις?
αν εισαι σιγουρη, δικαιωμα σου...δεν εχω να πω τιποτε σε μια συνειδητη επιλογη, εστω κι αν αυτη ειναι ο θανατος...
αν ομως δεν εισαι, φροντισε να αποφασισεις συντομα γιατι δεν υπαρχει πολυς χρονος κι ειναι κριμα να τελειωσεις απο λαθος , γιατι δεν προλαβες να αποφασισεις...
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή