Results 1 to 9 of 9
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ LIGHT
-
18-09-2007, 23:03 #1
ΣΥΝΤΑΓΕΣ LIGHT
TΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΣΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΑΥΡΙΟ!)
- 18-09-2007, 23:29 #2
Κοτόπουλο στήθος κομμένο φετούλες χωρίς την πέτσα, με μια κουταλιά λάδι σε τεφαλ... το τσιγαρίζουμε λίγο να πάρει χρώμα και μετά προσθέτουμε λίγο νερό ώσπου να σιγοψηθεί. Γίνεται ωραίο και με γάλα - μοιάζει με κρέμα γάλακτος μετά (μιαμ!).
Προς το τέλος ρίχνουμε μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας, να μαγειρευτούν και μαζί λίγο.
Προσθέτουμε μπαχαρικά, πάει πολύ το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το καγιέν, αλλά και μια δυο κουταλιές ψιλοκομμένος μαιντανός του δίνει χρώμα και βιταμίνες.
Το φτιάχνω όταν έχω κόσμο στο σπίτι και θέλω κάτι που να μην μοιάζει διαίτης, να φάω κι εγώ αλλά να μην ζηλεύω και τους άλλους. Είναι και πολύ εύκολο όπως είδατε.
20-10-2007, 21:21 #3
Μοσχαρι φιλετο γαλακτος σε κομματια η ολοκληρο (ολοκληρο γινεται πιο ζουμερο).
Το αλατοπιπερωνω κατα βουλιση και το σωταρω σε ελαχιστο ελαιολαδο που εχω αρωματισει με σκορδακι.
Μολις ροδισει καλα απο ολες τις πλευρες ριχνω γιαουρτακι (αυτο που βαζω στο τζατζικι) και αρκετο δυοσμο (καλυτερα φρεσκο-αν οχι κ ο ξερος κανει την δουλεια του)
Μολις δεσει (δεν το δενω με κορν φλαουρ η αλευρι -γινεται βαρυ) το σβηνω και το απολαμβανω κομμενο σε φετες τς οποιες πειχυνω με την λιγη σαλτσουλα του και μπολικη πρασσινη σαλατα.
Σε 10 λεπτα μονο (αν το κανετε με φιλετο γαλακτος)
21-10-2007, 01:23 #4
Εγω θα προτεινα το μαγειρεμα στην γαστρα.
Κανει το φαγητο πολυ πιο νοστιμο ,ελαφρυ και υγειινο!!
Ειτε προκειται για κρεας ,ειτε για λαχανικα με πολυ λιγο λαδι εως καθολου γινεται τελειο!!
Ενα πιατο ακομα που ειναι χορταστικο ,ευκολο ,νοστιμο και πολυ γρηγορο και καλο ειδικα για το βραδι ειναι ο γνωστος ντακος!!
Ενα ντακο με 1 κουταλια ελαιολαδο ωριμη ντοματα τριμενη λιγο τυρι της αρεσκειας σας και ριγανουλα απο πανω!!ΟΝΕΙΡΟ!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!
21-10-2007, 16:30 #5
Ονειρο δεν λες τιποτα. Μονο στο "ενα" διαφωνω. Πολυ σωστο αυτο για τη γαστρα. Η μαμα μου μαλιστα την κλεινει και με ζυμαρι γυρω γυρω. Εγω ομως δεν εχω αξιωθει να παρω μια.
08-02-2008, 12:59 #6
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
Συστατικά
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
1 φλ. τριμμένο κολοκύθι
1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. φρέσκια ψίχα ψωμιού
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μπαχαρικά για κοτόπουλο
πιπέρι
1 κ.σ. λάδι
Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, την ψίχα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι καλά.
Ζυμώστε τον κιμά και φτιάξτε 4-6 μπιφτέκια.
Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι (μπορείτε με πινέλο), σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, και ψήστε τα μπιφτέκια για 3-4' από την κάθε μεριά, μέχρι να γίνουν και το κρέας στο κέντρο να μην είναι πια ροζ.
Μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν στεγνά.
08-02-2008, 13:01 #7
Φιλέτο Μοσχαριού με μπρόκολο και ρύζι
Μερίδες Συνταγής: 2
Συστατικά:
250 γρ. άπαχο φιλέτο μοσχαριού
2 κουταλιές σούπας σως σόγιας
½ κούπα νερό
2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο
½ κούπα σέλινο
¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα μπρόκολο
½ κούπα ρύζι
Οδηγίες:
Μαρινάρετε το φιλέτο μοσχαριού σε μείγμα με σως σόγιας, καλαμποκάλευρο και νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντικολλητικό σκεύος προθερμάνετε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το φιλέτο μοσχαριού μαζί με το σέληνο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από 10 λεπτά προσθέστε και το μπρόκολο. Κρατήστε τη σως με την οποία μαρινάρατε και προσθέστε τη στο αντικολλητικό σκεύος μόλις το κρέας είναι έτοιμο. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά. Βράστε το ρύζι ξεχωριστά και σερβίρετε το σαν συνοδευτικό.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ½ συνταγή
Θερμίδες: 310 kcal
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Υδατάνθρακες: 45 γρ.
Λίπος: 5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
08-02-2008, 13:02 #8
Κοτόπουλο κατσαρόλας με μπρόκολο
Συστατικά:
3 ασπράδια αυγού
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου χωρίς πέτσα μαγειρεμένο
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3½ κούπες μπρόκολο κομμένο
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος light 3%
½ κούπα γάλα 0%
1/3 κούπας Cottage cheese
1 κουταλιά γλυκού βασιλικό
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
¼ κουταλιάς γλυκού πιπέρι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 οC. Σε ένα ταψί αναμίξτε το κοτόπουλο, το μπρόκολο και το κρεμμύδι. Σε ένα σκεύος αναμίξτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το Cottage cheese, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλείψτε το μίγμα κοτόπουλου με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και αφήστε το ταψί στο φούρνο για 40-60 λεπτά
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 266 kcal
Πρωτεΐνη: 30 γρ.
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Λίπος: 4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
08-02-2008, 13:37 #9
Πένες με σάλτσα από ντομάτα και τόνο,
με μόνο 295 θερμίδες ανά μερίδα!
Τα υλικά μας για 4 μερίδες:
2 φλιτζάνια πένες βραστές
(εάν πάρετε ζυμαρικά διαίτης π.χ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ οι θερμίδες θα μειωθούν κατά πολύ)
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κουτάλια της σούπας τυρί Φιλαδέλφεια light
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουτιά τόνο σε νερό, τεμαχισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο, για γαρνιτούρα
1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό ντομάτας και το κρασί να πάρουνε μία βράση.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και βράζουμε το μίγμα περίπου 3 λεπτά, ή ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το τυρί Φιλαδέλφεια light, το πιπέρι και το αλάτι, και βράζουμε τη σάλτσα άλλα 5 λεπτά.
4. Σε μία βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε τις πένες και τον τόνο, και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
5. Γαρνίρουμε την πιατέλα με ψιλοκομμένο άνηθο.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 295
Λίπος: 6 γρ
Κορεσμένο λίπος: 2,5 γρ
Υδατάνθρακες: 31 γρ
Πρωτεΐνη: 24 γρ
Χοληστερόλη: 40 mγρ
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή