Results 766 to 780 of 855
-
11-07-2008, 10:26 #766
Σ'ευχαριστώ,καρδιά μου,αλλά φοβάμαι πως εμένα μόνο μια λοβοτομή με σώζει!
Το θέμα μου δεν είναι η πείνα (ποτέ δεν ήταν) ούτε οι γευστικοί πειρασμοί (ιδέα δεν έχω)...
Εγώ τρώω αποκλειστικά συναισθηματικά. Τρώω για ψυχική κι όχι σωματική επιβίωση...Ψευδαίσθεση,βέβα ια...
Γι'αυτό απειλείται και τελικά καταστρέφεται κάθε προσπάθεια μου...Και πάλι απ'την αρχή...Ξανά και ξανά...
Είναι ανέφικτο να είμαι σταθερά καλά στη διάθεση μου και σπάνια καταφέρνω να την διαχωρίσω από το τι τρώω...
- 13-07-2008, 21:06 #767
Τότε, ένας λόγος παραπάνω να το δοκιμάσεις!!!
Αυτού του είδους τη ψυχραιμία νομίζω οτι σου εξασφαλίζει το φάρμακο.
Το δε γεγονός οτι αυτό ξεκίνησε ουσιαστικά από φάρμακο με αντικαταθλιπτική δράση και προοριζόταν για την θεραπέια της κατάθλιψης μας εξασφαλίζει νομίζω και μια μικρή δόση ... συναισθηματικής ικανοποίησης ... τουλάχιστον!
Γιατί για σκέψου ρε συ Nadine μου, υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλα προβλήματα, χωρίς αυτονομία π.χ. λόγω ανίατης ασθένειας, άτομα με ειδικές ανάγκες, κλπ κλπ (μην αναφέρω τώρα εδώ όλη τη δυστυχία του κόσμου) και τους βλέπεις και είναι με το χαμόγελο στα χείλη, με την αίσθηση της ικανοποίησης, ευχαριστημένοι και χαρούμενοι άνθρωποι, που αγωνίζονται, το παλεύουν, με καλή διάθεση και δύναμη ψυχής.
Και εμείς δηλαδή .... δεν ξέρω .... μπορεί να έχεις μεγάλα προβλήματα. Μήπως όμως αντικειμενικά δεν είναι τόσο μεγάλα???
Σκέψου Nadine ... πόσο χαρούμενη είσαι για όσα ΕΧΕΙΣ από αυτά που σου αρέσουν?
Τα χαίρεσαι πραγματικά? Γιατί η χαρά αυτή δεν μπορεί να επισκιάσει δηλαδή την θλίψη για όσα επιθυμείς και δεν έχεις? Γιατί δεν υπερισχύει αυτή η χαρά τη στιγμή που όλοι ξέρουμε οτι τίποτα στη ζωή μας δεν είναι σίγουρο? Δεν ξέρουμε τι θα έρθει το επόμενο δευτερόλεπτο! Δεν πρέπει να νιώθουμε λοιπόν εξαιρετικά τυχεροί για όσα μας χαρίζει η ζωή τώρα που τα απολαμβάνουμε?
Αυτή η διάθεσή μας να τρώμε για να καλύψουμε άλλα αντί άλλων, μήπως είναι θέμα κατάθλιψης που θέλει κι αυτή το σωστό γιατρό και το φάρμακό της? Η επιστήμη έχει προοδεύσει τόσο πολύ. Δεν μπορεί να ζούμε στον μεσαίωνα.
Φιλάκια, Καλή δύναμη!
14-07-2008, 10:37 #768
les πόσο καιρό παίρνεις τα χάπια?
14-07-2008, 13:07 #769
Μου είχε κάνει και εμένα πρόταση ο ενδοκρινολόγος να τα πάρω, αλλά και εγώ τα φοβάμαι! :-(
Έχω ακούσει κάτι για κρίσεις πανικού και αρτηριακή πίεση και λέω άσε καλύτερα!! ʼσε που εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής!
Ξεκινάς τα παίρνεις, χάνεις...υποθέτω πως δεν μπορείς να τα συνεχίσεις μια ζωή. Όταν τα σταματάς τι γίνεται? Αρχίζεις να τρως πάλι σαν γουρουνάκι???
Και καλά οτι σου σταματάνε την όρεξη, να το δεχτώ!!! Εγώ προσωπικά τρώω πολλές θερμίδες όχι γιατι πεινάω αλλά γιατί με πιάνει λιγουρίτιδα ( ωραία λέξη) για παγωτό που τρώνε οι άλλοι, για κανά μπισκοτάκι, για κανα γλυκάκι!! Με λίγα λόγια, πολλές φορές τρώω όχι γιατι πεινάω αλλά γιατι μου αρέσει πάρα πολύ μια συγκεκριμένη λιχουδιά και δεν μπορώ να αντισταθώ!!! Σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν βοηθάνε κάπου! Έτσι δεν είναι ή το έχω καταλάβει όλο λαθος??
14-07-2008, 13:31 #770
Σωστά, απλώς θα πρέπει να φροντίσεις στο ενδιάμεσο να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και βλέποντας τον εαυτό σου πιο αδύνατο θα είναι και πιο εύκολο. Εγώ για ένα μήνα δεν τα έπαιρνα και δεν πήρα γραμμάριο και έχασα και 1 κιλό. Ολα είναι μέσα στο μυαλό μας..........
15-07-2008, 15:02 #771
alalumaki
τα χαπια τα παίρνω εδώ και περίπου 60 ημέρες. Πήρα από την αρχή των 10, για ένα μήνα, και μετα άλλαξα και πήρα των 15, αλλά πραγματικά μου έπεσαν πάρα πολύ βαριά! Πήρα μόνο 3 χάπια των 15 και είχα όλη μέρα ημικρανίες. Εξάλλου σκέφτηκα, αφού τα 10 μου ήταν τέλεια και με εξυπηρετούσαν γιατί να κάνω προσπάθεια να φορτωθώ παραπάνω φάρμακο???? Η γιατρός μου τα συνέστησε επειδή έχω πολύ βάρος, και η ποσότητα του φαρμάκου πηγαίνει με το βάρος.
Ετσι τα έκοψα, και ξαναπήρα των 10, και τώρα έχω πάρει περίπου 60 μέρες.
Σου λέω, αν θελήσω να φώ θα φάω, δεν θα με κρατήσουν. Αλλά όμως, μου κάνουν τα λιγουρευτά φαγητά, γλυκά κλπ, να μου φαίνονται .... πως να το πω .... σαν να μην με δελεάζουν. Λέω ... ρε συ μπας και δρουν στις απολήξεις του στόματος της γεύσης??? (Χα χα χα!!!).
Και το πιο σοβαρό είναι οτι δεν νιώθω τη βασανιστική πείνα. Ούτε τις λιγούρες, ούτε τη ζήλια για γεύσεις.
Εμένα μου ταίριαξαν πολύ. Θα τα πάρω ένα χρόνο, να χάσω αν τα καταφέρω τα πολλά κιλά, ίσως 50, 60, να δούμε, και μετά θα κάνω άλλον ένα χρόνο χωρίς τα φάρμακα δίαιτα συντήρησης, αλλιώς, δεν ξέρω ... φοβάμαι μην τα ξαναπάρω.
15-07-2008, 15:14 #772
Επίσης, ξέχασα να σας πω, το τσέκαρα πολλές φορές, πραγματι τα άλλα φάρμακα είναι σαν και να μην αφήνουν το reductil να δράσει! Τουλάχιστον σ' εμένα.
alalumaki εσύ τα πήρες πολλούς μήνες? Πως ενιωθες?
15-07-2008, 16:42 #773
Όχι,ΛΕΣ μου,δεν έχω μεγάλα προβλήματα ούτε είμαι αχάριστη για όσα με ευλόγησε η τύχη κι η ζωή..
Παλιότερα είχα κατάθλιψη...τώρα έφυγε η πρόθεση κι ορφάνεψε η θλίψη...
Φώλιασε στο χαμόγελο μου,κούρνιασε στις σκέψεις μου,λες και αποζητά μόνιμα την συντροφιά μου...
Κι η χαρά στριμώχνεται σε σκόρπιες αναμνήσεις(παιδικά καλοκαίρια,σκι,κανα-δυό ταξίδια,παιχνίδι με τα μωρά μου...)
Έχω ένα θέμα στο να παίρνω βοήθεια (είτε από την επιστήμη είτε από ανθρώπους)...
Το θεωρώ ένδειξη της αδυναμίας μου γι'αυτονομία,ίσως πάλι,να'ναι απλά εγωισμός,δεν ξέρω...
Πέρασε καιρός που είμαι σε αναμονή...τα όνειρα ατόνισαν,η λαχτάρα θάμπωσε,κάθισε η σκόνη του πόνου πάνω τους
κι έμεινα βουβή κι απορημένη για την τύχη τους...Ποτέ δεν είναι αργά,το ξέρω...Για ποιό πράγμα όμως δεν έιναι αργά;
16-07-2008, 21:00 #774
Βρε Nadine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
θες να σου πω κάτι? Διαβάζω τα γραπτά σου και κάθε φορά εκπλήσομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το ξέρεις οτι έχεις μια πένα φοβερή, οτι είσαι πλασμένη για λογοτέχνης, οτι θα έπαιρνες κανένα βραβείο Nobel λογοτεχνήματος, αν έγραφες? Είναι πολύ ποιητικός ο λόγος σου.
Μήπως είσαι συγγραφέας? Ή ποιήτρια? Πάντως έχεις ταλέντο. Αν δεν το έχεις επιχειρήσει ως τώρα, νομίζω, γράψε!
16-07-2008, 21:08 #775
Ορίστε;...Ευχαριστώ πολύ,αν και νομίζω ότι υπερβάλεις...
Η Νεφέλη μας έχει το χάρισμα!Όχι εγώ...
16-07-2008, 21:20 #776
Originally posted by Vendie
Μου είχε κάνει και εμένα πρόταση ο ενδοκρινολόγος να τα πάρω, αλλά και εγώ τα φοβάμαι! :-(
Έχω ακούσει κάτι για κρίσεις πανικού και αρτηριακή πίεση και λέω άσε καλύτερα!! ʼσε που εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής!
Ξεκινάς τα παίρνεις, χάνεις...υποθέτω πως δεν μπορείς να τα συνεχίσεις μια ζωή. Όταν τα σταματάς τι γίνεται? Αρχίζεις να τρως πάλι σαν γουρουνάκι???
Και καλά οτι σου σταματάνε την όρεξη, να το δεχτώ!!! Εγώ προσωπικά τρώω πολλές θερμίδες όχι γιατι πεινάω αλλά γιατί με πιάνει λιγουρίτιδα ( ωραία λέξη) για παγωτό που τρώνε οι άλλοι, για κανά μπισκοτάκι, για κανα γλυκάκι!! Με λίγα λόγια, πολλές φορές τρώω όχι γιατι πεινάω αλλά γιατι μου αρέσει πάρα πολύ μια συγκεκριμένη λιχουδιά και δεν μπορώ να αντισταθώ!!! Σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν βοηθάνε κάπου! Έτσι δεν είναι ή το έχω καταλάβει όλο λαθος??
για την λιγουριτιδαοπως της λες, φανταζομαι οτι θα βοηθουν, καθως μειωνουν την ορεξη.
για την υπερταση ειναι σιγουρο οτι την προκαλουν γιαυτο το πρωτο που κοιτας για να τα παρεις ειναι η πιεση σου.
οι κρισεις πανικου δεν νομιζω οτι συνδεονται μαυτα, αλλα δεν ειμαι και γιατρος , και το πιο βασικο ητν η πρωτη σου ερωτηση:
οχι, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,επιτρεπεται μονο 6 μηνες...μετα τι κανεις?παρχει καποιος που αδυνατισε με αυτα και συντηρησε τα κιλα του και πολλους μηνες η χρονια μετα για να μας πει πως τα καταφερε?
17-07-2008, 10:07 #777
Θα συμφωνήσω με την ΛΕΣ, Ναντίν γράφεις πολύ ωραία και βγάζεις μια απίστευτη τρυφερότητα...............
ΛΕΣ τα πήρα 2 μήνες έχασα 9 κιλά. Μετά τα σταμάτησα γιατί δεν με έπιαναν και έκανα συντήρηση μαζί με xenical και έχασα άλλο 1. Τώρα από τη Δευτέρα τα έχω ξαναξεκινήσει και έχω χάσει άλλο 1, και με πιάνουν και πάλι. Όχι όπως στην αρχή αλλά ΟΚ κάνουν δουλειά. Μπορώ να κάνω το πρόγραμμα μου χωρίς να έχω λαιμαργίες. Οσον αφορά τον συνδυασμό με τα άλλα φάρμακα έχεις δίκιο, και εγώ όταν παίρνω Mesulid επειδή είμαι αδιάθετη ή πονάει η μέση μου δεν με πιάνουν καθόλου και νοιώθω και κάπως το κεφάλι μου. Αφού όταν είμαι αδιάθετη τα σταματάω.
Θέλω να δω το πολυπόθητο 7 μέχρι να φύγω διακοπές τέλος Αυγούστου. Ελπίζω να τα καταφέρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17-07-2008, 10:56 #778
Σας ευχαριστώ,κορίτσια! Είστε γλυκύτατες!
alalumaki μου,έχεις γίνει πια αυθεντία στις αλχημίες,απ' ό,τι βλέπω...
Χαίρομαι που τα πας μια χαρά!Ήδη έχεις σημαντική εξέλιξη!Μην παραμελείς να σ'επιβραβεύεις!
Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη λαχτάρα σου,αλλά μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου...
Όσο και να είσαι τέλη Αυγούστου αυτές τις διακοπές θα τις απολαύσεις στο έπακρο!
Το 7άρι σύντομα έρχεται!!!!!!!! Ελπίζω κάποτε να το συναντήσω κι εγώ...Έχει χρόνια χαθεί το άτιμο...
17-07-2008, 13:35 #779
Σ' ευχαριστώ, επιβράβευσα χθες τον εαυτό μου αγοράζοντας καινούργια ρούχα.
Ελπίζω να δεις και εσύ το 7σου σύντομα, δεν αγχώνομαι ούτε αν δεν έρθει θα τα βάψω μαύρα αλλά θα ήμουν πιο happy αν το ξανάβλεπα....
17-07-2008, 14:20 #780
alalumaki σου εύχομαι καλή επιτυχία.
Κι εγώ νομίζω πάντως, όπως το βιώνω εγώ, οτι απλώς ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΙΤΑ σου το κάνουν τα φάρμακα εύκολο, γιατί δεν βασανίζεσαι στην πείνα και επίσης δεν βασανίζεσαι αν στερηθείς και πεις ΟΧΙ σε κάτι που σε δελεάζει να το φας. Δηλαδή δεν είναι και μαγικά, αλλά απλώς, αν βρεθείς σε λιγουρευτά πράγματα σε τραπέζι, ταβέρνα, γλυκά κ.λπ., σού΄ρχεται να πεις .... "μωρέ δεν τρελλαίνομαι κι όλας .... δεν το γλιτώνω να πάει στο καλό και να μην με πάει και πίσω στο χάσιμο?"
Να σε ρωτήσω: ο γιατρός σου είπε οτι μπορείς να το σταματάς και να το ξαναπαίρνεις όταν θελήσεις ή μόνη σου το κάνεις? Νομίζω οτι πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια, και μάλιστα ίδια ώρα κάθε μέρα, για να ρυθμίζονται τα επίπεδα φαρμάκου στο αίμα. Σε ρωτάω γιατί θέλω να πάρω σίδηρο μερικές μέρες και να μην τα παίρνω κι αυτά μαζί και επιβαρύνεται ο οργανισμός από φάρμακο αν είναι να μην με πιάνουν εκέινες τιςημέρες.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία