Results 1 to 9 of 9
-
22-10-2007, 12:27 #1
Είδα φώς και μπήκα! Καλώς σας βρήκα λοιπόν..
Σας χαιρετώ! Είμαι η Ελένη..( θα μπορούσα να είμαι η ωραία απλά με προλάβανε)
Προσφάτως έκλεισα τα 26 και μπήκα στα 27..
Κάπου εκεί είναι και το βάρος που πρέπει και θέλω να χάσω..λέτε να είναι σημαδιακό?
Θα μου πείτε " Κοπελιά το οτι τα παντελόνια σου στενάζουνε δεν φτάνει για σημάδι ;" αλλά νταξ μωρέ, το βγάζεις το βάζεις στη ντουλάπα και σταματάει να σκούζει!
Από πάντα μου ήμουν βαρυκόκαλη, νταρντάνα που λένε, εξ ου και τα χτυπήματα στην πλάτη του στυλ " Που' σαι ρε μάγκα μου" λες και κάπου πάνω μου έγραφε "Όχι δεν είμαι κοπέλα αλλά σάκος του μποξ"..
Είμαι 1.72 και τώρα κάπου στα 95 κιλά..Ζυγαριά δεν έχω, η τελευταία το'σκασε απ'το παραθυράκι του μπάνιου. Το καλό είναι ότι όταν βάζω κιλά τα βάζω παντού και το αντίστοιχο όταν τα χάνω. Αυτός είναι κι ο λόγος που όλοι με νομίζουν πιο ελαφριά (είναι μέχρι να κάτσω στα πόδια τους, μετά πείθονται).
Σύμφωνα με κάποιο διαιτολόγο τον οποίο είχα επισκεφθεί πριν κάποια χρόνια, κι έπειτα από τις μετρήσεις το φυσιολογικό μου βάρος κυμαίνεται στα 72 με 74 κιλά ( τα 72 για να έχω και αέρα να βάλω κανά δυο, αλλά προφανώς έχω δει την έννοια του " αέρα" με την πολύ ευρεία σημασία του όρου)
Στα 16 μου διαπίστωσα ότι έχω σπονδυλολίσθηση, πρόβλημα που φυσικά επιδεινώνεται με το περιττό βάρος και την έλλειψη άσκησης (ναι είμαι αθλητικός τύπος, λατρεύω τις φόρμες).
Η δουλειά μου εκ φύσεως είναι καθιστική (το ίδιο και η ζωή μου γιατί τα πτώματα δύσκολα τρέχουν) μιας και είμαι λογίστρια. Κάτι μίνι μαραθώνιους ρίχνω μια δυο φορές το μήνα στις εφορίες (οι ομοπαθείς θα γνωρίζουν φαντάζομαι), περπάτημα έχω αλλά ελάχιστο (πράγμα καλό για τα παπούτσια που δε φθείρονται αλλά για μένα χείριστο).
Το χειρότερο πρόβλημα μου λοιπόν πέρα από το περιττό βάρος, θεωρώ πως είναι η ανοργανωσιά μου και η τάση αναβλητικότητας που με δέρνει από μικρή. Ζω μόνη μου και το πρόγραμμα μου είναι βάρβαρο (σιγά που θα μου τη χάριζε). Φεύγω στις 7 το πρωι κι επιστρέφω στις 10 το βράδυ, με καμιά διάθεση να μαγειρέψω για να φάω ή να ετοιμάσω κάτι για την επόμενη μέρα. Το ψυγείο μου αν είχε στόμα θα μου "την έλεγε" επί καθημερινής βάσεως για τα τρόφιμα τα οποία αγοράζω, που είναι υγιεινά μεν αλλά καταλήγω να μην τα τρώω ποτέ! Πρωινό φυσικά δεν το συζητάμε, ξυπνάω πάντα την τελευταία στιγμή και ειδικά αυτό τον καιρό έχω υιοθετήσει το στυλάκι του Χουζούρη: Όπου με ακουμπήσεις κοιμάμαι!..
Όλη η μέρα φεύγει με καφέδες και το πολύ κάποιο τοστ στο δρόμο αρκετά ελαφρύ..Το βράδυ σπίτι η εύκολη λύση καραδοκεί στο πίσω μέρος του μυαλού μου, που να μου κοβόταν το τηλέφωνο για τα delivery, οπότε καταλαβαίνετε λίγο πολύ πώς πάει το πράγμα!
Όπως είναι φυσικό ο οργανισμός μου τα'χει παίξει ο έρμος και ο μεταβολισμός μου την έχει δει αρκούδα σε χειμερία νάρκη..Ξέρω τι πρέπει να κάνω και δεν το κάνω ! Δεν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου χρόνια τώρα, κι αυτό με κρατάει σε πολλά πράγματα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, είτε αυτές ήταν ερωτικής ή φιλικής φύσεως..Βλέπετε το θέμα μου είναι καθαρά με τον εαυτό μου και μόνο. Εγώ δε με αφήνω ελεύθερη να απολαύσω πράγματα όπως θα ήθελα κι όπως θα μπορούσα. Χώρια φυσικά το πρόβλημα υγείας που έχω και όσα έπονται να έρθουν.
Πρόγραμμα διατροφής δε μπορώ να ακολουθήσω με τον άστατο χαρακτήρα που έχω (χάπι γι αυτό μου'παν πως δεν έχει),πόσο μάλλον με το ωράριο μου..
Κι έχω ένα φαύλο κύκλο να ανοίγεται εμπρός μου..που με οδηγεί στην απραξία! Αλλά γνωρίζω πως μέσα μου δε θα είμαι ήρεμη αν δεν με αντιμετωπίσω..
Δεν ξέρω αν κάποιος είχε ποτέ παρόμοιο πρόβλημα ή αν βγήκα μια κι έσπασε το καλούπι προς αποφυγή παρόμοιων λαθών, αλλά ειλικρινά θα ήθελα μια γνώμη ρε παιδιά ! Μια που να ξεφεύγει από τα όρια των προγραμμάτων διαίτης που γνωρίζω καλά και λίγο πιο προσαρμόσιμη στα ανώμαλα μέτρα μου..
Κλείνοντας (αν δεν έχετε κοιμηθεί ακόμα από το κατεβατό μου) θα θελα να πω, πως σας χαίρομαι πραγματικά, για το πείσμα και την επιμονή σας, την πρόοδο και τους στόχους που έχετε βάλει, μα πάνω απ' όλα για την υποστήριξη που δίνετε ο ένας στον άλλον..Είναι μεγάλη υπόθεση!
Καλώς σας βρήκα λοιπόν, και θα τα λέμε εδώ τριγύρω
- 22-10-2007, 15:34 #2
Ελενη, καλως ηρθες !
αληθεια πως σου ηρθε αυτο το νικ? εχεις προηγουμενα με την σεροτονινη σου ?
οπως φανταζομαι οτι ηδη ξερεις, μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν....ουτε καν, ευκολες λυσεις....
οι δρομοι που ανοιγονται μπροστα μας, καλως η κακως ειναι πολυ συγκεκριμενοι και λιγοι.... ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ο ενας ειναι να συνεχισουμε να ειμαστε οοπως ειμαστε και να ζουμε οπως ζουμε.
ο αλλος ειναι να κανουμε "κατι"...
τον πρωτο νομιζω οτι τον ξερεις καλα, και μαλλον αδιεξοδος μοιαζει...αλλα οχι και απαραιτητα... ισως τελικα καποιοι απο μας κατα βαθος να ικανοποιουνται με την λυση της διαιωνισης του προβληματος....
αυτο το "κατι" λοιπον του δευτερου δρομου, μπορει να ειναι μια σειρα απο πραγματα.
ενα απο αυτα , το πιο ευκολο κατα τη γνωμη μου,ειναι να μαθει κανεις πως ακριβως λειτουργει η τροφη και το σωμα του και να τρεφεται με τροπο και σε ποσοτητα ωστε να ειναι υγειης και κανονικος σε βαρος....
δυστυχως αγαπητη μου, ελαχιστοι απο μας (εως καθολου λεω εγω) παχαινουμε γιατι δεν εχουμε γνωσεις διατροφης...
στους περισσοτερους το προβλημα ειναι, οτι για καποιον λογο, ενω ξερουμε το σωστο, δεν μπορουμε να το κανουμε.....
αυτο το "δεν" πρεπει να αντιστρεψουμε για να λυθει το προβλημα...
πως?????
με διαλογισμο, ψυχοθεραπεια, η με καποια επεμβαση που θα μας κανει να προσαρμοστουμε μηχανικα εστω κι αν δεν εχουμε λυσει το υποβαθρο....
δεν χρειαζεται να νοιωθεις εξαιρεση για τις (αθλιες :Ρ) συνηθειες διατροφης σου...οι περισσοτεροι απο μας καποιες τετοιες συνηθειες εχουν η ειχαν γι αυτο και παχαιναν...
οπως και δεν φανταζομαι να μην ξερεις ποια ειναι ακριβως τα διατροφικα λαθη που κανεις και δεν θα πρεπει να κανεις αν θελεις να αδυνατισεις (οστοσο αν τυχον πραγματικα δεν τα ξερεις, μπορουμε να σε διαφωτισουμε σχεδον ολοι εδω μεσα, εχουμε γινει σαινια στην διατροφη και στον μεταβολισμο)
τι μπορουμε να κανουμε για σενα:
να σου κανουμε παρεα, να σου πουμε την γνωμη μας σε οτι σε απασχολει αν θελεις να την ακουσεις, να ακουσουμε την δικη σου γνωμη για τα δικα μας προβληματα αν θελεις να μας την πεις, να σε εμψυχωσουμε για κατι που θα αποφασισεις, να σε παρηγορησουμε αν κατι δεν σου παει καλα.....
τι ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε για σενα:
να αποφασισουμε το τι ειναι σωστο και ταιριαστο στην περιπτωση και στον χαρακτηρα σου...αυτο θα πρεπει να το κανεις μονη σου, αφου παρεις οτι πληροφορηση και βοηθεια χρειαστεις απ οπου μπορεις...
22-10-2007, 15:45 #3
Καλως ηρθες Serotoninhttp
23-10-2007, 01:26 #4
Serotonin έχεις τρομερό χιούμορ, διοχέτευσέ το στον εαυτό σου πουλάκι μου! Πάρε το θέμα στην πλάκα και πείσμωσε λιγάκι!
Όπως σου είπε ήδη και η 2sweet2b4go10 το λάθος είναι στη διατροφή... Δεν τρως τίποτα όλη την ημέρα (τότε δηλαδή που κάνεις τις καύσεις) και όταν πλέον δεν πρέπει να τρως, χτυπάς ό,τι πιο ακατάλληλο...
Η καλύτερη λύση θα ήταν να τρως σωστά στη δουλειά και όταν γυρνάς σπίτι να μπορείς να επιδοθείς με υπέρμετρο ζήλο στην νέα σου συνήθεια, στο "ακουμπήστε με κάπου να κοιμηθώ". Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ίσως αν αγόραζες κάτι πιο θρεπτικό απ' έξω. Καλό το τοστάκι αλλά ακόμα καλύτερη μια σαλάτα, ίσως και κάποιο ψητό. Σίγουρα θα υπάρχει κοντά στη δουλειά σου κάποιο μαγαζί πιο... εξοπλισμένο από κυλικείο. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπορείς να παίρνεις φαγητό από το σπίτι (να μη νιώθει και το ψυγείο σου παραγκωνισμένο βρε παιδί μου). Κάτσε το Σαββατοκύριακο, φτιάξε 1-2 φαγητά, χώρισέ τα σε μερίδες και φύλαξέ τα στην κατάψυξη. Πάρε το ταπεράκι σου στη δουλειά και δώσ' του να καταλάβει!
Λογίστρια είσαι, υπολόγισε και το οικονομικό όφελος (να αφήνεις χρήματα στην άκρη για τα καινούρια ρούχα!).
23-10-2007, 08:52 #5
Nα'στε καλά για ο καλωσόρισμα κούκλες!
2sweet2b4go10, δεν έτυχε να έχω προβλήματα με τη σεροτονίνη μου (απ'όσο ξέρω δηλαδή), είναι καθαρά μεταφορική η χρήση της λέξης ,επειδή τυγχάνει να γράφω κιόλας σαν χόμπι ή σαν ...διέξοδο πολλές φορές παίζω με τις λέξεις..
Έχεις απόλυτο δίκιο στις γνώσεις διατροφής..Γνωρίζω αρκετά είναι η αλήθεια, γι αυτό και το πρόβλημα παραείναι εγκεφαλικό χεχε! Εννοείται πως δεν περιμένω απο σας να μου λύσετε οτιδήποτε, ο καθένας τα βήματα του τα κάνει μόνος, αλλά ευτυχώς μπορεί να έχει και παρέα! Εδώ θα'μαστε λοιπόν!
Noucca, o αυτοσαρκασμός είναι μια τρομερή μέθοδος που με έχει γλυτώσει και συνεχίζει να με γλυτώνει κατά καιρούς! Οπότε την ασκώ! Το πείσμα..Έλα ντε! Πούν'το? Θα το βρω όμως που θα μου πάει!
Οφείλω να σας ομολογήσω ότι σήμερα στη δουλειά, ήρθα με ταπεράκι παρακαλώ (έκατσα και μαγείρεψα χθες ..οεο?) και...φρούτα!! Οπότε για οποιαδήποτε αλλαγή στα καιρικά φαινόμενα..(βλέπε χαλάζι, κτλ κτλ) blame me!
Απλά ελπίζω να το συνεχίσω κιόλας!
Φιλιά σας και Καλημέρα σας!
23-10-2007, 14:51 #6
Εγώ έχω να πω ότι από σήμερα το πρωί σταμάτησε να βρέχει και βγήκε ήλιος. Φυσάει βέβαια (για να διώξει όλα τα κακά συννεφάκια) αλλά όπως και να το δεις, καλή τη βρίσκω την αλλαγή!
Τελικά ήταν εύκολο ε;
23-10-2007, 15:30 #7
Εύκολο ήταν γιατί είχα απόγευμα ελεύθερο χεχε...Πάντως είναι νόστιμο! Τα πέτυχα τα φασολάκια δε μπορώ να πω χαχαχα!
(Δηλαδή αμα τυχόν δεν το τηρήσω..θα με προδώσει ο καιρός ε?...πφφφφφ την κάτσαμεν!)
Καλό μεσημέρι παίδες!
24-10-2007, 08:28 #8
Αγαπητή μου...νευροδιαβιβάστρια, μου'φτιαξες τη μέρα με το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και την φοβερή σου πένα!!
Νάσαι πάντα καλά!
25-10-2007, 09:12 #9
Καλως ηρθες serotonin!!!
Και καλο μαγειρεμα!!!
Εκανες πολυ καλα που ξεκινησες το μαγειρεμα,θα δεις οτι περα απο το γεγονος οτι θα τρως σπιτικο ,υγειηνο φαγακι,οτι μπορει να ειναι και πολυ καλη θεραπεια για την ψυχολογια σου!!
Εγω μαγειρευω καθε βραδι ,ετσι ωστε την επομενη να ειναι ετοιμο το φαγητο και να μην τρεχω να τα τελειωσω ολα μαζι!!Βλεπεις το φαγητο θελει την δικη του ωρα και προσοχη.Και καμια κανε και φαγακι για δυο μερες δεν ειναι κακο!!Η μπορεις να ετοιμασεις φαγακια και να βαλεις και απο μια μεριδα στην καταψυξη για ωρα αναγκης!!
ΦΙΛΙΑ!!!!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία