Results 46 to 57 of 57
Thread: δυσκοιλιότητα
-
29-04-2010, 21:41 #46
εγω πηρα το benefibra απο το φαρμακειο,κατι γινεται αλλα δεν το παιρνω και καθε μερα γιατι ολο το ξεχναω!
- 30-04-2010, 10:34 #47
Originally posted by Kleanthis
Αποφεύγεις:
Μήλα ( λειτουργούν "ανασταλτικά" )
Εγώ παρατήρησα ότι βοηθάνε και οι ντομάτες και το τσάι λίνεα!
Και να σας πω κι εγώ την ιστορία μου. Είχα συνεχή τυμπανισμό και δυσκοιλιότητα και δεν φτάνει που πετάει πισινός μου, να πεταει και η κοιλιά μου παραπήγαινε. Έτσι πήγα στον γαστρεντερολόγο. Εκείνος υπέθεσε οτι υπήρχε καποιο μικρόβιο στο έντερο, από την τελευταια φορά που είχα γαστρεντερίτιδα. Συνέστησε ολ μπραν, ακτιβια και κτ χαπακια για να ξεπριζομαι. ΑΠοτελεσμα μηδεν. Ξαναπάω και μου δίνει αντιβίωση, προβιοτικα και συστήνει να τρωω λαχανικα και φρουτα που μεχρι τοτε σπανίως αγγιζα.
Διατροφή δεν άλλαξα αλλα με τα προβιοτικά κάτι έγινε... όσο τα έπαιρνα. Μόλις τελείωσαν άντε πάλι...
Λίγο καιρό μετά άρχισα δίαιτα, γιατί είχα παραστρογγυλέψει και, αφού πια τηρούσα και την συμβουλή της διατροφής με φυτικες ινες, περιμενα αποτελέσμα. 1η βδομαδα, 2η, 3η τίποτα... ζυγιζομουν και έπρεπε να αφαιρώ και το εικαζόμενο βάρος της σκα_ουλας.
Τεσπα κάποια στιγμη που αντι για μαρούλι οι σαλάτες ήταν με ντομάτα πήγαινα κάθε πρωί, πανεύκολα και πολύ γρήγορα... και με το συμπάθειο άριστη ποιότητα!
Τώρα που είμαι στην συντήρηση και οι τροφές είναι πιο "στερεές" δεν τρεχω οπως πριν (κριμα και ειχα συνηθίσει) και μπορεί μια -δυο μέρες στην βδομάδα να μην παω αλλα τουλάχιστον πάω!
Πως θα γίνει τώρα να ρυθμίσω την ώρα; Η συμβουλή να πας να καθεσαι και να ζορίζεσαι μεχρι να συνηθίσει και να ερχεται μονο του... δεν πιανει σε μένα.
09-05-2010, 13:48 #48
Λοιπόν, μετά από πολλά πειράματα κατέληξα στα εξης:
-Σαλάτα με 1 κ.σ. λάδι μια φορά την ημερά ή σπανακόπιτα ή χόρτα
-2 αποξηραμένα δαμάσκηνα κάθε απόγευμα
- αρκετό νερό καθημερινά
- καφές εσπρέσσο με λίγο εβαπορέ μέσα
- οχι μήλα
σε στέλνουν στο ραντεβού σου καθημερινά
Και είχα δυσκοιλιότητα από την παιδική μου ηλικία (προφανώς έτρωγα μονο σαβούρες)
09-05-2010, 14:45 #49
Αχ παιδιά μεγάλο πρόβλημα η δυσκοιλιότητα. Από μικρή είχα ευαισθησία σε αυτό το θέμα, αλλά κουτσά στραβά το πάλευα. Πριν 2 μήνες έκανα sleeve και από τότε δεν μπορώ. Το θέμα νομίζω ότι με τον καιρό χειροτερεύει. Προχτές μετά από 2 ολόκληρες εβδομάδες αποχής πήρα καθαρτικό (σιρόπι και χάπι) και τα είδα όλα.... Ο πόνος τρελλός, με έπιασε κάτι σαν κρίση, ιδρωνα έτρεμα .. αλλά άδειασα. Από αυτή τη μέρα όμως έχω ενα συνεχόμενο πόνο χαμηλά στην κοιλιά και νοιωθω τα έντερα μου ακούνητα.
Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα πάω στο γιατρό γιατί δεν μπορώ άλλο.
Οσον αφορά τη διατροφή, προσέχω. Τρώω φρούτα, πινω νερό όλα τα σχετικά.
Σιγουρα το άγχος που έχω αποκτήσει με το θέμα αυτό επιβαρύνει την κατάσταση, αλλά ποσο πια.
Πειτε μου τις συμβουλές σας.
08-08-2011, 14:22 #50
λογω της διατροφης μου που εχει πρωτεινες.κ εκανα τη χαζομαρα κ δε ετρωγα καθολου φρουτα κ σαλατες εκεινες τις μερες..κι εγω ειχα στουμπωσει...ενω πριν τη διατροφη ολα κομπλε..δε αντιμετωπισα ποτε προβλημα δυσκοιλιοτητας..
πρωτη φορα στη ζωη μου λοιπον που ειχα να ενεργηθω μια ολοκληρη εβδομαδα!!!
πηρα αποξηραμενα δαμασκηνα..εφαγα γιαουρτι κ ενεργηθηκα.ηταν σκληρα κ στρογγυλα σαν της κατσικας λολ.
επισης εχω προσεξει οτι με βοηθουν κ οι σουπες. οποτε φαω ψαροσουπα η κοτοσουπα παω τουαλετα.
11-08-2011, 23:15 #51
Καλησπερα κοριτσια!Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα δυσκοιλιοτητας,απο τοτε που ξεκινησα τη διαιτα ομως(2 εβδομαδες) παω τουαλετα μια στο τοσο...Δεν ποναει η κοιλια μου ουτε τιποτα,απλα δεν μου ερχεται να παω.Αυτο συμβαινει γιατι αλλαξα τις διατροφικες μου συνηθειες?παλια με το που αναβα τσιγαρο το πρωι ετρχα σφηνα στη τουαλετα...τωρα δε πα να κανω και ολο τον καπνο...τζιφος!
02-09-2011, 14:34 #52
Καλησπερα!Δυστυχως το προβλημα μου συνεχιζει να υπαρχει...Δε μπορω να παω τουαλετα με τιποτα.Η διαιτολογος μου ειπε μετα το πρωινο μου να βαζω σε ενα ποτηρι τρια ξερα δαμασκηνα,να πινω ο,τι εχουν β γαλει στο νερο κ μετα να τα τρωω...Το εκανα αλλα μονο την πρωτη μερα ειδα αλλαγη,μετα τιποτα...!!Αχ τι να κανω?Μου φαινεται θα σκασω στην κυριολεξια!!Α!Και να σας πω!!Ξεκινησα 28 Ιουλιου διαιτα..76,4 κιλα σημερα ειμαι 71,700!!!Ειμαι λιγο αργη ναι,αλλα τουλαχιστον επεσα 5 κιλα σχεδον!!!
10-09-2011, 23:15 #53
Λοιπον μια ειναι η λυση, το λαδι.Θυμαμαι ημουν μικρη(και κοκαλιαρα,ωραιες εποχες) και ειχα κατεβασει ενα οικογενειακο παγωτο...ε με στουμπωσε και δε μπορουσα να παω τουαλετα με τιποτα,προσπαθησε χιλια δυο πραγματα η μανα μου,ωσπου μου εδωσε μια κουταλια της σουπας λαδι(μπλιαξ αλλα εκανε δουλεια),ε που λετε δε προλαβα να παω τουαλετα,τα εκανα στο μπαλκονι χαχαχα!:tumble::tumble:
11-11-2011, 15:17 #54
Εγώ πάσχω και από σπαστική κολίτιδα και δυσκοιλιότητα η οποία με έκανε να υποφέρω από φοβερούς πόνους στο παρελθόν. Πλέον ξυπνάω το πρωί και πάω σφαίρα τουαλέτα χωρίς καν την πρώτη τζούρα καφέ- τσιγάρο! Και οι πόνοι στην κοιλιά μου έχουν μειωθεί δραματικά, μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουν σχεδόν εξαλειφθεί!
Προσωπικά το ξεπέρασα με διατροφή, άσκηση και η τελειοποίηση έγινε με καθημερινή κατανάλωση μίας προβιοτικής τροφής. Αν αντέχετε να πίνετε κεφίρ, ένα φλιτζάνι την ημέρα δουλεύει πολύ καλά. Επίσης για ένα διάστημα britnyfox καλό θα ήταν να πάρεις από το φαρμακείο ένα συμπλήρωμα διατροφής προβιοτικών για την εντερική χλωρίδα. Επειδή κάνεις δίαιτα έχεις χάσει την ισορροπία σου αλλά μην ανησυχείς μπορείς να τα καταφέρεις. Επίσης πολύ σημαντικό το πρωί με το που ξυπνάς να πίνεις 1 με 2 ποτήρια νερό και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας πριν από κάθε γεύμα ένα ποτήρι νερό, βοηθάει το εντεράκι μας να καθαρίσει και να ξεμπλοκάρει. Το πιο σημαντικό από όλα η ραχοκοκκαλιά θα έλεγα στη λύση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας είναι η διατροφή:
Συχνά μικρά γεύματα, πέντε την ημέρα τα οποία όλα θα συνοδεύονται από φρούτο ή λαχανικό. Επίσης κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και πολλές φυτικές ίνες που μπορείς να πάρεις από π.χ. βρώμη, μουλιασμένο ή αλεσμένο λιναρόσπορο κτλ.
Αλλά καμιά φορά κολλάμε ούτως ή άλλως οπότε εκεί με το κεφίρ ή με κάψουλες προβιοτικών το λύνεις σίγουρα το θέμα.
23-04-2012, 01:42 #55
Καλημέρα!
Και εγώ έχω πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Με έχει βοηθήσει πολύ το γάλα μαγνησίου! Το πήρα από το φαρμακείο 1,5 ευρό. Αν δε πάω τουαλέτα για 2-3 μέρες το βράδυ πριν κοιμηθώ πίνω 30ml και το πρωί πάω κανονικά!
04-05-2012, 16:33 #56
Για τα προβλήματα δυσκοιλιότητας, όπως βλέπω ότι αναφέριε κι η Έλι, πρέπει να καταλώνουμε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που δυστυχώς λείπουν από το διαιτολόγιό μας.
Το μαγνήσιο που αναφέρεις Κορίνα κάνει όντως σημαντική δουλειά. Να ξέρεις ότι η υπερδοσολογία μαγνησίου θα μας οδηγήσει τροχάδην στην τουαλέττα με διάρροια.
31-08-2016, 13:30 #57
Εχω κι εγω τεραστιο προβλημα δυσκοιλιοτητας και ακομα μεγαλύτερο με αιμορροίδες..
Την δυσκοιλιοτητα την βελτιωνω με το πολύ νερο..Φρουτα και λαχανικα με βοηθάνε αλλά όχι δραματικά..Ετσι κι αλλιως η διατροφή μου τέτοιοες τροφές περιέχει κυρίως..Οταν τα βρω μπαστούνια και εχω να πάω τουαλέτα 4-5 μέρες πίνω ένα φυτζάνι ρόφημα από φύλλα αλεξανδρείας.Τα βρίσκεις στο φαρμακείο με 1,5 ευρώ το πακέτο που σε βγάζει για πολυυ καιρό..εγγυημένη απόδοση, απλώς επειδή δημιουργούν συσπάσεις στο έντερο ενδέχεται να πονάει η κοιλίτσα λίγο..
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια