Results 1 to 7 of 7
Thread: HMM..EXCUSE ME...
-
08-03-2008, 02:56 #1
HMM..EXCUSE ME...
γεια κ χαρα σας λεηντις & τζετλεμεν!καλως σας βρηκα!
ακολουθει ποστ-μακαρονι!
τυχαια σκονταψα στο παρων σαιτ,καθως αρεσκομαι να την ψαχνω
σχετικα με υγειηνη διατροφή, ασκηση, φιτνεςς κ τα ρεστα.
Ειμαι 22 ετων και δν ειχα ποτε προβλημα με το βαρος μου.Σταθερα μετα τα 16 ημουν γυρω στα 67 κουγου με μπου 1.75.(κοριτσια ο φασουλας...!)
Η διατροφη μου ηταν παντοτε αθλια(φαστ φουντ,λιχουδιες,τηγανητα,λ� �πια,γλυκα,ξυδια(μετα τα 17..!)...ολα σε τεραστιες ποσοτητες και σχεδον καθημερινα!!
φρουτα λαχανικα κ οτιδηποτε υγειηνο επαιρνε ποδι απ το πιατο μου με συνοπτικες διαδικασιες.
Παρ'ολα αυτα εκανα ταυτοχρονα γυμναστικη με βαρη και περπατουσα...ΠΟΛΥ.Φαινεται οτι το νεαρον του μεταβολισμου μου σε συνδυασμο με το γεγονος οτι ημουν παντα δραστηριος εκανε τη δουλεια του λιαν καλως και ετσι καταβροχθιζα τα παντα με μεγαλη χαρα χωρις να δινω δεκαρα για τπτ...(ετρωγα για 3 ατομα και μενανε ολοι καγκελο)
Αυτο συνεχιστηκε μεχρι περυσι...Οπου για διαφορους λογους σταματησα να γυμναζομαι και εκανα καθιστικη ζωη...με τις ιδιες διατροφικες συνηθειες!
Σε λιγοτερο απο ενα χρονο πηρα γυρω στα 8 κιλα σε φρατζολακια χωρις να το καταλαβω καλα καλα!Οταν το καταλαβα(σπιρτο ο δικος σου!)ειδα οτι επρεπε να αλλαξω συνηθειες κ τροπο ζωης γενικοτερα γιατι αρχισε να με ενοχλει η εικονα μου.Τεσπα!
Ξεκίνησα παλι δειλα δειλα γυμναστικη..δν εμπιστευομουν διατες και τετοια.Μετα απο εκτενεις διαδικτυακες κ οχι μονο ερευνες διαπιστωσα οτι ειχα δικιο...δηλαδη η μονιμη απωλεια βαρους παει πακετο με ισορροπημενη διατροφη-η οποια ουδεμια σχεση εχει με τις διαιτες που μας ριχνουν στη μουρη διαφοροι.
Δν εχω σκοπο να το παιξω ειδημων,ουτε να το παιξω γενικα!(Σημερα,ειμαι 63 κιλα κρεας κ κοκκαλο!)
Βολταροντας στο φορουμ σας ειδα μια ομορφη ατμοσφαιρα και ατομα με τεραστια θεληση κ ορεξη για προσπαθεια...ομως για να βιδωσεις μια βιδα θελεις κατσαβιδι...ακομα κ το καλυτερο σφυρι θα αποτυχει!(παραλληλισμος για νομπελ).
Αρκετα!!
Παραθετω καποιες προτασεις και αντιπροτασεις, που τουλαχιστον για εμενα κ πολυ κοσμο δουλεψαν γαντι.Δν εχουν σχεση με διαιτα αλλα με διατροφη.
γεγονος νο1- Η ημερησια προσληψη λιγοτερων απο 1200 θερμιδες ειναι εγκλημα κατα του μεταβολισμου-το φαγητο ειναι συμμαχος στην απωλεια βαρους, οχι εχθρος.Αν αφησεις τον οργανισμο σου, σε αφηνει και αυτος.Οτι κιλα χανουμε με τετοιες μεθοδους αποτελουνται απο νερο...μυικη και οστικη μαζα...σιγουρα οχι απο λιπος.Τα κιλα αυτα παντα επιστρεφουν δρυμιτερα με τη διακοπη της διαιτας, καθως εχουμε δωσει σινιαλο στο μεταβολισμο οτι εχει πεσει πεινα...κ αυτος με τη σειρα του θα αποθηκευσει οτι καυσιμο του δωσουμε...με τα γνωστα αποτελεσματα.
γεγονος νο2- Οποιαδηποτε περικοπη στις συνηθισμενες μας θερμιδες,θα επιφερει απωλεια βαρους ως ενα σημειο οπου η απωλεια σταματαει.Αν θελουμε να χασουμε κ αλλο,πρεπει να κοψουμε κ αλλες θερμιδες..ξανα στοπ!και ξανα περικοπες..ως που φθανουμε,εξαντλημενοι πλεον στις 600 θερμιδες την ημερα.. εχοντας καταστρεψει την ικανοτητα του οργανισμου να μετατρεπει την τροφη σε ενεργεια.
γεγονος νο3- Αλλο απωλεια βαρους και αλλο απωλεια λιπους.το πρωτο ειναι ευκολο(βραχυπροθεσμα)με διαιτες που απαξιωνουν τον οργανισμο και τις αναγκες του αφηνοντας τον ενα ΡΑΚΟΣ.
γεγονος νο4- Η απωλεια λιπους προυποθετει οτι ο οργανισμος καλυπτει ολες τις αναγκες του(σε ενεργεια βιταμινες και ιχνοστοιχεια)-και ξοδευει λιγο παραπανω μεσω δραστηριοτητας-ποτε λογω ανεπαρκειας τροφης.
γεγονος νο5-Η διατηρηση και αυξηση της μυικης μαζας(μη φανταζεστε μουσκουλα και γκομενες-σουπερμαν!!δεν χρειαζεται καν βαρακια για να "σφιξεις"!)ειναι ο πιο πολυτιμος συμμαχος στη μαχη κατα του λιπους.Ο μυικος ιστος καιει καθημερινα μεγαλο ποσοστο θερμιδων-μονο για να διατηρηθει.(ενα κιλο μυικου ιστου καιει περιπου 80 θερμιδες την ημερα-απλα υπαρχοντας!!)Οι κλασσικες διαιτες αρκουνται στο να βλεπουν τα νουμερα της ζυγαριας να πεφτουν...ετσι χανουμε πολυτιμους μυς και ελαχιστο λιπος.
Αυτα προς το παρον...Ενημερωστε αν θελετε να συνεχισω η αν γινομαι κουραστικος!Εγω ψιλονυσταξα παντως:P
- 08-03-2008, 10:13 #2
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!
καθολου κουραστικος δεν γινεσαι και καλως ορισες
ελπιζω να λαβουν σοβαρα υποψη τους το μηνυμα σου οσοι και οσες βαρεθηκαν να περιμενουν και φανταστηκαν οτι σταματωντας την τροφη θα χασουν το λιπος που τους περισσευει, μονιμα..
βεβαια υπαρχει ενα προβληματακι που δεν λυνεται ακομα κι αν μαθουμε η παραδεχτουμε (επιτελους) ολα αυτα τα ομορφα που μας λες.
κι αυτο ειναι, το γεγονος οτι σε πολλους απο μας δεν λειπουν οι γνωσεις περι διατροφης, αλλα ο τροπος να πεισουμε τον εαυτο μας να τις κανουμε πραξη....
δυστυχως φιλε μου, αν οριζαμε ολοι αυτον τον ΤΡΟΠΟ, δεν θα υπηρχαν υπερβαροι...
θα αδυνατιζαν ολοι αυτοματως μολις ενημερωνονταν σωστα περι διατροφης...
08-03-2008, 13:37 #3
θενξ για το καλωςορισμα!
κοιτα πως το βλεπω...θελεις κατι και ξερεις πως να το αποκτησεις ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!
για να μην το κανεις παει να πει οτι τελικα δν το θες και τοσο πολυ...
ασε που τα βλεπουμε δυσκολα και απ την οπτικη γωνια της θυσιας επειδη μαθαμε απο μικρα να μην εκτιμουμε τις λεπτες γευσεις της φυσης..
οσα χρονια ζουμε το σωμα μας το ερμο υπομενει τα πανδεινα κ προσπαθει να τα φερει βολτα...του χρωσταμε μια μικρη χαρη νομιζω...και προφανως οχι λογω εμφανισης.
αι γουιλ μπι μπακ!
08-03-2008, 13:44 #4
vag555
καλώς ήρθες...
θα ήθελα να ακούσω τις συμβουλές σου εκτός από τις πολύ σωστές πληροφορίες που παρέθεσες στο πρώτο σου post.
09-03-2008, 18:57 #5
καποια απλα πραγματακια για αρχη
1)αποφευγουμε καθε ειδους αναψυκτικο.ακομα κ τα λαιτ προιοντα εναι τιγκα στα γλυκαντικα κ ανοιγουν την ορεξη.χιλιες φορες νερακι.
2)τρωμε φρουτα αντι για χυμους.περισσοτερες βιταμινες και πολυτιμες φυτικες ινες που μας κρατουν χορτατους για πολλη ωρα
3)προτιμουμε δημητριακα ρυζι κ ψωμι ολικης αλεσης
4)τα γαλακτοκομικα 0% μπορουν να καταναλωνονται σε ποσοτητες.οχι τα 2% ουτε τα 5%.
5)τρωμε καθε 3 με 4 ωρες μικρα γευματα πλουσια σε πρωτεινες για να διατηρουμε το μεταβολισμο μας σε υψηλα επιπεδα.ετσι γινεται και σωστοτερη κατανομη των θερμιδων και ο οργανισμος δν αποθηκευει τοσο ευκολα το λιπος,αφου τον τροφοδοτουμε με ενεργεια τακτικα.
6)το πρωινο πρεπει να μας δινει ολα τα απαραιτητα θρεπτικα στοχεια για να παρουμε μπρος μετα απο 8 ωρες υπνου.
7)το τσαι κ ο καφες δν θεωρουνται γευματα
8)δν υπαρχουν μαγικα ματζουνια αδυνατισματος.παρολα αυτα, το πρασινο τσαι, ο καφες(ο σκετος ντε!),
τα καυτερα κ οι τροφες πλουσιες σε πρωτεινες ανεβζουν το μεταβολισμο στα υψη.
9)περιοριζουμε στο ελαχιστο τα εμφανως παχυντικα προιοντα κ αφαιρουμε παντα το ορατο λιπος απο το κρεας.αν πρεπει οπωσδηποτε να φαμε κατι παχυντικο, καλυτερα να το φαμε το πρωι.
10)δν υπαρχει λαιτ μαγιονεζα.ουτε λαιτ κεμα γαλακτος.τα αντικαθιστουμε με υγειηνοτερες επιλογες.
11)τα φυλλωδη πρασινα λαχανικα καινε πιο πολλες θερμιδες για να χωνευτουν απ'οσες δινουν!
12)προτιμουμε τα λιπαρα που περιεχονται στο ψαρι, στο ελαιολαδο και τους ξηρους καρπους.παντα με μετρο εννοειται.
13)αποφευγουμε τα τηγανητα οσο μπορουμε(πολυ σημαντικο)
14)δν γυμναζομαστε με αδειο η γεματο στομαχι
15)προτιμουμε απαχο γιαουρτι με φρουτα απο παγωτα.
16)οι αλλαγες στο διαιτολογιο καλο ειναι να γινονται σιγα σιγα.δεν παμε απ τις 600 θερμιδες στις 2000 κατευθειαν, ουτε κ το αναποδο.
17)εκμεταλλευομαστε καθε ευκαιρια για σωματικη δραστηριοτητα.(εχω κανα χρονο να παρω ασανσερ!)
18)περπαταμε οσο περισσοτερο μπορουμε.ειναι η καλυτερη κ πιο φυσικη ασκηση που μπορουμε να κανουμε
19)περιοριζουμε(η εξαφανιζουμε το ασπρο αλευρι απο τη διατροφη μας.
20)οι μπαρες δημητριακων να καταναλωνονται με μετρο
21)δν παραλειπουμε γευματα κ δεν φορτωνουμε τις μισες μας θερμιδες σε μια καθησια.
22)θερμιδες απο θερμιδες διαφερουν.1000 θερμιδες την ημερα θεωρουνται πολυ λιγες για εναν ανθρωπο αλλα αν τις παρεις απο μπακλαβα...αστο καλυτερα...
23)αποφευγουμε σαν το διαολο διαιτες αστραπη
24)μασαμε καλα την τροφη μας και περιμενουμε γιατι το αισθημα του κορεσμου αργει κανα τεταρτακι να φτασει:Ρ
25)η προπονηση με βαρη κρατα το μεταβολισμο στα υψη για πολληηηηηη ωρα αφου σταματησουμε.
26)τα παραπανω πρεπει να γινουν τροπος ζωης κ να ευχαριστιομαστε να τα κανουμε.ολα ειναι θεμα μυαλου!
27) εχει κι αλλα ντον'τ γουορυ
καπως ετσι γινεταιδν ειναι οτι εγραψα πρωτοποριες...και τα μισα μονο απ αυτα να κανει κανεις θα δει αποτελεσματα γρηγορα γρηγορα!
10-03-2008, 15:22 #6
πολύ ωραία...συμφωνω με όλα...
συνέχισε έτσι...
10-03-2008, 16:15 #7
κι εγω συμφωνω!
αν μου κανεις και μια λοβοτομη να τα ακολουθησω οπως πρεπει, θα σου ειμαι ευγνωμων
το επιχειρημα σου "ετσι εχει καποιος εναν σιγουρο τροπο να τα καταφερει, κι αν δεν το κανει, σημαινει οτι δεν θελει"
ειναι πολυ λογικο και φαινεται και πολυ σωστο, μονο που τα πραγματα ειναι αρκετα πιο πολυπλοκα απο αυτο...
υπαρχουν πολλα ατομα που υποφερουν για χρονια και για πολλους λογους απο τα παραπανω κιλα...οστοσο δεν τους λειπουν γνωσεις διατροφης...αν τους πεις οτι δεν θελουν να τα χασουη , αλλιως δεν εξηγειται, μπορει ν ακουσεις και καμια βαρια κουβεντα
αστειευομαι βεβαια, αλλα λιγο ως πολυ ετσι ειναι.... κανεις δεν θελει να ειναι οπως ειναι οταν ειναι υπερβαρος...ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΤΑ ΒΑΘΟς ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ, Η ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ....
για να να το συνειδητοποιησει ομως και ακομα περισσοτερο, για να το αντιστρεψει,για να καταφερει να μη δυναμιτιζει ο ιδιος τις προσπαθειες του για ενα σωστο βαρος, αυτο που του λειπει δεν ειναι οι γνωσεις διατροφης, αλλα ο ΤΡΟΠΟΣ να βρει τι πραγματικα του συμβαινει, τι πραγματικα τον φρεναρει και η ΔΥΝΑΜΗ να το αλλαξει.....
φυσικα οι καλες συμβουλες διατροφης παντα χρειαζονται σε ολους μας.
μακαρι να αρκουσαν ομως....
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία