Results 106 to 120 of 307
-
18-07-2007, 15:26 #106
2sweet2b4go10, τώρα πια ζω με την ανορεξία και δε θέλω να το αλλάξω γιατί πολύ απλά εμένα μου αρέσει κάποιες στιγμές αν και κάποιες άλλες πονάω υπερβολικά. Έχω συνειδητοποιήσει τι κάνω και όμως συνεχίζω γιατί δε μπορώ να κάνω αλλιώς. Θέλω να έχω αδύνατο σώμα. Η μελίνα χάνει πάρα πάρα πάρα πολλά κιλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ούτε εγώ τέτοιο πράγμα...Γνωρίζω ότι προσφέρει τεράστια ικανοποίηση αλλά ο ρυθμός είναι πάρα πολύ ταχύς. Σκέφτομαι πόσο πολύ πονάω όπως είμαι εγώ τώρα και σκέφτομαι πόσο πόνο προξενεί και αυτή στον ίδιο της τον εαυτό. Εγώ δεν είμαι η πλέον κατάλληλη να της πω να σταματήσει. Η ανορεξία δε φέρνει την ευτυχία αλλά τη στιγμιαία ικανοποίηση.
- 18-07-2007, 15:42 #107
vre natalia mou afou opos eipes kai si mesa se 1 vdomada exases 4 kila...opotan se 3 vdomades eykola mporeis na xasis 8 ..ara den einai kai toso grigoros o rithmos oso nomizis ...alithia posa kila exases sinolika kai poso diastima ? gimnazese katholou?
ego ayti ti stigmi pou sas grafo kano podilatoooo
18-07-2007, 17:22 #108
melinaki μην το κανεις..δεν το μισεις το φαγητο...αν το μισουσες δεν θα σου δημιουργουσε καν προβλημα γιατι δεν θα ηταν στην σκεψη σου καν..οτι μισουμε το κανουμε φυσιλογικα περα και οχι φτανοντας στα ορια μας..προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου...το εκανα και γω και καταφερα να το "μισησω" για 2 βδομαδες μονο...που ειχα παει απο 62 στα 56..αλλα ηταν για πολυ λιγο..και μαζι με το φαι, ειχα μισησει και εμενα!..
και δεν αντεχεται αυτο...με τον πρωτο που πρεπει να τα εχουμε καλα σε αυτην την ζωη ειναι με τον εαυτο μας γιατι αν δεν τα εχουμε καλα με εμας, τιποτα δεν παει οκ!
και να σου πω κατι..μετα απο παρα πολλες διαιτες, ψυχολογικες διακυμανσεις, διακυμανσεις κιλων κ.τ.λ καταλαβα ενα πραγμα...η γευση ειναι μια απο τις αισθησεις μας..αρα βασικη για την επιβιωση μας..το φαγητο ειναι μια τεραστια απολαυση..καθε γευση και μια απολαυση..δεν ξαναστερουμαι την χαρα που μου δινει το φαγητο ΠΟΤΕ στην ζωη μου!..μπορω να χασω κιλα αλλα ηπια!...χωρις να αποβαλλω απο την ζωη μου κατι το οποιο με κανει τοσο χαρουμενη..μου αρεσει να τρωω...απλα δεν ειχα καταλαβει τα μετρα μου, τα ορια μου για αυτο εχανα και τον ελεγχο..η μαγκια ειναι αυτη..να βρεις τα ορια σου...οποτε χορταινεις σταματα αλλα οποτε πεινας φαε..βαρεθηκα να στερουμαι και δεν θα χαλαλησω την διαθεση μου και την απολαυση μου για κανεναν και για τιποτα!απλα με μετρο!..
19-07-2007, 14:29 #109
Agapiti free xerome gia to endiaferon alla eilikrina den xriazete tosi anisixia..eimai mia xara kai den pistevo pote na peso stin pagida tis anorexias ...exallou troo ena santouits otan nioso to aisthima tis peinas kai den to xananiotho oli mera opotan giati na fao?
oso gia tin gimnastiki den kano kai tosi polli oso sinithos ta anorexika atoma...
eyxaristo pantos gia tes simvoules sou...
xxxx
19-07-2007, 15:06 #110
Αγαπητό μου Μελινάκι, όσο πιο πολύ μας περιγράφεις το σκεπτικό σου, τόσο πιο πολύ μας πείθεις οτι εχεις ήδη πεσει στην παγίδα της ανορεξίας........
Δεν τρώμε επειδή πρεπει να ικανοποιήσουμε την πείνα μας, αλλα για να δώσουμε στον εαυτό μας τα απαραίτητα συστατικά για να ζήσει.....αν συνεχίσεις να τρως ενα μόνο σαντουιτς την ημέρα, τοτε, αφου αρχίσουν να πεφτουν τα μαλλιά σου, μετα θα ακολουθήσεις κι εσυ.........
Αλλα ακόμα και ααααααααααααααν σταματήσεις καπου (στα 50κιλα ας πούμε) και μετα τρως οτι χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ζήσει αξιοπρεπώς, τότε θα αρχίσεις παλι να περνεις βαρος....α! και δεν θα μπορεσεις ποτε να το ξαναχασεις, γιατι θα εχεις χαλασει και τον μεταβολισμό σου.....
Αυτα.....λυπαμαι αν ακουγομαι σκληρή, αλλα απλά περιγράφω την πραγματικότητα η οποία ειναι πολύ σκληρότερη....
19-07-2007, 15:21 #111
ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ... ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ....ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ .....ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΛΟΓΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ .....ΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ .....ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ....ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΡΕΠΕ?
ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ....ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΑΜΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ Η ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΕΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ .... ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ....ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ....ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΦΕΙΛΕΙ .
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΣΚΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ... ΚΟΡΙΤΣΙ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ...ΠΟΣΟ ΜΟΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΑΝ ΘΕΣ ) ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ...ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ....ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΘΛΙΨΗ ....ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ .... ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ .
ΟΞΥΜΩΡΟ ΣΧΗΜΑ Ε ?
Υ.Γ ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
20-07-2007, 14:41 #112
i zigaria exi kollisei kai mena me exi piasei i apelpisia ....simera exasa mono 300 gr:(
20-07-2007, 15:22 #113
μακαρι να υπηρχε ενας αμυντικος μηχανισμος του σωματος που η ζυγαρια να μην ξεκολλουσε απο το λιγοτερο βιωσιμο βαρος, ΠΟΤΕ!
ευχομαι να μην ξεκολλησει Μελινα μου...
20-07-2007, 22:28 #114
δειτε αν θελετε κι αυτον τον διαλογο δυο κοριτσιων που τα απασχολει η ανορεξια, τη μια χωρις να το ξερει, και την αλλη ξεροντας ακριβως τι της συμβαινει...
http://www.e-psychology.gr/forum/vie...d.php?tid=1797
23-07-2007, 21:10 #115
Den exo katalavei ti ennois 2sweet2b4go10....an milas gia mena se diaveveo oti den eimai anorexiki kai den mou aresei katholou o xaraktirismos sou
23-07-2007, 21:21 #116
(πετάγομαι σαν....)
δεν ειδα κανέναν χαρακτηρισμό, αλλά και να έβλεπα...τι έχει;
τι έχει η λέξη "ανορεξική";
υποδηλώνει ένα πρόβλημα, όπως η λέξη "παχύσαρκη", η λέξη "ελλειποβαρής", η λέξη "υπέρβαρη"....
το κακό δεν ειναι ο "χαρακτηρισμός", το κακό είναι να καθρεφτιζόμαστε...κάτι λέει και αυτό...
23-07-2007, 22:03 #117
sougar, ξέρεις, δεν είναι ότι καλύτερο να προσδίδεις σε κάποια το χαρακτηρισμό "ανορεξική" γιατί δεν είναι ωραίο και σωστό να τονίζεις σε κάπιον το πρόβλημα του, είτε στην περίπτωση της Μελίνας που όπως ισχυρίζεται δεν υπάρχει είτε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Ακομή και αν κάποιος είναι ανορεξικός, ακόμη και αν το έχει αποδεχτεί σίγουρα δεν του ακούγεται καλά...
Υ.Γ. Μελίνα, please μη χρησιμοποιείς greeklish.
Και κάτι ακόμη, πρόσεχε...
23-07-2007, 22:50 #118
αυτό που ήθελα να τονίσω, περισσότερο, είναι πως κολλάμε στις λέξεις και όχι σ ' αυτό που κρύβεται πίσω τους.
Είτε με χαρακτηρίσω ανορεξική, είτε όχι, το πρόβλημα παραμένει - εάν υπάρχει.
Ίσως κάποιοι από εμάς να δείχνουν υπερβολικό ζήλο. Το κάνουν όμως επεδή προσπαθούν να βοηθήσουν - ο καθένας με το τρόπο του.
Αν κάποιος δεν αναγνωρίζει πρόβλημα, δε βλέπω το λόγο να μοιραστεί αυτό που θέλει με ένα σωρό άγνωστο κόσμο.
π.χ - εντελώς ηλίθιο παράδειγμα, αλλά οκ: αν εγώ θεωρώ τον εαυτό μου όμορφο, μόνο το "ψώνιο" μου θα με οδηγήσει στο να μοιραστώ τη θεώρηση μου με εσένα τη Natalia που δεν ξέρω.
αν όμως εγώ με θεωρώ άσχημη, αυτό που θα με οδηγήσει στο μοίρασμα είναι η ανάγκη μου για βοήθεια.
εδιτ: αυτό που οδήγησε στο forum τη melina, είναι κάποιοι προβληματισμοί της που έχουν σχέση με τη διατροφή της το τελευταίο διάστημα. Μετά τη πρώτη αναφορά της, έδωσε 2-3 στοιχεία παραπάνω για αυτό που της συμβαίνει. Κάποιοι αναγνώρισαν κοινά με την ανορεξία και τα ανάφεραν.
Αν η melina δεν αναγνωρίζει κανένα και δεν της χτύπησε καμπανάκι, να 'ναι καλά το κορίτσι.
Το ότι μένει εδώ και το συζητάει (και μπράβο της) σημαίνει ότι κάτι την απασχολεί - ό,τι και αν ειναι αυτό, όπως και να λέγεται-
Επίσης η επιλογή της και μόνο να μπεί και να εκθέσει τον προβληματισμό της στο συγκεκριμένο θέμα με τίτλο "Είμαι ανορεξική και καλύτερα από ποτε", με οδηγούν να συμπεράνω πως και η ίδια βαθιά μέσα της εξετάζει το ενδεχόμενο να της συμβαίνει.
Τα γραπτά είναι αυτά που μιλάνε.
υ.γ όπως θα παρατηρήσατε προσπάθησα να αποφύγω τυχόν χαρακτηρισμούς.
23-07-2007, 23:07 #119
Originally posted by melina
Den exo katalavei ti ennois 2sweet2b4go10....an milas gia mena se diaveveo oti den eimai anorexiki kai den mou aresei katholou o xaraktirismos sou
το ξεκινησε μια κοπελα που μας μιλαει για την ανορεξια της, και ολη η συζητηση μας εδω ηταν γυρω απο την ανορεξια...
ξαναδιαβασε αν δεν σου κανει κοπο και το ποστ μου....
δεν χαρακτηριζει κανεναν και βεβαια ουτε εσενα...η κοπελα που μιλαει στο λινκ που σας εδωσα μονη της μιλαει για την ανορεξια με μια αλλη κοπελα που εχει το ιδιο προβλημα..
τωρα, αν σε απασχολει αν εχεις η οχι εσυ η ιδια ανορεξια, μπορεις να απευθυνθεις σε καποιον που ασχολειται με διατροφικες διαταραχες για να σε διαφωτισει...(αν με ρωτουσες εμενα, θα ελεγα οτι μαλλον εχεις, αλλα εγω δεν ειμαι ειδικη και δεν εχει βαρυνουσα σημασια η δικη μου...διαγνωση) αλλα μιας και το ανεφερες με βεβαιοτητα, σε ρωτω απο περιεργεια και μονο:
αληθεια, πως το ξερεις οτι δεν εισαι ανορεξικη? τι το διαφορετικο απο εσενα νομιζεις οτι εχει μια κοπελα που πασχει απο ανορεξια?
για να σε βοηθησω, εγω αυτο που ειπα για εσενα ειναι οτι θα ευχομουν να μην μπορεσεις να αδυνατισεις αλλο γιατι κατα τη γνωμη μου εισαι πολυ λιγα κιλα ηδη...αυτο ομως ειναι μονο η γνωμη μου....δεν σημαινει οτι πρεπει και να συμφωνησεις..
23-07-2007, 23:19 #120
Originally posted by Natalia
sougar, ξέρεις, δεν είναι ότι καλύτερο να προσδίδεις σε κάποια το χαρακτηρισμό "ανορεξική" γιατί δεν είναι ωραίο και σωστό να τονίζεις σε κάπιον το πρόβλημα του, είτε στην περίπτωση της Μελίνας που όπως ισχυρίζεται δεν υπάρχει είτε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Ακομή και αν κάποιος είναι ανορεξικός, ακόμη και αν το έχει αποδεχτεί σίγουρα δεν του ακούγεται καλά...
Υ.Γ. Μελίνα, please μη χρησιμοποιείς greeklish.
Και κάτι ακόμη, πρόσεχε...
αν εκανες τον κοπο να διαβασεις το λινκ που σας εδωσα, η κοπελα που μιλαει, ξεκαθαριζει η ιδια οτι πασχει απο ανορεξια... Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΣ8ΕΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ...ουτε μεταδοτικη ειναι ουτε ντροπη να την εχει κανεις...ειναι ντροπη να ειναι κανεις διαβητικος? γιατι να ειναι ντροπη να ειναι ανορεκτικος?
ουτε κανεναν χαρακτηρισμο της εδωσα, ουτε μιλουσε για το υπερπεραν κι εγω εβγαλα το συμπερασμα...
ακομα να σε παραπεμψω στον δικο σου τιτλο...
ειναι: "ειμαι ανορεξικη και καλυτερα απο ποτε" η εχω καποιο προβλημα ορασης?
εγω σε χαρακτηριζω λοιπον, η εσυ?
να συμπερανω λοιπον οτι μιλαμε για το ιδιο προβλημα, αυτο της ανορεξιας, η εχω και προβλημα αντιληψης?
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή