aporia
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4

Thread: aporia

Junior Member

aporia

εγώ έκανα δίαιτα (χωρίς τη συμβουλή κάποιου ή κάποιο πρόγραμμα ειδικό, απλά δεν έτρωγα πολύ) για 4 μήνες σχεδόν και έχασα 13 κιλά. όλα ήταν μια χαρά και παρά το ότι ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να σταματήσω να τρώω πολύ τα κατάφερα και έφτασα στα κιλά που ήθελα. από εκείνο το σημείο και μετά άρχισα να χάνω τον έλεγχο... από τη μία πολλοί μου λένε ότι έχω αδυνατίσει αρκετά και τώρα μπορώ να τρώω κανονικά, οπότε και ρίχνομαι με τα μούτρα στο φαγητό και από την άλλη νιώθω ότι αν ξαναβάλω έστω και ένα κιλό θα έρθει η καταστροφή του κόσμου! τυχαίνει να τρώω πολύ και να βάζω μισό κιλό πχ και μετά να μην τρώω σχεδόν τίποτα και να χάνω 2 κιλά! μετά ξέροντας ότι είμαι πολύ αδύνατη αρχίζω πάλι να τρώω πού και βάζω 3 κιλά!!!! μετά χάνω άλλα 2 και πάει λέγοντας... και σκέφτομαι και ρωτάω: τι πρέπει να κάνω για να σταθρεοποιήσω το βάρος μου, να μην μετράω συνεχώς θερμίδες και να μην νιώθω ενοχές κάθε φορά που τρώω; είστε οι μόνοι που μπορούν να με βοηθήσουν!

Senior Member
    Η καλύτερη λύση είναι να αρχίσεις σταδιακά να προσθέτεις θερμίδες ώστε να φτάσεις σε αυτές που πρέπει να παίρνεις για να διατηρηθείς. Και αυτό, είναι το τελευταίο στάδιο μίας σωστής δίαιτας, δηλαδή η προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
    Καλά κάνεις και προσέχεις το βάρος σου, αλλά καταλαβαίνεις ότι μισό κιλό δεν είναι η συντέλεια του κόσμου. Μπορεί να σε δείξει μέχρι και 1-2 κιλά παραπάνω η ζυγαριά όταν έχεις παρακράτηση υγρών, όταν περιμένεις περίοδο κλπ. Μην τρελαίνεσαι!

Επίσης, όλες οι στατιστικές λένε ότι αν διατηρήσεις το βάρος σου για ένα χρόνο, μετά είναι σχετικά δύσκολο να βάλεις κιλά (φυσικά, αν αρχίσεις να τρως σαν παλαβή, θα τα βάλεις).

Τέλος, προσπάθησε να αποβάλλεις αυτό το "τρώω ασταμάτητα". Το ότι έφτασες στα κιλά σου δε σημαίνει ότι πρέπει να ξαναρχίσεις τις παλιές συνήθειες που είχαν σαν αποτέλεσμα να πάρεις βάρος...

Junior Member
    επειδή ίσως το παράκανα λίγο και έφτασα σε σημείο να παίρνω γύρω στις 700 θερμίδες την ημέρα πόσες λες να πρέπει να προσθέσω για αρχή ώστε να μην μου έρθει πολύ απότομα και βάλω πάλι πολύ βάρος;;

Senior Member
    Δε μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό, μιας και δεν είμαι γιατρός. Αν θέλεις, κάνε την ερώτησή σου στο θέμα "ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΡΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" (http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ad.php?tid=859) να σου απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.