Results 1 to 15 of 24
Thread: thinspo
-
26-06-2007, 12:43 #1
thinspo
Γεια σας ,αντιμετωπίζω πρόβλημα βουλιμιάς από τα 13 μου κ τώρα είμαι 27..
Δεν ξέρω τι με ώθησε ούτε πως απέκτησα τέτοιες συνήθειες .κάθε μέρα τρώω απίστευτες ποσότητες φαγητού χωρίς να πεινάω κ μετά προκαλώ εμετό σε σημείο να σιχαίνομαι τον ίδιο μου το εαυτό.
Είμαι 168cm 56 κιλά ,αλλά μην σας ξεγελάνε οι αναλογίες αυτές..δεν είμαι αδύνατη έχω περιττά κιλά κ επιπλέον μια τεράστια αντιαισθητική κοιλιά.
Η ζωή μου είναι άθλια τα πάντα για μένα έχουν να κάνουν με την εμφάνιση μου κ την ζυγαριά κ δυστυχώς κάθε μέρα απογοητεύομαι ακόμα περισσότερο. Έχω τάσεις αυτοκτονίας κ το μόνο που με κρατάει στην ζωή είναι η αγάπη / ψύχωση που έχω στον πατέρα μου?
Το μόνο που θέλω είναι να αδυνατίσω ? κ να αποθεραπευτώ από την βουλιμιά ,να φτιάξω την διατροφή μου κ να νιώσω για πρώτη φορά στην ζωή μου καλά με τον εαυτό μου.
Σας παραθέτω φωτογραφίες.
- 26-06-2007, 16:21 #2
Έχεις ένα πολύ όμορφο σώμα και είναι κρίμα να μην μπορείς να το χαρείς. Καταλαβαίνεις και η ίδια ότι πρέπει να κάνεις κάτι για να αγαπήσεις ξανά τη ζωή και τον εαυτό σου. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια ενός ειδικού. Απευθύνσου σε κάποιον ψυχίατρο, κατά προτίμηση με γνωσιακό ψυχοθεραπευτικό προσανατολισμό, και σύντομα θα ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου. Μπορεί να είναι ιδιώτης ή σε εξωτερικό ιατρείο ενός νοσοκομείου.
Αν αρχικά θέλεις να κρατήσεις την ανωνυμία σου, υπάρχουν οι γραμμές βοήθειας,
π.χ. S.O.S ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ 210 7222333
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΕΚΑΚΒ) 197
ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 210 3638833
Την επόμενη φορά που θα έχεις άσχημες σκέψεις στο μυαλό σου, κάλεσε σε κάποια από αυτές τις γραμμές και συζήτησε. Θα δεις ότι υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να ζεις και θα ξεχάσεις τη ζυγαριά. Αξίζει να δοκιμάσεις.
27-06-2007, 00:52 #3
Αυτή είναι η μεγάλη και αντιαισθητική κοιλίτσα γλυκιά μου;
Για έλα να την συγκρίνεις με τη δικιά μου! ;-)
Σου συνιστώ κι εγώ να ακούσεις τις συμβουλές της φίλης μας από πάνω. Όσο κι αν σου φαίνεται ακατόρθωτο, θα δεις ότι με την σωστή καθοδήγηση, όλα μπορείς να τα πετύχεις. Είσαι μια νέα κοπέλα και έχεις να κάνεις τόσα στη ζωή σου που ούτε τα φαντάζεσαι τώρα. Απλά χρειάζεσαι από κάπου να πιαστείς για να ξεκινήσεις. Αργά και σταθερά, αλλά πατώντας σίγουρα, αν εμπιστευτείς κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει. Μην χάνεις χρόνο!
27-06-2007, 09:05 #4
ευχαριστώ ,δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν αυτές οι υπηρεσίες.
αλλά όσο κ να το λέω οτι χρειάζομαι βοήθεια δεν ξέρω κατα πόσο έτοιμη είμαι να επισκεφθώ ψυχολόγο(όχι οτι το βρίσκω κακό, αντιθέτως ,απλά δεν είναι για μένα)το μόνο που θέλω είναι να πάω στα 50 κιλά, αν τα καταφέρω τότε θα νιώσω καλύτερα κ θα μου περάσουν όλες οι ανασφάλειες που νιώθω ενίοτε.
Καλή επιτυχία σε όλες/όλους μας , είθε να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε επί τούτου.
27-06-2007, 11:08 #5
Γλυκειά μου envy, με τα τέλεια πόδια, μη θυμώσεις με αυτό που θα σου πω, αλλά στη δική σου περιπτωση καλύτερα να μην πετύχεις το στόχο σου... Πενήντα κιλά για το ύψος σου είναι λίγα. Νομίζω ότι το βάρος που έχεις τώρα είναι ιδανικό.
Αλλά αν αισθάνεσαι δυστυχισμένη σε αυτά τα κιλά (και καταλαβαίνω πώς αισθάνεσαι, γιατί κι εγώ αντιμετωπίζω προβλήματα ανορεξίας και βουλιμίας τα τελευταία 2 χρόνια), τότε κοίτα απλά να φτιάξεις τη διατροφή σου. Αν τρως αυτά που πρέπει (και ΟΠΟΤΕ πρέπει, χωρίς να στερείσαι τίποτα), θα σταματήσουν τα βουλιμικά επεισόδια και τότε θα μπορείς να σκεφτείς αν όντως πρέπει να χάσεις βάρος.
Και μη βιάζεσαι να γίνει αυτό, πραγματικά έχεις πολύ ωραίο σώμα. Καταλαβαίνω πώς είναι να σου λένε όλοι ότι έχεις αδύνατο σώμα κι εσύ να μην το καταλαβαίνεις, γιατί το ίδιο συμβαίνει και σε μένα. Αλλά αν ασχοληθείς λίγο με το πρόβλημα σου, όχι κάνοντας δίαιτα αλλά επισκεπτόμενη κάποιον ειδικό, ίσως μπορέσεις να δεις πώς είσαι πραγματικά. Και τότε, σου το υπόσχομαι, θα νιώσεις καλύτερα και θα περάσουν όλες οι ανασφάλειές σου...
27-06-2007, 13:17 #6
smoke08,Μιλάς πολύ λογικά όπως κ όλοι σας,
απλά ψυχογενείς/ψυχολογικοί παράγοντες δεν με αφήνουν να σκεφτώ διαφορετικά απο τον τρόπο που σκέφτομαι τώρα..
27-06-2007, 14:06 #7
exw akribws to idio upsos me sena k ta idia kila me esena k emena to oneiro mou einai na paw 50 kila!!se katalabainw... alla otan diazw to keimeno sou mou fainetai arrwsthmeno k auto me fobizei.. giati etsi akribws skeftomai k egw!
27-06-2007, 14:22 #8
Μα στην ουσία αυτό που νιώθουμε είναι αρρωστημένο ,να μην μπορούμε να ευχαριστηθούμε την ζωή μας κ τα πάντα να εξαρτιόνται από τα κιλά μας?
Μην κολλάμε στις λέξεις ,καιρός είναι να μιλήσουμε ανοιχτά κ να παραδεχτούμε ότι έχουμε πρόβλημα.Mόνο με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να λυθεί.
27-06-2007, 14:24 #9
Κατ?αρχάς τα 50 κιλά είναι ο στόχος σου τώρα. Λίγο τραβηγμένος, αλλά όχι άρρωστος. Αν τα φτάσεις αυτά; Μήπως τότε θελήσεις να πας 48; Και μετά 45;
Δεν έχουν σημασία τα κιλά, σημασία έχει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Αναφέρεις ότι θέλεις να σταματήσεις τη ζωή σου. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να το πραγματοποιήσεις ποτέ αυτό, δεν είναι υγιές να σκέφτεσαι έτσι. Αυτές οι ιδέες είναι το πρόβλημα και δεν σε αφήνουν να χαρείς την ηλικία σου. Η ζυγαριά απλά αντανακλά τους φόβους σου και προτιμάς να μεταθέτεις τα προβλήματα στο σώμα σου αφού πιστεύεις ότι είναι ευκολότερο να τα λύσεις έτσι. Δεν λύνεται τίποτα όταν χάνεις κιλά, ο έξω κόσμος μένει ίδιος. Οι παράγοντες βεβαίως και είναι σοβαροί, γι αυτό και πρέπει να τους αντιμετωπίσεις άμεσα και με βοήθεια. Μην αναλώνεσαι σε αναμασήματα, πρέπει να κάνεις κάτι για όλα αυτά. Προφανώς δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο.
ΥΓ. Όταν θα ζητήσεις βοήθεια, καλύτερα να επισκεφθείς ψυχίατρο και όχι ψυχολόγο, χωρίς να υποτιμώ τη δουλειά του δεύτερου. Πιστεύω ότι η ιατρική προσέγγιση είναι καλύτερη στην περίπτωσή σου.
27-06-2007, 14:32 #10
Ξέχασα να αναφέρω ότι μου αρέσει τρελά το μαγιώ σου. ʼντε να χάσω κανένα κιλό, να με δει κι εμένα η θάλασσα με τέτοιο...:)
27-06-2007, 14:34 #11
το ξέρω ότι χρειάζομαι ψυχολογική υποστήριξη,αλλά σε αυτήν την χρονική περίοδο δεν είμαι διαθετημένη να κάνω το βήμα.
η πρώτη αρχή έγινε με την εγγραφή μου σε αυτό το φόρουμ,οπού μιλάω ανοιχτά για το πρόβλημα μου.Είμαι συνειδητοποιημένη ..
i made the first step...τα υπόλοιπα εν καιρό.
27-06-2007, 14:36 #12
Έστω... Με το καιρό θα κάνεις το δεύτερο βήμα. Αρκεί να θέλεις να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Καλή επιτυχία!
27-06-2007, 14:37 #13
σε ευχαριστώ συνονόματη ;) κ σε σένα όπως σε όλους εύχομαι ότι καλύτερο κ σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση
28-06-2007, 01:08 #14
καλως μας ηρθες...λοιπον εγω ημουν 1.73 και 55 κιλα...ηθελα να παω 50 γιατι νομιζα οτι θα ημουν ευτυχισμενη...δεν θα ημουν ομως...καθολου..γιατι θα ειχα τον ιδιο τροπο σκεψης ΚΑΙ ΠΑΛΙ..καταλαβαινεις?..αυτη η σκεψη και η εμμονη χειροτερευει οσο περισσοτερα κιλα χανεις..οταν φτασεις τα 50, θα θελεις να πας 45..και μην πεις οχι..ετσι ειναι!..το σωμα σου ειναι απλα τελειο...εμεινα οταν ειδα τις φωτο..και αυτο το ακους απο ενα ατομο που ειναι αρρωστο με την εμφανιση του..γιατι ειμαι αρρωστη με την εικονα μου και για αυτο τα εχω τραβηξει ολα αυτα..βγαινω και σχολιαζω απο μεσα μου το καθε σωμα που βλεπω...σαν αυθορμητη αντιδραση πια..και σου λεω οτι εχεις ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΩΜΑ..απλα σεβασου το..πριν να ειναι αργα!..εγω που δεν το σεβαστηκα καταφερα πριν καποιο καιρο να φτασω 83 κιλα...και να γινω ενα ρακος ψυχολογικα!..αυτα απο μενα!
28-06-2007, 19:02 #15
Γλυκιά μου envy, σε ευχαριστώ καταρχήν , παρα πολύ για τις ευχες σου στο topic μου. Αν και συμφωνω με τους προηγούμενους στο ότι θα σε βοηθουσε σιγουρα πολύ ενας ειδικός, γνωρίζω από πρωτο χερι, ότι κανουμε αυτο το βημα ΜΟΝΟ οταν το θελουμε οι ιδιοι και οταν νιωσουμε ετοιμοι. Δεν θα σου πω και εγω ποσο ομορφη εισαι, γιατι εισαι αυτο που νιωθεις. Αν νιωθεις χοντρουλα, χοντρουλα θα σε βλεπεις στον καθρεφτη και ας χτυπιεμαι εγω που το σωμα σου αποτελει για μενα μονο τρελη φαντασιωση!!! Βλεπεις εγω εχω να χασω σχεδον 60 κιλα για να γινω σαν και σενα. Εγω ξερεις πως εχω σωσει το εαυτο μου;;;Καθε φορα που νιωθω πως θελω να πεθανω, σκεφτομαι μια σειρα απο γεγονοτα που με εκαναν ευτυχισμενη, που γελασα πολυ, που περασα υπεροχα.......και οσα καρδουλα μου δεν εζησα ακομα. Και ειναι ΠΟΛΛΑ!!!! Και τσουπ.....νιωθω καλυτερα, πιο δυνατη, πιο ομορφη....δεν θελει κοπο, θελει τροπο λοιπον!!!
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια