Results 751 to 765 of 855
-
08-07-2008, 22:06 #751
γεια σας παιδια. καλως σας βρηκα
ειμαι 20 χρονων, περιπου 1.55 υψος και 60 κιλα.
θα ηθελα να χασω καμια 10 κιλα..
εχω reductil 15αρια. -μπορω βεβαια να προμηθευτω και 10mg.
να τα παρω η ειναι παρακινδυνευμενο?
(προφανως και δεν εχω συμβουλευτει γιατρο)
- 08-07-2008, 22:19 #752
Originally posted by amelie
γεια σας παιδια. καλως σας βρηκα
ειμαι 20 χρονων, περιπου 1.55 υψος και 60 κιλα.
θα ηθελα να χασω καμια 10 κιλα..
εχω reductil 15αρια.
να τα παρω η ειναι παρακινδυνευμενο?
(προφανως και δεν εχω συμβουλευτει γιατρο)
08-07-2008, 22:28 #753
να ξεκαθαρισω οτι γιατρος μου τα προτεινε απλως δεν με ειδε καποιος ειδικος.
και ειπα απλως να παρω καποιες γνωμες.
08-07-2008, 23:21 #754
αναρωτιεμαι ποσο ανευθυνος και ανεπαρκης γιατρος προτεινε σε κοριτσι 20 χρονων να παρει αυτα τα χαπια χωρις εξετασεις που προτεινουν ΠΑΝΤΑ, για να χασει 10 κιλα....θα πρεπε να του παρουν την αδεια...
08-07-2008, 23:21 #755
Καλησπέρα σε όλους σας!
΄Πήρα τα 10mg για περίπου 40 μέρες, αλλά χτες και σήμερα βρε παιδιά με τρέλανε η πείνα!!! Όπως παλιά! Και να φανταστείτε δεν ένιωθα καθόλου καθόλου πείνα όλες τις ημέρες! Λύσσαξα!!! Τι να σας λέω!!! Και έφαγα πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε!!!
Όποιος έχει πάρει τα χάπια, μπορεί να μου πει, αν μετά από καιρό συμβαίνει να "λήγει" η επίδραση ή αν τα συνηθίζει ο οργανισμός και δεν "πιάνουν" πιά???
Καλή δύναμη σε όλους σας.
08-07-2008, 23:22 #756
αναρωτιεμαι ποσο ανευθυνος και ανεπαρκης γιατρος προτεινε σε κοριτσι 20 χρονων να παρει αυτα τα χαπια χωρις εξετασεις που προτεινουν ΠΑΝΤΑ, για να χασει 10 κιλα....θα πρεπε να του παρουν την αδεια...
08-07-2008, 23:23 #757
09-07-2008, 23:01 #758
Το ότι θα έγραφα κι εγώ για reductil...Μια ζωή είμαι κατά των σκευασμάτων και μόνο αν πονώ στα όρια του αφόρητου παίρνω κανα παυσίπονο...
Σήμερα η ενδοκρινολόγος μου πρότεινε να σκεφτώ να τα πάρω κι εγώ...Λέει κόβουν την όρεξη κι ανεβάζουν τη διάθεση κι ότι πρέπει να τα πάρω.
Από παρενέργειες μου είπε ότι μόνο αυξάνουν την αρτηριακή πίεση...Δεν ξέρω...δε θέλω...θυμάμαι και το γουρουνάκι τι τραβηξε...
Θα παίρνω κι άλλα χάπια για διαβήτη...Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι τα χρειάζομαι...Δηλ.με διατροφή τι παραπάνω θα μου κάνουν;
Και κατά πόσο πραγματικά βελτιώνουν τη διάθεση;Δηλ.μπορεί να με φτύνουν κι εγώ να λέω τι ωραία που ψιχαλίζει;
Πείτε μου εσείς τυχόν παρενέργειες,που είχατε,γιατί πλέον είμαι πολύ επιφυλακτική με τη χαλαρότητα των γιατρών...
(Θυμάμαι καθυστέρηση περιόδου,δυσκοιλιότητα,πον οκέφαλοι,ζάλη,ξηροστομία...) Εσείς λοιπόν που τα πήρετε τι λέτε; Ναι ή όχι;
09-07-2008, 23:27 #759
Καλά,όσο περνά η ώρα και το επεξεργάζομαι,δε με βλέπω να συμφωνώ τελικά...
Σιγά τι θα μου κάνουν για να ρισκάρω τις παρενέργειες τους...Διάβασα πάλι τις εμπειρίες σας...
Ας κάνω εγώ όσα περνούν απ'το χέρι μου(κι όσα δεν περνούν απ'το στόμα μου!)...
Τέλος πάντων...να μη σας ζαλίζω γιατί είναι ένα θέμα που έχει κουράσει πολύ εδώ μέσα...
10-07-2008, 00:29 #760
Δεν είναι τόσο κακό να πεινάει κανείς στην τελική !
Κι εμένα σήμερα η πείνα με ξέσκισε.
Από το μεσημέρι και μετά.
Όσο θα πεινάω από το μεσημέρι και μετά, ξέρω οτι ακόμα ο οργανισμός μου δεν είναι υγιής.
Θυμάμαι τις παλιές καλές εποχές που πεινούσα σαν τρελή το πρωί.
Εκείνο ήταν το σωστό.
Αλλά από το καθόλου, εγώ χαίρoμαι που επιτέλους πεινάω.
Είχα χρονια να νιώσω πείνα αν κι έτρωγα χωρίς να νιώθω.
Ξέρω κάποια που παίρνει αυτά τα χάπια.
τα είχε ξεκινήσει πέρισυ τέτοια εποχή, δεν ξέρω πότε τα σταμάτησε κι αν, δεν έχουμε τόσες σχέσεις ώστε να τη ρωτήσω.
Ξέρω οτι από πέρισυ είναι ζήτημα να έχει χάσει 5 κιλά.
Δεν λεει..λεει?
10-07-2008, 09:08 #761
Δεν καταλαβαίνω αυτό το κριτήριο...τη συνάρτηση πείνας με την υγεία...
Το ότι δεν τρως πια ασυναίσθητα,το βρίσκω πολύ σπουδαίο!
Αν και...γέλασα πολύ με την ατάκα "δεν τρώω ποτέ με άδειο στομάχι" !
Εγώ πάντως όποτε πεινάω χαίρομαι γιατί σκέφτομαι πως αν δε με ταΐσω
ο οργανισμός μου θα στραφεί στις λιποαποθήκες του!
Και μιλάμε για πολλά τετραγωνικά μέτρα!Τον βγάζω έναν τρωϊκό! :P Χαλλλλαρά!
10-07-2008, 14:57 #762
Εγώ πήρα τα reductil σε μία φάση που το μόνο που ήθελα είναι να τρώω συνέχεια και δεν μπορούσα να κρατηθώ σε μία διατροφή ούτε ώρα όχι μέρα. Ημουν απελπισμένη σκεφτόμουν να ρωτήσω για δακτύλιο. Πήγα στο γιατρό έκανα εξετάσεις, έψαξα πολύ στο internet, ενημερώθηκα και τελικά τα πήρα. Εχασα 5,5 κιλά σε ένα μήνα, με διατροφή χωρίς να πεινάω, παίρνοντας των 10μγ. Μετά τον πρώτο μήνα άρχισα να πεινάω και πήρα των 15 μγ. έχασα άλλα 4,5 αλλά αργά. Τώρα τα έχω σταματήσει αλλά θέλω να τα ξαναρχίσω. Εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ γιατί πήρα μπρος και μπήκα πάλι στη διαδικασία ότι προσέχω τι τρώω. Είχα πάρει την ανηφόρα και από 87 βρέθηκα 95 χωρίς να το καταλάβω, θα έφτανα τα 100 αν δεν είχα κάνει κάτι, και μετά δεν ξέρω που!!!! Τώρα προσέχω και δεν έχω πάρει γραμμάριο, θα τα ξαναρχίσω για να χάσω προς το παρών αλλά 5.
Τώρα από παρενέργειες τις δύο πρώτες μέρες που τα πήρα νόμιζα ότι θα σπάσει το κεφάλι μου, ειδικά την πρώτη μέρα δεν πείναγα και ήμουν κάπως. Μετά δεν ξαναείχα παρόμοιο πρόβλημα. Η μόνη παρενέργεια σε μένα ήταν μία ελαφριά ξηροστομία. Οσο για αυτό που λες Nadine ότι σου ανεβάζει τη διάθεση δεν ξέρω εγώ είχα πολύ ανεβασμένη διάθεση, αλλά το απέδιδα στο ότι έχανα κιλά και δεν σκεφτόμουν στο φαγητό και αυτό με έκανε τρισευτυχισμένη. Δεν ξέρω αν το προκάλεσε όμως το χάπι. Αυτά... εγώ δεν το μετάνιωσα που τα πήρα ίσα, ίσα χαίρομαι που το αποφάσισα. Τώρα η γουρουνίτσα έκανε το λάθος να μην τρώει σωστά γιατί δεν πείναγε. Εγώ έκανα διατροφή από διαιτολόγο, πείναγα δεν πείναγα έτρωγα ότι είχα μέσα στη μέρα. Αν δεν τρως λόγω του χαπιού κάποια στιγμή θα πέσεις κάτω. Τώρα για τις κρίσεις πανικού που έπαθε δεν ξέρω αν φταίνε τα χάπια. Τα χάπια ναι τα συνηθίζεις κάποια στιγμή για αυτό και εγώ τα έχω σταματήσει τώρα για να μην τα παίρνω άδικα και θα τα ξαναξεκινήσω όμως. Προσοχή όμως το χάπι από μόνο του δεν κάνει τίποτα παρά μόνο την πρώτη εβδ. θέλει σωστή διατροφή και από εμάς για να έχει αποτέλεσμα.
Και προπαντός με συνταγή γιατρού και εξετάσεις, μπορεί να γίνουν και επικίνδυνα.... Ελπίζω να σας βοήθησα.
10-07-2008, 16:34 #763
Nadine, σκέψου μια γραφική παράσταση με άξονα Χ τις 24 ώρες μιας μέρας, , μια καμπύλη που κορυφώνεται κατά τις 12 το μεσημέρι και σιγά σιγά πέφτει προς τα κατω ..
Αυτή η καμπύλη είναι ο αναβολισμός μας, από το πρωί στις 6 ως τις 12 είναι οι ώρες με τις περισσότερες καύσεις κλπ.
Γι αυτό ορισμένες δίαιτες δεν προτείνουν υδατάνθρακες μετά την ώρα αυτή.
Όταν πεινάς τις σωστές ώρες είσαι σαν καλοκουρδισμένο ρολόι..
ʼρα, πιο υγιής.
10-07-2008, 22:10 #764
Σ'ευχαριστώ,alalumaki,για το μοίρασμα της προσωπικής σου εμπειρίας...
Χαίρομαι που πήρες την ώθηση που χρειαζόσουν και τώρα συνεχίζεις μια χαρά!
daBubbleBlue μου πρώτη φορά τα ακούω αυτά...
Δηλαδή καλύτερα ν'αποφεύγονται οι υδατάνθρακες μετά τις 12...
Ένδειξη καλή να πεινάμε πριν το μεσημέρι...
Ποιά η διαφορά του αναβολισμού με τον μεταβολισμό;
Είναι να μην αρχίσω τις ερωτήσεις εγώ...
Πάντως πόσο θυμώνω που στο σχολείο μάθαμε τόσα περιττά,
που ούτε θυμόμαστε και στα πιο σημαντικά,τα της υγείας μας,είμαστε ανίδεοι!
Σκέφτομαι πόσο διαφορετικά ήταν ίσως τα πράγματα αν από μικρή ηλικία μαθαίναμε
για τη λειτουργεία και τις ανάγκες του οργανισμού μας,τη σωστή διατροφή,τη σημασία της άσκησης,
τ'αρνητικά όλων των καταχρήσεων κι εξαρτήσεων(τσιγάρο,ποτό,να� �κωτικά...)Αργότερα σεξουαλική αγωγή...
Αν βλέπαμε κατεστραμένους πνεύμονες,εγκεφάλους,όργαν α...πόσο χαλαρά τη καρδία θα κάναμε ό,τι κάνουμε;
11-07-2008, 01:21 #765
Nadine, εμένα τα χάπια με βο΄θησαν πάρα πολύ και τα ...... λάτρεψα!!!! Μόνο που τώρα τελευταία μου ανοίγει πάλι νομίζω η όρεξη και αν συμβαίνει αυτό που λέτε οτι τα συνηθίζει ο οργανισμός και η πέινα επανέρχεται ... αλίμονό μας! Θα ρωτήσω τη γιατρό που μου τα έδωσε και θα σας πω. Εξάλλου εγώ παρατήρησα οτι μου άνοιγε η πείνα τις μέρες που έπαιρνα άλλα φάρμακα αντιφλεγμονώδη. Θα ρωτήσω αν παίζει αυτό ρόλο. Επίσης μου ανοιξε τη μέρα που άρχισα πάλι να παίρνω σίδηρο γιατί έχω σιδηροπενική αναιμία. Αν πάντως φταίνε τα άλλα φάρμακα .. μακάρι ... θα φροντίσω να μην παίρνω ούτε depon!
Nadine, αν σου το συστήνει η ενδοκρινολόγος, ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ! Είναι ωραία! Ακου εγώ πως μπορώ να το περιγράψω: ούτε σε κάνει χαρούμενη, ούτε παύεις να λιγουριάζεις τα λαχταριστά σου αγαπημένα φαγητά ή γλυκά, ούτε και μπορείς να πεις οτι δεν αντέχεις να φας πολύ, αν είναι κάτι που το θες, π.χ. αν είσαι σε μεζεδοπωλείο, ή σε τραπέζι μπουφέ με λαχταριστά.
ΟΜΩΣ αν θες να κάνεις δίαιτα, τότε το φάρμακο σου επιτρέπει να έχεις ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και να περιμένεις να φας αυτό που πρέπει και όχι ότι βρεις μπροστά σου ή ότι λιγουρέψεις.
Επίσης, σε κάνει να μπορείς να φας αυτά που λέει η δίαιτά σου, χωρίς να νιώθεις βασανιστικά από πέινα. Ή σε βοηθάει όταν πεινάς, να μην είσαι παρορμητκή και να περιμένεις ακόμα και να μαγειρέψεις για κανένα μισάωρο κάτι "σωστό", αντί να πλακώσεις τίποτα γλυκά ή σουβλάκια.
Εμένα με βοηθάει πάρα πολύ, μακάρι να κρατήσει αυτό το αίσθημα του κορεσμού που νιώθω.
Φίλοι-κοινωνία
01-07-2025, 09:37 in Σχέσεις και Επικοινωνία