γεια σας κοριτσάκια και αγοράκια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 60
    Junior Member

γεια σας κοριτσάκια και αγοράκια

ψάχνωντας στο ιντερνετ για τον ατκινς έπεσα πάνω στο φορουμάκι και διαβάζωντας σας λιγούλι, σας θαύμασα και σας αγάπησα για την επιμονή σας, την πίστη σας, την αλλυλεγγύη και το χιούμορ σας.
    Έχω 34 χρονάκια στην πλατούλα μου και διανύω την δεύτερη εβδομάδα δίαιτας Ατκινς.
    Ξεκίνησα 76 κιλά και σήμερα βρίσκομαι στα 73 με στόχο να φτάσω 60.
    Στην προσπάθεια λοιπόν κι εγώ μαζί σας και εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας.
    Τα λέμε!

sorry αλλά πριν έβαλα το χαιρετισμό μου σε λάθος ενότητα- στη βουλιμία, παρακαλώ τον διαχειριστή να το σβήσει.

Senior Member
    Καλως ηρθες ρρχχ!!!
    Σου ευχομαι καλη συνεχεια με την διατροφη που επελεξες ,καλα αποτελεσματα,και θα σου προτεινα λογω της φυσης της συγκεκριμενης διατροφης καποια στιγμη μια γενικης αιματος πανω στον μηνα δεν ειναι κακο!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!

Senior Member
    Κι εγώ με τη σειρά μου θα πρότεινα μια σειρά εξετάσεων (σακχάρου, χολιστερίνης) αλλά κάν' την τώρα. Να δεις πού ήταν τα επίπεδα πριν αρχίσεις και να τα συγκρίνεις ανά 6-8 εβδομάδες.

Οι περισσότεροι εσφαλμένα πιστεύουν ότι η διατροφή ʼτκινς είναι αποκλειστικά κρέας και λίπη, ενώ στην πραγματικότητα τρως περισσότερες σαλάτες από κάθε άλλη διατροφή. Απλά αποφεύγεις τους κενούς υδατάνθρακες.

Την έχω κάνει κι εγώ (και έχασα 12 κιλά) αλλά τη σταμάτησα, από τη μία γιατί με έπαιρνε τηλέφωνο κάθε μέρα κλαίγοντας η μάνα μου ("παιδάκι μου θα πεθάνεις πριν σε δω νυφούλα") και από την άλλη γιατί έχει σχετικά υψηλό κόστος. Το μετάνιωσα που δεν είχα κάνει εξετάσεις στην αρχή να τις τρίβω τώρα στα μούτρα της μάνας μου...

Καλή συνέχεια ppxx!

Junior Member
    dexa και noucca ευχαριστώ για το καλοσώρισμα και για τις συμβουλές σας.
    Δυστυχώς βλέπω από τους περισσότερους πως η διατροφή ατκινς είναι παρεξηγημένη και νομίζω πως αυτό οφείλεται στην άγνοια τους (και κάπου εδώ απορώ πως έχωντας άγνοια μπορούν και εκφέρουν άποψη). Πιστεύω πως όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο ή ακόμα καλύτερα την έχει κάνει, γνωρίζει πολύ καλά τι είναι η διατροφή άτκινς και πως έχει να κάνει με τη μη χρήση χαζών υδατανθράκων.
    Απο εκεί και πέρα βέβαια παίζει το πως η κάθε διατροφή "κάθεται" στο καθένα. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των γαλακτομικών, των φρούτων και των σαλατικών και όμως με αυτή τη διατροφή τα τρώω πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μήπως πριν που έτρωγα μισό καρβέλι ψωμί, μια κατσαρόλα μακαρόνια και 1 κιλό τουλουμπάκια στη καθισιά ήταν υγιεινό αυτό για τον οργανισμό μου?
    Τουλάχιστον τώρα με αυτή τη διατροφή ΔΕΝ τα ζητάω, δεν τα λιγουρεύομαι, δεν τα σκέφτομαι καν, και αυτό είναι που έχει μεγάλη σημασία για μένα και κυρίως άρχισα πια να το πιστεύω πως θα τα ξεφορτωθώ αυτά τα παλιοκιλά.
    Αυτά κοριτσάρες μου, καλή συνέχεια σε όλες!

PS σκέφτηκα να γράψω κάτι περισσότερο για μένα,
    έτσι λίγα λόγια για το ιστορικό μου.
    Πριν 10 χρόνια ζύγιζα 77 κιλά, είχα πάει στα metabolism και είχα φτάσει 57 κιλά τα οποία διατήρησα για μια 10ετία περίπου κάνωντας προσεχτική διατροφή και γυμναστική.
    Στα 32 μου και στη προσπάθεια μου να κάνω ένα παιδί αγχώθηκα πάρα πολύ, αντρικός παράγοντας ήταν η αιτία της υπογονιμότητας μας. Για ένα χρόνο, από γιατρό σε γιατρό, ψυχολογία υπό το μηδεν και το ξέσπασμα μου ήταν στο φαγητό. Έκανα τελικά δυο εξωσωματικές που σημαίνει ορμόνες, οπότε όταν έμεινα έγκυος ήμουν κοντά 70 κιλά.
    Και για να μην τα πολυλογώ γέννησα 97 κιλά, επέστρεψα σπίτι απο το μαιευτήριο 90 κιλά)
    Εχει ένα χρόνο που παιδεύομαι να χάσω αυτά τα κιλά (άλλαξα 2 διαιτολόγους) πήγα γυμναστήριο και τα παράτησα από το πρώτο μήνα, δεν έχανα (και λογικό μετά από μια εγκυμοσύνη έχουν έρθει τα πάνω κάτω στον οργανισμό) αλλά αυτό με απογοήτευε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να μην τηρώ το διατολόγιο μου με ακρίβεια και να με κουράζουν όλα και κυρίως να πεινάω, να πεινάω, να πεινάω.
    Πάρα ταύτα έπεσα στα 76 και κόλλησα. Γιαυτό και λέω πως η ΑΤΚΙΝΣ μου έδωσε ξανά ώθηση και πίστη πως θα τα καταφέρω.

Senior Member
    Originally posted by ppxxΠοτέ δεν ήμουν υπέρ των γαλακτομικών, των φρούτων και των σαλατικών και όμως με αυτή τη διατροφή τα τρώω πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μήπως πριν που έτρωγα μισό καρβέλι ψωμί, μια κατσαρόλα μακαρόνια και 1 κιλό τουλουμπάκια στη καθισιά ήταν υγιεινό αυτό για τον οργανισμό μου?
    Ακριβώς βρε κοπελιά!

Αν πεις σε κάποιον "Αρχίζω δίαιτα. Θα τρώω κάθε μέρα ψητά (ψάρι, κοτόπουλο, μπριζολίτσα, μπιφτεκάκι χωρίς ψωμί) με μία σαλάτα και λαδάκι και το βράδυ ένα κομμάτι τυρί με σαλάτα και λαδάκι" θα σου πούνε 1000 μπράβο. ʼμα τους πεις κιόλας ότι θα κόψεις ζυμαρικά, το ψωμί και τη ζάχαρη, θα σε κάνουν ίνδαλμά τους και θα σε προσκυνάνε κάθε πρωί.
    Αν όμως βαριέσαι να τους τα πεις όλα αυτά και πεις απλά ότι ξεκινάς ʼτκινς, θα πέσουν να σε φάνε....

Senior Member
    ειστε σιγουροι για τα φρουτα και το γαλα, παιδια? απ οτι θυμαμαι η ατκινς δεν εχει φρουτα, κι ειναι μια βασικη ελλειψη.....
    το θεμα ειναι, οτι η ατκινς ειναι μια διατροφη που για να λειτουργησει πρεπει να την κανεις δια βιου....διοτι μολις αρχισεις να τρως τιας απαγορευμενες τροφες, βαζεις κιλα, ασταματητα...
    ειστε διατεθιμενοι για κατι τετοιο?
    τονιζω κι εγω τις συχνες εξετασεις που χρειαζονται ωστε να σιγουρευτει κανεις οσο γινεται, οτι ειναι οκ η υγεια του, οπως και το γεγονος οτι ο ιδιος ο δρ. ατκινς απεβιωσε λογω κυκλοφορικου προβληματος...

και βεβαια σε μια συγκρατημενη διατροφη ειναι καλο να μειωσεις πολυ τους υδατανθρακες, οχι και να τους εκμηδενισεις ομως...
    δεν υπαρχει αχρηστη ομαδα τροφων, και οι υδατανθρακες ειναι απαραιτητοι σε συγκεκριμενη μορφη και ποσοτητα...
    η επομενη επιλογη απο τις κατσαρολες με τα ζυμαρικα και τα κουτια με τα γλυκα, δεν ειναι το ποτε και καθολου, αλλα το λιγο και ολικης αλεσης...

Senior Member
    Η αληθεια ειναι οτι και εγω την συγκεκριμενη διατροφη καπως αλλιως την θυμαμαι και τωρα μπερδευτηκα.........τοσο πολυ κανω λαθος......ισως.....τι να πω....!!
    Καλη επιτυχια ετσι και αλλιως!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!

Junior Member
    η ατκινς έχει φρούτα όπως φράουλες, αβοκάντο κλπ
    Ουδέποτε είχα καμία σχέση με τα φρούτα στη ζωή μου, δεν κατανάλωνα ούτε καν ενα κιλό μέσα σε ένα χρόνο. Πέρα τούτου πόσα φρούτα πιστεύεις πως θα σου έβαζε ένας διαιτολόγος στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να χάσεις 15 κιλά? Σε πληροφορώ μετά βίας 3 και αυτά ζυγισμένα.
    Σε ότι αφορά τα γαλακτομικά επιτρέπονται και το τυρί φέτα και τα κίτρινα τυριά.
    Επίσης υπάρχουν και οι βιταμίνες που θωρακίζουν τον οργανισμό σου.
    Οι υδατάνθρακες δεν εκμηδενίζονται, απλα οριοθετούνται που με το πέρασμα των εβδομάδων αυξάνονται.
    Ποια διαιτα δεν είναι δια βίου? Εσύ 2sweet πιστεύεις πως αφού χάσεις τα 21 κιλά που σου υπολειπονται υγιεινα αν ξαναγυρίσεις στον παλιό σου τρόπο διατροφής δεν θα βάλεις άλλα 121?
    Αν ναι, απατάσαι. Μήπως πιστεύεις πως θα σου γίνει τρόπος ζωής η υγιεινή σου διατροφή και θα την συνεχίζεις επ άπειρο χωρίς να ενδίδεις στους πειρασμούς? Πλανάσε οικτρά και πάλι.
    Και σου το λέω αυτό γιατι επί 10 χρόνια ήμουν με τις υγιεινές μου διατροφές και τα γυμναστήρια μου σε καθημερινή βάση 2 ώρες, και πολύ ερωτευμένη με το σώμα μου και τις γραμμές μου αλλά μόλις βρέθηκα σε συναισθηματικό αδιέξοδο (δες πιο πάνω το στορι μου) πάλι στο φαγητό το έριξα και καλά που ήμουν και γυμνασμένη δηλαδή διαφορετικά 150 κιλά θα ήμουν τωρα.
    Για τις εξετάσεις του αίματος που μου λες δεν το σχολιάζω, τα είπε η noucca πιο πάνω.
    Ενημερωτικά, ο δρ Ατκινς πέθανε από ατύχημα, έπεσε στο πάγο, χτύπησε στο κεφάλι και έπεσε σε κώμα σύμφωνα με ντοκιμαντερ που παρακολούθησε πριν 1 μήνα περίπου στο history channel στο nova.
    Και κάτι τελευταίο, εγώ δικηγόρος του άτκινς δεν είμαι και ούτε ζόρι τραβάω για πάρτη του.
    Εμένα με βόλεψε πολύ η διατροφή του και βλέπω να χάνω κιλά χωρίς να πεινάω ή να λιγουρεύομαι γλυκά. Μην πυροβολάτε τον ποιητή λοιπόν..
    Το αν θα επιστρέψουν τα χαμένα κιλά στο χέρι του καθενός είναι πως θα το χειριστεί.
    Και στο φινάλε επειδή το έψαξα πολύ πριν την ξεκινήσω, χίλιες φορές Ατκινς ,από μια υποθερμιδική διατροφή των 700-800 θερμίδων ας πούμε.

Μάκια!!!

Senior Member
    Δεν καταλαβαινω γιατι τετοιο ξεσπασμα κουκλα!!!
    Αλλα εαν θελεις να κανουμε συζητηση σε αυτο το επιπεδο θα την κανουμε και θα σου πω το εξης.
    Πρωτων η διατροφη που κανεις δεν εχει τις ποσοτητες που πρεπει σε φρουτα και λαχανικα,και σιγουρα δεν μπορεις να μας τα βγαλεις αχρειαστα ......ειναι δεδομενο πλεον αυτο!!!
    Κανεις διαιτολογος με φυσιολογικο νου δεν θα ζητουσε απο κανεναν ασθενη του να χασει 15 κιλα το μηνα.Για την ακριβεια ουτε καν 5 οπως γνωριζουμε πλεον ολοι!!
    Εαν συγκρινεις την διατροφη που ακολουθεις με την υγιεινη διατροφη ανεξαρτητου χρονου διαρκειας της καθε μιας ,καταλαβαινεις οτι δεν εχει λογικη αυτη η συγκριση.
    Η υγειηνη διατροφη και μια μερα να κρατησει καλο κανει και οχι κακο!!!
    Εαν εχεις ως δεδομενο οτι τα κιλα ειναι απο την στιγμη που τα αποκτας ειναι και θα ειναι εις τον αιωνα των αιωνων αμην,δεν καταλαβαινω τοτε γιατι τοση συζητηση για διαιτες και προσπαθειες απωλειων κιλων!!
    Και τελος παντων εαν το πιστευεις αυτο τα 150 κιλα τα οποια αναφερεις δεν ειναι μακρια απο εσενα ,και επειδη εγω τα γνωριζω απο πρωτο χερι ,να σου ευχηθω να αργησεις να ερθεις να με βρεις.....εαν ειμαι ακομη εκει .....
    Οσο για την υγιεινη διατροφη που εκανες 10 χρονια ,καλο εκανες στον σωμα σου.Ισως πολυ μεγαλο καλο ,τοσο μεγαλο που προφανως δεν το εκτιμησες οπως θα επρεπε.Και για το γεγονος οτι εβαλες κιλα ,η αληθεια καλη μου ειναι οτι εσυ οπως και παρα πολλοι εδω μεσα αυτα τα κιλα τα βαζουμε απο το κεφαλι μας!!!Δεν χρειαζομαστε διατροφη,ψυχολογο χρειαζομαστε και ιατροφαρμακευτικη αγωγη ,οχι διαιτα!!!
    Γιατι εαν ξεραμε να χειριστουμε ολοι τον ευατο μας οπως επρεπε σε καθε δεδομενη ψυχολογικη πιεση ,δεν θα πεφταμε με τα μουτρα στο φαγητο,και θα το κρατουσαμε το στοματακι μας κλειστο ......Αυτη ειναι η αληθεια οσο και αν ποναει ....και μπορει να γινει και πιο αγρια εαν το αντεχουμε....
    Οσο για το πως πεθανε ο κακομοιρος Ατκινς ,δεν θα εχουμε και ενα αγχος και αυτο!!!Το θεμα ηταν να μην επεφτε στον παγο και να προσεχε,απο την στιγμη που επαθε το ατυχημα τρια πουλακια καθονται και πλεκανε πουλοβερ!!!

Και τελος παντων να σου θυμησω οτι εμεις μετα το καλοσωρισμα που σου καναμε ,απο ενδιαφερον και μονο θελησαμε να σου δωσουμε μια συμβουλη ,και μετα σου ευχηθηκαμε επαναλειμμενα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
    Και στην τελικη μην ξεχνας οτι εμεις σε σχεση με σενα και ειδικα η 2sweet..ως πιο παλια ακομα περισσοτερο εχει ακουσει και εχει διαβασει τα αντερα της εδω μεσα ,και αλλου....
    Πιστευεις οτι για το κακο σου ,το ειπαμε?Η το ονειρο μας ειναι να αποτυχεις στην διαιτα που κανεις??
    Μην συζηταμε τα ευλογα και τα αυτονοητα!!!!
    Ας ηρεμησουμε και ας το παρουμε ξανα απο την αρχη!!
    ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!

Junior Member
    θεωρώ την επίθεση σου άδικη , άνευ ουσίας και σημασίας στη τελική.
    Μπήκα, σας χαιρέτησα,σας συστήθηκα, το ποιος είναι πιο παλιος δεν μου λέει τίποτα, ήμουν ευγενέστατη και προσπαθώ να ενταχθώ στην παρέα σας αναλύωντας τη θέση μου και τα πιστεύω μου.
    Το αν εσύ αγαπητή dexa δεν έχεις το στοιχειώδη iq να καταλάβεις αυτά που έγραψα σαφέστατα και το πρόβλημα δεν ανήκει σε μένα.
    Το αν σε πρόσβαλε τα 150 κιλά που ανέφερα και που βρίσκεσαι εσύ, ζητώ συγνώμη γιατί είπαμε... φταίει το iq και με έναν προβληματικό άνθρωπο δεν τα βάζω εγώ.
    Δείχνω κατανόηση λοιπόν σε ένα άτομο που μόνο κόμπλεξ και κακία βγάζει, που την "είδε" δικηγόρος ( της δεκάρας, μην πω και πεντάρας) και προσπερνάω.
    Πάντως μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι να χάσεις πολύ γρήγορα τα κιλά σου αλλά παράλληλα δούλεψε και λίγο βρε κοριτσάκι μου την συμπεριφορά σου και το χαρακτήρα σου γιατί στο τέλος μόνη σου θα τα λές ΚΑΙ εδώ μέσα.
    Φιλικά πάντα

Senior Member
    κι εμενα δεν μου λέει τπτ το παλιος και το νεος, θεωρω οτι ειμαστε ολοι ισοι και προσφερουμε εξισου εδω μεσα, απο τον πιο νεο μεχρι τον πιο παλιο,περαν τουτου νομιζω οτι την παρεξηγησες την ντεξα...
    αυτο που ειδες σαν επιθετικοτητα, κι ισως και να το ειδες και σε μενα, δεν με βγαζω απ τη μεση, ειναι η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ που νοιωθουμε οχι εναντιον σου, αλλα μπαινοντας ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ...

γιατι εχουμε βρεθει πολλοι απο μας, πανω απο μια φορα στην θεση αυτου που κανει μια ακραια διαιτα, αλλα και την συγκεκριμενη ειδικοτερα, κι εχουμε βρεθει καθε μα καθε φορα σε πολυ χειροτερη θεση απο πριν....

ο εντονος τονος λοιπον δεν απευθυνεται σε σενα, αλλα σε ολους οσους μας εχουν κοροιδεψει και συνεχιζουν να μας κοροιδευουν, και ο φοβος ειναι για ολους οσους πεφτουν στην παγιδα τους και μετα βρισκονται στην δικη μας θεση...

να σε καλωσορισω κιολας στην παρεα μας γιατι νομιζω οτι το παρελειψα...

γι αυτα που ρωτας εμενα, θα σου απαντησω παρακατω αναλυτικα..

Senior Member
    Originally posted by ppxx
    η ατκινς έχει φρούτα όπως φράουλες, αβοκάντο κλπ
    Ουδέποτε είχα καμία σχέση με τα φρούτα στη ζωή μου, δεν κατανάλωνα ούτε καν ενα κιλό μέσα σε ένα χρόνο. Πέρα τούτου πόσα φρούτα πιστεύεις πως θα σου έβαζε ένας διαιτολόγος στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να χάσεις 15 κιλά? Σε πληροφορώ μετά βίας 3 και αυτά ζυγισμένα.
    Σε ότι αφορά τα γαλακτομικά επιτρέπονται και το τυρί φέτα και τα κίτρινα τυριά.
    Επίσης υπάρχουν και οι βιταμίνες που θωρακίζουν τον οργανισμό σου.
    Οι υδατάνθρακες δεν εκμηδενίζονται, απλα οριοθετούνται που με το πέρασμα των εβδομάδων αυξάνονται.
    Ποια διαιτα δεν είναι δια βίου? Εσύ 2sweet πιστεύεις πως αφού χάσεις τα 21 κιλά που σου υπολειπονται υγιεινα αν ξαναγυρίσεις στον παλιό σου τρόπο διατροφής δεν θα βάλεις άλλα 121?
    Αν ναι, απατάσαι. Μήπως πιστεύεις πως θα σου γίνει τρόπος ζωής η υγιεινή σου διατροφή και θα την συνεχίζεις επ άπειρο χωρίς να ενδίδεις στους πειρασμούς? Πλανάσε οικτρά και πάλι.
    Και σου το λέω αυτό γιατι επί 10 χρόνια ήμουν με τις υγιεινές μου διατροφές και τα γυμναστήρια μου σε καθημερινή βάση 2 ώρες, και πολύ ερωτευμένη με το σώμα μου και τις γραμμές μου αλλά μόλις βρέθηκα σε συναισθηματικό αδιέξοδο (δες πιο πάνω το στορι μου) πάλι στο φαγητό το έριξα και καλά που ήμουν και γυμνασμένη δηλαδή διαφορετικά 150 κιλά θα ήμουν τωρα.
    Για τις εξετάσεις του αίματος που μου λες δεν το σχολιάζω, τα είπε η noucca πιο πάνω.
    Ενημερωτικά, ο δρ Ατκινς πέθανε από ατύχημα, έπεσε στο πάγο, χτύπησε στο κεφάλι και έπεσε σε κώμα σύμφωνα με ντοκιμαντερ που παρακολούθησε πριν 1 μήνα περίπου στο history channel στο nova.
    Και κάτι τελευταίο, εγώ δικηγόρος του άτκινς δεν είμαι και ούτε ζόρι τραβάω για πάρτη του.
    Εμένα με βόλεψε πολύ η διατροφή του και βλέπω να χάνω κιλά χωρίς να πεινάω ή να λιγουρεύομαι γλυκά. Μην πυροβολάτε τον ποιητή λοιπόν..
    Το αν θα επιστρέψουν τα χαμένα κιλά στο χέρι του καθενός είναι πως θα το χειριστεί.
    Και στο φινάλε επειδή το έψαξα πολύ πριν την ξεκινήσω, χίλιες φορές Ατκινς ,από μια υποθερμιδική διατροφή των 700-800 θερμίδων ας πούμε.

Μάκια!!!
    λοιποον
    εχουμε και λεμε
    ας αρχισω απ το λιγοτερο σημαντικο...ο δρ. ατκινς...
    βεβαιως ναι, επεσε και χτυπησε κι ετσι πεθανε, αλλα, φημολογειται οτι η αιτια της πτωσης ηταν ενα ΑΚΟΜΑ καρδιακο επεισοδιο...
    αυτο μπορει κανεις να το αμφισβητησει, μιας και η χηρα του εκανε μεγαλο αγωνα να μη διαρρευσει το ιατρικο ιστορικο του και να μη γινει νεκροψια, για προφανη οικονομικα οφελη που προεκυπταν απ την συνεχιση της υποθεσης-διαιτα -ατκινς, αλλα αυτο που δεν μπορει κανεις να αμφισβητησει ειναι οτι ο δρ. τα τρια τελευταια χρονια της ζωης του επασχε απο καρδιοπαθεια και υπερταση και ειχε ηδη ενα καρδιακο επεισοδιο και πριν τον θανατο του...
    αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα μας...

παμ παρακατω
    η ατκινς που ξερω κι εχω κανει εγω, εχει ελαχιστα ως καθολου φρουτα, και φυσικα οποιαδηποτε νορμαλ διατροφη εχει 2-3 φρουτα τη μερα (ελπιζω να μην εννοουσες τη βδομαδα)..
    αν δεν ετρωγες ποτε φρουτα οπως μου λες, τοτε δεν μπροει να εκανες υγειινη διατροφη για 10 χρονια, μαλλον εννοεις υποθερμιδικη διατροφη, αλλα εγω ουτε εκανα ουτε θελω να κανω υποθερμιδικη διατροφη....
    αυτο που εκανα ηταν να τρωωβ σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
    πως τρωνε τοσοι ανθρωποι και δεν στερουνται αλλα ουτε και παχαινουν???? αυτο ακριβως! μια ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ διατροφη, χωρις στερησεις και χωρις συχνες υπερβολες....
    ευκολο????? καθολου!!!!!
    καποιος λογος υπαρχει που χανουμε το μετρο στην διατροφη μας κι αν δεν ισορροπησει ο λογος αυτος, ποτε δεν θα ειναι ευκολο...
    αλλα το ευκολο ειναι, οτι δεν μιλαμε για διαιτα, ουτε για στερηση....δε λες σε τπτ αντιο για παντα..ουτε σε γλυκο ουτε σε φαγητο...
    προσπαθεις να πεις αντιο στην υπερβολλη ομως..

αν θα βαλω κιλα οταν η αν ξαναγυρισω στα ιδια??????
    ΦΥΣΙΚΑ θα βαλω! τι ειμαι? ο δαλαι?

άλλα το πλανο δειχνει εφικτο....
    δεν χρειαζεται να απαρνηθεις τπτ για παντα...
    κι αυριο μερα ειναι για να φας κατι που θα αφησεις σημερα...
    μου φαινεται πιο βατο απ το να μη κανει να πινω γαλα και να φαω κανενα γλυκο, εστω και αραια..
    και βεβαια δε μιλαω για 700 και 800 θερμιδεσ...ποτε δεν εφαγα τοσο λιγο (εξαιρουνται κατι διαιτες αυτοκτονιας , συντομες και καταστροφικες)

αλλα τελικα , τι πλανο εχεις για την συντηρηση μετα? ατκινς εφ ορου ζωης, η κατι αλλο, το ξεπερνας λεγοντας οτι το μετα ειναι στο χερι του καθενα, αλλα εγω το μετα το θεωρω την πιο δυκολη υποθεση...

εκτος αυτων,
    ευχομαι να πετυχεις ενα μονιμο αποτελεσμα οτι κι αν επιλεξεις..
    θα τα λεμε πιστευω :)

Junior Member
    Originally posted by dexa
    Δεν καταλαβαινω γιατι τετοιο ξεσπασμα κουκλα!!!
    Αλλα εαν θελεις να κανουμε συζητηση σε αυτο το επιπεδο θα την κανουμε και θα σου πω το εξης.
    Πρωτων η διατροφη που κανεις δεν εχει τις ποσοτητες που πρεπει σε φρουτα και λαχανικα,και σιγουρα δεν μπορεις να μας τα βγαλεις αχρειαστα ......ειναι δεδομενο πλεον αυτο!!!
    Κανεις διαιτολογος με φυσιολογικο νου δεν θα ζητουσε απο κανεναν ασθενη του να χασει 15 κιλα το μηνα.Για την ακριβεια ουτε καν 5 οπως γνωριζουμε πλεον ολοι!!
    Εαν συγκρινεις την διατροφη που ακολουθεις με την υγιεινη διατροφη ανεξαρτητου χρονου διαρκειας της καθε μιας ,καταλαβαινεις οτι δεν εχει λογικη αυτη η συγκριση.
    Η υγειηνη διατροφη και μια μερα να κρατησει καλο κανει και οχι κακο!!!
    Εαν εχεις ως δεδομενο οτι τα κιλα ειναι απο την στιγμη που τα αποκτας ειναι και θα ειναι εις τον αιωνα των αιωνων αμην,δεν καταλαβαινω τοτε γιατι τοση συζητηση για διαιτες και προσπαθειες απωλειων κιλων!!
    Και τελος παντων εαν το πιστευεις αυτο τα 150 κιλα τα οποια αναφερεις δεν ειναι μακρια απο εσενα ,και επειδη εγω τα γνωριζω απο πρωτο χερι ,να σου ευχηθω να αργησεις να ερθεις να με βρεις.....εαν ειμαι ακομη εκει .....
    Οσο για την υγιεινη διατροφη που εκανες 10 χρονια ,καλο εκανες στον σωμα σου.Ισως πολυ μεγαλο καλο ,τοσο μεγαλο που προφανως δεν το εκτιμησες οπως θα επρεπε.Και για το γεγονος οτι εβαλες κιλα ,η αληθεια καλη μου ειναι οτι εσυ οπως και παρα πολλοι εδω μεσα αυτα τα κιλα τα βαζουμε απο το κεφαλι μας!!!Δεν χρειαζομαστε διατροφη,ψυχολογο χρειαζομαστε και ιατροφαρμακευτικη αγωγη ,οχι διαιτα!!!
    Γιατι εαν ξεραμε να χειριστουμε ολοι τον ευατο μας οπως επρεπε σε καθε δεδομενη ψυχολογικη πιεση ,δεν θα πεφταμε με τα μουτρα στο φαγητο,και θα το κρατουσαμε το στοματακι μας κλειστο ......Αυτη ειναι η αληθεια οσο και αν ποναει ....και μπορει να γινει και πιο αγρια εαν το αντεχουμε....
    Οσο για το πως πεθανε ο κακομοιρος Ατκινς ,δεν θα εχουμε και ενα αγχος και αυτο!!!Το θεμα ηταν να μην επεφτε στον παγο και να προσεχε,απο την στιγμη που επαθε το ατυχημα τρια πουλακια καθονται και πλεκανε πουλοβερ!!!

Και τελος παντων να σου θυμησω οτι εμεις μετα το καλοσωρισμα που σου καναμε ,απο ενδιαφερον και μονο θελησαμε να σου δωσουμε μια συμβουλη ,και μετα σου ευχηθηκαμε επαναλειμμενα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
    Και στην τελικη μην ξεχνας οτι εμεις σε σχεση με σενα και ειδικα η 2sweet..ως πιο παλια ακομα περισσοτερο εχει ακουσει και εχει διαβασει τα αντερα της εδω μεσα ,και αλλου....
    Πιστευεις οτι για το κακο σου ,το ειπαμε?Η το ονειρο μας ειναι να αποτυχεις στην διαιτα που κανεις??
    Μην συζηταμε τα ευλογα και τα αυτονοητα!!!!
    Ας ηρεμησουμε και ας το παρουμε ξανα απο την αρχη!!
    ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!
    καλή μου 2sweet2b4go10 δεν διεκρινα σε σενα καμία επιθετικότητα γιαυτό και σου απάντησα σε οτι αφορά τα φρούτα/γαλακτοκομικά/εξετάσεις κλπ
    Το ότι ανέφερα (με μορφή ερωτήσεων) πως και να χάσει τα κιλά του κάποιος χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να τα διατηρήσει δεν το είπα ρητορικα. Το έζησα, το βίωσα, το γνωρίζω πολύ καλά, πίστεψε με
    και πάρα ταύτα τόσο που πρόσεχα, ξανακύλισα μετα από 10 ολόκληρα χρόνια όταν βρέθηκα να παλεύω με την υπογονιμότητα. Το αν ήμουν κάπως στομφώδης στο λόγο μου, δεν αλλάζει, ειναι ο τρόπος μου.
    Ζητάω συγνώμη από όλους σας (πλην μιας) για την άκομψη απάντηση μου στη παρα πανω κυρια αλλά θεωρώ πως μου επιτέθηκε άδικα. Δεν κατάλαβε λέξη από όσα έγραψα αλλά πάρα ταύτα έχυσε φαρμάκι προσωπικά σε μένα θαρρείς και έχουμε να μοιράσουμε τίποτα.
    (2sweet2b4go10 μου αυτό που είδα ήταν μια κατα μέτωπον επίθεση και είσαι πολυ γλυκιά που προσπαθείς να την δικαιολογήσεις).
    Αυτά λοιπόν, δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ περαιτέρω με αυτό και το κλείνω εδώ.
    Και το κυριοτερο να μην ξεχαστώ, εγώ από την αρχή τόνισα πως ο καθένας κάνει ότι δίαιτα του κάθεται καλύτερα σύμφωνα με τις διατροφικές του προτιμήσεις. Δ ε ν
    επιτρέπω σε κανέναν να μου κάνει τέτοιου είδους επικρίσεις με αυτό το στυλάκι και υφάκι. Αυτά στο σπίτι του.
    Αντε και πάλι καλή συνέχεια να έχουμε!

Junior Member
    αλλα τελικα , τι πλανο εχεις για την συντηρηση μετα? ατκινς εφ ορου ζωης, η κατι αλλο, το ξεπερνας λεγοντας οτι το μετα ειναι στο χερι του καθενα, αλλα εγω το μετα το θεωρω την πιο δυκολη υποθεση...

πρώτος μου στόχος είναι να χάσω αυτά τα λίγα κιλά.

Για την συντήρηση όταν έρθει με το καλό η ώρα με προσεγμένη διατροφή και όχι απαραίτητα ατκινς με γυμναστήριο και καλή διάθεση γιατί θα έχω επιτύχει το στόχο μου θα διατηρηθώ όπως και διατηρήθηκα τόσα χρόνια.
    το οτι δεν τρώω τα φρουτα τι να κάνω, δεν τα σηκώνει ο οργανισμός μου, και καλά πρεπει να τα φάω? Υποθερμιδική δίαιτα δεν έκανα ποτε μου.

Senior Member
    εγω, πραγματικα δεν βλεπω αυτα που λες στην απαντηση της ντεξα, δεν προσπαθω να την δικαιολογησω...
    βλεπω ομως ενα ατομο που εχει ζοριστει ΠΟΛυ απο αυτη την ιστορια με τα κιλα και τις διαιτες, να παθιαζεται γι αυτα που τον ταλαιπωρουν και για τα συμπερασματα στα οποια με πονο εχει καταληξει...
    ισως δεν την ξερεις κιολας την τνεξα η οποια ειναι ορμητικη ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ...ειναι ενθουσιωδης και στην στηριξη της και στην διαφωνια της, δεν κρυβει κακια και εκδικητικοτητα αυτο, σε διαβεβαιω...
    ετσι το χω καταλάβει εγω τοσο καιρο τουλαχιστον....

Page 1 of 4 123 ... LastLast