Results 1 to 11 of 11
-
28-02-2008, 13:51 #1
Εγώ και η οδήγηση.θέλω να γίνουμε φίλες! αυτή θελει όμως?
Χαιρετώ τα πλήθη! Χρόνια σας πολλά για τη σημερινή ημερα!
Το δικό μου θέμα είναι πραγματικά για γέλια....δώστε προσοχή λοιπόν.
Εδώ και δύο εβδομάδες έχω ξεκινήσει μαθήματα οδήγησης. Τελέιωσα τα θεωρητικά χωρις ακομη να εχω εξεταστει και είμαι στην αρχή των πρακτικών μαθηματων.'Αργησα πάρα πολύ να το παρω απόφαση να ξεκινήσω κυρίως γιατι πάντα ημουν αναβλητική και δειλή σχετικά με αυτο το θέμα.Εντωμεταξύ πάντα 'ήμουν άσχετη από αυτοκίνητα.Δεν ένιωσα ποτέ την επιθυμία να μπω στο αμαξι του αδερφού μου και να πάρω μια γευση.
Έτσι μόλις έμαθα ότι ενα παιδί γνωστό της οικογένειάς μας θα άνοιγε δική του σχολή στην περιοχή μας αποφάσισα να κλεισω με αυτόν και να τον περιμένω γιατι παντα τον εκτιμούσαμε αυτόν και τους γονεις του.Θα του εδειχνα εμπιστοσυνη και θα ήμουν ήσυχη. Στην αρχή ήθελα να κανω μαθηματα με οδηγο γυναικα. Η δική του περιπτωση ,με εκανε να αναθεωρήσω.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να νιώσω άνετα με αυτόν δ'ιπλα μου.Έχωκαταλάβει ότι εχει μεγαλες προσδοκιές από μενα αν και του ειχα πει για την ασχετοσύνη μου.Ευτυχώς που σαν χαρακτ'ηρας είναι μαλακός και δεν υψώνει τον τονο της φωνής του ποτε. Αυτό δεν με καθυσηχαζει γιατί έχω καταλάβει ότι δεν μπορω να συγκεντρωθώ σε αυτο που κανω....με συνεπεια να κανω όλο λαθη. Και βεβαια η αφηρημαδα μου γίνεται αρκετα αντιληπτη απο αυτον. Παιδια χαζή δεν είμαι....μπορώ να μαθω πραγγματα....εδώ κολάω όμως κυρίως γιατί έχω καταλάβει οτι η παρουσία του δίπλα μου με επηρεάζει. Η αλήθεια είναι ότι είναι ομορφόπαιδο και έχει βγει η φήμη του προς τα έξω του ωραίου και του ευαίσθητου παιδιού. Μπορεί να το χει παρει πανω του αλλά δε μου φαίνεται για ατομο που παιζει μετις κοπέλες και τις κοροιδευει. Κανονικά τα αισθηματικά του δεν πρεπει να με αφορούν...αλλα κουβεντα να γίνεται.
Τι να κανω δεν ξερω...φοβαμαι ότι μπορει να πιστευει ότι τον γουσταρω και τα παθαίνω όλα αυτά.Σχέση σοβαρή δε νομίζω ότι έχει. Εχθές μου πεταξε σπόντες για να μαθει τι εχω στο μυαλο μου....και τι μου εχει παρει τα μυαλά! αχ μανα μου!! Δε θελω μπλεξιματα...εγώ πήγα για να μάθω κατι που απαιτεί συγκέντρωση και πολύ υπομονή...πώς θα συνεχίσω κάτωαπό αυτές τις σηνθήκες;;Σκέφτομαι να φύγωαπό τη μία...και από την άλλη σκέφτομαι μην το παρει στραβά.Είναι και καινούργιος και μπορει να τον σχολιάζουν αρνητικά.
Με έχει αγχώσει ολο αυτό πραγματικά...
- 28-02-2008, 14:57 #2
Κοίτα να δείς τι μου βγήκε όταν πάτησα λάθος κουμπί και συγκεκριμένα εκείνο το \"Σύντομες ανακοινώσεις\" λίγο πιο πάνω από το θέμα σου
Χρησιμοποιείτε το φόρουμ γενικά, για ένα θέμα που αφορά τον ευρύτερο χώρο της ψυχολογίας και για το οποίο δεν υπάρχει πιο αρμόδιο φόρουμ.
Το φόρουμ \"γενικά\" δεν υπάρχει για να καλύψει άλλου είδους συζητήσεις, περι ανέμων και υδάτων. Υπάρχουν ένα σωρό φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος στο ελληνικό και το παγκόσμιο ίντερνετ όπου μπορείτε να κουβεντιάζετε περί ανέμων και υδάτων.
Ισως ακούγεται ιδιαίτερα περιοριστικίο, όμως δεν πρόκειται για έναν αυστηρό κανόνα, αλλά για μια παράκληση - προτροπή ώστε το φόρουμ να διατηρήσε το ύφος που έχει αλλά και να παραμείνει μέσα στους στόχους ύπαρξης του.been good, been bad. WILL GO ON
28-02-2008, 22:39 #3
Ε, εντάξει δεν είναι και τόσο άσχετο το θέμα που έβαλε η Christine, απλά είναι πιο light από αυτά που έχουμε συνηθίσει εδώ μέσα. Αγγίζει από τη μια τη φοβία για οδήγηση και από την άλλη τη φοβία που έχουμε απέναντι στους άλλους ανθρώπους να μη μπορούμε να πούμε όχι, να μη μας παρεξηγήσουν, όλα αυτά τα μπερδέματα που νιώθουμε στις κοινωνικές συναναστροφές.
Βρε Christine μου γιατί αγχώνεσαι τόσο πολύ; Δεν είμαστε όλοι Σουμάχερ, λάθη κάνουμε πολλοί στα μαθήματα οδήγησης. Ευτυχώς να λες που δε σου έτυχε κανένας να σε προσβάλλει συνέχεια όπως σε εμένα (που βέβαια τον έσκασα κι εγώ τον άνθρωπο, ξέρω πως να το κάνω). Είσαι εκεί για να μάθεις, αν σου τύχει και κανένα φλερτ είναι πολύ ευχάριστο. Πόσες και πόσες έχουν νιώσει κάτι για τον εκπαιδευτή τους (συμπεριλαμβανομένου και μένα στα μαθήματα για το μηχανάκι), ε, μόλις τελειώνουν το ξεχνάνε. Όλο αυτό το καρδιοχτύπι, το άγχος πως θα το πάρει μπορείς να το δεις από την ευχάριστη πλευρά, θα έχεις κάτι να θυμάσαι με χαμόγελο σε ένα χρόνο.
29-02-2008, 01:39 #4
Originally posted by Aphelia
Ε, εντάξει δεν είναι και τόσο άσχετο το θέμα που έβαλε η Christine, απλά είναι πιο light από αυτά που έχουμε συνηθίσει εδώ μέσα. ........been good, been bad. WILL GO ON
29-02-2008, 13:36 #5
Καλημέρα σας. Θα ήθελα να σας πω ότι παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό αυτό το site γιατι με ενδιαφέρει η ψυχολογία, γιατί έχω και έγω τις δύσκολες μέρες μου χωρίς να αντιμετωπίζω καποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, και τέλος γιατι έχω καποια εμπειρία στο θέμα κατάθλιψης όπως τη βίωσε η μαμα μου πριν 3 χρόνια περίπου.
Κατανοώ τη σοβαρότητα αυτού εδώ του site. Κατανοώ το γεγονός ότι εδω μεσα υποφερουν πραγματικά καποιοι άνθρωποι που μπροστά στα δικά τους βάσανα οι δικοί μου ποβληματισμοί καταντούν ανούσιοι. Ο καθένας όμως κοιτάει τα δικά του. Το δικο μου π΄ροβλημα είναι ότι δεν παίρνω ποτε χαλαρα τα πράγματα εξαιτίας του αγχους μου. Κυρίως για τη γνώμη των άλλων, όταν ειδικά έχω καποια συμπαθεια για αυτούς.
Ειλικρινα νόμιζα ότι το forum Γενικά θα ήταν το καταλληλότερο για τη δική μου \"προβληματαρα\".
Αύριο έχω το τέταρτο μάθημα. Δε θα του πω ότι η παρουσία του εχει καποια επιρροή πανω μου, αλλά θα του πω ότι θέλω χρόνο για να ξεπερασω το τρακ αυτο και αν χρειαστει να μη δώσω εξετασεις με τους αλλους αλλά αργότερα. Και να μην με καταπιέζει για να αγίνω ξεφτερι όπως αυτος θελει σε χρόνο dt.
29-02-2008, 15:19 #6
Christine, έχεις κάνει μόνο 3 μαθήματα και κρίνεις τόσο αυστηρά τον εαυτό σου για την οδήγησή σου; Εγώ μετά το 12ο μάθημα άρχισα να παίρνω μπροστά, μέχρι τότε ήταν σα να ήμουν ακόμα στα πρώτα 1-2 μαθήματα. Ο καθένας έχει το δικό του χρόνο εκμάθησης ειδικά σε δεξιότητες όπως ο συγχρονισμός κινήσεων και τα αντανακλαστικά. Η οδήγηση είναι ένα από αυτά τα πράγματα που χρειάζονται εξάσκηση ώστε να γίνουν μηχανικές οι κινήσεις και να μη χρειάζεται να τις σκέφτεσαι.
Το να δείχνει ένας εκπαιδευτής ότι έχει μεγάλες προσδοκίες από σένα είναι μια μέθοδος που υιοθετούν πολλοί δάσκαλοι υποσυνείδητα γιατί πιστεύουν ότι έτσι βοηθούν τον μαθητή να βάζει στόχους, να τον εμψυχώσουν ότι πιστεύουν σε αυτόν, να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, για να προσπαθήσει και περισσότερο χωρίς να απογοητεύεται κλπ. Το κάνει για να σε βοηθήσει, δε χρειάζεται να σκέφτεσαι ότι πρέπει να του αποδείξεις κάτι.
29-02-2008, 15:49 #7
Μετά από 12 μαθήματα? οπότε πρεπει να αρχίσω να χωνεύω ότι όλο αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Και βέβαια όλα αυτα μου τα λέει για το καλο μου(ο δάσκαλος) αφού με γνωρίζει τόσα χρόνια από τα χρόνια που πηγαίναμε Γυμνασιο και Λύκειο.Ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθω σωστά. Αλλά η βιασύνη του με εχει αγχώσει.Θέλω να τον βγάλω ασπροπρόσωπο.
Προχθ\'ες μου λεει σε καποια φάση: εσυ είσαι έξυπνη κοπέλα....δε θέλω να βλέπω τετοια απο σενα!
29-02-2008, 16:11 #8
Είδες όμως που σε έχει κινητοποιήσει για να τον βγάλεις ασπροπρόσωπο; Οι εκπαιδευτές και γενικά οι άνθρωποι που διδάσκουν κάτι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να κάνεις προσπάθεια, το θέμα είναι ότι πολλές φορές αυτοί οι τρόποι δεν είναι κατάλληλοι για όλους. Εσένα π.χ. μπορεί να σου επιφέρει περισσότερο άγχος αυτό το στυλ, ενώ σε κάποιον άλλο να του αρέσει αυτό το \"σπρώξιμο\", να τον κινητοποιεί περισσότερο.
Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη του πεις ότι θέλεις το χρόνο σου, έτσι κι αλλιώς δε σε βιάζει τίποτα (εκτός από τα λεφτά που πληρώνεις για τα περισσότερα μαθήματα). Στο κάτω κάτω σκέψου ότι του κάνεις καλό έτσι, γιατί είναι καινούριος και θα πρέπει να συνηθίσει στο ότι ο καθένας χρειάζεται διαφορετικό τρόπο εκμάθησης. Δε λέω να τον προσβάλλεις, υπάρχει κι ωραίος τρόπος να το το πεις.
03-06-2008, 19:44 #9
Επανέρχομαι με αυτο το θεμα...γιατι θέλω να σας πω ότι αυτη τη στιγμή έχω το ΔΙΠΛΩΜΑ μου και σε λίγες μέρες και το αυτοκίνητό μου!!!! ¨Ενα μεταχειρισμενο MATIZακι! ναι ναι ναι! Ούτε και εγώ το πιστευω ότι εφτασα ως εδω!
Είχα φύηει από τον πρωτο δασκαλο γιατι λόγω έλειψης αρκετης εμπειρίας δικής του δεν μπορουσα να προχωρησω μπροστά. Πάω αμέσως σε αλλον κανω 22 μαθήματα.....δίνω εξετασεις λιγο πριν το Πασχα και κόβομαι....όχι από καποια βλακεια αλλα επειδη δεν ειχα παρει σωστη θεση για να κανω οπισθογωνία. Στεναχωρήθηκα.....και εκει που ημουν ετοιμη να το αφησω και να παω απο Σεμπτεμβριο....περναει ενας μηνας και συνεχίζω! Με αλλα 8 μαθηματα πήγα την προηγούμενη εβδομαδα και την ημερα της εξετασης έδωσα ρέστα! Από το πρωι ειχα πολλή αγωνια.....δυστυχως επρεπε να τη μειωσω λιγακι κ πηρα ενα lexotanil της μαμας. Όταν μπήκα στο αμαξι να εξεταστω....τα δωσα όλα! Δεν εκανε τιποτα το χαπι...εγω βρηκα δυναμη. Οι εξεταστες ε\'ιπαν στο δασκαλο κρυφα απο μενα ότι ημουν άψογη!!!! ουαουυυυυ!!!!
Η αλήθεια είναι ότι χαρη στην πιεση και τις συνεχεις παρατηρησεις και του τωρινου δασκαλου τα καταφερα. Τουλαχιστον αυτος ειχε την εμπειρια.
03-06-2008, 21:05 #10
Συγχαρητήρια Christine και καλοτάξιδη. Χαίρομαι που βρήκες τον τρόπο να επιτύχεις αυτό που ήθελες και δεν το έβαλες κάτω.
03-06-2008, 21:10 #11
you go girl :thumbs up
αντε και καλες βολτουλες με το τουτου :)
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....