Results 676 to 690 of 855
-
01-06-2008, 22:54 #676
ALEX den fobame mhn ksanaparo ta kila.apla sta kala ka8oumena me pianoun ysxires kriseis panikou.paidia boi8isteme den ksero ti m sinbenei pragmatika.nio8o enan tromo mesa m den eimai kala.piga se psixologo den exo sini8isei na pihgeno kai m edose ena hremistiko na to paro se ektakth anagh alla m eipe na to do auto san dokimasia.dld na mhn to paaro k na prospa8iso monh na polemiso tous panikous k mm eipe ton tropo k doulepse.m eipe ekeines tis ores na kinoume na xoreuo na kano kati telos padon oste na kikloforei to aima sosta kai na oksigonete o egefalos.2 meres perasan k den me epiase panikos ton polemao me nixia k dontia k den pira to xapi gaiti ksero oti meta 8a pa8o psixologikh eksartish ,kai den 8a epitrepso ston eauto m pote na paro hremistika.tosa trabiksa edo 8a koloso.
an kapios exei perasei kati tetio as me boi8hsei sas parakalo.exo klasei medes p lene.fobame poli akoma k tora p sas grafo nio8o tromo p den mporo na katanoiso apo p phgazei,akoma m eipe h psixologos oti o panikos einai apo to stres kai shmera einai paara poloi p exoun auto to paliopragma.makari na eimoun pali 84 kila k na mhn enio8a toso xalia mesa mou an fteei kapou h apolia tous.shmera zhgistika k eimai 74 kila alla den me niazei ka8olou giati nio8o apesia.8a palepso omos gia xarh tou pediou m pou me exei anagh na eimai sta logika mou.auto to plasma aksizei ta pada gia mena
akoma m exei kopei h preksh poli kai ekopsa k to kapnisma k tous kafedes apo ton fobo mhn me piraksoun k nioso xeirotera giati o frapes m piraze pada ta neura ligaki k to tsigaro me zalize k m kouraze ta pneumonia.k otan me pianei panikos prota apo ola me pianei dyspnia.re paidia lete na ftene ta farmaka gia olo auto p pernao?pados oute depon den prokite na ksanaparo.
- 01-06-2008, 23:56 #677
Ψυχή μου,λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία σου!
Δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω από έναν ψυχολόγο...
Σε σκέφτομαι και προσεύχομαι να το ξεπεράσεις σύντομα!
02-06-2008, 09:38 #678
seyxaristo poli alla den 8elo me tpt na katalikso me psixofarmaka exo k ena paidi ka8e mera stous dromous eimai me auta 8a apoblakonome etsi akousa
02-06-2008, 10:31 #679
γεια σας. σας διαβάζω πολύ καιρό και αποφάσισα να γίνω μέλος για την υποστήριξη σας. Είμαι κλινικά βουλιμική χρόνια και πάω σε διαιτολόγο τους τελευταίους 6 μήνες. αλλά δυστυχώς λόγω των εμετών που προκαλώ δεν έχω χάσει παρά μόνο 1,5 κιλό!!!! Σήμερα που θα πάω θα τον ρωτήσω για τα reductil μπας και δω άσπρη μέρα. Γουρουνίτσα θέλω να σου πώ πως κάνω ψυχοθεραπεία χρόνια τώρα και ξεπέρασα τις κρίσεις πανικού. Να ξέρεις πως οι κρίσεις πανικού δεν είναι παρά μόνο φόβος. Αυτό που μου έμαθε ο ψυχολόγος είναι : 1. την ώρα της κρίσης θα αρχίσεις να αναπνέεις με χρόνους δηλαδή θα παίρνεις εισπνοή μετρώντας μέχρι το 3 θα κρατάς την αναπνοή σου μετρώντας πάλι μέχρι το 3 και θα εκπνέεις πάλι μετρώντας μέχρι το 3. θα το κάνεις μέχρι να περάσει η κρίση. Το να μετράς βοηθάει στο να συγκεντρωθείς κάπου αλλού. και 2. Οταν περάσει η κρίση αρχισε σιγά σιγά να ψάχνεις τι ήταν αυτό που σε φοβησε. Μετά ανάλυσε το. Σκέψου τι είναι το χειρότερο των χειρότερων που μπορεί να συμβεί αν σου συμβεί αυτό που φοβάσαι. Και τέλος σκέψου τι λύσεις μπορείς να βρεις. Ο φόβος θέλει ανάλυση!!!!! το μυαλό μας παίζει πολύ άσχημα παιχνίδια. Σου το λέει κάποια με πολύ μεγάλη πείρα. Καλή επιτυχία
02-06-2008, 10:49 #680
Γεια σου,zaira!Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου!Φαίνεται αρκετά συντονισμένη!
Αν κάπως μπορούμε να συνεισφέρουμε κι εμείς...
02-06-2008, 11:09 #681
Ναι μήπως γίνεται να αδυνατίσετε εσείς για μένα;χι χι χι Γιατί βαρέθηκα τις προσπάθειες!!!!!!!
02-06-2008, 11:41 #682
zaira seuxaristo poli .den sou sinisto ta reductil giati nomizo oti ftene k auta gia tis kriseis panikou mou.den 8elw na kano psixo8erapia 8elo monh m na to kseperaso.den eimai kala ikonomika na dinw xrimata ekei .thx gia ola
02-06-2008, 12:00 #683
γουρουνίτσα δεν χρειάζεται να έχεις χρήματα για να κάνεις ψυχοθεραπεία. Υπάρχουν τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας όπου είναι του Δήμου και είναι δωρεάν. Επίσης δεν χρειάζεται να κάνεις εάν δεν το θέλεις. Δεν το συνιστώ παρά μόνο σε αυτούς που πραγματικά έχουν τη δύναμη και τη διάθεση να βάλουν τον ευατό τους κάτω απο μικροσκόπιο και να τον κάνουν στη κυριολεξια κομματάκια. Βγαίνεις καλύτερος και πιο αναλάφρος συναισθηματικά η διαδικασία όμως είναι επώδυνη. Το συνιστώ σε όποιον αντέχει. Εγώ έκανα 6 χρόνια συνέχεια κουράστηκα έκανα έαν "διαλειμα" και τώρα ξαναπάω.Αυτή τη φορά δε πάω σε ιδιώτη αλλα σε Κ.Ψ.Υ. κάνουν εξίσου καλη δουλειά. Επίσης να σου πω ότι μπορείς να πας και να πεις θέλω ΜΟΝΟ να με βοηθησετε να ξεπεράσω τις κρίσεις. Και αυτό γίνεται. Λεγεται υποστηρικτική. Αν και γω στη θέση σου θα δοκιμάζα αυτά που σου εγραψα πιο πάνω. Αυτο με τις αναπνοές είναι Θαυματουργό. Εχω και άλλες τεχνικές να σου πω αν δεν τα καταφέρεις μην απελπίζεσαι. Οι κρίσεις θέλουν υπομονή και επιμονή και περνανε. Παιχνίδι του μυαλού είναι.
02-06-2008, 12:43 #684
gourounaki τι έπαθες πάλι κορίτσι μου, μήπως έχεις και άλλα προβλήματα αυτόν τον καιρό και έχουν μαζευτεί πολλά. Μήπως πάλι έχεις πολύ άγχος να κρατήσεις τα κιλά που έχασες? Δεν ξέρω αν φταίνε τα χάπια, εμένα νομίζω ότι μου δημιουγούν λίγο εκνευρισμό, αλλά τι σου είπαν οι γιατροί μπορεί να φταίνει αυτά. Αν είναι έτσι διάβασα κάπου ότι η δράση του reductil φεύγει εντελώς από το αίμα μας μετά από 2 εβδομάδες. Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που τα σταμάτησες? Πάντως ηρέμησε... και μην κάνεις κακές σκέψεις, έχεις το παιδί σου και έχεις χάσει πολλά κιλά. Πλέον δεν είσαι χοντρή, αλλά απλώς γεματούλα.... Οι γεματούλες είναι πάντα καλύτερες από τους σκελετούς.... Είναι κούκλα είμαι σίγουρη... Ηρέμησε κοριτσάκι μου!!!!!!!!
02-06-2008, 13:25 #685
Αγαπητή gourounaki28,
έχω διαβάσει αρκετά από τα ποστ σου και θεωρώ ότι τα φάρμακα έχουν μεγάλη ευθύνη για τις κρίσεις πανικού που παθαίνεις. Θυμίσου μόνον πότε άρχισαν και νομίζω ότι εύκολα θα τις συνδέσεις με τα reductil. Το θέμα είναι ότι μπορεί να μην στις προκαλούν πια τα χάπια αλλά ο εγκέφαλός σου που για κάποιον λόγο "βολεύεται" να τις παθαίνει. Από όσα θυμάμαι για σένα, έχεις ένα παιδάκι που υπεραγαπάς, το μεγαλώνεις μόνη σου και σε τάραξε ο χωρισμός σου. Ε, δεν είναι όλα αυτά λόγοι που διακαιολογούν τον πανικό σου;
Κρίσεις πανικού πάθαινα κι εγώ το 2002 μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχα (εγώ έζησα, η φίλη μου όχι). Η zaira έχει δίκιο, το αντίδοτο στις κρίσεις πανικού είναι η ψυχραιμία, όσο αδύνατο και αν φαίνεται αυτό. Το να ελέγχεις εκείνη τη στιγμή την αναπνοή σου είναι μια ψύχραιμη πράξη και σε βγάζει πολύ γρήγορα από τον πανικό. Εγώ τις ξεπέρασα με ψυχοθεραπεία, γιόγκα και Ομοιοπαθητική. Δεν ξέρω τι πιστεύετε εσείς για την ομοιοπαθητική αλλά για μένα είναι η πιο ολοκληρωμένη μέθοδος ίασης και πρόληψης τόσο σωματικών όσο και ψυχικών προβλημάτων. Στις φοβίες κάνει θαύματα, οπότε ίσως σε βοηθήσει. Βέβαια πρέπει να είσαι τυχερή να βρεις έναν καλό γιατρό, που θα ξέρει τι κάνει και θα σου αφιερώσει χρόνο. Η συζήτηση μαζι του λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και τα στοιχεία που δίνουν είναι φυτικά. Πάντως εγώ νιώθω άλλος άνθρωπος από τότε που ξεκίνησα ομοιοπαθητική αλλά θεωρώ βασικό για την επιτυχία να έχεις καλό γιατρό.
Με την ελπίδα να ηρεμήσεις, σε χαιρετώ
Κλέλια
03-06-2008, 09:47 #686
sas euxaristo para poli olous alla h zaira k ta liga p mou eipe o efimereyon psixologos tote sto nosokomeio me boi8hsan arketa.zaira an 8es m les k alles texnikes me tin anapnoei ekei exo pio poli problima kai to ksepernao eukola.tous panikous ok tous ksepernaw alla h dia8esh m x8es eidika olh mera p ka8omoun mesa htan xalia kai nistaza olh mera.fobame na pio kafedes fobame to ena to alo ade na mino ksipnia.to bradi p piga na koimh8o paleua me tous panikous ligo k m pernane eukola.den prolabenoun na me piasoun ka8olou pia .kai swsta eipe klelia apo tote me ta reductil ksekinisan ola!!!einai 2 bdomades k ligotero p ta stamathsa euxome na fygei telios apo to ema m auto to dilitirio.pados shmera nio8o mia xara 8a eimai se douleia olh mera k den 8a skeutome ti epa8a giati oso to skeutome toso den m feygei.kai zaira ton eauto mou ton exo psaksei eksinixistika ksero akribos ti m sinbenei kai h efimereuon psixologos m eipe oti den me fobate giati eimai poli psagmenh kai logikh kai oti mporo monh na to kseperaso xoris farmaka .den 8elo na pao se tetia kedra 8a to palepso monh m eidh pao poli kalitera
...pados proth fora to pa8eno auto re paidia exo klasei medes alla mono p ksero ti exo me kanei na nio8o kalitera.exo girisei olo to eine m anapoda kai me ksero poli kala k ksero oti ftene ta farmaka mazi me to anxos k ksero epishs oti 8a to kseperaso.arkei na mhn ka8ome olh mera mesa...
03-06-2008, 11:23 #687
γουρουνίτσα έχεις απόλυτο δικιο. Το να κάθεσαι όλη μέρα μέσα είναι Π Ι Κ Ρ Α. Εχεις χρόνο ώστε το μυαλό σου να σου παίξει παιχνίδια. Χρειάζεται να βρίσκεις τρόπους να απασχολείς το μυαλό σου. Επίσης να ξέρεις ότι το πολυ άγχος αποσυντονίζει τις αναπνοές σου όπου με τη σειρά τους προκαλούν ταχυκαρδίες και καταλήγεις με κρίση πανικού. Εγώ είχα φτάσει μέχρι το νοσοκομείο γιατί νόμιζα ότι έπαθα έμφραγμα και πέθενα. Μου εξήγησαν τη διαδικασία και σιγά σιγά έμαθα να τις κοντρολάρω με τις τεχνικές που μου έμαθαν. Λοιπόν άλλη τεχνική είναι να κλεισεις τα μάτια και να αρχίσεις να λες φωναχτά τι ακούς. π.χ. ακούω ένα σπουργίτι που κελαδάει μελωδικά, ακούω ένα μηχανάκι να μαρσάρει 3 λεπτά ή περνάει απο έξω ένα φορτηγό κλπ. εάν γίνεται και είσαι μόνη σου πέστα φωναχτά, αλλιώς απο μέσα σου αν και είναι καλύτερα δύνατα για να αποσπασεις το μυαλό σου. Αλλη μέθοδος είναι να ξαπλώσεις στο πάτωμα ή αν είσαι σε σημείο που δεν μπορείς να ξαπλώσεις πηγαινε στη τουαλέτα και ακουμπα όλο σου το σώμα πίσω απο τη πόρτα κλεισε πάλι τα μάτια και άρχισε να λες (είτε φωναχτά είτε όχι) ένα ένα σημείο του σώματος σου και να το νιώθεις. π.χ. αυτή τη στιγμή νιώθω τη δεξιά πατούσα μου που ακουμπάει στο πάτωμα και αν θες κουνα τη δεξιά αριστερά για να τη νιώσεις σίγουρα, μετά κάνε το ίδιο για την άλλη πατούσα και να σταματάς για να νιώθεις το κάθε μέλος έως ότου φτάσεις στο κεφάλι. Οπως ίσως καταλάβες όλες οι τεχνικές λειτουργούν με το σκοπό να αποσπασούν το μυαλό σου εκείνη τη στιγμή απο αυτό που κάνει ώστε να ξεφύγεις. Υπάρχει τέλος και η πολύ απλή μέθοδος να λες στον ευατό σου ότι :"αυτό είναι παιχνίδι του μυαλού μου, δεν έχω τίποτα όλα είναι περαστικά, είμαι ασφαλής και όλα θα πάνε μια χαρά, δεν έχω να φοβάμαι τίποτα". Οφείλω να σου πω βέβαια πως εμενα αυτή η τεχνική έπιασε μετά απο χρόνια εξάσκησης στις προηγούμενες. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εσυ μπορεί να το πετύχεις. Οσο για τη διάθεση σου χρειάζεται να βρείς τρόπους να αυτοντοπάρεσαι. Εγώ έχω βρεί σαν καλή λύση να έχω πρόχειρη μια καλή κωμωδία ή γράφω τις πρωϊνές εκπομπές της Μενεγάκη γιατί αυτή η παρέα με κάνει να γελάω. Με κάνουν να ξεχνιέμαι απο τα δικά μου. Είναι σημαντικό στις "δύσκολες" μέρες να απασχολώ το μυαλό μου. Με βοηθάει πολύ. Καλή τύχη.
03-06-2008, 19:11 #688
ax zaira mou seuxarhsto para poli den mporousa na pistepso oti iparxoun k aloi san emena p to epa8an auto to pragma.arage 8a ginw opws prin?pos apo thn mia sthn alhh egina allos an8rwpos.?arxizo k ksexnaw kiolas diskoleuome poli na 8imi8o as poume p afisa kapio asimado pragma p ales frs 8imomouna,
ego teleytea piga mexri k 5 fores sta epigoda giati pisteua oti 8a pa8o efragma opws k sy.ax autes oi panelinies ftene malon dino eksetaseis sta 28 mou auto m elipe kai sto telos pano p telionw 8a klataro fenete.meta bias mporo na apomnimoneuso ena keimeno alla den me afinoune lene emena.me 8eoroun hrwa....shmera agorasa pragmata gia to banio bratsakia ston gio m sosivio k bikini se mena to opio fysika den m pigene alla 8a to filakso gia otan xaso emrika akoma kila.8elo na pigenw k gia bania na ksexnime me ton mikro mou.
esena zaira se epiane k nista?nistazo sinexia nio8o kapo apoblakomenh kiolas k fobame na pio 2o kafe na siner8o.!!ouf!!!!!!!
03-06-2008, 19:52 #689
καλησπερα
οποιος θελει ρηκα το βιβλιο που μιλαει για την διαιτα με τουσ ποντους....
την WW ( weight_watchers) που ειναι πιο γνωστη.
οποιος θελει ασ μου στειλει u2u να του την στειλω. την εχω σε ηλεκτρονικη μορφη
φιλια
03-06-2008, 20:28 #690
σημερα που δεν εχει προβλημα ο πσ μ 8α μπω στο τσατ για λιγο οπιος 8ελ ας ερ8ει
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία