Lonely road or not! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    Συμπληρωματικα στη Λινα...Λινα μου εμεις οι ιδιοι παμε σε γυμναστες και διαιτολογους να μας αδυνατισουν...Δε μας τραβανε απο τα μαλλια..Αν ειχες διαβασει αυτα που εχω γραψει γενικα θα καταλαβαινες οτι εγω ο ιδιος λεω οτι οι διαιτολογοι και οι γυμναστες δεν ειναι καταλληλοι -ισως να ειναι και επικινδυνοι- να αντιμετωπισουν ΔΔ. Μπορει το προβλημα μας να ειναι σημαντικο, να εχουμε γνωρισει πολλους μ**ες αλλα πρεπει να αποδιδουμε και τις ευθυνες εκει που πραγματικα ανηκουν

Senior Member
    @ Εφουλα... Εφη μου δε σε παρεξηγω...Δεν παρεξηγω γενικα καποιον απο τα γραπτα του (το εχω πει κιολας) γιατι χανεις το προσωπικο υφος..Ακομα κι αν μιλαω με καποιον δεν παρεξηγω μεχρι να βεβαιωθω οτι με προσβαλλει σκοπιμα.. Αλλο το δικο μου υποβαθρο και αλλιως εκλαμβανω πραγματα που μπορει ο αλλος που μου μιλαει να τα εννοει με εντελως διαφορετικο τροπο!! Γι αυτο ρωταω συνεχως και ζηταω διευκρινησεις ακομα και στην προσωπικη μου ζωη (με ενα "γιατι μαμα" συνεχως ειμαι).. Οσο για τις πληροφοριες.. Πιστευεις οτι ανθρωποι με ΔΔ δεν ξερουν οτι πρεπει να απευθυνθουν σε ειδικευμενο ψυχολογο? Εγω πιστευω οτι ολοι το ξερουν ασχετα με την επιλογη τους να μην πανε..Και μπορει να μου πεις οτι "ναι αλλα να εγω βρηκα το πολυ καλο κεντρο με πραγματικα εξειδικευμενο προσωπικο".. Και σου απανταω..Εισαι σε ενα φορουμ με πολλους και πολυ πονεμενους ανθρωπους...Δεν νομιζεις οτι ειναι τουλαχιστον λιγο αντιδεοντολογικο να προωθειται αθελα σου ενα συγκεκριμενο κεντρο? Δεν ειναι δα και κανενα αφιλοκερδες ιδρυμα!! Λεφτα περνουν και καλλιστα μπορει να θεωρηθει σα διαφημηση.. Μια τελευταια ερωτηση!! Εχεις ζητησει ποτε τα διαπιστευτηρια της θεραπευτριας σου? Γιατι το οτι ειναι πρωην στο συμπτωμα δε σημαινει οτι ειναι και ειδικη να δινει συμβουλες..Σε ρωταω γιατι αντιλαμβανεσαι ποσο επικινδυνο ειναι να χειριζεται καποιος ατομα με ΔΔ χωρις να εχεις την καταλληλη εξειδικευση-σπουδες

Senior Member
    Δεν ξερω αν το λες αυτο σε μενα, δεν ξερω ποια ειναι η Λινα, γιατι μολις χτες πρωτομπηκα στο site και δεν εχω καταφερει να διαβασω ολα τα θεματα και να σας γνωρισω.Συγκεκριμενα, αυτο ειναι το πρωτο θεμα που ειδα και σ' αυτο εγραψα.Παντως, εχεις δικιο που λες οτι εμεις ευθυνομαστε ουσιαστικα που παμε εκει, αλλα βρε συ δεν ξερω γιατι αλλα εχω ενα θυμο γι' αυτους και θελω να νιωθω θυμο γι' αυτους.Τελος παντων, συμφωνω εκει που λες να μην κρινουμε ατομα που δεν αναζητουν βοηθεια και ουτε τα κρινω, ισα ισα εχω και φιλη που δεν κανει ψυχοθεραπεια για να το αντιμετωπισει και δεν της εχω κανει νυξη για να παει σε ψυχοθεραπεια,αν θελει και οποτε θελει, απλα εκφραζω το πιστευω μου οτι ειναι πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο να το ξεπερασεις μονος σου και οτι η ψυχοθεραπεθεια βοηθαει πολυ. Μ' αρεσε παντως που ειπες οτι το ξεπερασες, μου δινεις ελπιδα γιατι θελω κι εγω να γινω πρωην βουλιμικη!Παντως,σιγα σιγα θα μαθω παραπανω για ολους σας απλα προς το παρον να ξερετε οτι δεν γνωριζω για εσας και πολλες φορες μπορει να σας παρεξηγω, οπως εσενα καμμενε.

Senior Member
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ βρηκες το καταλληλο ατομο να παρεξηγηθεις...ειμαι χαζο παιδι χαρα γεματο..Απλα διευκρινιζω ορισμενα πραγματα...ειμαι κι εγω υπερμαχος της ψυχοθεραπειας..Απλα ολα στην ωρα τους..Οσο για το θυμο σου.. Στα αρχικα σταδια της δικης μου θεραπειας εβγαζε οργη για μηνες...Εχεις σκεφτει ποσο καιρο δεν ετρωγες φαγητο αλλα καταπινες τα συναισθηματα σου...? Τωρα βγαινουν ολα και με τοκο...Ειναι πολυ χειροτερο απο εναν απλο εμετο...Περιμενε και θα το δεις

Εγώ δε μπορώ να πω σε γνωστούς μου ότι έχω βουλιμία και ότι κάνω θεραπεία..
    Νομίζω ότι είναι ταμπού στην Ελλάδα ακόμη να λες ότι πας σε ψυχολόγο..
    Και εγώ ΝΙΚΙ θα ήθελα να με λένε πρωην βουλιμική! Έχω ζήσει τόσο πολλά χρόνια όμως με αυτή τη σκέψη που πολλές φορές, όπως όταν προσπαθούσα να περιορίσω τα ζυγισματά μου, αναρωτιώμουν με τι άλλο θα απασχολούσα την σκέψη μου!?
    Όσο για τους διαιτολόγους τι να πω? Και για τους γυμναστές επίσης?Είχα πάει σε ένα διαιτολόγο και ακολουθούσα πιστά τη δίαιτά του (και είχε κ ψυχολόγο στο γραφείο του, ήταν κάπου στα Πατήσια)και τις ώρες άσκησης που μου είχε πει (και μάλιστα έκανα και παραπάνω στην προσπάθειά μου να χάσω βάρος) και μου είπε ότι είμαι κακό κορίτσι???????Δάσκαλος ήταν?Ή διαιτολόγος?Και του είχα πει για το πρόβλημα δυσκοιλιότητας που είχα και ότι έπερνα καθαρτικά, ποτέ όμως δεν με ρώτησε πόσα?
    Όσο για το αν άθελά μου διαφημίζω την βοήθεια που παίρνω...Δεν το κάνω άθελά μου. Το κάνω για να μοιραστώ εδώ, την προσπάθειά μου, τον αγώνα μου, που δεν μπορώ να το πω ανοικτά σε κανέναν, μήπως και με πει τρελή..Δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσουν όλοι το δρόμο που επέλεξα εγώ, αλλά εγώ αισθάνομαι καλά να τον στηρίζω. Είναι σαν να στηρίζω τον εαυτό μου..Και μάλιστα δεν λέω ότι είμαι παντοδύναμη...Προσπαθώ!Ίσως κάποια στιγμή σταματήσω και δε φτάσω να λέγομαι πρώην!Αλλά τουλάχιστο να ξέρω ότι δοκίμασα πολλούς τρόπους!Τουλάχιστο προσπάθησα...Και δεν έπεσα αμαχητή..

Senior Member
    Μιας και προφανως απαντας σε αυτο που ειπεα εγω περι διαφημισης να σου απαντησω κι εγω..Δεν ειπα να μην διαφημισεις οτι κανεις ψυχοθεραπεια και οτι αυτο σε βοηθαει..Ειπα οτι το θεωρω αν μη τι αλλο αθεμιτο να δινεις ετσι το ονομα του κεντρου..Ο ιδρυτης -νομιζω- αυτου το σαιτ ειναι ψυχολογος..Δεν τον εχω δει-ακουσει-διαβασει ποτε να διαφημιζει την ικανοτητα του στις ΔΔ... Τελος παντων επιμενω σε αυτο που προειπα οπως επισης θα συνεχισω να επαναλαμβανομαι οτι εγω αντιλαμβανομαι επιθετικοτητα..Περιμενω και τις απαντησεις στα υπολοιπα που σου εθεσα...Δε μας ειπες τελικα αν ζητησες τα διαπιστευτηρια της θεραπευτριας σου

Senior Member
    Λοιπον μαναρι η ερωτηση πολυ καλη !!!
    Και απαντω:βεβαια βοηθαει η παρεα εδω η αλλου αρκει αυτη η παρεα να εχει ξεκινησει να γινεται γιατι ολα αυτα τα ατομα λιγο η πολυ τα συνδεει κατι κοινο.
    Εδω σε εμας τα προβληματα διατροφης.Και επειδη μεχρι πρωτινος ειμαστα εντελως αγνωστοι και εχουμε και την ανωνυμια μας σιγουρα βοηθαει στο να ειμαστε ειλικρηνεις ,και να μας αντιμετωπιζουν αναλογα.
    Τωρα βεβαια καταλαβαινεις οτι ο καθενας ικανοποιηται στον βαθμο που του αρκει.
    Σε καποιον φτανει η επικοινωνια εδω ,και καποιος αλλος θα ηθελε να γνωριστει και η επικοινωνια πλεον να γινεται τετ-α-τετ η απλα εχοντας γνωση πια την πραγματικη εικονα του αλλου.
    Γιατι ολοι καταβαθος ξερουμε οτι το ιντερνετ ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι.Εχεις την ανωνυμια σου και μπορεις να μιλας ελευθερα,αλλα συναμα εχεις παντα στο πισω μερος του μυαλου σου οτι ο καθενας εδω μεσα μπορει να σου λει ψεμματα για το οτιδηποτε και για τα παντα!!

ΦΙΛΙΑ!!!!

Προσωπικα αυτη η παρεα μου εδωσε μεγαλη δυναμη. Εδω και 4 μερες που εχω γραφτει εχω πολυ καλη διαθεση και προσεχω την διατροφη μου χωρις κοπο. Ετσι απλα εγινε!

Για καποιον λογο σ'εμενα η ανωνυμια λειτουργει πολυ θετικα. Πολλες φορες αναρωτιεμαι: αν γνωριζα αυτα τα παιδια προσωπο με προσωπο θα ηταν ιδια η συμπεριφορα μου; Νομιζω οχι, νομιζω οτι θα κλεινομουνα και οτι θα επεφτα παλι. Ειναι περιεργο, δεν ξερω τι σημαινει και για ποιους λογους μπορει να συμβει. Ισως να με βοηθαει να σας νιωθω σαν ενα "απο μηχανης θεο", να δινω σε ολη αυτην την ιστορια μια διασταση -δεν μπορω να βρω τη λεξη!- που τελοσπαντων ξεφευγει απο τα καθημερινα, που εμπεριεχει μια ελπιδα που αντεχει στον χρονο.

Παντως εχω κανει πολυ στενη παρεα με ατομα που ειχαν το ιδιο προβλημα μ'εμενα. Το αποτελεσμα; Ναι υπηρχε κατανοηση. Αλλα δεν προσφεραμε ο ενας στον αλλο τιποτα παραπανω απο αυτο γιατι τα μυαλα μας ηταν σαπισμενα, γιατι επιτελους βρηκαμε ενα αλλο ατομο να πιπιλαμε την μαυρη καραμελα μας μαζι και να βουλιαζουμε μαζι. Αδιεξοδο και μαυριλα εις διπλουν..

Ξερετε κατι; Αν εχουμε στη ζωη μας ατομα που μας αγαπουν πραγματικα και θελουν να μας κανουν ευτυχισμενους, (και φυσικα ατομα με αναπτυγμενη αντιληψη) αυτοι σιγουρα καταλαβαινουν. Μονο που ειναι σκαλοπατια μπροστα μας και δεν ξερουν τον τροπο να μας κανουν να ανεβουμε. Εδω δεν ξερουμε εμεις θα ξερουν αυτοι;

Παλια ζηταγα υποσυνειδητα την αρρωστια γυρω μου και οπου δεν υπηρχε την δημιουργουσα εγω. Τωρα θελω υγεια και φως! Πρεπει να προσεξουμε να μην πεσουμε στη λουμπα της περιθωριοποιησης και κατ'επεκταση μαζοποιησης, της διακρισης " οι υγιεις-αναισθητοι-αναλγητοι-αδιαφοροι και εμεις".

Αυτο που με εντυπωσιασε σ'αυτο το site ειναι οτι ολοι προσπαθειτε. Δεν συμβιβαζεστε με την μιζερια, θελετε να ξεφυγετε, "δεν πιπιλατε την μαυρη καραμελα", ανεξαρτητα απο το αν το αποτελεσμα θα ερθει αυριο η σε 10 χρονια. Γι'αυτο μ'αρεσετε! Keep going! Φιλια!

Junior Member
    τι είναι το hcfed ;

Senior Member
    χμ το εψαξα στο google
    ειναι "ελληνικο κεντρο διατροφικων διαταραχων" και απο οτι καταλαβα ειναι ψυχολογοι με ειδικευση στις διατροφικες διαταραχες. εχουν και σελιδα στο ιντερνετ

Senior Member
    εμένα σύγουρα με βοηθάει....

δεν έχω κανει ομαδική ψυχανάλυση (ή οπως αλλιως το λέτε τεσπα) εχω κάνει θεραπειά με ψυχολόγο, βέβαια σαν άτομα δε δέσαμε και πολύ, πιστεύω στην χημεία των ανθρώπων, με αυτόν τον τύπο απλά δεν...

με βοηθάει το φορουμ και ανονυμία που σου προσφέρει...

δε νιώθω έτοιμη να εκτεθώ σε πολύ κόσμο και σύγουρα θα προτειμούσα να το κρατήσω για πάντα κρυφό...

άλλωστε ποτέ δεν ήμουν ο ανθρωπος που τα έλεγε όλα, παντα καρτούσα κάτι για μένα, καλό ή κακό

Ούτε εγώ έχω κάνει ομάδα..Δεν ξέρω αν θα μου ταίριαζε!
    Αυτή τη στιγμή είμαι ΟΚ με την ψυχολόγο...Έχουμε ταιριάξει!
    Το φόρουμ με βουθάει να δω που είμαι εγώ σε σχέση με την βουλιμία και που είναι η άλλοι. Να δω την πορεία μου δηλαδή..
    Οπότε με βοηθάει αλλά δεν νομίζω ότι θα με βοηθούσε από μόνο του να ξεπεράσω τη βουλιμία!!?
    Είναι ωραίο μέσα από την ανωνυμία να μοιράζεσαι πράγματα αλλά θα συμφωνήσω με την dexa ότι είναι δίκοπο μαχαίρι..Ποτέ δεν ξέρεις ποιος λέι αλήθεια ή όχι..Από την στιγμή που μου κάνει καλό θα το συνεχίσω..
    ο

Originally posted by angie19
    Εγω θα ηθελα να γνωρισω καποια ατομα απο το φορουμ και οχι μονο για να μιλησουμε για τα προβληματα μας....
    κ εγω θα το ηθελα πολυ.. ποσω χρονων εισαι?

Senior Member
    Μακάρι να σου απαντήσει, γιατί η δημοσίευση αυτή έγινε πριν ένα χρόνο. :)

Page 2 of 2 FirstFirst 12