Results 1 to 15 of 20
Thread: Είμαι νέο μέλος.
-
15-02-2008, 23:15 #1
Είμαι νέο μέλος.
Καλησπέρα σε όλους!Είμαι η Έφη και από χθές σκεφτόμουν πόσο καλό θα μου έκανε ένα τέτοιο forum στο οποίο θα μπορούσα να βρω άτομα που θα μου συμπαραστέκονται και θα μπορώ να τους λέω άνετα τα κιλά μου κι όχι να αισθάνομαι σαν ελέφαντας.Τελικά,και ευτυχώς για μένα,σήμερα,"έπεσα" πάνω στο forum και ήδη διάβασα κάποια θέματα.
Να σας πω κάποια πράγματα για μένα,καθώς πιστεύω πως για να με βάλετε στην παρέα σας θα είναι καλό να σας συστηθώ λίγο πέρα από ένα όνομα και μία ηλικία(παρεπιπτόντως είμαι 21).
Λοιπόν, ήμουν πάντα ένα -αν όχι αδύνατο- κανονικό κορίτσι.Ωστόσο σε κάποια φάση όταν σταμάτησα το μπαλέτο πήρα κάποια κιλά τα οποία σε πολύ λίγο καιρό έχασα χωρίς δίαιτα ή κάποια διατροφή ιδιαίτερη,απλά μου είχε κοπεί η όρεξη.Αυτά για το όσο ήμουν αρκετά μικρή.Μέχρι 13-14 χρονών περίπου.
Παρόλη την σωματική μου διάπλαση, ο αδερφός μου πάντα με έλεγε χοντρή και κυριολεκτικά μου είχε κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που όντως έτσι ένιωθα(τώρα που βλέπω φωτο από τότε καταλαβαίνω πως ούτε καν πλησίαζα σε αυτο).
Πριν κάποια χρόνια έκανα εγχείρηση σκωλικοειδήτιδας(δεν ξέρω πως ακριβώς γράφεται).Εκέι,πήρα και την κάτω βόλτα.Μέσα σε δύο εβδομάδες (η μία στο νοσοκομείο χωρίς καθόλου φαγητό μόνο με τον ορό και η άλλη σπίτι μόνο με νερόβραστα) έγινα κυριολεκτικά διπλάσια.Ο λόγος προφανώς φάρμακα που μου έδωσαν και δεν ήταν κατάλληλα(μεγάλη ιστορία).Από τότε ότι κι αν έβαζα στο στόμα μου θα μου πρόσθετε κιλά.
Πριν από ενάμιση-δύο χρόνια πήγα σε διαιτολόγο κι ενώ στην αρχή έχασα κάποια κιλά μετά έπαψα να χάνω.Απογοητεύτηκα και σταμάτησα.Πλέον είμαι αποφασισμένη να κάνω δίαιτα κι ας μην χάνω κιλά για κάποιο καιρό να μη τα παρατήσω.Η ψυχολογική βοήθεια που μπορείτε να μου προσφέρετε είναι ανεκτίμητη.
Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο.Πρώτη φορά μιλάω τόσο ανοιχτά,και δεν είναι μόνο το οτι είμαι πίσω από μία οθόνη,αλλά και το οτι είδα πως αλληλοϋποστηρίζεστε.
Ευχαριστώ.
- 15-02-2008, 23:21 #2
γεια σου εφη. καλως ηρθες στην παρεα μας.
16-02-2008, 13:16 #3
geia sou efh moy....giati den mas les liga logia parapano gia eena posa kila eisai apo pou klp???perimeno!!
16-02-2008, 15:05 #4
Καλημέρα,
Καλωσόρισες, πιστεύω ότι με λίγη υπομονή και προσπάθεια θα καταφέρεις πολλά πράγματα γιατί είσαι πολύ μικρή ηλικιακά. Παίζει ρόλο βέβαια το αν συνεχίζεις με τα φάρμακα, αλλά αυτό καλύτερα θα σου το πεί κάποιος πιο ειδικός.
Πάντως πιστεύω ότι όλοι εδώ μπορούν να βοηθήσουν τουλάχιστον ψυχολογικά.
Καλή αρχή.
16-02-2008, 17:56 #5
Effie μου μην ζητας συγνωμη για το μεγαλο κειμενο σου,οπως λες,ο καθενας εχει την δικη του ιστορια!στην παρεα μας θα βρεις μια μεγαλη ζεστη αγκαλια να χωθεις μεσα και να πεις οτιδηποτε σε βασανιζει η σε κανει να χαιρεσαι!!.Καλωσορισες!!!!!!!!! !
19-02-2008, 00:32 #6
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Δεν παίρνω φάρμακα,μόνο όσο ήμουν στο νοσοκομείο.Απλά μέσα στο νοσοκομείο έγιναν διάφορα παρατράγουδα που με έχουν οδηγήσει στο να πιστεύω οτι τα φάρμακα αυτά που μου έδωσαν είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην αλλαγή του μεταβολισμού μου.
Ειμαι 1.73 περίπου και κοντά στα 100 κιλά(πρώτη φορά το λέω σε άνθρωπο)...Θυμώνω που τα κιλά μου τα πήρα ουσιαστικά χωρίς να τρώω πολύ όπως σας εξήγησα.Δηλαδή δεν ήταν δικό μου φταίξιμο κι αυτό με στενοχωρεί ακόμα παραπάνω.Δε λέω,έχουν υπάρξει στιγμές που λέω παέι,έτσι θα είμαι για πάντα..και έχω φάει και παραπάνω γλυκάκια,αλλά αυτό αφού πάχυνα.Έχω μέσα μου ένα φόβο πως θα είμαι πάντα έτσι...
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους..
Έφη.
19-02-2008, 17:54 #7
καλως σε, εφη
δεν ξερω τι ειναι αυτο που εγινε στο νοσοκομειο με την επεμβαση και νομιζεις οτι επιβαρυνε τον μεταβολισμο σου, απ οτι ξερω σε τετοιες επεμβασεις, αντιβιωση δινουν, αλλα δεν ειμαι και γιατρος..
παντως, αν νομιζεις οτι κατι δεν παει καλα με τον μεταβολισμο σου και γενικα αν θεωρεις οτι οσο σωστα και να τρως δεν χανεις η χανεις η χανεις πολυ δυσκολα, το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να πας σε εναν ενδοκρινολογο και να σιγουρευτεις οτι πανε ολα καλα με τις ορμονες σου και ειδικα με τον θυρεοειδη...
αν κατι τετοιο συμβαινει, μαζι με την προσπαθεια σου να το ρυθμισεις, ολα θα πανε πολυ καλυτερα με μια ισορροπημενη διατροφη και με τα κιλα σου
καλη διαμονη
19-02-2008, 18:54 #8gourounitsaGuestΤι φαρμακα επερνες Εφη?Εισαι κ ψυλη ομως κουραγιο κ ολα 8α πανε καλα.
19-02-2008, 19:29 #9
Έφη μου,
είμαστε περίπου στα ίδια, 1,73 ύψος με 100 (παρά ένα χιχιχιιχιχ) κιλά βάρος, σουρίχνω βέβαια 15 χρονιάκιααλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή
)
Μην σκάς κοπέλα μου γιατί σίγουρα θα τα καταφέρεις φτάνει να το πάρεις απόφαση!!
Συμφωνώ βέβαια με την 2sweet2b4go10 ότι το πιο σημαντικό είναι να κάνεις κάποιες βασικές εξετάσεις και σίγουρα του θυρεοειδή, και σίγουρα είναι καλύτερα να πάς σε ενδοκρινολόγο παρά σε γενικό παθολόγο.
(υστερόγραφο δεν ξέρω αν κάνει να γράφουμε ονόματα γιατρών αλλά αν θέλεις πες το να σου το στειλώ με U2U.Βέβαια αναμονή μέχρι και 6 μήνες.!!!!)
Αν οι εξετάσείς σου είναι καλές τότε μπορείς να πάς σε διαιτολόγο και να σου δώσει ανάλογη δίαιτα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πρέπει πρώτα να το αντιμετωπίσεις γιατί αλλίως δεν θα κάνεις τίποτα. Μπορεί να τρώς 10γρ. και να παχαίνεις. (το έχω ζήσει αυτό)
Καλό κουράγιο και υπομονή και όλα θα φτιάξουν.
19-02-2008, 19:30 #10
Gourounitsa μου,
πως πάει το κρύωμα???? έστρωσες η ακόμη φτερνίζεσαι?
19-02-2008, 20:53 #11
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Δεν ξέρω τί φάρμακα μου είχαν δώσει εκεί μέσα,γενικά δε μου αρέσει να μιλάω για αυτό όμως για να καταλάβετε -επειδή ήταν δική μου παράλειψη να σας το πω- έμεινα μία εβδομάδα στο νοσοκομείο και όλη αυτή την εβδομάδα οι νοσοκόμοι είχαν ΞΕΧΑΣΕΙ να μου δώσουν φαγητό που έπρεπε να πάρω από την 2-3 μέρα (άρα ήμουν 7 μέρες με ορό)
Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό το "ξεχάσει",αλλά πιστέψτε με έτσι ήταν.Μάλιστα να φανταστείτε πως τα φάρμακα έπρεπε να μου τα δίνουν σε μορφή χαπιού γιατι ενδοφλέβια πονούσα πολύ,αλλά οι νοσοκόμοι όσο και να τους παρακάλαγα και να τους έλεγα πως έτσι μου είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου γιατί αλλιώς πονάω,μου έλεγαν,δεν πειράζει ένεση φέραμε ένεση θα σου κάνουμε.
Κι αυτά δεν έιναι τίποτα μπροστά σε πράγματα που άκουσα εκεί μέσα.Και είναι και γνωστό νοσοκομείο..Τέλος πάντων..
Πάντως την τελευταία φορά που έκανα εξετάσεις για θυρεοειδή ήταν όλα μια χαρα (βέβαια η ηλίθια δεν ήξερα οτι μπορεί στην πορεία να αποκτήσεις πρόβλημα,το έμαθα πριν λίγο καιρό και θα πρέπει να επαναλάβω τις εξετάσεις).
Έχετε δίκιο,θα πρέπει να πάω σε ενδοκρινολόγο,αν και όπως φαντάζομαι θα καταλάβατε,έχω σχεδόν απαίσια εμπειρία από τους γιατρούς!!όμως δεν έχει σημασία.Σημασία έχει να αλλάξουν τα πράγματα..Και ξέρω πως μπορώ να το κάνω.
Να είστε καλά!!
Έφη.
19-02-2008, 21:50 #12
βρε κουκλα
τον ορο πολυ κακως στον ειχαν ξεχασει αν επρεπε να τον βγαλουν, αλλα ο ορος, δεν παχαινει, αδυνατιζει....
τεσπα...ας αφησουμε το νοσοκομειο γιατι μαλλον δεν βγαζουμε ακρη
κανε την επισκεψη σου στον ενδοκρινολογο, πηγαινε και στον γυναικολογο σου (αν και ελπιζω οτι σε αυτον πας τουλαχιστον μια φορα τον χρονο για τις εξετασεις σου)γιατι υπαρχουν καποιες παθησεις που εχουν τετοιο συμπτωμα , και τα ξαναλεμε
καλο κουραγιο, ουτε εγω τρελαινομαι για τους γιατρους αλλα καμια φορα χρειαζονται...
19-02-2008, 23:37 #13
Ναι,πηγαίνω κάθε χρόνο για αιματολογικές εξετάσεις και ούρων για να ξέρω και πάνω κάτω κάποια βασικά πράγματα για την υγεία μου.Είναι μεγάλο ζήτημα αυτό με το νοσοκομείο και καλά λες πως δε θα βγάλουμε άκρη!!
Όμως προς Θεού,μην παρεξηγηθώ,δε λέω πως τα κιλά τα πήρα λόγω ορού,απλά ήθελα να σας δείξω ένα δείγμα του τί έπαιζε,ωστέ να πάρετε μία ιδέα για το ότι δεν έχω ιδέα του τί φάρμακα μου έδωσαν γιατί απλά όλα ήταν ένα μπάχαλο.
Έχω ξεπεράσει την φάση του "κατηγορώ τους πάντες εκτός από εμένα για το βάρος μου" γιατί μόνο εμένα θα κοροϊδευα έτσι.Ναι μεν τα (πολλά) αρχικά κιλά που πήρα δεν ήταν φταίξιμο της δικής μου λαιμαργίας,αλλά φυσικά από εκεί και πέρα με πήρε κι εμένα η κάτω βόλτα.Μέσα σε πολύ λίγο καιρό με παράτησε το τότε αγόρι μου επειδή δεν ήμουν η καλλίγραμμη θεά που εκείνος ήθελε,και η κολλητή μου μου έδειξε πως με ήθελε για να είναι κοντά σε κάποιον που γούσταρε.Για αυτούς τους δύο λόγους άφησα τον εαυτό μου από εκεί και πέρα.Και τί έκανα;Αντί να τους γράψω όλους στα..απόκρυφα έκανα ακριβώς το αντίθετο,κατηγορούσα τον εαυτό μου και επικοινωνούσα μόνο με το φαγητό.Και ναι,δε φταίει ούτε ο πρώην,ούτε η κολλητή.Μόνο εγώ.Γι αυτό και εγώ θα το παλέψω για εμένα.Γιατί ξέρω ότι η Έφη είναι όμορφη,είναι έξυπνη και ικανή.Ξέρω επίσης πως η Έφη βαρέθηκε ατάλαντες με τις σωστές αναλογίες να πουλιούνται για πεπειραμένες φωτογράφοι και εγώ που όλοι μου λένε οτι είμαι πολύ καλή σ'αυτό που κάνω να ντρέπομαι να ψάξω για δουλειά μη με κοροϊδέψουν για τα κιλά μου.Αϊ σιχτιρ!!Τα πήρα!!!
Θα το παλέψω και θα γίνω μία θεά και θα λάμπω και μετά θα φωτογραφίσω όλα τα άτομα με παραπάνω κιλά για να δουν όλοι οτι και όσοι ζουν με παραπάνω πιασίματα είναι όμορφοι.
Δεν ξέρω αν φαίνονται ηλίθια όσα είπα,αλλά μου αρέσει αυτή η "κρίση" αισιοδοξίας και γι αυτό ευχαριστώ όλους σας και το αγοράκι μου!
Μάκια πολλά πολλά!!!!!!
20-02-2008, 01:48 #14
μια χαρα τα λες εφη.... keep walking
20-02-2008, 07:46 #15gourounitsaGuestζαχαρουλα δεν ειμαι και τοσο καλα κ με τα χιονια συνεχια εξω ειμουν.παντοσ αυτη την εβδομαδα δεν εχασα γραμμμαρια ουτε κ πηρα ενοητε γιατι με τους πυρετους κλπ ουτε γυμναστικη δεν εκανα.αλλα δεν το βαζω κατω εστω δεν πηρα κιλα η γραμμαρια.
Το δικό μου προβλημα
26-07-2025, 16:05 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή