χαίρομαι που σας βρήκα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

χαίρομαι που σας βρήκα

καλησπέρα,
    είμαι η Σταυρούλα, 25 χρόνων, 1,69 και .... 100 κιλά!!!
    το τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω κάτι για να χάσω κιλά. έχω κουραστεί απο διαιτολόγους πάρα πολύ και θέλω πληροφορίες για μπαλονάκι ή δαχτύλιο...
    έμαθα ότι ότι και να κάνεις τα χρήματα είναι πάρα πάρα πολλά.... πάνω απο 3000?. Θέλω τόσο πολύ να χάσω κιλά αλλά πάντα χάνω 10 και μετά παίρνω 15 με τους διαιτολόγους... Ας με βοηθήσει κάποιος.
    Ευχαριστώ

Senior Member
    Γεια σου Σταυρούλα

Δεν ξέρω να σου πω για δακτύλιο κλπ απλά να σου πω ένα καλωσόρισες

Senior Member
    Καλώς ήρθες Σταυρούλα!
    Αν ψάξεις μέσα στο forum θα βρεις αρκετές πληροφορίες αλλά πάνω απ' όλα το τι θα κάνεις είναι καθαρά δική σου απόφαση.

Εγώ μπορώ να σου πω κάποια πράγματα για τον δακτύλιο μιας και έχω βάλει.
    Πριν σκεφτείς να ακολουθήσεις οποιαδήποτε μέθοδο, πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που σε κάνει και παίρνεις κιλά. Σου αρέσει το φαγητό; Είναι κάποια ΔΤΠ (Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής); Φάρμακα; Θυρεοειδής;
    Αν σε πιάνουν κρίσεις υπερφαγίας (όπως κάνω εγώ τα τελευταία 10 χρόνια) ίσως μια τέτοια μέθοδος να μη σε βοηθήσει αν δεν σταματήσεις πρώτα τις κρίσεις. Ο δακτύλιος είναι ένα δαχτυλίδι (όπως λέει και η λέξη) που μπαίνει στο στομάχι δίνοντάς του σχήμα κλεψύδρας. Ό,τι φας θα πάει στο πάνω μέρος του στομάχου (οι γιατροί το αποκαλούν pouch) και αργά αργά θα πέφτει στο κάτω. Η χωρητικότητά του είναι τόσο μικρή που μπορεί να χορτάσεις και με μία φρυγανιά. Έτσι, πρέπει να προσέχεις να τρως υγιεινές τροφές, να μασάς πολύ καλά το φαγητό σου, κάποιες τροφές θα σου προκαλούν εμετούς (κυρίως αυτές που είναι μαλακές, όπως πχ οι βραστές πατάτες), θα πρέπει να κόψεις τα παχυντικά ροφήματα (η cola απαγορεύεται διά ροπάλου) και κάθε είδους μαλακά γλυκά. Καλό είναι να κόψεις κάθε γλυκό, αλλά οι κρέμες-πάστες-παγωτά είναι τόσο ρευστές που περνούν από το δακτύλιο και δεν προλαβαίνεις να φουσκώσεις και να χορτάσεις.
    Μειονεκτήματα δεν έχω βρει εδώ και 6 μήνες που τον φοράω. Δε με πειράζει που δε μπορώ να φάω φρεσκοψημμένο ψωμί ή γλυκά, τα έχω αντικαταστήσει με παξιμάδια ολικής άλεσης και φρούτα αντίστοιχα. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι που θα έχω για πάντα ένα ξένο σώμα στο σώμα μου. Αλλά αποφάσισα ότι ήταν πολύ μικρό το τίμημα μετά από 10 χρόνια δίαιτες και 70 παραπανίσια κιλά.
    Όσο για το κόστος, ο δακτύλιος κοστίζει γύρω στα 3.000 ευρώ. ʼλλες 3.500 είναι συνήθως οι αμοιβές των γιατρών, νοσοκομείων κλπ. Τα 3.000 στα δίνει πίσω το ταμείο σου συν ένα απειροελάχιστο ποσό της τάξης των 150 ευρώ που θεωρούν υπεραρκετά για τα έξοδα νοσηλείας. Για να πάρεις όμως τα χρήματα από το ταμείο πρέπει ΠΡΩΤΑ να περάσεις από επιτροπή που θα κρίνει αν πρέπει να κάνεις την επέμβαση ή όχι. Κατόπιν εορτής δεν παίρνεις δεκαράκι.

Όποια άλλη απορία έχεις, με χαρά να σε βοηθήσω

Senior Member
    Σταυρουλα εχουμε μιλησει μαζι !!!
    Λοιπον το ΔΜΣ =35!!Στο τσακ εισαι!!!
    Για να το κανεις και νατο δικαιολογησει το ικα που εχεις ως ασφαλεια!!
    Κοιτα τωρα απο το ανχος να χανεις κιλα χωρις να το καταλαβαινεις...?!!!Θα τον χασουμε ΤΟΝ ΙΚΑ!!!

Περιμενουμε νεα ,και οτι αλλο θελησεις εδω ειμαστε!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

Junior Member
    Καλημέρα και πάλι,
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Μια ελπίζω τελευταία ερώτηση... Για να περάσω επιτροπή πρέπει πρώτα να πάω στον παθολόγο του ΙΚΑ???

Senior Member
    Με BMI οριακά 35 θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα υγείας που οφείλεται στο πάχος. Οι περισσότεροι γιατροί μπορούν εύκολα να σου γράψουν ότι έχει πόνους στη μέση ή υπέρταση.
    Για να περάσεις από επιτροπή χρειάζεσαι συγκεκριμένα χαρτιά. Οι προϋποθέσεις αλλάζουν αναλόγως αν μένεις Βόρεια ή Νότια Ελλάδα (στην Αθήνα είναι πιο ελαστικοί). Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις (κατά τη γνώμη μου) είναι να διαλέξεις πρώτα το γιατρό που θα σου κάνει την επέμβαση και αυτός θα σου πει τι ακριβώς χρειάζεσαι.