θέμα μόνο για κοριτσάκια...(έμμηνος ρύση και απώλλεια κιλών)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Member

θέμα μόνο για κοριτσάκια...(έμμηνος ρύση και απώλλεια κιλών)

Καλημέρα συμφορουμίτες...
    Το πρόβλημα μου είναι το εξής...'οπως είχα πεί και στην πρώτη μου΄επίσκεψη έχω ήδη χάσει πρίν απο 1μιση χρόνο 25 κιλά. εδώ και 1μιση χρόνο απλά τα διατηρώ χωρίς να έχω παχύνει. μου έχουν μείνει περίπου άλλα 10 κιλά για να φτάσω στον τελικό μου στόχο. αφού ξεκουρασα λίγο τον οργανισμό μου και σταθεροποιήθηκα ξεακίνησα ξανά εδώ και 2 εβδομάδες δίαιτα και γυμναστήριο. δεν έχω κανένα πρόβλημα όσον αφορά το διαιτολόγιο και όταν πάω γυμναστήριο είμαι ορεξάτη. ίσως είναι γιατί έδωσα χρόνο στον οργανισμό μου να ξεκουραστεί μετά απο την απώλεια των κιλών και πλέον ξαναμπαίνω στην διαδικασία με άλλη διάθεση. το θέμα μου είναι το εξής. μπαίνω σήμερα στην 3η εβδομάδα. ενω καταλαβαίνω πως έχει πέσει το στομαχάκι μου και η κοιλιά μου και το βλέπω και στο πρόσωπο μου δεν το βλέπω στην ζυγαριά μου. αντε να φαίνεται οτι έχω χάσει 200-300 γραμμάρια. βέβαια την 10η με 11η μέρα της δίαιτας αδιαθέτησα. φταίει αυτό που δεν είδα αποτέλεσμα? και άντε τώρα που είμαι στην 4η μέρα περιόδου, φυσικό είναι να κάνω κατακράτηση και να μην φαίνεται αν χάνω. πρίν όμως??πριν μου έρθει?? πάλι κατακράτηση?? και πόσα κιλά πια!? γιατί λογικά μέχρι τώρα έπρεπε να είχα χάσει σίγουρα 2 κιλά και να πήγαινα για το 3ο! θυμάμαι πως η διαιτολόγος μου είχε πεί τότε πως όταν έχουμε περίοδο εμείς τα κοριτσάκια δεν χάνουμε. χάνονται όμως μετά όλα μαζί. ισχύει αυτό? δεν θυμάμαι καθόλου πως αντιδρούσε ο δικός μου οργανισμός τότε. να ανυσηχώ που δεν χάνω πλέον? μήπως έκανα βλακεία που 'αφησα να περάσει τόσος καιρός για να ξαναρχίσω και τώρα είναι πιο δύσκολο για το σώμα μου??? τι να πω!προσπαθώ να ΄πιαστώ απο κάπου γιατί με ψιλοστεναχωρεί το ζήτημα...
    ευχαριστώ!

Senior Member
    Μην τρελαίνεσαι κοπελιάαα!!!!
    Η περίοδος είναι περίεργο πράγμα. Και η κατακράτηση το ίδιο. Μπορεί να ξεκινήσει και 2 μέρες πριν, μπορεί να κρατήσει και 3 μέρες... Ομοίως, εγώ έχω παρατηρήσει πολύ μεγαλύτερη στον ωορρηξία... Μην του δίνεις πολλή σημασία και μην ζυγίζεσαι κάθε μέρα, θα σκάσεις στο τέλος! Αν είναι κατακράτηση, θα φανεί την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, μήπως επειδή ξεκίνησες γυμναστήριο, ταυτόχρονα αντικαθιστάς το λίπος με μυικό ιστό; Είναι το κλασσικό πρόβλημα/παράπονο όσων ασκούνται στη δίαιτα. "Δεν βλέπω διαφορά στο βάρος".

Και τελικά τι προτιμάς, να δείχνει η ζυγαριά κάτω ή να φαίνεται στην εμφάνισή σου; Γιατί οι πόντοι το είπες και μόνοι σου ότι μειώθηκαν. Σε νοιάζει τόσο το πόσα κιλά είσαι ή το αν σου αρέσει το σώμα σου;

Member
    Καλημέρα dear noucca!

οταν λέω γυμναστήριο εννοώ μόνο διαδρομο, ποδήλατο και ελιπτικό. σύνολο 1 ώρα περίπου. χωρίς καθόλου βάρη. δεν νομίζω να με γραμμώνει τόσο πολύ όλο αυτο ρε γαμωτο. έχεις δίκιο πως αυτό που βλέπεις έχει περισσότερη σημασία και όχι οι αριθμοι αλλα μωρέ να μην γλυκαθώ και γω λίγο με το να ΄λέπω τα νουμεράκια να κατεβαίνουν? και άντε να είχε κατέβει 1 κιλό δεν θα λεγα τίποτα αλλα ούτε καν μισό! για την ωορηξία έχεις απόλυτο δίκιο. έχω ακριβώς το ίδιο πρήξομο και τις ίδιες ενοχλήσεις και τότε. δεν θα ανησυχούσα αν κολλούσε η ζυγαριά για 1 εβδομάδα. πριν και κατα την περίοδο μου. αλλα 15η ημέρα δίαιτας και 0 χαϊρι?

Senior Member
    Πάρε μεζούρα και μέτρα από τώρα πόντους!
    Αν είσαι καλή στα μαθηματικά, υπολόγισε πόσο όγκο έχασες και αυτό εξίσωσέ το σε κιλά λίπους

Κι όμως, μία ώρα διάδρομος (και λοιπά όργανα) αρκεί για να φτιάξεις μυικό ιστό, κυρίως όταν πριν δεν γυμναζόσουν καθόλου. Για να καταλάβεις, όταν είχα πιάσει δουλειά (και εκεί είχαμε πολλές σκάλες), τον πρώτο μήνα πήρα 2 κιλά, αλλά όλα μου τα ρούχα φάρδυναν... Και σκάλες έτσι; Ούτε καν περπάτημα. Να έτρωγα σύνολο μισή ώρα την ημέρα να τις ανεβοκατεβαίνω;

Όντως... άτιμο πράγμα η περίοδος!!!!!
    Πάντως στο μήνα αν κάνεις υπομονή θα δεις και διαφορά και στη ζυγαρια

Όντως... άτιμο πράγμα η περίοδος!!!!!
    Πάντως στο μήνα αν κάνεις υπομονή θα δεις και διαφορά και στη ζυγαρια

Senior Member
    εγω εχω περιοδο μια φορα το χρονο.. εχω κανει εξετασεις αλλα δεν ειχα τιποτα .Ο γιατρος μου εδωσε αντισυλληπτικα αλλα δεν τα πηρα απο φοβο μην παρω κι αλλο βαρος..

Senior Member
    Μπράβο βρε αραχνούλα! Έτσι, κάνε κι άλλα του κεφαλιού σου!!!! (παλαμάκια) Εδώ κοπέλες που έχουν κάνει υστερεκτομή παίρνουν φάρμακα για να έχουν πλασματική περίοδο και να εκτονώνονται οι ορμόνες τους...

Καλύτερα βρε να μην έχουμε περίοδο παρά να πάρουμε 1-2 κιλά. Που βάρος έπαιρνες με τα πρώτης γενιάς αντισυλληπτικά (και δεν έπαιρνες βάρος, φούσκωνες λίγο στα μπουτάκια), και τώρα κυκλοφορούν τα τρίτης.

Ας μας πει κάποιος από τους γιατρούς που παρακολουθούν: όταν είναι αρρύθμιστη η περίοδος και οι ορμόνες γενικά, χάνεις πιο εύκολα ή πιο δύσκολα βάρος;

http://health.in.gr/news/article.asp...ticleID=126090

Πιστευω οτι εξαρταται απο τον λογο για τον οποιο ειναι αρρυθμιστη η περιοδος. Π.χ. αν οφειλεται σε πολυκυστικες ωοθηκες τοτε χανεις πιο δυσκολα

Senior Member
    Την καλυτερη δουλεια εκανες κοπελια!!Ουτε λογως για στεναχωρια!!
    Πολυ καλα κιλα εχασες την προηγουμενη χρονια,πολυ καλα εκανες και τα συντηρησες ενα χρονο και καλα εκενες που ξαναρχισες με ρεγουλα !!Για αυτο και τα κιλα που εχασες θα τα κρατησεις μια ζωη!!!Οσο για την περιοδο να σου θυμησω οτι γενικα ειναι μια κατασταση που μας κανει τα νευρα κροσσια!!!Γιαυτο υπομονη οταν ερχεται με χρι να φυγει ,και σε αυτο το διαστημα μην ανεβαινεις στην ζυγαρια!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

Senior Member
    Originally posted by dexa
    και σε αυτο το διαστημα μην ανεβαινεις στην ζυγαρια!!!
    Η καλύτερη λύση!! Κι εγώ αυτό εφαρμόζω και έχω βρει την ησυχία μου