Results 1 to 9 of 9
-
16-03-2008, 15:19 #1
Αχ, μήπως ξέρετε πώσ να χάσω λίπος????
Γειά σας... Τυχαία βρέθηκα στο σάιτ αυτό και μου φάνηκε απίστευτα ενδιαφέρον μιας και....συμπάσχω..
Είμαι 17 ετών και έχω κι εγώ αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό του πάχους να με επηρεάζει σε κάθε μου κίνηση!!!
Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τις πρόσφατες λιπομετρήσεις μου, το 40% του οργανισμου μου είναι λίπος! Δηλαδή είμαι 1.65 και ζυγίζω 94 κιλά [μπλιαχ]...Όμως, το...σκαρί μου είναι τελείως διαφορετικό! Μήν φανταστείτε ένα αντιαισθητικό θέαμα ...ένα βαρέλι δηλαδή...¨ΟΟΟΟΟχι...είμαι πολύ "μαζεμένη" σωματικά....Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πώς γίνεται να χάσω αφτο το λίπος...Σε διαιτολόγους τρέχω απο την ε' δημοτικού κι εχω κουραστει...Γυμνάζομαι όοοσο μπορώ...Αλλά να....θέλω και μια βοηθειούλα απο σας....
Σας ευχαριστώ πάααααααρα πολύ....και...καλώς ήρθα!
- 16-03-2008, 15:21 #2
επίσης να προσθέσω ότι θέλω γρήγορα να χάσω κιλά, για να έχω το περιθώριο να βάλω 1-2 στις πανελλήνιες!!! [καλα, δεν το εύχομαι κιόλας, αλλά λέμε τώρα....] Απλά θέλω να φύγουν πολύ γρήγορα για να χαρώ και λίγο την μαθητική ζωούλα μου......
16-03-2008, 22:24 #3
Προς Θάλεια
Καλησπέρα Θάλεια!
Νομίζω ότι ένας συνδυασμός διατροφής χαμηλών λιπαρών με αερόβια γυμναστική 3-4 φορές την εβδομάδα θα σε βοηθήσει στο κάψιμο του λίπους. Δηλ. καλό είναι από δω και πέρα να καταναλώνεις γάλα, τυρί, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, γαλοπούλα, κοτόπουλο, ψάρι ψητά ή βραστά, μπόλικη σαλάτα και 2-3 φρέσκα φρούτα εποχής την ημέρα. Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις το άσπρο ψωμί με ψωμί ολικής αλέσεως και να τρως δημητριακά ολ. αλέσεως χωρίς ζάχαρη για πρωινό αν σου αρέσουν (4 κουταλιές της σούπας). Τέλος, θα πρέπει να τρως και όσπρια και λαδερά (μην αποκλείεις καμία κατηγορία τροφών από το διαιτολόγιο σου) απλά θέλει λίγη προσοχή στο λάδι. Προτίμησε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο την ημέρα. Εννοείται μακριά από τηγανητά και ντρεσινγκς. Επιτρέπεται να τρως ένα γλυκό την εβδομάδα. Αυτά σε γενικές γραμμές...Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
17-03-2008, 14:54 #4
πολυ σωστες οι παραπανω συμβουλες!προσπαθησε να μοιραζεις τις θερμιδες σου σε 4-6 μικρα γευματα την ημερα(ειναι λιγακι ζορικο αλλα αξιζει τον κοπο!)ετσι θα νιωθεις χορτατη ολη την ημερα κ θα βαλεις μπρος το μεταβολισμο σου. πινε πολλα υγρα.προτιμησε φρουτα αντι για χυμους κ περιορισε τη ζαχαρη στο ελαχιστο.επισης πολλα καλα ακουγονται για το πρασινο τσαι κ τα καυτερα..εμενα μια φορα με βοηθησαν
οσο για το ποσο γρηγορα χανεις,καλα ειναι μισο κιλο την εβδομαδα.περισσοτερο σημαινει απωλεια υγρων κ μη λιπωδους μαζας.δ θελεις κατι τετοιο στα σιγουρα!εκμεταλευσου καθε ευκαιρια να κινεισαι...περπατα, χορευε, γελα!μην εμπιστευεσαι τοσο τη ζυγαρια κ προτιμησε τη μεζουρα για να βλεπεις την προοδο σου!
ευχομαι να πετυχεις το στοχο σου!
18-03-2008, 18:19 #5
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας....Αντιμετωπίζω όμως ένα μικρό [ μικρό, τέλος πάντων] προβληματάκι με το θυροειδή μου....Δηλαδή έχω υποθυροειδισμό....Καταλαβαί νετε, χαμηλός μεταβολισμός, νεύρα, αύξηση βάρους και τα σχετικά.... Μήπως υπάρχει κάποιο πιο δραστικό διαιτολόγιο? γτ όλα τα παραπάνω τα πράττω εδώ και 7 χρόνια [απο τότε που άρχισα δίαιτα δηλαδή...]....
18-03-2008, 19:49 #6
ενταξει με το διαιτολογιο, την ασκηση την κανεις ομως? ειναι πολυ βασικη για ολους, αλλα ειδικα για καποιον που χανει δυσκολα και βαζει ευκολα..
διαιτολογιο πιο δραστικο δεν υπαρχει (που να μη βλαψει την υγεια σου εννοειται)...απο κει και περα θα ρυθμιζεις προσεκτικα τις ποσοτητες..δεν σημαινει οτι απο κατι ελαφρυ, τρωμε οσο θελουμε..
18-03-2008, 21:46 #7
Καθε Σαββατο πάω για ποδηλασία και καθε πρωι για το σχολείο περπατάω 15 λεπτα.....
18-03-2008, 21:49 #8
Θάλεια μην κάνεις υπερβολές.Γιατί να μπλέξεις σε άσχημες ιστορίες;Να πας να κοιτάξεις σ' έναν γιατρό το θυρεοειδή σου και εκείνος θα σου προτείνει διάφορα.
19-03-2008, 01:32 #9
Θάλεια μου συμφωνώ με όλες τις παραπάνω συμβουλές αλλά πρέπει να προσθέσω επίσης πως δε πρέπει να σε πιάνει ανχος και βιασύνη να τα χάσεις. Απλά πρόσεχε μη βάλεις παρα πάνω και χάσεις την μπάλα.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία