Results 1 to 6 of 6
Thread: Επείγον....υπάρχει πρόβλημα
-
24-02-2008, 01:12 #1
Επείγον....υπάρχει πρόβλημα
Αγαπημένοι μου νέοι φίλοι
Θέλω πραγματικά τη βοήθεια σας σε μια περίπτωση που μόλις συζητήσαμε με μια κολητή μου. Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζει ένα παιδί, (33), ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας. Κοντεύει τα 170 κιλά, (αν και κανείς δεν είναι σίγουρος για το ακριβές βάρος του), και έχει παραιτηθεί εντελώς απ' τη ζωή. Η φίλη μου, (ευαίσθητη γαρ), θέλει να του κάνει δώρο την επέμβαση με το δαχτυλίδι, (συγχωρέστε με αν δεν το γράφω καλά, δεν ξέρουμε), επειδή στη φάση που είναι ο Κ. δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις. Σας παρακαλώ δώστε μας όσες πληροφορίες έχετε για την όποια διαδικασία, ή τέλος πάντων για κάτι ανάλογο.
Πόσο κάνει?
Πόσο διαρκεί η εγχείριση?
Έχει παρενέργειες, (πονους κλπ)?
Είναι αλήθεια ότι απαγορεύονται τα αναψυκτικά?
Που γίνεται? Σε δημόσια ή ιδιωτική κλινική?
Το παιδί έχει πραγματικό πρόβλημα, έχει κλειστεί στον εαυτό του, δεν λειτουργεί...μεγάλο πρόβλημα, κάποια άλλη στιγμή θα σας πω λεπτομέρειες...
- 24-02-2008, 03:10 #2
Γεια σου τουτου,
Δεν ειμαι ειδοκος σε αυτό το θεμα, όμως γνωρίζω από τον κολλητο μου που κ αυτος ζυγιζει πανω από 145 κιλα κ ηθελε να κανει αυτή την επεμβαση, αλλα μετανιωσε...
Βεβαια πολύ καλη η προθεση της κολλητης σου, αλλα δεν πιστευω να δωριζεται τοσο ευκολα αυτή η επεμβαση.
Κατά την επεμβαση τοποθετειται ένας δακτυλιος, που περισφιγγει το στομαχι στο ανωτερο τμημα του ετσι διμιουργηται ένα μικρο στομαχι , που πληρουται γρηγορα κατά το γευμα και προκαλει αισθημα κορεσμου. (λιγο φαι, ελαχιστες θερμιδες)
Ετσι η μειωμενη προσληψη θερμιδων οδηγει σε απωλεια βαρους. Το τραυμα είναι μικρο κ νοσηλευεται μονο 24 ωρες και σου επιτρεπει την αμεση επανοδο στην εργασια του.
Η επεμβαση δεν αλλαζει την ανατομια του στομαχου και είναι αναστρεψιμη κ εχει ελαχιστες πιθανες επιπλοκες.
Υπαρχουν διαφορες τετοιου ειδους επεμβασεις.Δεν ειναι καταλληλη για ολους ομως αυτη η επεμβαση,αυτο το κρινει ο γιατρος!!
Το αν ποναει μετα την επεμβαση δεν το γνωριζω, δεν παυει να είναι μια εγχειρηση!
Απο εκει και περα μπορεις να ψαξεις στο Ιντερνετ για κιαλες πληροφοριες. Το παν ειναι βεβαια να τον μεταπεισει η φιλη σου να μιλησει με κανενα ψυχολογο η γιατρο...Η να μιλησει με εναν συγγενη του να τον βοηθησουν..αυτος πρεπει να θελει να παρει παλι τα πανω του.
Τι αλλο να γραψω δεν ξερω, καλη του τυχη!
24-02-2008, 11:27 #3
τουτου
θα συμφωνησω απολυτως με την οσιρις
οι προθεσεις της φιλης σου, ειναι πολυ καλες, αλλα το δαχτυλιδακι που λετε, μη το φανταζεστε σαν ενα δαχτυλιδακι μεσα σε ενα κουτακι..
ειναι μια κανονικη επεμβαση, οσο λιγους κινδυνους και να εχει, και θελει οπωσδηποτε την απολυτη συνεργασια και επιθυμια του ασθενη για να την κανει....
περα απο αυτο ομως, το πιο σημαντικο, ειναι οτι δεν κανουν ολες οι επεμβασεις για ολους τους ασθενεις...και λογω βαρους και λόγω αλλων ιατρικων στοιχειων του ιστορικου του ασθενους... για μεγαλο βαρος πχ σαν αυτο που μας λες, ειναι προτιμοτερες καποιες αλλες επεμβασεις οι οποιες ομως δεν ξερουμε αν ειναι καλες για τον φιλο σου γιατι δεν ειμαστε γιατροι και δεν μπορουμε να συνταγογραφουμε φαρμακα και επεμβασεις....
αυτο που θα μπορουσατε να κανετε αν θελετε να τον βοηθησετε, ειναι, εφοσον σας εχει εμπιστοσυνη και σας μιλαει ελευθερα, να τον πεισετε για την αναγκη να κανει "κατι" πριν κινδυνεψει περισσοτερο η υγεια του...
αυτο το κατι , νομιζω οτι ειναι να πεισθει να επισκεφθει γιατρο που ειδικευεται σε τετοιου ειδους επεμβασεις...μπορειτε λοιπον να ειστε ετοιμες με πληροφοριες για αξιοπιστους γιατρους, να κανει την επισκεψη του εκει, κι αν πεισθει κι αποφασισει να κανει μια απο αυτες τις επεμβασεις, τοτε ναι, θα ειναι μια πολυ καλη κινηση απο σας να τον βοηθησετε στο ιατρικο εξοδο, εφοσον δεν τον καλυπτει καποιο ταμειο...
αυτα :)
24-02-2008, 13:28 #4
Καλημερα toutou και η αληθεια ειναι οτι μου εφτιαξες την μερα μου!!!!
Χαρηκα παρα πολυ πρωτα για την φιλη σου ,που ενδιαφερεται τοσο πολυ για τον φιλο της,που τον ποναει και θελει να τον βοηθησει και μετα για εσενα που βοηθας την φιλη σου ψαχνοντας πληροφοριες!!!
Με λενε dexa ειμαι 35 χρονων και 120 κιλα ΤΩΡΑ!!!
Με ελεγαν dexa ημουν 34 χρονων και 155 κιλα ΤΟΤΕ !!!
Τον Μαιο του 2007 εκανα δακτυλιο στομαχου στο Διαβαλκανικο Θεσσαλονικης ,μετα απο ενα χρονο σχεδον ψαξιμο ,για γιατρους ,τον τροπο που γινεται ,το ποσο κοστιζει με ασφαλεια η χωρις,τις εξετασεις που χρειαζονται,εαν ποναει,ποσο μενουμε στην κλινικη η το νοσοκομειο ,και κατα ποσο επειρεαζει την ζωη μας στην καθημερινοτητα της οτι και εαν σημαινει αυτο.....
Η επεμβαση γινεται λαπαροσκοπικα ειτε κανοντας μια τομη απο τον οφαλο η πεντε στην περιοχη περιπου του στομαχιου μηκους πολυ μικρου οσο χρειαζεται να γινει ενα ραμμα στην καθε τομη μεχρι δυο το παρα πολυ ,και ολα αυτα συμφωνα με την κριση του γιατρου.
Παρ'ολα αυτα ενω ειναι απο τις πιο ασφαλεις επεμβασεις που υπαρχουν και μαλιστα αυτο ειπωμενο απο το ιδιο το κρατος χαρακτηριζοντας ως την καλυτερη επεμβαση παχυσαρκιας και ασφαλεστερη σε σχετικο νομο που δημοσιευσαν τον ιουνιο που μας περασε σχετικα με τις επεμβασεις παχυσαρκιας και τα ασφαλιστηκα ταμεια,σιγουρα δεν παει να ειναι μια επεμβαση και κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει τιποτα .....
Ο φιλος σας εχει ολες τις προυποθεσεις που χρειαζονται για να γινει η επεμβαση αυτη αν και θα υπαρξουν γιατροι που θα του πουν οτι στα κιλα του θα ηταν καλυτερα να κανει γαστρικο μπαι μπας η sleeve(γαστρικο μανικι).Εδω ομως υπαρχουν περιπτωσεις που το εχουν κανει σε αυτα τα κιλα αλλα και στα 180-185 και πετυχαν ,και ενας βασικος λογος ειναι οτι οι αλλες επεμβασεις ειναι πιο ''βαριες''θα μπορουσε να τις χαρακτηρισει κανεις και γι'αυτο προτιμησαν τον δακτυλιο παρ'ολο που ειχαν παρα πολλα κιλα.
Εφοσον βρισκεις εναν πολυ καλο γιατρο ,ο οποιος χρειαζεται πιστεψε με ,και θα σου εξηγησει τα παντα μεχρι βλακειας,θα σε βαλει να κανεις μια σειρα απο εξετασεις για να δει την κατασταση υγειας που υπαρχει.
Κλεινει το ραντεβου,η επεμβαση κραταει απο 1 ωρα φυσιολογικα μεχρι οσο χρειαζεται.Η δικη κρατησε 5 ωρες γιατι ανακαλυψαμε εξαιτιας του δακτυλιου οτι εχω και χολη και εκανα 2 επεμβασεις σε μια!!!
Βγαινοντας απο το χειρουργειο θα του δωσουν τα παυσιπονα του ,τις αντιβιοσης του καθως και τις ενεσουλες για να μην παθει θρομβωση και οτι αλλο κρινει ο γιατρος του.Θα ποναει ,φυσικα και θα ποναει,εδω για αποτριχωση παμε και τραγουδαμε το ''ΑΠΟΝΕ'' απο τον πονο ,αλλα δεν ειναι και τοσο τραγικο ,ειναι πονος που με ενα παυσιπονο περναει,αλλωστε η πρωτη μερα ειναι οτι ειναι,εδω εχουμε κανει την μιση μας ζωη με τα κιλα μας ειναι δυνατον να μην ανεχτουμε 1 μερα πονου???!!!Βρε ολοκληρο μηνα εαν χρειαζοταν!!!!!!
Στην συνεχεια ο γιατρος του θα του δωσει μια λιστα με το τι πρεπει να προσεχει ειδικα τον πρωτο μηνα ,που θα ειναι απο υγρα μεχρι πολτοποιημενες σουπιτσες η πολυ παρα πολυ μαλακες τροφες.Στην συνεχεια ομως τρωμε τα παντα αλλα οσο χωραει το στομαχι μας μπουκια παραπανω γιατι πολυ απλα θα το κανουμε εμετο.Το μονο που ειναι μεσα σεεισαγωγικα ''απαγορευμενο''χωρις να σημαινει οτι δεν πρεπει καθολου να τα ακουμπαμε απλα με μετρο ειναι τα γλυκα και το αλκοολ τα οποια εχουν θερμιδες και επειδη ''γλυστρανε''μπορουμε να φαμε και να πιουμε απεριοριστα!!!
Μενουμε μια νυχτα μεσα μεχρι 2 το πολυ αναλογα τι θα χρειαστει η τι θα θελησουμε και εμεις.Εγω εκατσα δυο,γιατι εκανα εισαγωγη απο την προηγουμενη το απογευμα .
χωρις ασφαλεια σε μια κλινικη μπορει να κοστισει απο 5000-5500 μεχρι οτι μπορεις να φανταστεις ειδικα κατω στην αθηνα που εχω ακουσει απο παιδια να εχουν πληρωσει μεχρι και 13000-14000 ευρω.Μπορει να επαιξε φανταζομαι ρολο και το δωματιο που κλεινεις στην κλινικη τι να πω δεν ξερω.....Με ασφαλεια ειτε σε κλινικη ειτε σε νοσοκομειο γλιτωνεις τα μισα εξοδα τα οποια πληρωνει η αφαλεια και μισα πληρωνεις εσυ ,εκτος απο ΟΓΑ που εαν το κανεις σε νοσοκομειο βεβαια δεν επιβαρυνεσαι τιποτα απολυτας εκτος ισως απο τα απολυτως απαραιτητα?!Το ''γραμμα'' που ισως χρειαστει να δωσεις στον γιατρο??Δεν ξερω εαν προσεξες ποσο κομψα το εθεσα!!!
Λοιπον toutou μου εχω εχω ολη την καλη διαθεση να σας βοηθησω σε οτι θελησεται ,ακομα και να μιλησω με τον φιλο σας η με σας ,και εαν θελησεται θα σας γνωρισω και αλλα παιδια με δακτυλιο.Με U2U ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΛΕΦΩΝΩ ΕΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙς ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙς ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
Ευχομαι να δωθει μια λυση οσο πιο γρηγορα γινεται και ο φιλος σας να ξαναγεννηθει.Πιστεψε με οτι εγω καταλαβαινω απολυτα το πως αισθανεται αυτος ο ανθρωπος τωρα και σε τι κατασταση ειναι ,γι'αυτο ξανα ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ που τον νοιαζεστε και τον βοηθατε !!!
Περιμενω νεα σας!!!
ΦΙΛΙΑ!!!
24-02-2008, 13:49 #5
Παιδιά δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο μας βοηθήσατε. Η φίλη μου δεν το παίζει καλός Σαμαρίτης, είναι πολύ δικός της άνρωπος και τον βλέπει τα τελευταία χρόνια να βουλιάζει σε ανυπαρξία με καμία όρεξη για τη ζωή και τον εαυτό του. Είναι πολύ καλό παιδί αλλά μη φανταστείτε ότι έχει και μεγάλη όρεξη να βοηθήσει τον εαυτό του συζητώντας, υποθέτω από εγωισμό. Dexa θα επικοινωνήσουμε οπωσδήποτε!!! ʼσε που πρέπει να σε γνωρίσουμε και από κοντά. Εύχομαι πραγματικά να πετύχεις όσο πιο γρήγορα το στόχο σου!
Φιλιά πολλά!!!
24-02-2008, 14:05 #6
ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Οσο για τη φιλη σου δεν νομιζουμε τιποτα!!!Ειμαστε σιγουρη οτι ειναι καλος ανθρωπος και σιγουρα για αυτον που ενδιαφερεται αν μη τι αλλο ειναι της ψυχης της ,οπως λεμε εμεις εδω στα χωρια.
ΦΙΛΙΑ!!!!!
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή