Γιατί παχύνατε;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    39

    Γιατί παχύνατε;

    Εγώ απο πολύ μικρή ήμουνα πολύ λεπτή εώς τα 13, και ήμουνα με την ιδέα ότι ήμουνα απο τους ανθρώπους που "τρώνε απ' όλα και δεν παχαίνουν"! Έτρωγα ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Απο τα 13 μέχρι και τα 16 άρχισα να καταλαβαίνω οτι τελικά δεν ήμουνα και εγω στο club με αυτούς τους ανθρώπους. Εδώ και 1 χρόνο παλεύω με τις δίετες. Είμαι 1.65 ύψος και ήμουνα 65kg. Ευτυχώς κατάλαβα γρήγορα το πρόβλημά μου και δεν συνέχιζα να τρώω ΚΑΘΕ νύχτα fast food παρακαλώ, δηλαδή δεν περνούσε μέρα που να μην έτρωγα -και κάποτε το μεσημέρι- και κατα την διάρκεια της ημέρας καταβροχθούσα τα πάντα. Από το φαγητό που έμεινε στο ψυγείο μέχρι και αναψυκτικά,κρέπες,σοκολάτε ς,κουφέτες,ακόμα και το γάλα το ζαχαρούχο. Λόγω του ότι δεν ήμουν και πολλά κιλά σε ένα χρόνο κατάφερα να χάσω μόνο 5kg. Τώρα είμαι 60 και έχω στόχο τα 55 (10 κάτω απο το ύψος μου).

    Αλήθεια εσείς πως παχύνατε; (φαγητό,ψυχολογικοί λόγοι,άγχος κλπ)

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    162
    Κάπου πίσω στις σελίδες του χρόνου (όταν ήμουν 3) η μητέρα μου λέει ότι ήμουν για λύπηση αδύνατη κι ότι έκαναν του κόσμου τα τεχνάσματα για να με κάνουν να φάω. Την ίδια χρονιά πήγα σε μια θεια μου στο χωριό και μου έφτιαχνε το μισο καρβέλι ψωμί με μερέντα και ζάχαρη από πάνω. Η μητέρα μου ισχυρίζεται ότι αυτό το περιστατικό με έκανε να μάθω στα γλυκά και να συνηθίσω να τρώω ακόμα κι αν δεν πεινάω.
    Από 'κει και πέρα κράτησα μία σταθερά ανοδική πορεία. Είχα πάντα μπουτάκια, μαγουλίθρες, και όταν στα 6 ασχολήθηκα πολύ σοβαρά με την ενόργανη γυμναστική με κυνηγούσαν να χάσω κιλά. Στα 12 έκανα φανατικές προσπάθειες να παχύνω κι άλλο και μετά έκανα συνέχεια δίαιτες, έχανα 10 κιλά - έπαιρνα 15 μέχρι που έφτασα στα 130 και άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την αυτοκτονία...
    Τώρα φοράω δακτύλιο και λέω επιτέλους να τα χάσω τα ρημάδια!

  3. #3
    Mετα απο πολλα χρονια στιβο,στερηση και ανορεξια ηρθε ενα ατυχημα που με καθηλωσε στο κρεβατι...Ξεκινησαν και οι κορτιζονες και καπακι τα βουλιμικα επεισοδια ...η μαλλον υπερφαγικα γιατι ποτε μου δεν απεβαλλα το φαγητο μεσω εμετου...Τωρα ειμαι γερη ,δυνατη και παλευω να επανελθω σε ενα υγιες βαρος!

    Μακαρι!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    387
    παντα ημουν ενα κανονικο με ταση προς το αδυνατο κοριτσακι..ετρωγα πολυ μεχρι τα 15 μου και απλα διατηρουσα τα κιλα μου στο ιδανικο επιπεδο..μια ερωτικη απογοητευση με ωθησε στο να ξεκινησει η βουλιμια μου...απο τα 16 μου ως τα 19 μου ημουν βουλιμικη με μια περιοδο ανορεξιας...μετα την ανορεξια ξανα βουλιμια και απο 55 κιλα πηγα 83...!!..σταδιακα πλεον χανω και ειμαι ευτυχισμενη οχι επειδη χανω αλλα επειδη τα εχω βρει σε μεγαλο βαθμο με τον εαυτο μου!..ειναι στα αληθεια πολυ σημαντικο βημα!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    αθηνα
    Posts
    418
    γιατι πολυ απλα τρωω και πινω πολυ .............

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Αθήνα
    Posts
    160
    Οταν ήμουν μικρή, ήμουν ένα τρομερά αδύνατο κοριτσάκι. Σε παιδικές φωτογραφίες με μαγιώ είμαι σαν σκελετάκι με δέρμα και μαγιώ!
    Αργότερα ήμουν μια υπέροχα καλίγραμμη κοπέλα. Με ύψος 1,65 παντρεύτηκα στα 22 και ήμουν 50 κιλά.
    Στα 23 έκανα το γιό μου και είχα πάρει 21 κιλά στην εγκυμοσύνη.
    Στα 24 είχα χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης και 2 επιπλέον, είχα φτάσει δηλαδή στα 48.

    Εμεινα σ' αυτά τα κιλά μέχρι τα 35 όταν πέρασα μια μεγάλη αισθηματική, προσωπική και οικονομική απογοήτευση. Εκεί άρχισαν τα υπερφαγικά επεισόδεια. Πολύ φαγητό, τεράστιες ποσότητες και συνεχώς. Πολύ ποτό, τεράστιες ποσότητες και συνεχώς. Παράλληλα προσπαθούσα να χάσω τα κιλά που έβλεπα να συσσωρεύονται με χημικές δίαιτες και ινσιτούτα. Αυτά όμως επιδείνωσαν την κατάσταση, γιατί έχανα 10 κιλά και όταν σταματούσα έπαιρνα 15.
    Ετσι, μέσα σε 5 χρόνια πήρα 50 κιλά και έφτασα αισίως τα 98.

    Στα 40 ξύπνησα και άρχισα να προσέχω τη διατροφή μου και το ποτό.
    Χάνω αργά αλλά σταθερά και τα διατηρώ.

    Σήμερα είμαι 45 έχω φτάσει τα 72 κιλά και ελπίζω σε κανένα χρόνο ακόμα να καταφέρω να φτάσω τα 59 που είναι ο στόχος μου (γιατί δεν ελπίζω πιά να ξαναδώ τα 50 ή τα 48. Νομίζω άλλωστε ότι δεν είναι ένα υγιές βάρος για την ηλικία μου.)

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    303
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΩ!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    329
    Απέκτησα πρόβλημα βάρους μετά τα 18 κοντά 10 χρόνια από τις πανελληνιες και μετά..
    με υψος 1.65 έφτασα 70 και κάτι μετά τα έχασα και έμεινα στα 55-58..με λίγα υπερφαγικά
    επεισόδια χωρίς να αποβάλω ποτέ το φαγητο(πάντα όταν κάτι δεν πήγαινε καλά αισθανόμουνα καλά έστω και για λίγα μόνο λεπτά με γλυκά πατατάκια κτλ).Φέτος μετά από την Πρωτοχρονιά και αφού μάθαμε ότι ο πατέρας μου είχε καρκίνο άρχισαν πάλι τα υπερφαγικά επεισόδια!Από τα 55 έγινα 75 και τώρα το παλεύω..Μετά το χαμό του πατέρα μου πριν από 2 μηνές και νιώθωντας σκατά προσπαθώ να βάλω τη λογική μπροστά και να χωνέψω ότι το φαγητό δεν καλύπτει κανένα κενό αλλά δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα!!Φιλάκια

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Αθήνα
    Posts
    125
    Ζωή σου εύχομαι να έχεις δύναμη...και όντως το φαγητό δεν καλύπτει κανένα κενό. Ούτε ο θυμός ούτε τίποτα άλλο.

    Εγώ ήμουν ένα παχουλό παιδί και το ίδιο ως ενήλικη. Πριν 10 μήνες άρχισα τα επεισόδια υπερφαγίας και από 75 κιλά πήγα 93 (1,63 ύψος). Με βοήθεια από έναν ειδικό αλλά και με τεράστια προσπάθεια άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου με καλύτερο μάτι χεχε. Κι έτσι άρχισα να χάνω σιγά-σιγά...

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    387
    το φαγητο ειναι μια απο τις βασικες ανθρωπινες αναγκες απλα δεν εχουμε καταλαβει οτι δεν ειναι η πρωταρχικη αναγκη..
    οταν πειναμε πρεπει να τρωμε και οχι για να καλυψουμε πληγες, κενα , συναισθηματα κ.τ.λ...
    εγω ετρωγα απο ανοια, στενοχωρια κ.τ.λ...και τα κιλα ηρθαν χωρις να το καταλαβω ..τοτε ηταν που καταλαβα οτι παραγκωνιζω τις βασικες αναγκες και βρισκω μια "ηπια" διεξοδο στο φαγητο..επισης καταλαβα οτι αυτη η λογικη με κανει δυστυχισμενη...στα υπαρχοντα προβληματα, παρουσιαζεται αλλο ενα το οποιο το προκαλουσα η ιδια!....και τοτε ηταν που ειπα το στοπ!

    μαρω μου μπραβο..τα πας μια χαρα!.πολυ καμαρωνω τα ατομα που εχουν τοση θεληση!..ευχομαι να πετυχεις τον στοχο σου...ειλικρινα καλη συνεχεια!..φιλια!

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    329
    Ευχαριστώ Hilda μου.Καλό μήνα σε όλους!!!

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Μακεδονια
    Posts
    1,047
    ....και που λετε μεχρι τα δεκα μου ημουν εκεινο το καχεκτικο παιδακι που το κυνηγουσαν με την μπουκια.....
    Και ξαφνικα παθαινω μια μορφη ουρολημοξης πολυ βαριας μορφης και ενας πολυ ταλαντουχος γιατρος θεωρησε οτι επρεπε να κανω κορτιζονες για να βαλω και κιλα.
    Και επειδη της μανουλας μου τοτε εκεινα τα χρονια δεν την εκοψε μεσα σε 2 μηνες μπηκαν τα πρωτα 40 κιλα!!!!
    Μετα η συνεχεια ειναι συνηθησμενη.παιδικα χρονια ,εφηβεια με πολλες διαιτες ,στην συνεχεια ενα περασμα απο ολα τα ινστιτουτα της ελλαδας και καταφερα στα 24 μου να γινω 85 κιλα.
    Και επειδη ημουν καλο κοριτσι η θεα τυχη στα 24 μου στελνει ενα ωραιοτατο αλλεργικο ασθμα και ξαναρχιζω τις κορτιζονες και τα εμβολια για 5 χρονια.
    Τωρα και για μια ζωη ξερω οτι θα συντηρουμε μ'ενα σπρευ ασθματος για να μπορω να παιρνω ανασα.
    Και το αθροισμα ηταν το 2007 να καταληξω 155 κιλα κανοντας βεβαια κατα καιρους και πολλες μα παρα πολλες βλακειες.Πχ για 3 -4 χρονια επινα καθε μερα μονο κοκα-κολα και οταν ξεμενα απο κοκα κολα οτι αλλο αναψυκτικο ειχε το σπιτι ,μονο ανθρακικο να ειχε μου εφτανε!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    220
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ...............ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 7 ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙ!!!!!!!!!
    ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ , ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΝΙΚΑΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΚΑΧΑΙΧΤΥΚΟ ΠΑΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!!! ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΑ ΥΠΕΡΒΑΡΟ ΠΑΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ,ΖΩΝΤΑΝΙΑ , ΟΡΕΞΗ ,ΕΓΙΝΑ Η ΧΟΝΤΡΗ!!!!!

  14. #14
    Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    28
    μέχρι και τα 23-24 βάρος λίγο πιο πάνω απο τα φυσιολογικά πλαίσια. απο κει και μετά απλά έτρωγα άστατα και σε άσχημες ώρες χωρίς να δικαιολογείται αυτό που έκανα. απλά δεν πρόσεχα καθόλου.

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2
    Μέχρι πριν 1,5 χρόνο ήμουν κατά 40 (!) κιλά βαρύτερος από το φυσιολογικό, κάτι που οφειλόταν σε εντελώς ακατάστατες ώρες και ποσότητες φαγητού. Και λέω "ήμουν" γιατί εδώ και 1,5 χρόνο αυτό έχει αλλάξει (οριστικά ελπίζω) μετά από δίαιτα που ακολούθησε, όλα τα περιττά κιλά έφυγαν και είμαι στα κανονικά επίπεδα.

    Τι λάθος έκανα: Το πρωί ξυπνούσα και έπινα μόνο ένα καφέ. Το μεσημέρι στη δουλειά μπορεί να έτρωγα κάτι πολύ βιαστικό, όπως μια τυρόπιτα ή σάντουιτς. Πεινούσα, αλλά λόγω της δουλειάς δεν το καταλάβαινα. Το βράδυ γύριζα σπίτι πεινασμένος και έτρωγα το φαγητό όχι μόνο μιας ολόκληρης μέρας, αλλά εις διπλούν και τριπλούν (η χαρά του ψυγείου... κολλητάρια είχαμε γίνει).

    Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά τα κιλά να ανεβαίνουν συνεχώς. Η ζυγαριά αν είχε πόδια, μόνο που με έβλεπε να την πλησιάζω, θα είχε εγκαταλείψει το κτίριο πανικόβλητη.

    Πριν 1,5 χρόνο υπήρξαν δύο συνεχόμενα βράδια που έτυχε να μη φάω πολύ... δεν θυμάμαι γιατί, αλλά έτυχε. Παράλληλα, είχα φάει καλά το πρωί και το μεσημέρι. Μετά ζυγίστηκα... μου έκανε εντύπωση η θεαματική διαφορά -2 κιλών που είδα μέσα σε 2 μέρες, μόνο και μόνο από τη μείωση του βραδινού. Αυτό μου έδωσε θάρρος και σκέφτηκα να συνεχίσω αυτό τον τρόπο διατροφής. Το πείραμα πέτυχε... Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά από τη μείωση του βραδινού φαγητού (δεν έμενα νηστικός το βράδυ... απλά θα έτρωγα κάτι πολύ ελαφρύ, όπως 1-2 φρούτα ή 1 σαλάτα χωρίς πολύ λάδι) έχασα (κρατηθείτε) 38 κιλά σε 8 μήνες.

    Τελικά μου το έλεγαν, αλλά δεν το πίστευα... το πολύ φαγητό το βράδυ κάνει μεγάλη ζημιά. Γι' αυτό, τρώμε καλό πρωινό και μεσημεριανό, αλλά το βράδυ... με μέτρο.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •