Μαγειρευτά!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28

    Μαγειρευτά!

    Τα τρόμε ευχαρίστα! Είναι οικονομικά απλά και υγίαινα! Εύκολα και ποτέ χρονοβόρα! Γεύσεις-Δώρα εξ ουρανού ιδανικές για καλή διατροφή που όλοι σνομπάρουμε!!


    Αρακάς κατσαρόλας με κοτόπουλο.


    Μισό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους (χωρίς δέρμα).
    300γρ αρακά κατεψυγμένο
    5 μετρία καρότα φέτες η στο μπλέντερ
    Μισό μάτσο μαιδανο ψιλοκομμένο
    Μισό κρεμμύδι ξερό στο μπλέντερ
    Μια μεγάλη κουταλιά ξερό μίγμα μυρωδικών (κυρ κτλ)
    Ένα κουτάκι κονσέρβα αλεσμένες ντομάτες η σαλτσα (Πουμαρό κτλ)
    Λίγο άνηθο
    2-3 σφηνάκια λεφτό κρασί
    Αλάτι - Πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Σε αντικολητικό (αν γράφετε έτσι?) σκεύος με μαύρο πάτο ρίχνουμε τη μίση σάλτσα, το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, τα πράσινα (λαύδανο ? άνηθο) το πιπέρι, το κρασί και αφήνουμε να βράσει δυνατά, μόλις ασπρίσει το κοτόπουλο και αρχίσει να βράζει δυνατά ρίχνουμε τα καρότα και τον αρακά, ρίχνουμε 2 μεγάλες κούπες νερό και περιμένουμε κανα μισάωρο να μείνει μια αρκετά πυκνή σάλτσα, προσοχή να έχετε αντικολητικη κατσαρόλα αλλιώς θα κολάσει. Γίνετε πολύ νόστιμο. Πριν τελειώσει ρίχνετε όσο αλάτι θέλετε. Ανάλογα με το πόσο αυστηρή είναι η δίαιτα μπορείτε να βάλετε και μια ? δυο κουταλιές ελαιόλαδο . ωστόσο δοκιμάστε το και σκέτο μιας και είναι πολύ νόστιμο!

    150-250 Kcal / Μεριδα. Και γεμάτο φυτικές ίνες!
    (χωρίς ελαιόλαδο)

    Οι θερμίδες είναι υπολογισμένες ως ο λόγος του αθροίσματος των θερμίδων των υλικών προς τις μερίδες http://www.gma-nitsa.gr/cgi-bin/calories.pl?l=10 )

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28
    Κοτόπουλο με πορτοκάλι και Κασίους .
    Blancs de poulet a l'orange e romarin.

    Υλικά:

    Ένα μικρό στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα κομμένο κατά μήκος σε 4 λωρίδες
    Ελάχιστο ελαιόλαδο (μια κουταλιά της σούπας)
    Δίο σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετακια
    Δυο σφηνάκια λευκό κρασί
    Ένα νεροπότηρο χυμό από στημένα πορτοκάλια (2-3 πορτοκάλια)
    Δυο τεμ. ασπαρταμης (ζαχαρίνη) η ελαχηστη ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
    Πέντε κλαδάκια δεντρολίβανο εκ των οποίον το ένα για ντεκόρ στο τέλος. (μη μαδήσετε όλο το φυτό, μερικά εκατοστά μονό το καθένα)
    6-7 τεμάχια μεγάλους ξηρούς καρπούς (Καρύδια ή Κασίους ή αμύγδαλα κτλ)
    Μπόλικο (λεφκο κατα προτημηση) πιπέρι
    Λίγο αλάτι


    Εκτέλεση:

    Σε μαύρο τηγάνι με γραμμές (αντιπολιτικό) ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις δυο σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια. Μόλις κιτρινίσει το σκόρδο αραδιάζουμε παράλληλα τα κλαδιά του δεντρολίβανου και πανω στο καθένα απλώνουμε μια λωρίδα (φιλέτο) κοτόπουλο ώστε να απορροφήσει ολο το άρωμα του δενδρολίβανου. Λίγο πιπέρι πανω στο κάθε φιλέτο καθώς ψήνετε. Το αφήνουμε έτσι μερικά λεπτά για να ψηθεί αρκετά, μόλις γίνει αυτό το γυρίζουμε από την άλλη να ψηθεί καλά. Το λαδί θα έχει σωθεί και το κοτόπουλο θα ψήνετε σαν σε σχάρα. Μόλις ψηθεί καλά το απομακρύνετε και το σκεπάζετε να μένει ζεστό. Στο ίδιο καυτό πλέων τηγάνι έχετε αφήσει τον δεντρολίβανο, ρίχνετε το λευκό κρασί, να κάνει φασαρία και να διώξει το αλκοόλ του, αν εχετε φυσικό αέριο η γκαζι θα πάρει φωτιά, μην το πυροσβεσετε είναι λογικό! μόλις ηρεμίσει βάζετε τον χυμό από τα πορτοκάλια και τους ξηρούς καρπούς. Αφήνετε να βράσει αρκετά. Μέχρι να δέσει πολύ η σάλτσα, ρίχνετε και μερικά φετάκια πορτοκαλιού να βράσουν. Περιμένετε να δέσει καλά η σάλτσα για κανά δεκάλεπτο. Είναι έτοιμη όταν μένει μίση ποσότητα και φανούν πηχτές φυσαλίδες. (χαρακτηριστικές της κολάσεως).

    Στήνετε στη μια πλευρά κατά προτίμηση μεγάλου μαύρου τετραγώνου πιάτου διο από τα τέσσερα ψημένα φιλέτα του κοτόπουλου που αφήσαμε στην άκρη, διπλά 6-7 πένες ολικής άλεσης βρασμένες μονό σε νερό, η λίγο κίτρινο ρύζι το όποιο βράσατε σε άφθονο νερό με λίγα κομματάκια καρότου και λίγο αρακά και στραγγίσατε σε σουρωτήρι.

    Στρώνετε τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και το ρύζι η τις πένες,
    ένα κομματάκι φρέσκο δεντρολίβανο στη γωνία και λίγα φετάκια πορτοκαλί στην απέναντι πλευρά?

    Σερβίρετε με μη ξηρό ημίγλυκο λευκό κρασί (cabernet, chardonnay μοσχοφιλερο κα)

    περίπου 220kcal για το κοτόπουλο και 190 για το ζυμαρικό (50γρ) η το ρύζι.
    Συνολικά περίπου 400 Kcal η μερίδα.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Μακεδονια
    Posts
    1,047
    ΝΟΤΙΣ τοσα χρονια διαιτα η αληθεια ειναι οτι αυτο το κοτοπουλο μονο απο την μυτη μου δεν εχει βγει ακομα!!!
    Και επειδη τα τελευταια 11 χρονια ειμαι παντρεμενη με κρεοπωλη ,καινουργια γενιας ομωςπου σημαινει σπουδαγμενο,σου λεω επισημα οτι μπορουμε να κανουμε διατροφη ανετα και με χοιρινο ,αρκει να μην εχει πολυ λιπος ,ετσι ωστε να ξεφυγουμε απο την κο κο κο κο.......και να αλλαξουμε και λιγο γευση!!!
    Κατ'αλλα οι συνταγες καταπληκτικες ,αλλα μια και ασχολησε με μαγειρεμα βρες μας κατι σχετικο με χοιρινο η μοσχαρι εστω!!

    ΦΙΛΙΑ!!!!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Μακεδονια
    Posts
    1,047
    .....η κουνελι ,ξεχασα να το αναφερω ,το οποιο ειναι ακομα πιο υγειινο και απαχο και απο κο κο κο κο.....

    ΦΙΛΙΑ!!!!

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28
    Ραγού με λαχανικά?

    Αφιερωμένο εξαιρετικά στην Ελλάδα ρε γαμωτο!!!
    (Βούλα μη πάρεις τηλέφωνο για ευχαριστώ? στη Dexa πήγαινε η αφιέρωση?)

    Υλικά?

    300γρ. μοσχάρι λαιμό η κιλότο
    300γρ. χοίρινο λαιμό η κιλότο
    300γρ. κοτόπουλο στήθος
    5-6 λεπτά καρότα [τόσο λεπτά που να τα βάλουμε ολόκληρα] (η κανονικά σε ροδέλες αλλά είναι πιο σκληρά και λιγότερο όμορφα)
    Σέλινο μεγάλο με ρίζα (αυτό με τα μεγάλα κλαδιά 30-40cm)
    Δίο-τρεις χρωματιστές πιπεριές
    Δυο κολοκυθάκια
    Μια ? δυο πατάτες ανάλογα πόσο αυστηρή δίαιτα κάνετε
    Μια η και δυο κονσέρβες ντολμαδάκια σε κύβους
    Μισό κρεμμύδι (η ένα μικρό ολόκληρο)
    6-7 φύλλα δάφνης
    Μια γενναία κούπα λευκό κρασί
    Αλάτι πιπέρι


    Σε ένα μουλτι η στον τρίφτη κόβουμε μισό κρεμμύδι, μίση πιπέρια, και ένα μικρό κομμάτι ρίζα σέλινου. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους για να μην θέλει πολύ λαδί στο τσιγάρισμα και να γίνει γρήγορα.
    Σε αντιπολιτική κατσαρόλα (με μαύρο πάτο) ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας σε κύβους. μόλις αρχίσει να κοκκινίζει ρίχνουμε το μίγμα με το τριμενο κρεμμύδι που έχουμε στην άκρη και τα φύλλα δάφνης. Περιμένουμε να φύγουν όλα τα υγρά και να αρχίζει να μυρίζει σαν τσιγαριστό, όταν αρπάξει θερμοκρασία το μίγμα (7-9 λεπτά μετά το κρεμμύδι) ρίχνουμε μέσα το κρασί. Η θερμοκρασία του σκεύους πρέπει να είναι υψηλή για να φύγει το αλκοόλ από το κρασί, το φαγητό πρέπει να τσιγαρίζεσαι όχι να βράζει, αυτό επιτυγχάνετε όταν όλα τα μέχρι εδώ υλικά είναι στεγνά, γιαυτο στραγγίζετε το μίγμα με το τριμμένο κρεμμύδι πριν το ρίξετε στο κρέας. Αφού ρίξετε το κρασί αφήστε να βράσει 8-10 λεπτά. Μόλις γίνει αυτό προσθέστε τη ντομάτα σε κύβους και περιμένετε να βράσει καλά, μόλις βράσει και αυτό στρώστε μέσα τα καρότα, το υπόλοιπο σέλινο σε φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες. Τα κολοκυθάκια θα τα βάλετε 25 λεπτά πριν είναι έτοιμο το φαγητό η μίση ώρα μετά την αρχή του.
    Αφήστε να βράσει όλο το φαγητό αρκετά βάζοντας 2 κούπες νερό, Αν έχετε κόψει μικρά τα κομματάκια του κρέατος σε ένα μισάωρο θα είναι έτοιμο, γενικά το κρέας θέλει περίπου 20 λεπτά μαγείρεμα για κάθε 2 εκατοστά πάχους του. αν βάλατε αρκετές πατάτες (4-5) μπορείτε στο τέλος να βάλετε λίγη ρίγανη (όχι πριν γιατί θα πικρίσει). Αλλιώς μερικά ακόμα φύλλα δάφνης (συνολικά όχι πάνω από 6-7). Αν περάσει το μισάωρο και είναι ακόμα νερουλό (δεν δέσει) τότε σε μίση κούπα από το ζουμί του ρίξτε λίγο αλεύρι και χτυπήστε το καλά στο μιξεράκι του φραπέ, μετά ρίξτε το μέσα και θα πήξει αμέσως. Τέλος φροντίστε να μην ανακατέβετε πολύ για να μην διαλυθούν τα λαχανικά.

    Θερμίδες ελάχιστες καθώς το μονό που έχει είναι για 4 μερίδες είναι ελάχιστο λαδί και τις θερμίδες του κρέατος. Είναι πολύ νόστιμο πάντως

    Με λευκό ξηρο κρασί?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28
    ΟΤΙΣ τοσα χρονια διαιτα η αληθεια ειναι οτι αυτο το κοτοπουλο μονο απο την μυτη μου δεν εχει βγει ακομα!!!

    Πόσο δίκαιο έχει αυτή η κοπέλα?!!!!



    Βραστό κατσαρόλας Λεμονάτο

    Απλό εύκολο χειμωνιάτικο και υγιεινό!

    Υλικά?

    1 κιλό μοσχάρι κιλότο (το μοσχάρι ΜΕΧΡΙ 10 μηνών. Μετά το έτος θέλει πολύ βράσιμο και χάνει την τρυφερότητα του)
    2-3 κρεμμύδια
    Μερικά καρότα
    Μερικές πατάτες (όσο λιγότερες τόσο πιο light)
    3 ρίζες σέλινο
    Κάνα δυο φύλλα δάφνης
    2 λεμόνια
    2 αυγά

    Αν σας αρέσουν οι δυνατές γεύσεις και δεν νέτε αυστηρή δίαιτα τσιγαρίστε ελαφρά το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια με μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπέρι και δάφνη.
    Ωστόσο πολύ νόστιμο είναι και ως εξής¨

    Σε χύτρα βάζουμε ένα λίτρο νερό και μόλις βράσει καλά ρίχνουμε το μοσχάρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι. Βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4, τα καρότα τις πατάτες, το σέλινο και αν το θέλουμε κόκκινο και μια ντομάτα σε καβάκια η μίση κονσέρβα, γενικά δεν πάει πολύ η ντομάτα εδώ αλά ότι λαχανικό θέλετε χωραεί!. Βράζουμε 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και ελέγχουμε το κρέας, εάν είναι σκληρό τότε ήταν πάνω από 12 μηνών όποτε βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά και το βράζουμε αλλά 20 λεπτά. Αλλιώς Είναι έτοιμο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να θέλουμε κάνουμε αυγολέμονο (Μακεδονία Θράκη version) αλλιώς τον χυμό από λεμονί και είναι οκ!

    Απλή λεπτή γεύση χειμώνα με λίγες θερμίδες! Το έχουμε παρακάνει με τα σύνθετα βαριά πολιτικά. Καιρός για pure tastes?

    Και πάλι ελάχιστες θερμίδες και αυτές όλες καλές! Λίγο λίπος, πολλές πρωτεΐνες και φουλ φυτικές ίνες!

    Υπολογίζω 350-400 θερμίδες ανά μερίδα

    (σερβίρετε σαν σούπα η και σε ρηχό πιάτο ανάλογα πόσο ζουμί θα αφήσουμε αν και για χειμώνα λέει η σούπα)

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28
    No diet today και πραγματικά το αξίζει!!!

    Με τιμή και περηφάνια?.

    Μπασμακ μεγιαζ κομπλεκιτσαρμακ?

    Ρίζες από τη Πόλη βλέπετε και όποιος πει ότι δεν τρώει πολίτικο δεν ξέρει από φαγητό! (συνήθως αυτά τα λένε κάτι ψόφιοι κάτω των 50 κιλών?τι να πεις? κατάντια!!!)


    Πάμε να δούμε πως γίνετε,

    Μοσχαράκι μεθυσμένο με γιαούρτι και δυόσμο λοιπόν:

    Υλικά?


    1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε φετες (μικρα φιλετα)
    Μέτριο εως αρκετό ελαιόλαδο (ειπαμε no diet today)
    4-5 σκελίδες σκορδο σε φετακια
    2 μεγάλα κρεμμυδια
    Μισό ποτηράκι κρασιού κονιακ μεταξα (αστρα δε μας νοιaζουν)
    1 κρέμα γάλακτος (light?? Ε??? Αντε? κομματια να γινει βαλε τη light)
    1 γιαούρτι στραγγιστό 250gr
    Αλάτι χοντρό
    Πιπέρι χοντροκομμένο
    Μια μικρη κουταλια Κοκκινο πιπερι
    1/2 κουταλάκι ρίγανη
    1 κουταλάκι δυόσμο η 15 φρέσκα φύλα (αν δεν έχετε δυόσμο βαλτέ μέντα, όποιοι είναι φοιτητές έχουν από το καλοκαίρι στη κατάψυξη για κάνα mojito)


    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδί να κάψει καλά, αφήνουμε διπλά μια τρυπητή κουτάλα γιατί θα χρειαστεί σε λίγο. Ρίχνουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν καλά, μόλις κοκκινίσουν εντελώς τα βγάζουμε σε ένα μπολάκι με την κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά, εάν έχουμε φυσικό αέριο ι τσιγάρο στο στόμα παίρνουμε το 199 και μόλις απαντήσουν ρίχνουμε μέσα το κονιάκ! Εάν κάτι πάει στραβά θα μας ακούσουν και θα εντοπίσουν την κλήση, εάν δεν πάει κάτι στραβά σε μια μικρότερη κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια που βγάλαμε, λίγο λαδί και την πιπέρια να τσιγαριστεί και τον δυόσμο, μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και το γιαούρτι με μπόλικο πιπέρι, αφήνουμε να βράσει καλά. Μόλις χυλώσει προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και το περιχύνουμε στο μοσχάρι. 10 λεπτά βράσιμο και είναι έτοιμο!!!

    Δεν υπάρχει περίπτωση να φάει κάνεις και να μην του αρέσει!!! Είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα της Πόλης. Μόλις βρω χρόνο θα γράψω και το αστιρασμαγιακ (μοσχάρι στιφάδο) κιουμκια (μοσχάρι κοκκινιστό με πολύ κύμινο και μερικά αλλά που έχω δοκιμάσει.


    θερμίδες: βαλε καμία χιλιαρού ανά μερίδα να είμαστε μέσα!

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Μακεδονια
    Posts
    1,047
    ΚΑΛΑ!!!ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!!
    Ολα θα τα κανω και θα σου πω οπωσδηποτε εντυπωσεις!!!!
    Κι'αλλο....κι'αλλο....!!!!!Οτι ανακαλυπτεις εδω ειμαστε!!!
    Και μια εισαι και στην χωρα του σπαγγετι δεν μας δινεις και καμια συνταγη με ζυμαρικα ,και ας μην ειναι και τοσο πολυ light δεν πειραζει....!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28
    ΚΑΛΑ!!!ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!!

    Όχι και αγάπη μου ρε συ.. μου θυμίζει την αδερφαρα τον ψηνακη, μη μας βγει και κάνα όνομα στα καλά καθούμενα!!

    Anyway, δεν είναι ακριβώς έτσι dexa, είναι πολύ πιο απλό
    Για μερικούς ανθρώπους το φαγητό είναι ποιότητα ζωής, είναι κάτι το όποιο θέλεις και απαιτείς τόσο από εσένα όσο και από το περιβάλλον σου να είναι πάντα τέλειο. Το να μαγειρέψει κάνεις ένα νόστιμο φαί δεν είναι ούτε τέχνη ούτε πρέπει να γίνετε από έγκαιρα. Πρέπει να είναι δεδομένο! Τι σημαντικότερο υπάρχει καθαρά για τον εαυτό σας? Θα πηγαίνατε ποτέ σε ένα γυμναστήριο που είναι άθλιο υγρό και βρόμικο? Θα φοράγατε ποτέ ρούχα χειρίστης ποιότητας η βρόμικα? Θα πίνατε νερό από θαμπό ποτήρι? Αν όχι γιατί να φάτε κάτι που έγινε άρπα κόλα, τίγκα στα λύπη του τηγανιού και με χιλιάδες θερμίδες? Γιατί μια ομελέτα με 3000 καλ σε λουκάνικα και πατάτες, αν κρίνουμε το πόσο καλό η κακό μας κάνει τότε μπορεί άνετα να συγκριθεί με ένα άπλυτο βρόμικο πιάτο που χρησιμοποιούμε ξανά και ξανα η με ένα εσώρουχο που πήραμε από τα σκουπίδια.

    Το φαγητό λοιπον πρέπει να είναι ποιοτικό γιατί είναι εμείς, όσο ποιο καθαρά τρώμε τόσο πιο καθαροί είμαστε. οκ όλοι έχουμε ξεσπάσματα, και το παιδάκι με το κιλό στη φιλίππου στα λαδάδικα θα το φας και τον γύρο τον διπλοπιτο τον έξτρα θα τον τσακίσεις αλλά όταν είσαι σπίτι και αράζεις στην τηλεόραση σύκο μίση ώρα πριν και κάνε κάτι ποιοτικό για σένα. Δεν έχουμε καταλάβει ότι το φαγητό είναι ποιότητα ζωής, όπως η σωματικη υγιεινή, τα ρούχα που φάρας το σπίτι που μένεις κτλ. Είπα σε κάποιο αλλο ποστ, και εγώ νοσταλγώ τα παλιά φαγοπότια, και γκρινιαζω κάθε τόσο για τη κολοδιαιτα αλλά νομίζω ότι όταν πάω για ύπνο μετά από μια μέρα με καλή διατροφή είμαι ευχαριστημένος, δεν το αλλάζω με ένα γουρουνόπουλο!


    Και μια και παραγγέλλατε μακαρονάδες θα τις έχετε, τώρα πάω να στρωθώ στο διάβασμα γιατί τις 8 έχω γυμν. Και μετά θα βαριέμαι να διαβάσω

    Όταν γυρίσω θα γράψω για μακαρονάδες, αληθινή μπολογνιεζε, ιταλική καρμπονάρα με αυγά και χοιρινό, πεστο από φρέσκο βασιλικό, νιοκι πατάτας και γενικά ζυμαρικά. Αν θυμηθείτε τίποτα από Ιταλία πείτε να το γράψουμε.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Μακεδονια
    Posts
    1,047
    Καλα βρε παληκαρι μην αγριευεις!!!
    Απο εδω και στο εξης θα προσεχω πως θα σε φωναζω!!
    Περιμενω με ανυπομονησια τις συνταγες για την μακαροναδα!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    162
    Originally posted by Notis_Romaκαι εγώ νοσταλγώ τα παλιά φαγοπότια, και γκρινιαζω κάθε τόσο για τη κολοδιαιτα αλλά νομίζω ότι όταν πάω για ύπνο μετά από μια μέρα με καλή διατροφή είμαι ευχαριστημένος, δεν το αλλάζω με ένα γουρουνόπουλο!
    Δε συγκρίνεται φίλε μου (ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα και με αυτή την προσφώνηση) ένα νόστιμο, πολύχρωμο και... πολύπλοκο φαγητό ούτε με 1 ούτε με 41 διπλά πιτόγυρα!
    Το δεύτερο σου αφήνει ένα βάρος στο στομάχι, μια γεύση στο στόμα που σταδιακά γίνεται άσχημο (και μυρίζει το ίδιο), για να μην πω ότι σε δυσκολεύει το επόμενο πρωί στην τουαλέτα.
    Το πρώτο όμως, σου αφήνει την ευχαρίστηση ότι έφτιαξες κάτι σπέσιαλ μόνος σου, σου αφήνει μια όμορφη γεύση στο στόμα που παρακαλάς να μη φύγει ποτέ, δε σε βαραίνει και άμα σκεφτείς ότι αν έβγαινες σε ένα ακριβό μαγαζί θα πλήρωνες τα μαλλιά της κεφαλής σου για να το φας... τότε μπορεί να νιώσεις και λίγη ευτυχία
    Αν έχεις και λίγο χρόνο παραπάνω να διαλέξεις φρέσκα προϊόντα από το μανάβη, αν αναλογιστείς ότι εκτός από ένα γευστικό πανδαιμόνιο πήρες και όσες βιταμίνες χρειάζεσαι, τότε παρακαλάς να μην ξαναχρειαστεί να φας πιτόγυρο!

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28
    ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα και με αυτή την προσφώνηση
    Με παρεξηγήσατε.. είμαι ο μόνος άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που δεν θυμώνει ότι και να του πεις! Πιο πάνω ίσως εγώ παρεξήγησα.


    Ήθελα να σου πω noucca των τον τελευταίο χρόνο είναι σχεδόν διασκέδαση ένα καλό φαγητό, ψυχαγωγία, εξηγούμε για να καταλάβετε

    Εδώ στην Ιταλία δεν έχουμε και πολύ πράγματα για να παίρναμε καλά, οι παρακολουθήσεις στο πανεπιστήμιο είναι υποχρεωτικές και μιλάμε για 36 ώρες την εβδομάδα, το διάβασμα εντατικό όλη τη χρόνια καθώς είναι πραγματικά απίθανο να περάσεις μάθημα με 10 μέρες πριν την εξεταστική διάβασμα όποτε ξενύχτια ποτά κτλ δεν έχουμε ποτέ. Σκεφτείτε ότι και τα κλαμπάκια τους κλείνουν στις 2 το βραδύ ενώ πάντα οι τελευταίοι είναι έλληνες! Έτσι λοιπόν πολύς κόσμος μαζί και εγώ, έχουμε υιοθετήσει το εμπορικό την Κυριακή η το Σάββατο. Όταν λέμε εμπορικό κέντρο εννοείτε ότι ξεκινάς τις 10 το πρωί και φτάνεις στην άλλη άκρη του σουπερ μάρκετ τις 2! Πόλοι το θεωρούν γυμναστική! Το βασικό εκεί είναι ότι έχει καλές τιμές λόγο μεγέθους αλλά και το ότι βρίσκεις πραγματικά τα πάντα!!! Από κατικι δομοκου η άνω υδρουσας Γρεβενών μέχρι και φιλέτο καγκουρό με ημερομηνία σφαγής 2 μέρες πριν και χωρά σφαγής μια φάρμα 100 χιλιόμετρα έξω από τη Μελβούρνη! Όποτε μιας και η κατανάλωση έχει γίνει σπορ ανάμεσα σε τόσο μεγάλη γκάμα επιλεγείς ακριβώς ότι χρειάζεσαι για να του αφιερώσεις μετά χρόνο και μεράκι και να το μεταμορφώσεις σε κάτι που θα πλήρωνες 50 ευρώ τη μερίδα! Αξίζει πραγματικά και υπάγετε χωρίς δεύτερη σκέψη στην κατηγορία ποιότητα ζωής!

    Και κάτι για όλους τους φίλους μου εδώ που με κράζουν ότι δεν μπορεί ο καθένας να αντέχει 40 euro σουπερ μάρκετ τη εβδομάδα,

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ FAST FOOD ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ!!! ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΩΤΕ Μ@^%KIES ΑΛΛΑ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ!

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    162
    Καλέ πλάκα έκανα για το "φίλε μου"! Αυτό μας έλειπε να έχεις και πρόβλημα


    Αυτό το μαγαζί που λες πρέπει να είναι κορυφαίο! Πώς να μην βρεις την όρεξη να φτιάξεις όλα αυτά τα καλούδια...

    Και για το κόστος έχεις απόλυτο δίκιο! Σκέψου μόνο ότι μία απλή παραγγελία από το σουβλατζίδικο πάντα ξεπερνά τα 10 ευρώ. 10 ευρώ τη μέρα ξεπερνάνε κατά πολύ τα 40 που υποθέτω ότι δίνεις μία φορά την εβδομάδα.

    Με ξεσήκωσες τώρα, έχουμε μια φάρμα στρουθοκαμήλων εδώ κοντά, λέω να τους επισκεφτώ! Μήπως έχεις εύκαιρη καμία συνταγούλα;

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28
    Signiore e signiori? il miracolo piu grandioso nato d?Ιtalia?

    La pasta?.
    (τα ζυμαρικά)


    «Caro Dio grazie ancora per la pasta dolce che avevamo anche oggi grazie a te al nostro tavolo?»

    Αποσπασμα από μια από τις κοινες καθημερινες προσευχες των ιταλων
    «Κυριε σε ευχαριστουμε πολύ που και σημερα μας εδωσες την ευλογημενη Pasta στο τραπεζι μας?)


    La pasta λοιπόν και πάμε πρώτα από άλλα να μάθουμε δυο πράγματα για αυτήν.
    Κατασκευάζετε από αλεύρι σκληρού σίτου (φαρίνα) και αυγά σε αναλογία ένα αυγό και 100 γ αλεύρι. Γίνετε πανεύκολα στο σπίτι, αρκεί να αναμείξει κάνεις ένα αυγό με 100 γ. φαρίνα ελαχιστο αλατι και λαδι. Συνήθης τρόπος παράγωγης είναι 5 αυγά, 300 γ φαρίνα 00, και 200 γ αλεύρι σικάλεως, ελαχιστο αλατι και ελάχιστο ελαιόλαδο στο τέλος αφού γίνει ομοιογενές ζύμη.

    Απλώνετε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και ανοίγει σαν φίλο όπου αργότερα κόβετε σε λωρίδες μικρές για ταγιατελες , τετράγωνα μεγάλα κομμάτια για λαζάνια η λοριδακια για τορτελινια.

    Τα φρέσκα ζυμαρικά φτιαγμένα στο σπίτι είναι ανώτατα σε γεύση και ποιότητα λογω και της παντελούς έλλειψης συντηρητικών και Ε. Παράγοντα γρήγορα και μπορούν να καταψύχουν. Τα σπιτικά ζυμαρικά απαιτούν βράσιμο σε μεγάλη ποσότητα νερού (πάνω από 2 λίτρα για 200 γ) η 5 λίτρα για μισό κιλό. Βράζονται για 4 μονό λεπτά και αν πρόκειται για λαζάνια δεν βράζατε καθόλου.

    Μια άλλη κατηγορία πάστας είναι τα Gnocchi, είναι παστa που παράγετε από ένα βρασμένο λαχανικό και φαρίνα 00. πιο διαδεδομένα είναι τα Gnocchi di patata.
    Βράζουμε μερικές πατάτες σαν για πατατοσαλάτα, τις καθαρίζουμε και της περνάμε από μούλtι, προσθέτουμε σιγά αλεύρι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ελαχιστο αλάτι. Βάζουμε τόσο αλεύρι ώσπου να γίνει στεγνή ζύμη αλλά που δεν κομματιάζετε, ενιαία και τέλια ομογενοποιημένη. Τα κοβουμε μικρα κοματακια σαν ελιες και τους δινουμε οποιο σχημα θελουμε! Τα Βράζουμε μέσα στη σάλτσα με την οποία θα σερβίρουμε και ποτέ όπως τα αλλά ζυμαρικά πρώτα σε νερό. Τα Gnocchi είναι σε μεγάλο βαθμό μαγειρεμένα όποτε μερικά λεπτά μαζί με τη σάλτσα τους είναι αρκετά. Παραλλαγές είναι αντί για πατάτα καρότο, μπρόκολο, η σπανάκι. Πολύ ιταλικά σπίτια κάνουν 5 κιλά από κάθε ένα είδος, τα βάζουν στη κατάψυξη και όταν τα μαγειρεύουν τα βάζουν ανάμεικτα έτσι στις λευκές σάλτσες είναι πολύ ζωντανά και πολύχρωμα, ιδικά αυτά από παντζάρι, καρότο η σπανάκι είναι πραγματικά πολύχρωμα και δεν χάνουν το χρώμα τους με το βράσιμο. Επίσης τα Gnocchi είναι λιγότερο παχυντικά από τα μακαρόνια καθώς αποτελούνται από 3 μέρη λαχανικό και 1 μέρος αλεύρι! Το σχήμα τους είναι σαν πλακουτσωτά μπαλάκια σε σχήμα και μέγεθος μεσαίας ελιάς καλάμων.

    http://www.poubelle.com/images/Dec2003/gnocchi.jpg
    http://images.jupiterimages.com/comm...1/23220188.jpg
    http://www.foodite.com/photos/posts/...ut_gnocchi.jpg

    πολύ νόστιμα είναι με σάλτα μπολονιεζε (βλέπε παρακάτω) η και με μια σάλτσα κόκκινου κρασιού σε μοσχαράκι. Ιδικά σε σάλτσες κρασιού κοκκινιστό μοσχαράκι βράζουν όλα μαζί με το κρέας και γάνωνε φοβερά!

    Ότι απορείς έχετε ρωτήστε!!

    Πάμε να δούμε καμία σάλτσα τώρα?

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Roma
    Posts
    28
    La Pasta veloce!!
    H γρηγορη

    Υλικά

    1 κουτί στοματάκια η μισό κιλό πολτό ντομάτας.
    Ένα μεγάλο κρεμμύδι
    Λίγο βασιλικό
    Αλάτι πιπέρι

    Σε μαύρη αντιkολιτική κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο λαδί το κρεμμύδι μόλις κοκκινίσει προσθέτουμε τη ντομάτα και το αλατοπίπερο και τον βασιλικό. Περιμένουμε να δέσει. Αν δέσει σε λιγότερο από 10 λεπτά θέλει ίλιγγο νερό γιατί θα είναι άβραστη. Ναι μεν να γίνει γρήγορα αλλά όχι κάτω από 15 λεπτά συνολικά. Λιγο πριν γινει βαλτε λιγη ριγανη Σερβίρετε με τριμμένο τυρί.






    La Grandiosa Napoletana

    1 κουτί στοματάκια η μισό κιλό πολτό ντομάτας.
    Ένα μεγάλο κρεμμύδι
    2 σκελίδες σκόρδο
    Μίση πιπέρια φωτάκια
    λίγο μαιδανο ψιλοκομμένο
    μια κοφτερή πιπέρια
    λίγο βασιλικό
    αρκετό πιπέρι
    ρίγανη
    αλάτι
    λίγη ζάχαρη


    ακριβώς στο ίδιο μοτίβο με την γρήγορη, απλά είναι πιο σύνθετη και πιο πικάντικη. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε την πιπέρια και τον λαύδανο και μόλις τσιγαριστούν καλά όλα μαζί βάζουμε τη σάλτσα, αφήνουμε να βράσει καλά και αναδέσει μονή της. Σε κάνα μισάωρο είναι έτοιμη.



    La bolognese
    500γρ μοσχαρίσιο κιμά
    100γρ κιμά από αρνάκι
    Ένα αρκετά μεγάλο κρεμμύδι η Δυο μικρά
    Αρκετό μαιδανο η αρκετό σέλινο
    4 καρότα στον τριφτή
    Μια κούπα κόκκινο κρασί (προαιρετικά, μόνο αν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις)
    Πιπέρι αλάτι κανέλα


    Θα τα γράφω σε τίτλους, είναι πιο ξεκάθαρα νομίζω.

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μετρία ποσότητα ελαιόλαδο
    Προσθέτουμε το πιπέρι
    Προσθέτουμε τους κιμάδες και περιμένουμε να ασπρίσουν εντελώς
    Σβήνουμε με το κρασί
    Ρίχνουμε τον μαιδανο η το σέλινο
    Τα καρότα τριμμένα
    Τη ντομάτα όταν όλα ζεσταθούν
    Αφήνουμε να βράσει καλά
    Στο τέλος ελαχίστη κανέλα (ελαχίστη όμως, στη μύτη του κουταλιού)

    Στον βορά βάζουν και μίση κούπα γάλα, δεν έχω ιδέα γιατί, η γεύση είναι ιδία όσο για το χρώμα το χαλάσει κιόλας.
    Πρέπει να βράσει για κάνα μισάωρο, προσθέστε νερό κάθε τόσο για να μην κολάσει.






    Alla vongole

    Μισό κιλό θαλασσινά (μύδια χταπόδια πολύ μικρά, gαριδούλες κτλ)
    Μια πολύ μεγάλη κούπα κρασί (περίπου 250-300 γ.)
    Μπόλικο μαιδανο ψιλοκομμένο
    Μια κονσερβα σάλτσα ντομάτας η ντοματακια
    Αλάτι πιπέρι



    Ρίχνουμε τα θαλασσινά να τσιγαριστούν μονά τους σε λίγο ελαιόλαδο
    Μόλις ανέβει καλά η θερμοκρασία τα σβήνουμε με κρασί
    Βάζουμε τη σάλτσα και τον μαιδανο
    Νεράκι
    Βράζουμε κάνα 20λεπτο και είναι ότι πιο νόστιμο και εύκολο έχετε φάει ποτέ!
    Αλάτι πιπέρι

    Είναι τόσο εύκολο και εντυπωσιάζει τους πάντες!!!





    Καρμπονάρα.

    200 γραμμάρια πολύ μικρά κυβακια πάνσετα χοιρηνη με φουλ λίπος σχεδόν άσπρα να είναι
    3 αυγά
    Μια κούπα γάλα
    Αλάτι πιπέρι
    Λίγο λαύδανο


    Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο την πάνσετα
    Μόλις τσιγαριστεί καλά και γίνει κριτσανιστή (υπάρχει τέτοια λέξη??) ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια να πάρουν γεύση και τον μαιδανο και ανακατέβετε καλά. Σβήνετε τη φωτιά
    Σε μπολάκι χτυπάτε τρεις κρόκους και ένα ασπράδι αυγού, μια κούπα γάλα και πιπέρι, μόλις γίνουν ένα τα ρίχνετε στα μακαρόνια και ξανακατέβετε.

    Καμία σχέση με την ελληνική καρμπονάρα, ωστόσο κανονικά έτσι γίνετε




    Λαζάνια μπολωνιέζε

    Υλικα

    Ακριβώς τη σάλτσα μπολωνέζε που έγραψα πιο πάνω
    Ένα κουτί φύλα για λαζάνια η μισό κιλό φτιαγμένα στο σπίτι όπως αναφέρετε στο παραπανω ποστ

    Για την μπεσαμελ
    Ένα λίτρο γάλα
    Ένα καλουπακι βούτυρο (300 γρ)
    5 αυγά
    Κάνα τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι
    Λίγο γαρίφαλο
    Μπολικο κεφαλοτύρι



    Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα και την αφήνουμε στην άκρη

    Φτιάχνουμε ως εξής τη μπεσαμελ και την αφήνουμε στην άκρη.
    ΜΗ ΤΟΛΜΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ! ΕΝΩ Η ΣΠΙΤΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!

    ΜΠΕΣΑΜΕΛ

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και να κάψει πολύ
    Πρέπει να κάψει πολύ καλά για να μην σβολιάσει το αλεύρι
    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
    Προσθέτουμε το γάλα και ξανακατεβούμε καλά
    Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά και τα προσθέτουμε και αυτά.
    ανακατεβούμε συνεχώς γιατί κολαει αμέσως, δεν ξύνουμε τον πάτο ανακατεύοντας γιατί θα έχει γεύση καμένου μετά. Μόλις βράζει θα πήξει. Πρέπει να γίνει σαν χυλός και λίγο παραπάνω, να στέκετε. Καλο είναι να βαλουμε και λιγο τριμα από τη φλουδα λεμονιου, δινει κατι δροσερο στη μπεσαμελ


    Έχουμε και λέμε.

    Μια στρώση φύλα λαζάνια σε ταψί 30*40
    Δυο κουτάλες σάλτσα και δυο μπεσαμελ (κουταλα εννοώ εκείνη του σερβιρίσματος της φασολάδας)
    ʼλλη Μια στρώση φύλα λαζάνια
    Δυο κουτάλες σάλτσα και δυο μπεσαμελ
    Το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλες τις στρώσεις
    Φροντίζουμε να μείνει το 1/3 της μπεσαμελ για την κορυφή
    Στρώνουμε όλη την κορυφή με κεφαλοτύρι

    Ψήνουμε σε 170 βαθμούς η λιγότερο αν έχετε δυνατό φούρνο στη μεσαία σχάρα για κάνα μισάωρο και είναι έτοιμο!!!


    Παΐδια μου θυμήθηκα 25 ακόμα μακαρονάδες όπως με κολοκυθάκια με σκόρδο με πιπέρια με αρακά με δεντρολίβανο με μοσχαράκι μερεμέτια με λαγό μειράκιο με τζάνεμ και ένα σορό αλός

    Αλλά είμαι πτώμα?
    Καλή όρεξη!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •