Results 1 to 15 of 30
Thread: Μυική μάζα VS λίπους
-
07-10-2007, 03:28 #1
Μυική μάζα VS λίπους
Διαβάστε τι μου συνέβη πριν 2 μέρες και φρίξτε μαζί μου παρακαλώ!!
Με είχαν πάρει τηλέφωνο από γνωστό αδυνατιστικό κέντρο ότι μου προσφέρουν δωρεάν μια περιποίηση σε συνδυασμό με λιπομέτρηση και μέτρηση βασικού μεταβολισμού (ξέρετε τώρα τα κλασσικά που όλοι αποφεύγουμε, γιατί μας πρήζουν να γραφτούμε σε όοοολα αυτά τα προγράμματα και δεν συμμαζεύεται!) Παρά ταύτα κάτι στη φράση "μέτρηση βασικού μεταβολισμού" με έκανε να το διπλοσκεφτώ και τελικά να κλείσω ραντεβού...(μέγα λάθος!)
Μου τοποθέτησαν κάτι σαν μάσκα στο πρόσωπο, μέσα στην οποία έπρεπε να αναπνέω για 5'. Όταν τελειώσε η διαδικασία μου είπαν τα εξής:
- "Για την ηλικία σου (22 είμαι), το ύψος (1.72) και τα κιλά σου(76) θα έπρεπε να καις σε ηρεμία 1600 θερμίδες. Εσύ καις 1300, πράγμα που φανερώνει κουρασμένο οργανισμό από δίαιτα κτλ." (καλά μέχρι εδώ, λογικά τουλάχιστον μου ακούστηκαν....)
- "Έχεις 33% ποσοστό λίπους στο σώμα σου, ενώ με βάση πάλι την ηλικία κτλ. θα έπρεπε να έχεις γύρω στο 23%" (οκ κι εδώ ξανασκέφτηκα)
- (και τώρα έρχεται το καλό!!) "Έχεις πολύ λίγο μυικό ιστό, η εικόνα που παρουσιάζει το μηχάνημα είναι ανθρώπου που δεν γυμνάζεται καθόλου." Εντάξει, εκεί πραγματικά ΈΜΕΙΝΑ!!! Δεν είναι δυνατόν σκέφτηκα!! Με δουλέυουν!! Πηγαίνω γυμναστήριο, κάνω χορό, περπατώ, είμαι σ υ ν έ χ ε ι α σε κίνηση, μερικές φορές εξαντλώ τον οργανισμό μου από την άσκηση!! Και τώρα μου λέει κάποιος αυτό;;; Τι γίνεται;;;
Η απάντησή τους σε αυτά είναι ότι μπορεί να καίω μυς και όχι λίπος και γι' αυτό να παρουσιάζω αυτή την εικόνα (και φυσικά ότι τα καταπληκτικά μηχανήματά τους θα κάνουν θαύματα, ουουου ναιαιαι..)
Αει στο διάολο μου ήθε να τους πω!
Αναρωτιέμαι όμως... Μπορεί να ισχύει αυτό που είπαν; Και αν ναι τι μπορώ να κάνω ή πως να το διαπιστώσω; Ξέρετε τι είναι να ξεσκίζεσαι στην άσκηση και να σου λένε κάτι τέτοιο;; (συγκεκριμένα ο όρος που χρησιμοποίησαν ήταν ότι η άλιπη μάζα μου (υγρά και μυικός ιστός) είναι 52 κιλά και ότι είναι υπερβολικά λίγο!
Help... θα φρικάαααρω...
- 07-10-2007, 10:38 #2
Σύμφωνα με τους νόμους της φυσιολογίας, η ιεραρχία των καυσίμων υλών στο σώμα μας είναι εξαιρετικά συγκεκριμένη: δηλ, ο οργανισμός μας "καιει" πρώτα υδατάνθρακες. Αν του τελειώσουν, καίει λιπος. Και σε ακραίες καταστάσεις, ένδειας, λιμού, όπου δεν υπάρχει τίποτε διαθέσιμο ως τροφή, καίει μυς-πρωτείνες.
Δυστυχώς, όταν "ξαναχτίζει" αυτά που έχασε, πχ όταν΄χάσουμε βάρος και το ξαναπάρουμε, δεν διατηρεί αυτή την ιεραρχία , αλλά προτιμά να εναποθηκεύει την ενεέργεια που του δίνουμε σε λίπος, σαν μια πρόχειρη...μπαρουταποθήκη, για τις δύσκολες ώρες.
Τώρα, όταν άκουσες ότι το 33% του βάρους σου είναι λίπος , δε σου έκανε εντύπωση μεγάλη, μάλλον λογικό το θεώρησες, έτσι δεν είπες? Ναι, αλλά αν κάνεις τα μαθηματικά, βγαίνει ότι στα 76 κιλά σου τα 26 είναι λίπος και τα υπόλοιπα 50 είναι οι υπόλοιποι ιστοί.
Προσωπικά, πιστύω ότι πρέπει να μην τους δώσεις καμία απολύτως σημασία. Αφού γυμνάζεσαι και είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, όλα τα άλλα είναι περιττά.
07-10-2007, 10:51 #3
Xoreytarou μου, προκειμένου να σε κερδίσουν ως πελάτισσα, θα σου έλεγαν οτιδήποτε! Μη μασάς, είναι προφανές ότι στο είπαν για να σε τρομάξουν και να σε κάνουν να γραφτείς στο πρόγραμμά τους.
07-10-2007, 11:40 #4
Xoreytaroy μην σκας παιδακι μου!!!
Αυτοι για να τα σκασεις εκει θα σου ελεγαν οτι μπορουν να κανουν θαυματα σε συνεργασια με την Παναγια!!!!
Πρωτα να ρωτησω αυτη η αυτες η δεν ξερω τι ηταν αυτα που σου εκαναν την λιπομετρηση
τι ηταν?Δηλ.θελω να πω ποια η ειδικοτητα τους?Σε αυτα τα κεντρα δεν υπαρχουν συναφη ειδικοτητες να εργαζονται ,ολοι ειναι ασχετοι ,μαθαινουν το ποιηματακι και τα παπαγαλιζουν.
Ενα θα σου πω :στα 150 κιλα που εκανα εγω λιπομετρηση και μετρηση ιστου ,ειχα κοντα στα 32 %νερο ,λιπος γυρω στα 58 % και μυικο ιστο παραδοξως πανω απο το κανονικο γυρω στα 60% ,χωρις να γυμναστω ουτε για αστειο τα τελευταια 15 χρονια!!!
Με τοση ασκηση εσυ ειναι δυνατον αυτο που λενε?
Γιατι δεν ειπες ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!
Εχει λιπομετρητες στην αγορα ,μπορεις να προμηθευτεις,η μπορεις να επισκεφτεις εναν γιατρο που κανει αυτη την δουλεια,εναν διατολογο η παθολογο η γυναικολογο η καρδιολογο,και να βγεις απο την περιεργεια!!
Ακομα καλυτερα παρατατω ξεχνα το!!!
ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΡΕΙ,ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΣΑΝΟ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΥΙΚΟ ΙΣΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ!!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!
07-10-2007, 11:54 #5
Κι όμως, είναι δυνατόν να καις από την αρχή μυική μάζα και όχι λίπος. Αυτό μπορεί να συμβεί αν στερείς συστηματικά από τον εαυτό σου τις πρωτεΐνες και αναγκάζεται να τις βρει μόνος του. Γι' αυτό και όλοι οι γιατροί φωνάζουν ότι πρέπει να τρώμε από όλες τις ομάδες τροφών (ναι, και λιπαρά) και είτε να δίνουμε στο σώμα μας λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται είτε να αυξάνουμε τις καύσεις μας με φυσιολογική άσκηση.
Τώρα το θέμα είναι κατά πόσο σου έλεγαν την αλήθεια.
Η μέτρηση μεταβολισμού γίνεται από την ανάσα. Σε πλήρη ηρεμία (αλλά όχι ύπνο) και για 10 λεπτά, η μάσκα μετράει το διοξείδιο του άνθρακα και άλλες ουσίες που σε συνάρτηση με το σωματικό βάρος, υπολογίζουν τις καύσεις που κάνει το σώμα μας. Το ποιες είναι οι φυσιολογικές καύσεις δεν το γνωρίζω, αλλά ξέρω ότι συμβάλλουν πολλά πράγματα. Κάποιος που δεν ασκείται καθόλου είναι λογικό να έχει λιγότερες. Όπως επίσης παίζει ρόλο το φύλο και η ηλικία. Δε μπορείς να περιμένεις από μία γυναίκα στα 50 να καίει όσο ένα κοριτσάκι 20 χρονών που δεν έχει καθισιό.
Η λιπομέτρηση γίνεται με άλλο μηχάνημα και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν γίνεται ποτέ σωστά η μέτρηση. Ο δικός μου ο γιατρός μου έβαζε ένα πράγμα σαν σωλήνα στο μπράτσο και έβγαζε ένα χαρτάκι με τα ποσοστά λίπους και υγρών που "είδε". Ζυγαριές και άλλα μηχανήματα που μετράνε το λίπος από τις πατούσες είναι υπό αμφισβήτηση, μιας και εκεί παίρνουμε το λιγότερο λίπος... Όταν ρώτησα το γιατρό μου σε τι ποσοστά λίπους πρέπει να πέσω, μου είπε ότι δεν το ρισκάρει να κάνει πρόβλεψη. Πρέπει βέβαια να είναι κάτω από το 25% αλλά το πόσο κάτω εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες που θα ήταν ανήθικο να μου δώσει οποιοδήποτε νούμερο.
Μην εμπιστεύεσαι κέντρα αδυνατίσματος και γυμναστήρια. Οι περισσότεροι απλά αγόρασαν ένα μηχάνημα και δεν ξέρουν καν να το χρησιμοποιήσουν. Πήγαινε σε ένα διαιτολόγο ή ένα κέντρο διατροφής και ζήτα να κάνεις τις μετρήσεις. Δεν κοστίζουν πολύ και υπάρχουν ένα σωρό ειδικοί να σε συμβουλεύσουν.
υ.γ.: Μέχρι να τα γράψω όλα αυτά με πρόλαβε η dexa.
07-10-2007, 13:19 #6
xoreutarou μου, και σε εμενα οταν ειμουν 21 μου είπε μια οτι μετά τα 30 κιλά που ήθελα να χάσω λόγο τις ηλικίας μου θα έπρεπε να κάνω στο προσωπο (!) 6 μήνες θεραπείας για να μαζεψω το δέρμα του προσώπου!
στο γυμναστήριο που πας δε έχουν την δυνατότητα να σου μετρήσουν τον μεταβολισμό? αν όχι κλείσε ένα ραντεβού σε καποιον/α αξιοπηστο/η επαγγελματία μόνο για αυτό, και πλήρωσε μια απλή επίσκεψη. Εγώ το έχω κάνει καίω 1680
07-10-2007, 16:22 #7
Κορίτσια μου, σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας!!! Ειλικρινά με ξεαγχώσατε!!! Απαντώ ξεχωριστά στην καθεμιά λοιπόν:
@kassan: Ευχαριστώ, ήσουν πολύ διαφωτιστική σχετικά με τις καύσεις του οργανισμού. Τώρα καταλαβαίνω γιατί λένε ότι η γυμναστική θα πρέπει να γίνεται αρχικά σε χαμηλή ένταση και να έχει διάρκεια, αφού στην αρχή καίγεται η γλυκόζη και μετά το λίπος! Όντως με 33% ποσοστό λίπους δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές και οι τιμές κι εγώ το σκέφτηκα!
@smoke: Και μόνο να έβλεπες τα υφάκια τους!! Σαν να μην είχαν ξαναδεί περίπτωση σαν τη δική μου, όπου μυικός ιστός γιοκ! χαχαχα, δεν πάνε από κει που ήρθαν!!
@dexa: H μία που μου έκανε τη λιπομέτρηση και τη μέτρηση μεταβολισμού ήταν διαιτολόγος (έτσι μου είπε δηλαδή) και η άλλη που με τάραξε στο μπίρι-μπίρι δεν μου είπε καν! Και οι 2 γύρω στα 30. Μάλιστα τους ζήτησα να μου δώσουν και ένα αντίγραφο της εξέτασης, αλλά είπαν ότι η μέθοδος εξέτασης είναι αποκλειστικότητα του κέντρου και δεν θα ήθελαν να διαρεύσει προς τα έξω! Εννοείται ότι δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη! Το επόμενο βήμα μου είναι να ζητήσω από το διαιτολόγο μου να μου κάνει λιπομέτρηση, να του συζητήσω τα παραπάνω και να τον ρωτήσω αν κάνει μέτρηση μεταβολισμού, που κάνει κατά πάσα πιθανότητα!
@noucca: Καταλαβαίνω το συλλογισμό σου! Αλλά το αστείο είναι ότι τρώω πρωτεΐνες και κατά βάση ακολουθώ διατροφολόγιο από διαιτολόγο... οπότε έχει το σώμα να κάψει και δεν έχει λόγο να καταφύγει σε μυς! Σ' ευχαριστώ και σένα για τις λεπτομερείς διαδικασίες που περιγράφεις! Θυμάμαι που ο διαιτολόγος μου είχε πει μια φορά ότι το φυσιολογικό ποσοστό λίπους είναι κάτω από 30% για τις γυναίκες και κάτω από 25% για τους άνδρες, αλλά διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό!
@gilie: Στο γυμναστήριο δεν έχω ρωτήσει αν κάνουν, πιθανότατα να κάνουν κι αυτοί. Προς το παρόν θα απευθυνθώ στο διαιτολόγο μου που του εχω και τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γι' αυτά τα θέματα!
Θα σας κρατήσω ενήμερες!!! Και πάλι ευχαριστώωωωω
Φιλιά σε όλες και όλους!!!!!!!!!!!!
07-10-2007, 18:27 #8
Καλά βρε κοπέλα μου, πας σε ειδικό που τον εμπιστεύεσαι κιόλας και άφησες τις άσχετες να σε τρομάξουν;
Όταν με το καλό πας στο γιατρό και σου βγάλει 1800 θερμίδες καύσεις και σου βρει και 70 κιλά μυικό ιστό, κάνε μου μια χάρη. Πάρε το χαρτί και πήγαινε πίσω στο ινστιτούτο και πες τους "Ο τάδε που είναι γιατρός ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ και όχι με λόγια, έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα! Κανονικά πρέπει να σας κάνω μήνυση γιατί δεν παίζουμε με την υγεία του άλλου" και μετά να τρέχουν και να μη φτάνουν. Χαχα
07-10-2007, 19:13 #9
Έλα μου ντε!!
Καλά, έτσι και μου έχουν πει βλακείες, θα φάνε ένα βρισίδι όλο δικό τους! Στα τσακίδια οι ηλίθιες που με αναστάτωσαν κιόλας στην τελική! Ίδωμεν...
07-10-2007, 23:03 #10
Χορευταρου φριττω αλλα ειμαι εξωφρενικα κουρασμενος να σου πω κι εγω τη γνωμη μου!! Ελα καποια στιγμη στο μσν να ανοιξω τον οχετο που εχω για στομα και να μαθεις τι παιζει
09-10-2007, 13:07 #11
Επειδή πολλά γράφονται σχετικά με την λιπομέτρηση θα ήθελα ως διαιτολόγος να αν φέρω ένα πράγμα:κανένα γυμναστήριο,κανένας διαιτολόγος,κανένα κέντρο αδυνατίσματος, δεν μπορεί να μετρήσει το λίπος σας.Αν ρώτήσετε κάποιον γιατρό που ασχολείται με το θ έμα της παχυσαρκίας στα σοβαρά ,θα σας πει πως η λιπομέτρηση και η μέτρηση του βασικού μεταβολισμού μπορούν να γίνουν αξιόπιστα μόνο σε 2-3 νοσοκομεία των Αθηνών.Όποιος αμφισβητεί τα λεγόμενά μου μπορεί να ρωτήσει καθηγητές Πανεπιστημίου Ιατρικής απο τους οποίους άκουσα τα όσα γράφω.Η λιπομέτρηση στα κέντρα και τα γυμναστήρια και στους διαιτολόγους γίνονται μόνο για λόγους οικονομικούς και ποτέ τα αποτελέσματα που βγάζουν δεν είναι αξιόπιστα.Εξάλλου αν έχετε παρακολουθήσει εκπομπες στην τηλεόραση σχετικά με παχύσαρκους στην Αμερική, σε πολλέσ απο αυτές δείχνουν πως για να βρουν το λίπος του ατόμου,ο <<ασθενής>> περνάει απο ένα μηχάνημα που βγάζει κάτι σαν αξονική ή μαγνητική που στο τέλος αναφέρει ποσοστά λίπους,νερού,μυών.Μερικά πράγματα είναι κοινή πεποίθηση όλων ,αλλά η σωστή ενημέρωση μπορεί να ανοίξει τα μάτια πολλών.Στο ίντερνετ μπορεί να γράφει καθένας ότι θέλει ,οπότε δεν αποτελεί σωστή πηγή πληροφόρησης.Αντί να ανησυχείτε για το τι δείχνει η λιπομέτρηση,το μόνο ασφαλές μέσο εξακρίβωσης του τι συνέπειες μπορεί να έχει το βάρος σχετικά με τον οργανισμό σας,είναι ο δείκτης μάζασ σώματος. Δ.Μ.Σ.=ΒʼΡΟΣ/ΥΨΟΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡʼΓΩΝΟ.αν το αποτέλεσμα είναι μέχρι 25 καλώς,διαφορετικά όσο μεγαλύτερο είναι ,τόσο δραστικότερα μέτρα θα πρέπει να πάρετε στον τρόπο ζωήσ,διατροφής και δραστηριότητάς σας.
09-10-2007, 13:32 #12
Πολυ ενδιαφερουσα παρατηρηση jvanis αλλα μηπως μπορεις να μας ενημερωσεις για το ΔΜΣ λιγακι? Γιατι ενα πουλακι μου ειπε οτι ουτε κι αυτο ειναι πολυ αξιοπιστο μιας που αφ'ενος το ευρος υγιους που δινει ειναι τεραστιο, και αφ'ετερου δεν ειμαι πολυ σιγουρος για το ποσο μπορει να συμπεριλαβει συγκεκριμενες ομαδες του πληθυσμου.. Επισης μιας που θιγεις το ΔΜΣ μπορεις να μας ενημερωσεις γιατι τοσο μεγαλη αποκλιση των Ευρωπαικων νορμ απο εκεινα των αμερικανων?
09-10-2007, 15:19 #13
@jvanis: Δεν συνηθίζω να επιτίθεμαι μέσω του forum και ίσως θα έπρεπε να σε ευχαριστήσω κιόλας που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις.
Αλλά σε παρακαλώ κάνε μου μια χάρη: ʼσε λίγο το στυλάκι "εγώ σαν διαιτολόγος" κτλ., γιατί με έχεις εκνευρίσει. Δεν φτάνουν τα U2U που στέλνεις κάθε τόσο προτείνοντας να πασάρεις δίαιτές σου μέσω ίντερνετ με το απαραίτητο αντίτιμο φυσικά, μας ζαλίζεις και τον έρωτα κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα για το οποίο θεωρείς ότι έχεις και άποψη.
Και δεν είμαι κατά των διαιτολόγων που μπαίνουν στο forum, ίσα-ίσα είναι φιλαράκια και χαίρουν και εμπιστοσύνης. Με εσένα είναι το πρόβλημα. Γιατί τι είδους διαιτολόγος θα έδινε διατροφή σε ασθενή, χωρίς πρώτα να μιλήσει μαζί του, να τον δει, να τον εξετάσει από κοντά; Ε; Για πες μου!
Πολύ σωστά, το βρήκες! Ο κομπογιαννίτης διαιτολόγος!
Είναι φανερό ότι έχεις έρθει εδώ για να βρεις πελάτες, γι' αυτό κάνε μας τη χάρη!
Και για όποιον έχει απορίες σχετικά με ό,τι λέω, ένα search στα posts του jvanis θα τον πείσει.
09-10-2007, 18:53 #14
Ο καθένας που γράφει ό,τι θέλει στο Internet κύριε τζιβάνι, το κάνει από ενδιαφέρον και στην προσπάθειά του να συμπαρασταθεί σε κάποιον που δε γνωρίζει αλλά δυστυχώς γνωρίζει πολύ καλά πώς νιώθει. Δε διαφήμισε ότι ξέρει τη μαγική λύση ούτε επιθυμεί να πουλήσει τίποτα, απλά νιώθει ότι πρέπει να βοηθήσει με όσες γνώσεις κατάφερε να αποκτήσει μέσα από τις δικές του προσπάθειες.
Δε μπορώ όμως να δείξω την ίδια κατανόηση και επιείκεια με έναν άνθρωπο που δεν έχει βρεθεί ποτέ στη θέση μου, δε δείχνει να έχει στοιχειώδεις γνώσεις επί του θέματος και όμως διαρκώς διαφημίζει την ιδιότητά του και μάλιστα με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο. "Στέλνω δίαιτες και με το ταχυδρομείο"; Για όνομα του θεού! Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Καρδίτσα, τώρα και στη Λάρισσα δηλαδή...
Κι εντάξει, εγώ είμαι συνειδητοποιημένη και τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Κάποιος άλλος όμως που βρίσκεται σε αδιέξοδο ή είναι απελπισμένος, μπορεί να τσιμπήσει το δολώματάκι του τζιβανιού και αν ο... ψαράς μας είναι τόσο άσχετος όσο δείχνει, κινδυνεύει να προκαλέσει μεγαλύτερο κακό στον άνθρωπο αυτό από οποιαδήποτε συμβουλή που δίνουμε εμείς μέσα στην άγνοιά μας. Μήπως πρέπει κάποιος από τους Διαχειριστές του Forum να απαγορεύσει την είσοδο στο συγκεκριμένο τζιβάνι;
Ευχαριστώ Xoreytarou για την προτροπή να διαβάσω τα παλιότερα μηνύματα του... κυρίου.
10-10-2007, 10:46 #15
Απ'οτι κατάλαβα προτιμάτε να λέτε ότι βλακεία σας κατεβαίνει παρά να ακόύτε τη γνώμη των ειδικών,κακό του κεφαλιού σας.Προσπαθώ να σας βοηθήσω σε ορισμένες απορίες πόυ έχετε και βαλθήκατε όλοι να κάνετε τους έξυπνους.Απάντηση προς τις ερωτήσεις του καμμένος:Ο ΔΜΣ μαζί με την περιφέρεια της μέσης είναι τα μόνα στοιχεία που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να προσδιορίσουν την επικινδυνότητα της παχυσαρκίας ενός ατόμου,σε συνδυασμό βέβαια με τυχόν άλλες υπάρχουσες ασθένειες.Ο ΔΜΣ δεν είναι αντιπροσωπευτικός για ομάδες ατόμων όπως οι αθλητές, λόγω της αυξημένης μυικής μάζας.Οι τιμές ΔΜΣ μεταξύ Αμερικανών Ευρωπαίων και Ιαπώνων διαφέρουν εξαιτίας της φυλετικής ιδιοσυγκρασίας,κάθε οργανισμός δεν είναι ίδιος, όπως ίδια δεν είναι και η συχνότητα εμφάνισης ασθενειών σε κάθε Ήπειρο,για το λόγο αυτό και ο ΔΜΣ όπως και άλλες τιμές δεν είναι ίδιες.
Δεν βλέπω το νόημα ούτε για τα βασικά.
08-06-2025, 19:18 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία