Results 1 to 15 of 18
Thread: atkins
-
01-07-2007, 13:03 #1
atkins
Geia se olous! Parakalo opoios exei liga pragmata gia tin ATKINS na moy steilei.Eimai se apelpistiki katastasi .Ena plano poy mporo na to akoloythiso....Euxaristo ek ton proteron...
- 01-07-2007, 20:54 #2
ΔΙΑΙΤΑ ΑΤΚΙΝΣ
1ο ΣΤΑΔΙΟ ? 14 ΗΜΕΡΕΣ
ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ ? ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΥΔΑΤΑΘΡΑΚΩΝ (20 γρ. / ημέρα)
ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ 0 ή ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΔΑΤΑΘΡΑΚΩΝ
ΨΑΡΙΑ
Τόνος
Σολωμός
Πέστροφα
Σαρδέλες
(και άλλα)
ΚΡΕΑΣ
Xοιρινό
Ζαμπόν
Μοσχάρι
Αρνί
Βοδινό
Ελάφι
(και άλλα)
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Γαλοπούλα
Χήνα
Κότα
Πάπια
Ορτύκι
(και άλλα)
ΑΥΓΑ
Τηγανητά
Καγιανά
Πωσέ
Βραστά
Ομελέτα
(και άλλα)
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Στρείδια
Κτένια
Μύδια
Καλαμάρι
Γαρίδες
Αστακός
Καβούρια
(και άλλα)
ΤΥΡΙ
Cream
Cottage
Cheddar
Μοτσαρέλα
(και άλλα αφού ελεγχθούν πόσους Υδατάνθρακες περιέχουν)
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
(ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΗΨΗΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ 20 γρ.)
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
Μαρούλι, Αντίδι, Μαϊντανός, Αγγούρι, Ραπάνι, Μάραθος, Πιπεριές, Σέλινο, Μανιτάρια, Ελιές
Στις Σαλάτες βάζουμε:
Αλατοπίπερο, ʼνηθο, Θυμάρι, Βασιλικό, Ρίγανη, Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο, Λεμόνι, Ξύδι, Τριμμένο τυρί, Μπέϊκον, Μανιτάρια, Αντσούγιες
ʼλλα ΛΑΧΑΝΙΚΑ χαμηλών υδατανθράκων
Σπαράγγι, Φασολάκια, Λάχανο, Κουνουπίδι, Μελιτζάνα, Κρεμμύδια, Μπάμιες, Σπανάκι, Μπρόκολο, Πράσο, Αβοκάντο, Τομάτα, Κολοκυθάκια, Σελινόριζα, Αγγινάρες.
ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ
Ελαιόλαδο και όλα τα φυτικά Έλαια, Βούτυρο, Μαγιονέζα (περιορισμένη ποσότητα).
ΟΧΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
Πίνουμε:
Νερό, Καφέ, Τσάι, Σόδα (κοιτάμε την ετικέτα)
Ροφήματα ΧΩΡΙΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ και ΖΑΧΑΡΗ (κοιτάμε την ετικέτα)
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΖΑΧΑΡΙΝΗ (όχι άλλα υποκατάστατα)
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
Ψωμί, Φρούτα, Δημητριακά, Αμυλώδη Λαχανικά, Γαλακτομικά (εκτός βουτύρου, περιορισμένης ποσότητας κρέμας γάλακτος, επιλεγμένων τυριών.
ΕΞΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΩΝ
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΟΦΕΣ
ΦΡΟΥΤΑ Υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και Γ, νερό πορτοκάλια, κρέιπφρουτ, μανταρίνια, φράουλες, ακτινίδιο κ.α. Χυμοί και ξηρά φρούτα
ΛΑΧΑΝΙΚΑ Υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και Γ, σίδηρο και ασβέστιο, νερό Ντομάτες, πρόκολι, κουνουπίδι, Σπανάχι, μαρούλι, πιπεριά κ.α.
ΨΩΜΙ/ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Υδατάνθρακες, πρωτείνες, φυτικές ίνες, σίδηρος, βιτ. Β Ψωμί άσπρο και ολικής αλέσεως, δημητριακά προγεύματος, ρύζι, πατάτα, μακαρόνια, κράκερ, σιτηρά
ΚΡΕΑΣ/ΨΑΡΙ/ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ/ ΟΣΠΡΙΑ/ ΑΥΓΟ Πρωτείνες, λίπη, σίδηρος, βιταμίνες Β και Α. Κοτόπουλο, ψάρι και θαλασσινά , χοιρινό, βοδινό, γαλοπούλα, αυγά
ΓΑΛΑ Πρωτείνες, λίπη, ασβέστιο, φωσφόρος, βιταμίνες. Β2, Α και Δ, νερό Γάλα αποβουτυρωμένο και ημιαποβουτυρωμένο, γιαούρτι, τυρί , χαλούμι
ΛΙΠΗ Λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε Ελαιόλαδο, μαργαρίνη, ξηροί καρποί κ.α.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΗΓΕΣ
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Παρέχουν ενέργεια Ψωμί, δημητριακά, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, φρούτα, όσπρια και γάλα
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ Σχηματίζουν και συντηρούν όλους τους ιστούς Κρέας, ψάρι, πουλερικά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα όσπρια, αυγά, ξηροί καρποί
ΛΙΠΗ Παρέχουν προστασία, θερμότητα και ενέργεια Έλαια, ελιές και ζωικά λίπη
ΝΕΡΟ Μεταφέρει θρεπτικές ουσίες στους ιστούς του σώματος και αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες, βοηθά στην χώνευση και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Στις περισσότερες τροφές. Νερό, ροφήματα, ποτά, φρούτα και λαχανικά.
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην μείωση της χοληστερόλης, δίνουν το αίσθημα κορεσμού, στην καλύτερη απορρόφηση της γλυκόζης. Ολοσίταρα δημητριακά, ψωμί ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά και όσπρια.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΧΟΡΤΑ, ΦΡΟΥΤΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ), ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΚΟΥΑΚΕΡ, ΒΡΩΜΗ, ΣΙΚΑΛΗ, ΚΡΙΘΑΡΙ, ΣΙΤΑΡΙ, ΟΣΠΡΙΑ, ΕΛΙΕΣ, ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΣΚΟΡΔΑ, ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΤΣΑΙ, ΚΑΦΕΣ, ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
ΤΡΟΦΕΣ : ψωμί, ρύζι , μακαρόνια, δημητριακά, φρούτα , χυμοί, corn-flakes, κεϊκ , γλυκά κτλ.
Μονοσακχαρίδια: Απλες ζάχαρες
Δισακχαρίδια: Απλές ζάχαρες (κοινή ζάχαρη)
Πολυσακχαριδια: Σύνθετες ζάχαρες (φρουτά, δημητριακά, λαχανικά)
Ολες οι παραπάνω τροφές μετατρέπονται στην απλούστερη μορφή υδατανθράκων, την γλυκόζη.
Η γλυκόζη κυκλοφορεί στο αίμα και μπορεί να αποθηκευτεί σαν γλυκογόνο (πολλά μόρια γλυκόζης ενωμένα).
Ο ρόλος του γλυκογόνου
1) Μια από τις κυριότερες πηγές ενέργειας.
2) Εμποδίζει στην διάσπαση των πρωτεϊνών του σώματος.
3) Λειτουργεί σαν θεμέλο για τον μεταβολισμό του λίπους.
4) Αποτελεί το κυριότερο καύσιμο για τον εγκέφαλο και το ΚΝΣ.
Οι αποθήκες γλυκογόνου μπορούν να αδειάσουν με συνέπεια να χάνετε μυικό ιστό όταν :
1) Κανετε εξαντλητικές δίαιτες.
2) Η διατροφή σας εινα χαμηλή σε θερμίδες.
3) Η διατροφή σας είναι φτωχή σε υδατάνθρακες.
4) Ασκήστε εξαντλητικά χωρίς επαρκη διαλλείματα.
Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα υδατανθράκων = 55-65% των συνολικών θερμίδων των γευμάτων σας.
~~~~~~~~~~~~~~
Η δίαιτα ʼτκινς είναι μια δίαιτα που αντί να μετράς θερμίδες, μετράς μονάδες υδατάνθρακα. Υπάρχουν τροφές με δείκτη υδατάνθρακα υψηλό, όπως πχ τα μακαρόνια, και άλλες με χαμηλό ή ανύπαρκτο, όπως πχ το κοτόπουλο. Τρως λοιπόν τις τροφές που έχουν καθόλου, ή χαμηλές μονάδες υδατάνθρακα.
ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
==============
Ο,τι έχει ζάχαρη και ό,τι έχει άμυλο που μετατρέπεται σε ζάχαρη.
Αναψυκτικά. Αλκοόλ. Γλυκά. Ξηροί καρποί. Ζυμαρικά όποιας μορφής. Ρύζι. Αλεύρι (είτε σε φύλλο πίτας, είτε σε τηγάνι, είτε για να δέσεις τη σάλτσα). Πατάτα. Εννοείται το ψωμί. Όσπρια γιατί έχουν άμυλο. Φρούτα. Χυμοί. Ντομάτα μαγειρεμένη γιατί βγάζει ζάχαρη, ενώ η ωμή δεν έχει πρόβλημα. Αρακάς γιατί έχει άμυλο. Καρώτο μαγειρεμένο (ξέχνα το καρωτάκι στη σούπα), βγάζει ζάχαρη. Κέτσαπ. Κίτρινα τυριά. Όλα τα προϊόντα λάιτ,γιατί για να γλιτώσουν το λίπος προσθέτουν υδατάνθρακες για να γίνουν πιο νόστιμα. Θες γιαούρτι; Θα φας φούλ λιπαρά. Το πλήρες. Γάλα; Το πλήρες.
Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΔΩ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.
ΑΛΛΑ
=====
Για τις πρώτες 15 μέρες, που είναι η φάση της ενεργοποίησης, απαγορεύονται ΚΑΙ οι παρακάτω τροφές, τις οποίες όμως τις τρως κανονικά μετά τις 15 μέρες.
Γάλα. Γιαούρτι. Φέτα. Πράσινες σαλάτες σε μεγάλη ποσότητα. Δηλαδή, μπορείς να φας ένα μικρό μπωλ τη φορά.
Αφού περάσουν οι 15 μέρες, τα παραπάνω τα προσθέτεις σε αυτά που επιτρέπονται, αλλά σε μικρές ποσότητες. Από εμπειρία σου λέω πως το γιαούρτι μην το τρως πάνω από 2 φορές την βδομάδα. Ανακόπτει τον ρυθμό.
ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ μεγάλες ποσότητες φαγητού και μπόλικο λίπος. Κοτόπουλο με πέτσα. Λιπάκια. Αλλαντικά. Λουκάνικα. Βούτυρα. Λάδια. Γιατί ο οργανισμός, επειδή δεν βρίσκει υδατάνθρακες, θέλει λίπος για να ενεργοποιηθεί. Και μετά να κάψει κι αυτό που πήρε, κι αυτό που έχεις αποθηκευμένο. Να μην πεινάς καθόλου. Να είσαι σκασμένη. Να πηγαίνεις σε ταβέρνα και να ξεσκίζεσαι στα παϊδάκια, τα λουκάνικα, τις σαλάτες και τις φέτες και τα κοκορέτσια, αλλά να ξεχνάς το ποτό, τις πατάτες, τοψωμί κι ό,τι έχει άμυλο. Η καλύτερη πρωτεϊνη που μπορείς να πάρεις είναι το κοτόπουλο, το ψάρι, η γαλοπούλα και τα θαλασσινά. Όχι γιατί το αρνί, το χοιρινό, το μοσχάρι δεν είναικαλά, αλλά γιατί έχουν κυριολεκτικά 0 μονάδες υδατάνθρακα. Ενώ τα άλλα, έχουν κάτι λίγες.
Να τρως τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Καφέδες, τσάγια όσα θέλεις, βεβαίως χωρίς ζάχαρη. Αν θέλεις όμως, μπορείς να βάζεις ασπαρτάμη. Γενικώς αυτήν να την αποφύγεις γιατί είναι καρκινογόνα σε μεγάλες ποσότητες.
Την ώρα που κάθεσαι να φας να τηρείς την σειρά της καλύτερης απορρόφησης των τροφών, που είναι: Πρώτα τη σαλάτα, μετά τις πρωτεϊνες. Μεταβολίζει πιο εύκολα.
Αν καμιά φορά σε πιάσει λύσσα και θέλεις σαν τρελλή γλυκό, φάε εκείνη την ώρα λίπος. Χτύπα ας πούμε ένα σαλάμι αέρος. Αν και πάλι δε αντέχεις, μπορείς να φας μια κουταλιά μέλι. Αλλά, να μη σε πιάνει η λύσσα κάθε τρεις και μία!!
Αν παρεκτραπείς, μην την κόψεις. Συνέχισε σα να μην έγινε.
02-07-2007, 13:35 #3
ουφφφ κουράστηκα στο να το διαβάζω..πρέπει να έχεις κ γερό μνημονικό για να θυμάσαι τι επιτρέπεται κ τι όχι.
αλήθεια την έχει κάνει καμιά σας..?είχατε αποτελέσματα?
02-07-2007, 17:24 #4
Μελος του φορουμ,εχει χασει 50 κατι κιλα σε ενα χρονο και δεν τα εχει ξαναπαρει.Η Λινα..
Εγω δεν μπορω να την ακολουθησω γιατι δεν μπορω να ζησω χωρις υδατανθρακες ,φρουτα και οσπρια.
Εχω ακουσει/διαβασει απο μελετες οτι κανοντας ατκινς χανεις μεν γρηγορα αλλα τα ξαναπαιρνει...
Ενταξει το βασικο ειναι οτι τις πρωτες 15 μερες καταναλωνεις πρωτεινες σε ολες τις μορφες μαγειρεμενες,κομμενα υδατανθρακες μαχαιρι και μετα τις 15 μερες προσθετεις λιγες σαλατουλες,γαλα,γιαουρτι...
02-07-2007, 18:37 #5
Τώρα γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Κατ?αρχάς μιλάμε για μία από τις 5 πιο ακριβές δίαιτες που υπάρχουν... Οκ, χάνεις, και λοιπόν; Πέρυσι δημοσιεύθηκε μελέτη στο New England Journal of Medicine σύμφωνα με την οποία, τέτοια διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα. Και αυτή είναι σχετικά πρόσφατη αφού επί χρόνια οι μελέτες κρούουν τον κώδωνα. Σχετίζεται και με οστεοπόρωση και γαστρεντερικές διαταραχές. Έχουν γίνει και δικαστήρια καρδιοπαθών που κατηγορούσαν το μακαρίτη τον ʼτκινς για την κατάστασή τους. Όχι ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να είναι και υπέρ της, αλλά γιατί να το ρισκάρεις; Πάντα υπάρχει η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μακριά από αυτές τις ακρότητες. Θα σωθεί και κανένα ζωντανό... Μια χαρά μεσογειακή διατροφή έχουμε, τι να τα κάνουμε αυτά;
Α, και κάτι άλλο. Η ʼτκινς είναι τελείως εκτός μόδας...
ΥΓ.Για την ιστορία, στο παρελθόν, η κόκα και η πέπσι έβγαλαν στην αγορά προϊόντα συμβατά με την ʼτκινς. Όταν υπάρχει εκμετάλλευση, πέφτουν όλοι σαν τα κοράκια.
02-07-2007, 19:59 #6
Σας ευχαριστω για τις πληροφορίες.Envy και εγώ κουράστηκα να το διαβάζω...Maria- Eleni το σκέφτηκα καλά πριν αρχίσω και ξέρω οτι έχει αποτελέσματα και γι αυτό πηρα αυτή την απόφαση.Θα ξεκινήσω και θα έχουμε επικοινωνία για νεότερα! Καλή σας μέρα!
02-07-2007, 20:53 #7
Originally posted by kathoula
Σας ευχαριστω για τις πληροφορίες.Envy και εγώ κουράστηκα να το διαβάζω...Maria- Eleni το σκέφτηκα καλά πριν αρχίσω και ξέρω οτι έχει αποτελέσματα και γι αυτό πηρα αυτή την απόφαση.Θα ξεκινήσω και θα έχουμε επικοινωνία για νεότερα! Καλή σας μέρα!
όποια δίαιτα κι αν ακολουθήσεις, αποτέλεσμα θα έχεις. Αλλά μόνο πρόσκαιρο.
Η αίσθηση "να τα χάσω τα κιλά και μετά δε πρόκειται να τα ξαναπάρω" στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αποδεικνύεται ψευδαίσθηση.
Χρειάζεται κορίτσι μου να δεις το θέμα πιο ολιστικά. Η δίαιτα από μόνη της (πόσο μάλλον όταν είναι χημική) δεν δίνει μακροπρόθεσμο και ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Επέτρεψε μου να σου πω ότι χρειάζεται να δεις το θέμα και πιο... σοβαρά.
Η δική μου εμπειρία λέει πως δίαιτα ατκινς ακολουθούμε όταν είμαστε... σε πανικό: απογοητευμένοι από τις άπειρες προηγούμενες προσπάθειες και βιαστικοί να προλάβουμε έναν γρήγορο (όσο και μη ρεαλιστικό) στόχο, πχ το καλοκαιράκι που είναι μπροστά μας.
Στόχος και πανικός δεν είναι καλοί συνοδοιπόροι.
Οτι κι αν σου λέω ωστόσο, εύχομαι βαθιά μέσα απ τη ψυχή μου να αποτέλεσεις την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Καλή δύναμη!
03-07-2007, 00:33 #8
nido δυστηχώς είναι έτσι όπωσ ακριβώς τα λες. Δεν έχω πολλά κιλά να χάσω αλλά δεν μπορώ τισ δίαιτες απο διαιτολόγους πρωι,δεκατιανό και πάει λέγοντας..τα έχω βαρεθεί όλα γιαουρτάκια και φρούτα...τελοσπάντων μη σε ζαλίζω, σε ευχαριστώ πολυ!
03-07-2007, 00:41 #9
αντιλαμβανομαι το σκεπτκο σου...υποσχεσου στον εαυτο σου οτι θα ειναι η τελευταια φορα που θα κανεις διαιτα...μετα απλα υγιεινη διατροφουλα..και ευχομαι να τα πας καλα και να μην τα παρατησεις γαιτι αρκετα εχουμε κουρασει τους οργανισμους μας με ολα αυτα!
03-07-2007, 00:53 #10
kathoula δεν χρειαζεται να την κανεις.
Μια φορα την ημερα να την διαβαζεις θα χανεις τουλαχιστον 300 γρ μην σου πω και μισο κιλο!!!
Κουραση παιδια!!Και που να τα θυμασαι ολα αυτα?
Βρε marou-laki μηπως να εγραφες τι δεν επιτρεπεται μονο?
Δεν νομιζω οτι η ατκινς ειναι ενταξει .
Αλλη για την βαρκα μαςςςς!!!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!
03-07-2007, 01:14 #11
Eιπα τις ενστασεις μου,αλλα αφου μου τη ζητησε η κοπελα ειπα να τη δειξω...
03-07-2007, 01:16 #12
Μαρουλακι ειπα κατι που σε πειραξε?
Εαν ναι δεν το καταλαβα!
ΦΙΛΙΑ!!!
03-07-2007, 14:57 #13
Oxι ρε Dexaki!!Tι να με πειραξει;;;!:P
Aλλωστε ειπα οτι και γω ειμαι κατα αυτης της διαιτας ,αλλα δεν μπορω να παραβλεψω το γεγονος οτι σε μερικα ατομα τους παει!!
Φιλια!!
04-07-2007, 19:39 #14
Προς στιγμη ανυσηχησα!!!
Μην με παρεξηγεις!!
Μου εμεινε το κουσουρι απο το αλλο site....ξερεις....
ΦΙΛΙΑ!!!!!
05-07-2007, 15:18 #15
Πέρυσι είχα κάνει κι εγώ μια παραλλαγή της ʼτκινς, δηλαδή μείωσα τα φρούτα και έκοψα τους υδατάνθρακες απ'το βραδυνό, ενώ αύξησα τις πρωτείνες. Μικρές αλλαγές δηλαδή, γιατί αλλιώς θα την παρατούσα στη 1 βδομάδα. Στον 1 μήνα που το έκανα είδα αρκετή βελτίωση (δεν ξέρω κιλά γιατί το'χω σε κακό να ζυγίζομαι, αλλά περίπου ένα νούμερο στο τζην).
Φαντάζομαι ότι αν κάποιος κάνει τη δίαιτα κανονικά θα χάσει πολύ περισσότερο, αλλά μου φαίνεται ότι το κόστος είναι μεγάλο γιατί χρειαζόμαστε μια ισορροπία στη διατροφή μας. Σίγουρα ο καθένας έχει διαφορετικό σημείο ισορροπίας (άλλος χρειάζεται περισσότερους κι άλλος λιγότερους υδατάνθρακες για παράδειγμα). Kathoula καλό θα είναι να προγραμματίσεις κι ένα μεγάλο στάδιο συντήρησης (όπου προσθέτεις υδατάνθρακες σιγά-σιγά) έτσι ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να συνηθίσει και να μην ξαναπάρεις κιλά.
Καλή επιτυχία!
Άγχος φόβος πολλές κακές σκέψεις !!!
27-04-2025, 09:33 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή