Results 1 to 15 of 68
Thread: Παχυσαρκία και ωμοφαγία
-
15-09-2007, 17:25 #1
Παχυσαρκία και ωμοφαγία
Για σε όλους σας, σας βρήκα τυχαία σερφάροντας στο ιντερνετ και είπα να γραφτώ.
Διαβάζοντας πολλά από αυτά που γράφετε με έπιασε μια θλίψη μια στεναχώρια.. διάβασα για κέντρα αδυνατίσματος για δαχτυλίους στο στομάχι για χάπια και ανατρίχιασα! είπα με το μυαλό μου μα τόσο πολύ έχουμε ξεφύγει από τη φύση μας? έχουμε γίνει έρμαια των διαφημίσεων σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Στο τι θα φάμε αφήνουμε να κανονίσουνε οι μεγαλοεταιρείες των φαστ φουντ και όχι μόνο.. στο τι θα πιούμε τα τραστ των καφέδων μέχρι καφέ με αυγό βγάλανε...έλεος....στο πως θα ζήσουμε ε...καλά οι σαπουνόπερες!!!! στο πως θα αδυνατίσουμε? μα τα κέντρα αδυνατίσματος φυσικά...αν και τώρα έχουν μπει και οι γιατροί στο παιχνίδι οι οποίοι ξεχάσανε ότι διάλεξαν λειτούργημα και οι περισσότεροι από αυτούς το έριξαν στο μάρκετινγκ! κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π. κ.λπ.....με πολλές τελίτσες.
Έχω μια τρέλλα με τη διατροφή νομίζω ότι είναι το κλειδί για καλύτερη ζωή. Έτσι λοιπόν ψάχνοντας δοκίμασα διάφορες δίαιτες πριν 15 χρόνια έγινα χορτοφάγος και είδα μεγάλη αλλαγή γενικά στον οργανισμό μου.
Αλλά πάλι το έψαχνα ένοιωθα ότι υπήρχε και κάτι που μου διέφευγε και βρήκα τη μακροβιοτική δίαιτα η οποία και αυτή με βοήθησε πολύ όμως δεν μπορούσα να κολλήσω εκεί διότι εγώ λάτρευα τα φρέσκα φρούτα και εκεί ότι τρώνε το τρώνε στον ατμό και δεν τρώνε και όλα τα τρόφιμα..οπότε τα παράτησα και συνέχισα το ψάξιμο έως ότου βρήκα την ωμοφαγική (χορτοφαγία), όπως το ακούτε.
Και είπα α πα πα πα εδώ θα πεινάσουμε... ρε αυτοί είναι τρελλοί, αλλά καθώς διάβαζα σε ένα Αμερικάνικο σιτε για τις οφέλειες αλλά και αφού κυρίως είδα φωτογραφίες φαγητών τρελλάθηκα!!!
Δεν υπάρχει παχύσαρκος ωμοφάγος πουθενά στον κόσμο? δεν αρρωσταίνουνε?δεν νοιώθουν ότι τους λείπει τίποτα? τρώνε τον άπακο? Με φυσικό τρόπο? γίνονται καλά από πάρα πολλές αρρώστειες? και δεν πουλάνε συμπληρώματα διατροφής η κάτι τελοσπάντων? Ε!!! αυτό είναι για μένα είπα! Παρήγγειλα βιβλία και έπεσα με τα μούτρα αλλά δεν τα έβγαζα πέρα παρά όλα αυτά όμως ακόμα και με ότι κατάφερα μέσα από τα βιβλία είναι καταπληκτικό το τι αλλαγές είδα στον οργανισμό μου πρώτο και κύριο έχω τόση ενέργεια που νοιώθω ότι είμαι η βιονική γυναίκα..Μη γελάτε..γιατί αν δοκιμάσετε ωμοφαγία θα γελάμε μαζί μετά...στο εξωτερικό κάνουν σεμινάρια και σε μαθαίνουν πως να μαγειρεύεις με αυτό τον τρόπο και το καλοκαίρι που επισκεύτηκα τη θεία μου στην Καλιφόρνια παρακολούθησα ένα και μου άλλαξε τη ζωή! Έμαθα ότι χρειαζόμουνα που έλειπε από το παζλ.
Το μόνο που έχω να σας πω είναι ανασκουμπωθείτε, ψάξτε, ενημερωθείτε και με λίγα λόγια αν δεν κάνετε κάτι εσείς για τον εαυτό σας μην περιμένετε από τους γιατρούς και όλους όσους ψάχνουν για κορόιδα να σας σώσουν από την παχυσαρκία η από ότι άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Τα προβλήματά μας μόνοι μας τα δημιουργούμε και μόνο εμείς μπορούμε να τα λύσουμε.
Συγγνώμη αν σας έπιασε στο μονότερμα αλλά μου μαυρίσατε τη μέρα με αυτά που γράφετε...
- 15-09-2007, 21:44 #2
Ρανια καλως ορισες.. Δυο πραγματα..Υπαρχουν πολλα θρεντς με ατομα που εκφραζουν προβληματισμους υπαρχουν ομως και θρεντς που γραφουμε οταν ειμαστε καλα μπας και καταφερουμε περισσοτερους να νιωσουν ετσι ("Σημερα αισθανομαι ενας θεος/μια θεα). Κατα δευτερα θα σου προτεινα να κοιταξεις τον ορο bigorexia μηπως αναγνωρισεις κατι κοινο με την κατασταση σου.
Επισης ειναι λιγο επικινδυνο να βγαζεις ετσι αβιαστα συμπερασματα για τον αν καποιος εχει ανασκουμπωθει-ψαξει-ενημερωθει-επιλεξει να ερθει αντιμετωπος με το προβλημα του.. Το οτι πολλοι ειναι εδω μεσα και λενε για πραγματα που δεν ξεστομιζουν καν στους γονεις-συζυγους-φιλους κολλητους για μενα ειναι σημαδι οτι εχουν αναγνωρισει οτι κατι δεν παει καλα..Κανεις δεν εχει μπει εδω για να πεισει οτι εχει καποια διαταραχη και να προωθησει την επιλογη του (βλεπε thinspiration εσυ που διαβαζεις και τα αμερικανικα site). Μια ερωτηση..Θες να μοιραστεις μαζι μας απο που παιρνεις βιταμινη Β 12? Γιατι σε μια τοσο super wow διατροφη λογικα παιρνεις τα παντα...
Τελειωνοντας, μονοι μας αφηνουμε τη μερα μας να μαυρισει... Προσπαθησε να δεις γιατι αφηνεις τις δικες σου μερες να μαυριζουν και μετα μοιρασε-προωθησε συμβουλες lifestyle σε ανθρωπους που σε διαβεβαιω μπορει να δυσκολευονται να βαλουν πλυντηριο, ποσο μαλλον να κατσουν να βρουν το σθενος να διαβασουν για διατροφη και να περιοριστουν για ακομη μια φορα.
15-09-2007, 22:10 #3
Γραψε λαθος στο bigorexia...Κοιταξε το orthorexia
15-09-2007, 22:11 #4
Και για να σε διευκολυνω:
http://www.orthorexia.com/index.php?...rprofessionals
16-09-2007, 20:21 #5
Εγω που ειμαι ασχετη........και χαλια αγγλικα να ρωτησω ποια η διαφορα της ωμοφαγιας απο την χορτοφαγια ?..
Ετσι δηλαδη να μην νοιωθω και ασχετη!
16-09-2007, 21:26 #6
[quote]Originally posted by ΡανιαΠ
......
Διαβάζοντας πολλά από αυτά που γράφετε με έπιασε μια θλίψη μια στεναχώρια.. διάβασα για κέντρα αδυνατίσματος για δαχτυλίους στο στομάχι για χάπια και ανατρίχιασα! είπα με το μυαλό μου μα τόσο πολύ έχουμε ξεφύγει από τη φύση μας? έχουμε γίνει έρμαια των διαφημίσεων σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
......
Έχω μια τρέλλα με τη διατροφή νομίζω ότι είναι το κλειδί για καλύτερη ζωή. Έτσι λοιπόν ψάχνοντας δοκίμασα διάφορες δίαιτες πριν 15 χρόνια έγινα χορτοφάγος και είδα μεγάλη αλλαγή γενικά στον οργανισμό μου.
.......
το καλοκαίρι που επισκεύτηκα τη θεία μου στην Καλιφόρνια παρακολούθησα ένα και μου άλλαξε τη ζωή! Έμαθα ότι χρειαζόμουνα που έλειπε από το παζλ.Το μόνο που έχω να σας πω είναι ανασκουμπωθείτε, ψάξτε, ενημερωθείτε και με λίγα λόγια αν δεν κάνετε κάτι εσείς για τον εαυτό σας μην περιμένετε από τους γιατρούς και όλους όσους ψάχνουν για κορόιδα να σας σώσουν από την παχυσαρκία η από ότι άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Τα προβλήματά μας μόνοι μας τα δημιουργούμε και μόνο εμείς μπορούμε να τα λύσουμε.[quote]
ΡΑΝΙΑ καλησπερα
διαβαζοντας το μηνυμα σου, δεν μπορεσα να μην σκεφτω οτι εχεις πολλα κοινα με τα ατομα που αντιμετωπιζουν την "βουλιμια", χωρις να εννοω οτι πασχεις απο αυτην...
οπως εσυ πολυ ειλικρινα μας δηλωνεις οτι εχεις ενα παθος με την διατροφη και την θεωρεις την λυση για μια καλυτερη ζωη, ετσι και αυτα τα ατομα εχουν εμμονη με την τροφη αλλα παραλληλα θεωρουν τα λιγα κιλα την λυση για μια καλυτερη ζωη...
η αληθεια ομως ειναι ρανια μου, οτι μονο η καλυτερη ζωη ειναι η λυση για μια καλυτερη ζωη.....
λες οτι μαυρισε η ψυχη σου απο τα γραπτα εδω και προτεινεις σαν λυση την ωμοφαγια που ανακαλυψες και σε εχει κανει ευτυχη...
δεν ετυχε να προσεξεις, οτι ολα τα προβληματα που σχετιζονται με το βαρος εδω, ειναι το ΣΥΜΠΤΩΜΑ μονο, και η αιτια δεν ειναι η λαθος διατροφη, αλλα η προβληματικη ψυχολογικη κατασταση?
τι θα ειχες να προτεινεις στην φιλη μας το αγγελακι που ζει μια δυστυχισμενη ζωη, εγκλωβισμενη στις συνθηκες ζωης της και στις (φαινομενικα) αναγκαστικες επιλογες της? ναφαει καμια πατατα ωμη?
νομιζεις οτι η ελλειψη γνωσεων σχετικα με την διατροφη προκαλει την αυξηση βαρους σε πολλους απο μας?
εαν υποθεσουμε οτι η ωμοφαγια ειναι η λυση που λες (παρολο που εχει πολλους πολεμιους αλλα δεν θελω να περασω ΚΑΝ εκει), πως θα πεισεις εναν βουλιμικο που τρωει καθε βραδυ μισο ψυγειο, να φαει μισο ψυγειο αναναδες για να σωθει? αν μπορουσε να το κανει δεν θα μειωνε την ποσοτητα τροφης και τους εμετους του αντι να τρωει εναναδες???
ΜΗΠΩΣ ειναι καπου αλλου το προβλημα του κι οχι στο οτι δεν εχει δει το φως το αληθινο, με τις ωμες πατατες?
πως θα πεισεις ενα ατομο 150 κιλων που τρωει τα συναισθηματα του ολη μερα κατεβαζοντας πιτσες και γλυκα οτι η λυση ειναι να το σπασει με μερικα ροδακινα? λες να μη το ξερει οτι οι πιτσες παχαινουν?
και τελος, θα θελα να σε ρωτησω πως τα περνας...
εχεις την ζωη που θελεις? ζεις τις φιλικες και ερωτικες σχεσεις που θελεις, εχεις το επαγγελμα που σε καλυπτει? εισαι ευτυχισμενη τελικα?
17-09-2007, 12:39 #7
Τι περίεργο.....εμεις με όλα αυτα που διαβαζουμε εδω, βλεπουμε την πραγματικότητα, αναγνωρίζουμε σημαδια που αρνουμαστε να παραδεχτουμε, ακουμε και βοηθάμε όσο μπορούμε τους υπόλοιπους νιώθωντας πολυ σημαντικοι και αυτό μας τονωνει το ηθικό ετσι ωστε να χαμογελάσουμε στις αδυναμιες μας και ενεργητικά να προχωρήσουμε στην επίλυσή τους, και η Ράνια με όλα αυτα που διάβασε, απλά της μαυρισε η μερα.....και αναρωτιέμαι....ποιος βρήκε το κλειδί για μια καλυτερη ζωή, αυτός που τρεφει σωστα το στομάχι, η αυτός που τρεφει σωστα τον εγκέφαλο...?
18-09-2007, 12:21 #8
Αυτός που τρέφει τον εγκέφαλο Εβελυν!!
2sweet2b2go10, τα είπες πολύ ωραία!Εγώ θα δανειστώ κάτι από την καπνούλα από άλλο θρεντ. Τι νομίζεις ότι είμαστε αλκοολικοί και μας δίνιες μια άλλου είδους δίαιτα κάτω από την μύτη μας, μήπως και τσιμπίσουμε? Δεν τσομπάμε εδώ άλλο..Αν έχεις να πεις κάτι ΡανιαΠ και να συμπαρασταθείς στον αγώνα που γίνεται εδώ μέσα έχει καλώς, αλλιώς δεν χρειάζεται να μας διαβάζεις και να μαυρίζει η ψυχή σου...
03-10-2007, 14:18 #9
Αχ... όλοι έχουν τη λύση για το δικό μας πρόβλημα... κι εμείς, τόσο χαζοί, κάνουμε ακόμα του κεφαλιού μας, χαλάμε τη διάθεσή μας και μαζί και των γύρω μας.
ΡανιαΠ η λύση δεν είναι στη διατροφή και κυρίως δεν είναι στη δική σου λάθος διατροφή. Και είναι λάθος γιατί στερείσαι τροφές που σου προσφέρει η Φύση. Ξέρουμε να φάμε σωστά, ξέρουμε περισσότερους από έναν τρόπους να το κάνουμε αυτό, αλλά το πρόβλημά μας (αυτό που σου μαύρισε την ψυχή) είναι ότι άλλο λόγοι δε μας αφήνουν να το εφαρμόσουμε. ʼμα βάλεις όλους τους παχύσαρκους να σου πουν όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν μάθει για τη σωστή και υγιεινή διατροφή, δε θα σου έφτανε όλο το χαρτί του κόσμου για να τα γράψεις...
30-01-2008, 00:41 #10
ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ Β12
Originally posted by kammenos
Ρανια καλως ορισες.. Δυο πραγματα..Υπαρχουν πολλα θρεντς με ατομα που εκφραζουν προβληματισμους υπαρχουν ομως και θρεντς που γραφουμε οταν ειμαστε καλα μπας και καταφερουμε περισσοτερους να νιωσουν ετσι ("Σημερα αισθανομαι ενας θεος/μια θεα). Κατα δευτερα θα σου προτεινα να κοιταξεις τον ορο bigorexia μηπως αναγνωρισεις κατι κοινο με την κατασταση σου.
Επισης ειναι λιγο επικινδυνο να βγαζεις ετσι αβιαστα συμπερασματα για τον αν καποιος εχει ανασκουμπωθει-ψαξει-ενημερωθει-επιλεξει να ερθει αντιμετωπος με το προβλημα του.. Το οτι πολλοι ειναι εδω μεσα και λενε για πραγματα που δεν ξεστομιζουν καν στους γονεις-συζυγους-φιλους κολλητους για μενα ειναι σημαδι οτι εχουν αναγνωρισει οτι κατι δεν παει καλα..Κανεις δεν εχει μπει εδω για να πεισει οτι εχει καποια διαταραχη και να προωθησει την επιλογη του (βλεπε thinspiration εσυ που διαβαζεις και τα αμερικανικα site). Μια ερωτηση..Θες να μοιραστεις μαζι μας απο που παιρνεις βιταμινη Β 12? Γιατι σε μια τοσο super wow διατροφη λογικα παιρνεις τα παντα...
Τελειωνοντας, μονοι μας αφηνουμε τη μερα μας να μαυρισει... Προσπαθησε να δεις γιατι αφηνεις τις δικες σου μερες να μαυριζουν και μετα μοιρασε-προωθησε συμβουλες lifestyle σε ανθρωπους που σε διαβεβαιω μπορει να δυσκολευονται να βαλουν πλυντηριο, ποσο μαλλον να κατσουν να βρουν το σθενος να διαβασουν για διατροφη και να περιοριστουν για ακομη μια φορα.
ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ <<ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ>> ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
06-02-2008, 20:29 #11
Δεν μπορω να καταλαβω την τοση επιθεση στη Ρανια Π. Αν καποιος μεσα απο το site μιλουσε για καποιο χαπι αδυνατισματος η για καμμια απιστευτη διαιτα ολοι θα τρεχανε να ακολουθησουν και να συμμετεχουν με λογια συμπαραστασης.Αυτο πια με την απαξιωση ενος χορτοφαγου η ωμοφαγου απο τους απανταχου παμφαγους ειναι καθαρος ρατσισμος.
07-02-2008, 03:32 #12
ξαναδιαβασε τι λεει η ρανια και ισως καταλαβεις καλυτερα τι λεει. εμμεσως πλην σαφως σε προσβαλει και σενα και μενα και τον καθενα εδω μεσα.
με την νοημοσυνη μας δεν θα παιζει κανεις. για να απαντησω στο υφακι της και μενα μου μαυρισε την διαθεση οταν διαβασα το ποστ της. ελεος!
07-02-2008, 13:46 #13
Aυτό είναι το πρόβλημα.....πως κάθε τέτοια συζήτηση μας φέρνει μπρος στον καθρέφτη, αναθεωρώντας αυτές τις γλυκούλες αγαπημένες χαζοσυνήθειές μας, γιατί όλοι πιστεύουμε πως είμαστε πολύ σωστοί, πολύ καλοί άνθρωποι, ψαγμένοι, ενημερωμένοι, ευαισθητοποιημένοι, και προ παντός πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε για καλό, δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πως ζούμε μες τις γκάφες!
Προσωπικά πιστεύω πως εκείνοι που υποτιμούν την νοημοσύνη μας, είναι οι βιομηχανίες τροφίμων, φαγάφικων-φαστ/φουντ, μόδας, ιατρικό κατεστημένο, ΜΜΕ, πολιτικοί, ιερατεία, κλπ. δεν ξέρω αν έμεινε και τίποτα!....
Είμαστε μόνοι φίλτατοι, ας ενημερωθούμε λοιπόν με ανοιχτά μυαλά για όλα, χωρίς να τ' απορρίπτουμε επειδή δεν τα προβάλλει θετικά η Μεγάλη Τηλεόραση......
07-02-2008, 16:45 #14
η ράνια το κάνει όπως με το tv control της τηλεόρασης ......δε καταλαβαίνω εάν δε σου αρέσει γιατί δεν αλλάζεις κανάλι ...παρά κολλάς στα μεσημεριανά και στις τατιάνες και δε μπορείς να αρνηθείς τη Μαρία την άσχημη? απλά πράγματα
πήρα εγώ στη Δρούζα τηλέφωνο να της πω πόσο γελοία είναι στα μάτια μου. όχι δε πήρα
πήρα στο star να τους πώ πόσο βρόμικοι και ανήθικοι είναι ? όχι δε πήρα .
ενόχλησα ποτέ κανέναν σε κ΄'αποιο forum να πω πόσο μακριά τον βλέπω και πόσο ανώτερος νιώθω? Οχι ποτέ .
το λοιπόν το σύνθημα είναι ταπεινά
ειρήνη-αγάπη
07-02-2008, 22:45 #15
Σημερα ξαναδιαβασα αργα αυτα που γραφει η Ρανια για να δω αν με προσβαλλει καπου.Πουθενα δεν καταλαβα κατι τετοιο.Αναρωτιεμαι, αν εχεις καποιον γνωστο σου που αγαπας πολυ, και μιζεριαζει, και ησουν και συ καποτε ετσι, αλλα ομως ηθελες να αλλαξεις και με καποιο τροπο το εκανες,και του το πεις,τι κανεις;τον προσβαλλεις;
Αν ενημερωνεις καποιον να δει τα πραγματα λιγο διαφορετικα,να ψαξει ,να μαθει,τι κανεις τον κοροιδευεις;Γιατι αντιδραμε ετσι απεναντι στη Ρανια;γιατι ξεφυγε;γιατι αραγε μας αρεσει να αναμασαμε τα ιδια και τα ιδια χαλια μας και την απιστευτη μιζερια μας, αντι να αναλογιστουμε αν υπαρχει και κατι αλλο περα απο το γνωστο και αποτυχημενο τριπακι της διαιτας που μας παχαινει;Γιατι μας φαινεται η Ρανια προδοτης;Καθησαμε λιγο να το σκεφτουμε.Τι οφελος εχουμε απο το ρολο θυμα που δωσαμε εμεις οι ιδιοι στον εαυτο μας.Πολυ απλη ειναι η ζωη.Σε 50 χρονια τιποτα δεν θα εχει σημασια.Η ζωη ειναι και δωρο και πρεπει να της φερομαστε με σεβασμο.Πρεπει να συγκεντωθουμε στο πως θα νιωθουμε καλα και πρεπει να βρουμε τροπους να το κανουμε.Εμενα η Ρανια δεν με προσβαλλε καθολου.Την ειδα σαν μια καλη φιλη και ειπα"βρε μπας και;"
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία