Μα τι τρώνε;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Μα τι τρώνε;

Γεια σας παιδιά, είμαι κι εγώ σε δίαιτα για τα τελευταία 5 κιλά!
    Είμαι ο κλασσικός τύπος -χάνω μισό κιλό τη βδομάδα και κάνω πάρτι-. Προσπαθώ με υγιεινή διατροφή, μετρώντας τα ισοδύναμα, για να μη λείπει τίποτα από τον οργανισμό μου, ούτε καν η σοκολάτα, αλλά θέλει τρελή υπομονή. Με αφορμή την χθεσινή μου επίσκεψη στο κομμωτήριο όπου δουλεύουν 5-6 κοριτσάκια η μία πιο αδύνατη από την άλλη και κάθε φορά που πάω τις βρίσκω πιο αδύνατες, και τα 60 κιλά τους φαίνονται ένας τόνος, μια απορία έχω : τι τρώνε και είναι έτσι;
    Τι λάθος κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι, και ποιοι έχουν τελικά δίκιο; Γιατί όταν πηγαίνω για ψώνια και δεν τολμάω να ζητήσω να δοκιμάσω τζην γιατί στο ίδιο μαγαζί η ανεπτυγμένη (αλλά με νορμάλ βάρος) 12χρονη αδελφή μου φοράει large στο γυναικείο εγώ με τα 63 κιλά μου, τι να ζητήσω; Και πιο είναι τελικά το φυσιολογικό;

Senior Member
    είναι πλεκτάνη!!! χεχεχε όσο μικραίνουν τα μεγέθη χρησιμοποιούν λιγότερο ρούχο άρα και λιγότερο κόστος , οι τιμές ανεβαίνουν ούτως ή αλλιώς... κατακαημένο καταναλωτικό κοινό!
    δεν υπάρχει φυσιολογικό ούτε φυσικό και αφύσικο!

Senior Member
    Dodaki,

ίσως οι κοπέλες στις οποίες αναφέρεσαι να είναι ''κληρονομικά'' (γονιδιακά) αδύνατες. Έχω κι εγώ μια γνωστή η οποία είναι πάρα πολύ αδύνατη χωρίς να γυμνάζεται και χωρίς να προσέχει τη διατροφή της. Απλά προέρχεται από αδύνατους γονείς. Επίσης, το να είσαι και να διατηρείσαι τόσο εύκολα αδύνατος μπορεί να είναι απόρροια κάποιου προβλήματος στο θυρεοειδή ή κάποιας διατροφικής διαταραχής (ανορεξία). Τέλος, ίσως να έχουν πολύ καλό μεταβολισμό, να είναι υπερκινητικές κι έτσι να μην κάθεται κιλό επάνω τους εύκολα.

Senior Member
    δεν πιστευω στις "γονιδιακα" αδυνατες, ειναι παραφιλολογια για μενα, οπως κι η σαχλαμαρα που λενε καποιες κοπελιτσες των 50 κιλων (και υψος 1.70, το γνωστο"δεν ξερω, ετσι ειναι το σκαρι μου, εγω ΣΚΑΩ στο φαι"......
    οποτε μα οποτε μου δοθηκε η ευκαιρια να διαπιστωσω τι τρωνε ολη μερα αυτα τα ατομα, διαπιστωσα οτι το "σκαω στο φαι" ειναι 2 μπουκιες ποτε-ποτε, τα παντα αλλα σε ελαχιστες ποσοτητες, που αν τα ετρωγε οποιοσδηποτε υγειης ανθρωπος, θα ειχε τα δικα τους κιλα...
    απλα αυτα τα ατομα, οντως θεωρουν αυτο το φαι πολυ, η απλα αρεσκονται να εντυπωσιαζουν με το γεγονος οτι ειναι τοσο αδυνατα τρωγοντας (ταχα) οτι θελουν...αυτο δλδ που ολοι ευχομαστε τους συμβαινει απλα και φυσικα....
    παπαριες εχω να πω...
    ολοι τους, και κυριως ολες τους κανουν προσπαθεια να τρωνε αυτα που πρεπει κι οσο πιο λιγο γινεται...
    γονιδιακα υπαρχει μια καλυτερη η χειροτερη μεταβολικη κατασταση αλλα μιλαμε για μικρη συμβολη...ολο το θεμα ειναι οι διατροφικες συνηθειες, κι οταν λεμε οτι προερχοναι απο αδυνατους γονεις, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ σημαινει οτι ειχαν καλες διατροφικες συνηθειες απο παιδικη ηλικια, δλδ απο το σπιτι οπου ετρωγαν οι αδυνατοι γονεις τους...

Senior Member
    2sweet2b4go10,

όπως κάποια άτομα, κληρονομικά, έχουν τάση για παχυσαρκία, έτσι και κάποια άλλα παραμένουν αδύνατα όσο και αν τρώνε.Νομίζω ότι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο αυτό - περί γονιδίων κτλ.

Σαν παράδειγμα έχω ν' αναφέρω μια παλιά μου φίλη που ήταν πάντα αδύνατη όσο μα όσο και να έτρωγε.Και δε μιλάω για δύο μπουκιές αλλά για φαγητό απ' έξω, για πιώμα τρελό, για γλυκά, τα πάντα.Κάναμε μεγάλες κραιπάλες και αυτή παρέμενε στο βάρος της ή το πολύ πολύ να τσίμπαγε ένα κιλό.Επίσης έχω κι έναν θείο που έιναι έτσι αλλά μάλλον έχει υπερθυρεοειδισμό οπότε το παράδειγμα ίσως να μην εμπίπτει στην κατηγορία που συζητάμε.

Senior Member
    Το tabula rasa έχει καταρριφθεί. Ναι υπάρχουν άνθρωποι που καίνε καλύτερα. Τόσο απλά δυστυχώς...

Βέβαια όλα έχουν να κάνουν με συνήθειες ετών. Γιατί οι αδύνατες που βλέπεις μπορεί να μην έχουν ξεσπάσματα, να ξέρουν πως πρέπει να τρώνε (πχ να τρώνε κανονικά χωρίς να πλακώνουν ψωμιά-τυριά-σάλτσες). Αν κάποιος κάνει χρόνια πιο καλή διατροφή και γυμνάζεται τότε προφανώς μπορεί να τρώει τα ίδια με κάποιον που παχαίνει ενώ ο ίδιος διατηρείται.

Βέβαια, τα γονίδια τα λένε όλα. Πόσο εύκολα θα πάρεις, ΠΟΥ θα πάρεις (βασικό) κλπ. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν ακουμπάνε γλυκό κι έχουν ζάχαρο. Ή άνθρωποι που δε τρώνε τηγανητά, κρέας και περπατάνε κι έχουν χοληστερόλη! Είπε κανείς για παραφιλολογίες???

Senior Member
    παιδια ισχυουν τα γονιδιακα θεματα, δεν διαφωνω, αλλα η διαφορα ειναι μικρη...
    δλδ αν το ιδιο ατομο με τις ιδιες διατροφικες και αλλες συνηθειες, εχει γονιδιακο θεμα , εχει ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ απο τον εαυτο του χωρις γονιδιακο θεμα!

σε αυτο ειμαι καθετη.και αποδεικνυεται και απο τους ενδορινολογους, που συμφωνουν στο οτι αν εχεις υποθυροειδισμο απο το να μην εχεις, απεχει 5-6 κιλα το πολυ, κι οχι τα βουνα κιλων που επικαλουνται μερικοι!
    κι αυτο αν ΕΧΕΙΣ υποθυρ. που ειναι σοβαρο οργανικο προβλημα, που να μην εχεις κιολας!
    επιμενω οτι ολο το θεμα ειναι διατροφικες συνηθειες και κινητικοτητα...ελαχιστη γονιδιακη επιβαρυνση.

οσο για την φιλη σου κλεανθη, μια μονο τετοια κοπελα εχω γνωρισει στην ζωη μου, κι αυτη οταν μετα πολλα χρονια εκανε εξετασεις, αποδειχτηκε οτι ειχε σοβαρο υπερθυροειδισμο...πως εισαι σιγουρος οτι δεν εχει κι η φιλη σου?
    οσα αλλα τετοια ατομα εχω γνωρισει, μπορει να τυχαινε να φανε πραγματικα πολυ, αλλα τυχαινε και να ξεχασουν να φανε ολοκληρα γευματα η μια ολοκληρη μερα...εγω ποτε στη ζωη μου δεν ξεχασα να φαω...οποτε παρελειψα το φαγητο η δεν ειχα οραξη η το εκανα συνειδητα...και κυριως το δευτερο..

εχει τυχει να δω ατομα που τρωνε οχι πολυ αλλα αρκετα για να παχαινουν, οπως εγω, πιο πολυ απ οτι πρεπει δηλαδη, αλλα συνηθως αυτα τα ατομα αμελουσαν το θεμα της κινησης-γυμναστικης, οπως εγω τα μεγαλυτερα διαστηματα...

Senior Member
    Ό,τι κι αν τρώνε και προπαντός ό,τι δεν τρώνε,(σε υγιεινά πάντα πλαίσια) μπράβο τους και μαγκιά τους!