Results 1 to 9 of 9
Thread: Κουζινομαγειρέματα!
-
16-07-2008, 00:04 #1
- Join Date
- Jul 2007
- Location
- Kypros
- Posts
- 1,341
Κουζινομαγειρέματα!
προτείνω να μοιραστούμε κάποιες συνταγές εύκολες γρήγορες θρεπτικές υγιεινές και κάπως χαμηλές σε θερμιδική αξία!
μπουκιά και συγχώριο όχι μπουκιά κι αμαρτία!
- 16-07-2008, 00:10 #2
- Join Date
- Jul 2007
- Location
- Kypros
- Posts
- 1,341
ξεκινάω με μοσχαρίσια φιλετάκια!
παίρνουμε τα φιλετάκια μας... τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδάκι.
έπειτα αφήνουμε να πάρουν μια ζέστα και τα βγάζουμε σε ένα πιατάκι κι έπειτα τους βάζουμε λίγη μουστάρδα και τα αφήνουμε να τραβήξουν...
στο τηγάνι τσιγαρίζουμε μανιτάρια με λίγο κρεμμυδάκι μέσα στον ζωμό που έχουν αφήσει τα φιλετάκια... προσθέτουμε λίγο νεράκι... έπειτα ρίχνουμε και τα φιλετάκια αφήνουμε να ψηθούν καλά και να μαλακώσουν και σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ή λευκό ή μισό φλυντζανάκι κονιάκ.
σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή ρυζάκι!
πως τα λέω ... πως τα λέω
16-07-2008, 00:14 #3
- Join Date
- Mar 2008
- Posts
- 9,648
Η αμαρτία λογίζεται σε θερμίδες ή σε μουγκρητά απόλαυσης;
16-07-2008, 00:18 #4
- Join Date
- Jul 2007
- Location
- Kypros
- Posts
- 1,341
κρεατάκι μεθυσμένο!
αλατοπιπερώνουμε το κρεατάκι (μοσχαρίσιο ή χοιρινό ή κοτόπουλο.).. το οποίο έχουμε σε μέτρια κομματάκια...
τα βάζουμε στο ταψί (να έχει καπάκι να κλέινει) προσθέτουμε πατατούλες καρότα σέλινο 1-2 ξυλάκια κανέλα
2 φύλλα δάφνη και αν θέλουμε 2-3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφι)
βάζουμε νερό όσο να τα σκεπάσει σχεδόν και 1-2 ποτήρια λευκό κρασί αναλόγως την ποσότητα κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο!
στους 180-200 σε 1 ώρα περίπου έχει γίνει !
16-07-2008, 00:18 #5
- Join Date
- Jul 2007
- Location
- Kypros
- Posts
- 1,341
η αμαρτία λογίζεται σε τύψεις θα έλεγα! χεχεχεχ
16-07-2008, 00:26 #6
- Join Date
- Jul 2007
- Location
- Kypros
- Posts
- 1,341
γαριδούλες με ζυμαρικά (εάν θέλουμε)
βράζω τις γαρίδες μέσα σε λίγο αλατισμένο νερό για λίγη ώρα...
έπειτα τις βγάζω και μέσα στο νερό ρίχνω μακαρόνια.
στο αντικολλητικό με λίγο ζωμό από το βράσιμο... και λίγο λαδάκι τσιγαρίζω κρεμμυδάκι με μαιντανό.. ρίχνω τις γαρίδες και έπειτα χυμό ντομάτας ή φρέσκια τριμμένη ντομάτα προσθέτω αλάτι πιπέρι και αφού δέσει... σβήνω με ένα ποτήρι κρασί. έχουν ήδη γίνει και τα μακαρόνια(αν ειναι τορτελίνια με γέμιση τυρί ακόμη καλύτερα αλλά θεωρείται σκανδαλιά οπότε θα πρέπει να το ισορροπήσουμε κάπως στην συνέχεια της μέρας )
... βουρ!
22-07-2008, 07:43 #7
- Join Date
- Jun 2008
- Location
- Π.ΦΑΛΗΡΟ
- Posts
- 108
Λοιπον μετα το δαχτυλιο στομαχου που εκανα και επειδη επρεπε να τρωω ζελε η μαμα μου εφτιαξε μια φορα ενα ζελε και φυσικα μετα το επειχηρησα και μονη ...μιλαμε κοψαμε φλεβες.,,....ελπιζω να το κανετε και να σας αρεσει
υλικα
1 πακετο διπλο οτι ζελε σας αρεσει
1 sprite η σοδα οχι απαραιτητα
1 κονσερβα του ιδιο φρουτου με το ζελε που πηραμε
εκτελεση
1 . εχω βαλει απο βραδις την κονσερβα μου στο ψυγειο
2. βραζω δυο ποτηρια νερο
3. αφου βρασει καλα το νερο ριχνω τα δυο πακετα μου το ζελε , ανακατωνω καλα καλα και αφηνω
4. ανοιγω τη κονσερβα και χωριζω το ζουμι και τα φρουτα
5. βαζω το ζουμι σε ενα ποτηρι και τα φρουτα τα βαζω στο μπλεντερ και τα χτυπω
6. αφου χτυπησω καλα τα ριχνω στο ζελε και ανακατωνω
7. ριχνω το ζουμι απο την κονσερβα και ανακατωνω, ριχνω ενα ποτηρι νερο παγωμενο και ανακατωνω
8. τελος προσθετω ενα ποτηρι sprite η σοδα- εγω δε εβαλα διοτι εχω το δαχτυλιο και μου αρεσε το ιδιο εξισου-
Μετα το βαζω σε μια φορμα και το αφηνω να παγωσει στο ψυγειοοο
22-07-2008, 09:30 #8
- Join Date
- Feb 2006
- Location
- Distant skies...
- Posts
- 1,226
Καλές οι συνταγές αλλά κάπως υψηλές σε θερμίδες.
Ανάλογα, βέβαια και στο τι θερμιδικό φορτίο έχει συνηθίσει ο καθένας να παίρνει, αλλά γενικά είναι άνω του μέσου θερμιδογόνες.
22-07-2008, 12:18 #9
- Join Date
- Jun 2008
- Posts
- 34
Καλημέρα σε όλους!
Ανεπιφύλακτα σας προτείνω μια συνταγή με λίγες θερμίδες και ιδιαίτερα νόστιμη!
Φτερούγες Κοτόπουλου Πικάντικες
ΥΛΙΚΑ
-15-20 φτερούγες κοτόπουλου (αν δε θέλετε φτερούγες, μπορείτε να βάλετε όποιο μέρος του κοτόπουλου σας αρέσει)
-1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
-1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
-1 κουταλάκι κοφτό πιπέρι
-6 κουταλάκια κοφτά πάπρικα
-1 κουταλιά μουστάρδα
-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
-2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Πλένετε τις φτερούγες και αφήνετε λίγο να στραγγίξουν.
2.Τοποθετείτε τις φτερούγες σε ένα σκεύος που να σκεπάζεται. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και τα ρίχνετε στις φτερούγες.
3.Τις αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν 12 ώρες. Πού και πού τις γυρνάτε.
Ψήνετε στο grill στη σχάρα του φούρνου στους 220 °C για 15' περίπου, ώσπου να ροδίσουν αρκετά.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία