ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 47
    Senior Member
    Originally posted by NATALIA4

σχετικα με το θεμα μια ερωτηση μονο γιατι στο παρελθον το ειχα αντιμετωπισει και εγω...αν χασεις 40 κιλα θα εισαι μια εφη διαφορετικη στο μεσα σου θα σε αγαπαει περισσοτερο θα εισαι πιο αγαπητη πιο καλη ...,..καποτε ενας μου ειχε πει γινε 60 κιλα και θα τα φτιαξουμε και τον αγαπουσα απο παιδι και το θελα πολυυυ ......αλλα οχι ρε φιλε δε θα παρω τι ειμαι ενα κοματι κρεας που με κοβεις με το κιλα αν σου κανω....
    Ειλικρινά τώρα. Θέλω μια απάντηση σοβαρή από άτομα που βλέπω ότι είναι έξυπνα. Μπορείς να κακολογήσεις κάποιον ή να τον πεις κακό όταν δεν αντέχει άλλο η κοπέλα του να είναι 120 κιλά? Θα μου πεις μα στην αρχή δεν είχε πρόβλημα...Λάθος, πάντα είχε με τα κιλά απλά αγαπούσε και δεν το σκεφτόταν αλλά μετά δε μπορούσε να καταπιέζει άλλο τον εαυτό του.

Το "μα ένα κομμάτι κρέας είμαι" να το πεις αν θέλει κοιλιακό με γράμμωση, πόδι μοντέλου κλπ. Όχι όταν δε θέλει να είσαι 120 κιλά! Έτσι είναι, ας το παραδεχτούμε.

Senior Member
    nai mono pou oi περισσοτεροι το κανουν και το λενε με λαθος τροπο..ειτε οικογενεια ειναι αυτη ειτε γκομενος αντρας ειτε φιλοι....το λενε πολυ σκληρα

αλλο να σου πει για θεμα υγειας και αλλο γιατι δε αντεχω να σε βλεπω ετσι..

συμφωνω με αυτα που λες αλλα ειναι θεμα τροπου νομιζω...και ο κοσμος δε εχει τροπους...ισως να εισαι αδυνατος και να σκεφτεσαι ετσι ομως ολοι εμεις με καποια κιλα παραπανω λιγα η πολλα ειμαστε περισσοτεροι ευαισθητοι και προσωπικα κανεις δε μου σταθηκε στο οποιο προβλημα μπορει να ειχα και να πηρα καποια κιλα....η για να τα χασω

τωρα με το δαχτυλιδι εχω εγω αγκαλιασει πολυ την ναταλια κανεις δε θα σου σταθει παραπανω οπως εσυ στον εαυτο σου

Senior Member
    Κάθε πρόβλημα παρόμοιο είναι. Και για τους τρόπους μπορείς να πεις το ίδιο. Αν κάποιος είναι άξεστος πρέπει με τρόπο να του πεις να βελτιώσει τη συμπεριφορά του, πράγμα που θέλει λεπτότητα. Το ίδιο και με τα κιλά ή τις μπαρούφες που πετάνε στην παρέα κάποιοι, σημασιολογικές ή γραμματικές!

Και προφανώς δεν θα σου πει ότι θέλει να το κάνεις μόνο για θέμα υγείας. Αλλά και εμφάνισης και να αποδείξειες ότι σε νοιάζει ο εαυτός σου, δε τον βλέπεις σαν ένα "πράγμα" που δε σε νοιάζει η εικόνα του. Αν αδυνατίσεις δείχνεις ότι έχεις θέληση κι εκτίμηση στο σώμα και κατ' επέκταση την όλη προσωπικότητά σου.

Και είναι λογικό κάποιος να θέλει μια κοπέλα ωραία, που να δείχνει οκ δίπλα του και να την ποθεί. Όπως κι εσύ δε θες ο φίλος σου να είναι ένα ζώο και μόλις μιλάει να κρατιούνται όλοι να μην ρίξουν την ειρωνεία.

Senior Member
    Τελικά κάπου έχω χαθεί ανάμεσα στην απόλυτη αλήθεια και στο "τα λέω με τρόπο", ανάμεσα στο ότι δεν είμαστε ένα κομμάτι κρέας σίγουρα... αλλά με αυτό το κρέας ασχολούμαστε συνέχεια.... Η αλήθεια σίγουρα είναι πολύ σκληρή, η δε αντιμετώπιση της κατάσταση πολύ δύσκολη, όποιος πει ότι είναι εύκολο να διώξεις από πάνω σου 10, 20, 30, 60 κιλά σίγουρα δεν έχει χρειαστεί ποτέ να χάσει ούτε 1... από την άλλη αν τα δεις εντελώς ρεαλιστικά ΟΚ τι είναι το ράβω και τα χάνω... είναι έτσι απλά όμως? Είμαστε απλώς παχύσαρκοι άνθρωποι, οι άνθρωποι με ευάλωτο ψυχικό κόσμο, με κουσούρια που μας έχουν απομείνει από την παιδική ηλικία, με μεγαλύτερη ευαισθησία, πιο επιρρεπής, πιο αναβλητικοί... Δεν ξέρω την αλήθεια και δεν νομίζω ότι έχω το χρόνο και τη δύναμη να την ψάξω... προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω ένα μικρό βήμα, αλλά τώρα προσπαθώ στα αλήθεια, κάνω 2 μπρος ένα πίσω αλλά έχω πάντα ένα κερδισμένο.... Μήπως τελικά η αλήθεια είναι πολύ σκληρή για εμάς....... όταν την ακούω θλίβομαι και ξυπνάω και οργίζομαι και μελαγχολώ???. Και στο τέλος θέλω να δείξω ότι είμαι πιο δυνατή? γιατί είμαστε πιο δυνατοί από πολλούς και ας χαρακτηριστώ γραφική???

Junior Member
    Έχω μιλήσει ειλικρινά μέχρι τώρα και θα συνεχίσω να μιλάω έτσι.

Θα σου πω πως ναι δεν τον άδικο που θέλει να χάσω κάποια κιλά, ίσως και αρκετά από αυτά που έχω. Εδώ εγώ βλέπω γυναίκες και τις θαυμάζω πολλές φορές, γιατί να μη το κάνει και ένας άντρας? Ακόμα και ο δικός μου άντρας.

Όσο αφορά το πρόβλημα και ότι γνώριζα ποσό σοβαρό ήτανε και άπλα το αγνόησα. Όχι δεν είναι έτσι. Ούτε στις πιο τρέλες μου φαντασίες δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάποια στιγμή θα ερχότανε να μου πει αυτά που μου είπε και ότι θα συμπεριφερθεί έτσι όπως έχει κάνει αυτό το τελευταίο μήνα. Το ότι κάποια στιγμή έπρεπε να ασχοληθώ και με τον εαυτό μου και να χάσω τα κιλά μου, εγώ μέσα μου το ήξερα, και ειλικρινά ποτέ στο παρελθόν δεν μου είπε ?δεν μου αρέσεις έτσι όπως είσαι και κάνε κάτι να αλλάξεις αμέσως?. Επίσης, είχαμε και οι δυο βυθιστεί στα δικά του προβλήματα και τρέχαμε και παλεύαμε να προλάβουμε ότι μπορούσαμε με όλα αυτά. Ιδιαίτερα εγώ μερικές φορές γιατί έβλεπα πόσο ψυχολογικά φορτωμένος ήτανε και ήθελα να πάρω κάποια πράγματα από πάνω του για να ηρεμεί λίγο. Όλο το λούκι το τράβηξα μαζί του και συνέχιζα ακόμη και τώρα. Ότι εκρεμοτιτητα είχε εδώ στην Αθήνα, εγώ θα το κάνω.

Επίσης, δεν είδα να υπάρχει πρόβλημα στην επαφή μας την ερωτική. Νομίζεις ότι δεν πρόσεξα αυτό το δεδομένο να είμαι σίγουρη ότι δεν έχουμε πρόβλημα? Πρόσεχα να βλέπω ότι είμαστε καλά γιατί αν καταλάβαινα ότι υπήρχε πρόβλημα εκεί, το πρώτο που θα φανταζόμουν θα ήτανε ότι είναι τα κιλά μου. Και είπα και νωρίτερα ότι κάποιες στιγμές που είχαμε αναφερθεί στα κιλά, μου έλεγε ότι για εκείνον τίποτα δεν αλλάζει είτε είμαι έτσι όπως είμαι είτε είμαι 40 κιλά λιγότερο. Έλεγε ψέματα? Ας πούμε πιθανόν να έλεγε. Αν είναι έτσι, τότε μεγάλο λάθος να μη μου μιλήσει και να με ταρακουνήσει λίγο να αρχίσω εκείνη την στιγμή να ασχολούμαι με το θέμα. Θα μπορούσε να το είχε κάνει όσο ήτανε εδώ ακόμα κοντά μου που ήμασταν μαζί συνέχεια, να με ενθαρρύνει και να με επιβραβεύει για την προσπάθεια μου. Και μη το παίρνεις τόσο απλά ότι δεν το έχουμε ανάγκη αυτό και γιατί να το έχουμε ανάγκη αυτό αφού θα έπρεπε εξαρχής να το κάνεις από μόνη σου κλπ κλπ. Είναι σκληρός αγώνας αυτό το χάσιμο κιλών. Πας ενάντια σε αυτό που τόσο καιρό σε ανακούφιζε. Ξαφνικά δεν έχεις κάτι να σε ακανουφίζει όταν είσαι ψυχολογικά πεσμένος η περνάς κάποια δυσκολία. Φαντάσου τι διαφορά μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος που μπορεί να αγαπάς άμα σου σταθεί και σε βοηθήσει? Όλη αυτή την περίοδο όμως, δεν ήτανε σε θέση να κάνει τίποτα για μένα γιατί τα προβλήματα τα δικά του ήτανε σοβαρά και όλη η ενέργεια και προσοχή ήτανε εκεί.

Και μου λες τώρα ότι τόσο καιρό δεν έδινε σημασία γιατί με αγαπούσε και τον στήριζα και τώρα που κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, τώρα του βγαίνει και θέλει να είμαι διαφορετική. Η αγάπη όμως που είναι? Που πήγε? Γιατί το να πεις στον άλλον όλα αυτά και μετά να τον ρίχνεις ψυχολογικά σε κάθε ευκαιρία, σίγουρα δεν είναι βοήθεια και ούτε τρόπος να δείξεις στον άλλον την αγάπη σου και ότι είσαι εκεί για αυτήν. Ξαφνικά είμαι μια κακή εικόνα για το καινούργιο του περιβάλλον, μια εικόνα που δεν μπορεί να την παρουσιάσει, και αναζητά να καλύψει την μοναξιά του και να βρει να μιλάει μαζί με άλλους ανθρώπους που είναι εκεί στη δουλειά του, συνάδελφοι, συνεργάτες, πελάτες κλπ. Και όταν εγώ ξαφνικά βλέπω την διαφορά στην συμπεριφορά του και του κάνω το παράπονο μου, και δεν λέμε για μια μικρή αλλαγή συμπεριφοράς. Εξαφανίζεται όλο το βράδυ, δεν απαντάει τηλέφωνα, να τον περιμένω να συναντηθούμε και να με αφήνει έξω στους δρόμους για 1,5-2 ώρες να τον περιμένω. Εγώ φυσικά και θα ενοχληθώ και θα του το πω και θα του γκρινιάξω. Και η συνέχεια να είναι ότι δεν μπορεί να ακούει την γκρίνια μου. Μα συγγνώμη...εσύ κάνεις όλα αυτά που κάνεις, και δεν ήμασταν ποτέ έτσι πριν, και θα πρέπει να είμαι μια χαρά? Είναι παράλογο. Δηλαδή πληρώνω και με τον τρόπο που μου συμπεριφέρεται και για τις αντιδράσεις μου μετά.

Ίσως τελικά η απάντηση είναι απλή. Δεν με αγάπησε ποτέ στον βαθμό που έπρεπε. Κάλυψα τις ανάγκες του όταν είχε πέσει χαμηλά και τώρα που έχει αρχίσει και παίρνει λίγο τα πάνω του, είμαι πλέον περιττή και ελαττωματική. Επέτρεψε μου να πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος και άδικο. Και να νιώθω χρησιμοποιημένη. Και επετρεψε μου να είχα την απαίτηση ότι ήρθε και η δική σου ώρα να μου σταθείς και να προχωρήσουμε και οι δυο μαζί μπροστά προς τα καλύτερα. ʼλλοτε, ο ίδιος κάποια στιγμή μου το είχε πει αυτό. ?Δώσε μου χρόνο και να δεις όλα τα κάλα που θα έρθουν?. Σκατά στα μούτρα μου είδα.

ʼξιο να σημειώσω ότι μετά από χτες το βράδυ και άλλη μια φορά που δεν απαντούσε τα τηλέφωνα όλο το βράδυ και εξαφανισμένος άλλη μια φορά, εγώ προσωπικά και σωματικά ήμουνα πάλι ράκος, δεν πήγα δουλειά γιατί δεν είχα την αντοχή να πάω, και επειδή φαντάστηκα ότι σήμερα το πρωί θα έπαιρνε τηλέφωνο, όπως και πήρε, λίγο μετά που ξύπνησε και πήγαινε για δουλειά, αλλά εγώ δεν απάντησα, και δεν έχω απαντήσει κανένα τηλεφώνημα του σήμερα. Έχει πάρει τηλέφωνο περίπου 20 φορές από το πρωί. Πήρε και στη δουλειά και δεν με βρήκε. Και ακόμα και τώρα μόλις πάλι χτύπησε το τηλέφωνο, μια στο σταθερό και μια στο κινητό. Θα προσπαθήσω να είμαι σκληρή και δυνατή και να μη του μιλήσω. Να πάρει μια γεύση το πως είναι όταν ψάχνεις και αναζητάς τον άλλον και δεν τον βρίσκεις, και να μην σε έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές. Γιατί μου την είχε πει κιόλας και για αυτό. ?Όταν βλέπεις ότι δεν απαντώ και εσύ συνεχίζεις και παίρνεις 10 και 20 φορές, κάνεις σαν υστερική?. Ναι, ίσως με πιάνει η υστερία και το άγχος και ο τρόμος και πολλά άλλα αισθήματα με πλημμυρίζουν εκείνη την ώρα, αλλά αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι μερικές φορές έτσι γίνεσαι όταν αγαπάς, τότε δεν έχεις ιδέα από αγάπη, μάλλον...Και ίσως τώρα και εγώ να τον ρωτήσω γιατί επέμενε να με πάρει τηλέφωνο τόσες φορές αφού είδε ότι δεν απαντούσα. Ίσως απλά και εγώ για πρώτη φορά δεν γουστέρα να του μιλήσω. Γιατί τέτοια υστερία?

Senior Member
    πραγματικα θες και τα ζεις ολα αυτα.ειναι δυνατον να ξερεις οτι ηταν με αλλη και ακομα να συνεχιζεις?κρατα την αξιοπρεπεια σου..κανεις ανθρωπος δεν κρατησε κανεναν αλλον μ'ολα αυτα που κανεις.απλα τον διωχνεις πιο μακρυα..κοιτα τα εργα του και ασε τα λογια ,οι πραξεις λενε την αληθεια..στα λογια πολλα μπορουν να ειπωθουν..και κυριως οταν εισαι καλος στα λογια συνηθως δεν εισαι καλος πουθενα αλλου..

Junior Member
    Έχεις δίκιο όταν λες ότι θες και τα ζεις. Θα μπορούσα πολύ απλά από τις πρώτες μέρες να του θέσω όρους και εγώ, όπως μου έκανε και αυτός, και άμα δεν τις τηρούσε, να του έλεγα τέρμα. Και προχτές μετά από το φριχτό παρασκευοσαββατόβραδο που πέρασα, του είπα κάποια στιγμή να σταματήσουμε για λίγο καιρό να επικοινωνούμε και κάποια στιγμή να μιλούσαμε πάλι και να δούμε τι τελικά θέλουμε αλλά μου είπε ότι δεν το θέλει αυτό με τίποτα. Με λίγα λόγια, ίσως θέλει και την πίτα και τον σκύλο χορτάτο.

Από την άλλη όμως, δεν πετάς τόσες θυσίες, τόσο κόπο, τόση προσπάθεια, έτσι απλά. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ. Και ακόμα τον αγαπώ αυτό τον άνθρωπο, αλλά, βεβαίως δεν είμαι και σκουπίδι για να μου συμπεριφέρεται έτσι, οπότε κάποια στιγμή, πρέπει να πω τέρμα. Πόσο σύντομα η πόσο αργότερα θα το κάνω, δεν είμαι σίγουρη. Αλλά θα γίνει άμα αυτό συνεχιστεί.

Επίσης, αυτός ορκίστηκε σε ότι εχει ιερό ότι δεν συνέβησε τίποτα με την άλλη. Ότι απλά ήθελε παρέα και να μπορέσει να μιλήσει και τίποτα παραπάνω. Το πιστεύω αυτό? Ίσως ναι, ίσως όχι. Αλλά μέχρι να είμαι απολύτως σίγουρη για όλα, δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση για αυτό.

Όσο αφορά τα λόγια και έργα του άλλου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το έχω πει και στον ίδιο ότι με τις πράξεις σου μου δείχνεις το αντίθετο από αυτά που λες. Και η απάντηση του ήταν ότι ?Δεν είναι τόσο απλό?. Και από την άλλη θέλω ίσως να πιστεύω ότι και αυτός κάπου κάπως βασανίζεται και κάνει πράγματα αντίθετα από το πως νιώθει. Ίσως είναι απλά δική μου ευχή αυτό και να απέχει πολύ από την πραγματικότητα, και να είναι και πάλι η δική μου αδυναμία σαν χαρακτήρας. Δεν ξέρω...δεν ξέρω...δεν ξέρω...

Κάνω λάθος? Τελικά είμαι πράγματι μίζερη και τόσο αδύναμη σαν χαρακτήρας?

Senior Member
    enastrh,τώρα διάβασα την ιστορία σου και λυπάμαι πολύ για την μεγάλη ταραχή που περνάς!
    Εσύ γνωρίζεις καλύτερα και τον χαρακτήρα σου και τον άνθρωπο σου καθώς και την ποιότητα της σχέσης σας.
    Εμείς ως τρίτοι μπορούμε απλά να διαμορφώσουμε κάποια άποψη στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές σου περιγραφές κάποιων γεγονότων.
    Η δική μου εικόνα είναι οτι αυτή η σχέση δεν ήταν ποτέ ισότιμη,ότι εσύ έπεσες με τα μούτρα επάνω σ'εκείνον και τις ανάγκες του,
    κάτι που του ήταν ευχάριστα πρωτόγνωρο(σε συνάρτηση και με τις πρώην του) και ασφαλώς ευπρόσδεκτο.
    Εκείνο το διάστημα τα όποια σου μειονεκτήματα υστερούσαν μπροστά στη στήριξη που του έδινες και είχε τόσο ανάγκη.
    Τώρα που έχουν κάπως δρομολογηθεί τα πράγματα και δε σε χρειάζεται τόσο πλέον και καθώς εμπλούτισε τη ζωή του
    με νέες προσλαμβάνουσες δεν υπάρχει για σένα πιά ο χώρος που καταλάμβανες στη ζωή του κι αυτό σου δημιουργεί πανικό.
    Η ζωή σου όλη έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες αυτού του ανθρώπου,οι επιλογές σου,όλα σου
    είναι σε συνάρτηση μ'εκείνον και την διαφύλαξη της σχέσης σας.Και τώρα νιώθεις μετέωρη και ότι χάνεις τη γη κάτω απ'τα πόδια σου.
    Δεν ξέρω αν δικαιούμαστε να μιλάμε για αγάπη.Η αγάπη έχει άλλες μορφές να ντύνει τις πράξεις μας...
    Ξέρω ότι σε έχει δεδομένη κι ότι με τη συμπεριφορά σου δεν αναχαιτίζεις την επιγενόμενη εξέλιξη των πραγμάτων...
    Οι άνθρωποι αλλάζουμε καθώς εξελισσόμαστε στο χρόνο γιατί αλλάζουν και οι ανάγκες μας.
    Δεν υπογράφουμε συμβόλαια συναισθηματικά γι'αυτό ούτε κι ένας γάμος σώζει τη σχέση από τη φθορά...
    Αν δύο άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί και φροντίζουν τη σχέση τους αμφίδρομα,υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρουν.
    Σ'εσάς αυτό το αμφίδρομο δεν το βλέπω.Κι εσύ κάπου σε έχασες σ'όλα αυτά κι εκείνος χάθηκε από εσάς...
    Είναι απών εκείνος και ασφυκτικά παρούσα εσύ!
    Με μονομερείς απεγνωσμένες προσπάθειες τίποτα δε σώζεται.Καλά κάνεις σήμερα και κρατάς τις αποστάσεις σου
    και ξέρω ότι πολύ σε ικανοποιεί που σε ψάχνει και βλέπει πώς είναι και η αντίπερα όχθη,η δική σου,
    αλλά μην κάνεις το λάθος να εκλάβεις την προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων ως αγάπη...Μην τα συγχέεις!
    Αναρρωτήσου αν αξίζει όλο αυτό για κάτι που μάλλον τρέφεται από τη δική σου μόνο ανάγκη και προσπάθεια...
    Κι αν το έφτασες μέχρι εδώ με την αυτοθυσία σου,δε νομίζω ότι μπορεί να πάει παραπέρα με τον τρόπο τουλάχιστον αυτόν.
    Μακάρι να ενδιαφέρεται ουσιαστικά,ωστε να προσπαθήσετε να το σώσετε μαζί!Αυτό θα φανεί μόλις εσύ κάνεις ένα βήμα πίσω.
    Και τώρα έρχομαι σ'αυτό που εγώ θεωρώ πιο σημαντικό:μη βάλεις δακτύλιο για να τον προλάβεις!
    Είναι πολύ σοβαρή απόφαση,που επηρεάζει τη ζωή σου και πρακτικά...Μην το κάνεις για κανέναν έξω από σένα!
    Αύριο μπορεί να μην είσαστε μαζί(ξέρω σε πληγώνω)...Δεν ξέρω τι προσπάθειες έχεις κάνει στο παρελθόν για απώλεια βάρους,
    πάντως από τη στιγμή που ξεκίνησες αυτήν τώρα και χάνεις γιατί να βάλεις το δαχτυλίδι αφού πας καλά;
    Δες το πώς πάει κι ανάλογα πράττεις...Αν μπορεις να το γλυτώσεις,προτίμησε το!Μην ξεχνάς ότι έιναι ένα χειρουργείο.
    Ότι θα έχεις βάλει κάτι ξένο για πάντα μέσα σου και πιθανόν να μην πάνε όλα ρόδινα...Σκέψου το σφαιρικά το θέμα.
    Ό,τι κι αν κάνεις για την εικόνα σου,κάν'το για τον εαυτό σου!
    Όχι για κάποιον άλλον και ειδικά με τον πανικό του να προλάβεις ενάντια στο χρόνο και τον πιθανό χωρισμό.
    Δυνάμωσε όσο μπορείς,ανασυγκροτήσου,βρε ς τον εαυτό σου που στην πορεία έχασες,κάνε το καλύτερο για σένα!
    Φρόντισε κι αγάπησε τον έστω στο μισό απ'όσο κάνεις για εκείνον!Δε σου αξίζει ούτε τόσο;
    Ασχολείσαι τόσο πολύ με το πόσο άσχημα,άδικα,αδιάφορα σου φέρεται εκείνος...Πώς νομίζεις ότι σου φέρεσαι εσύ;

Junior Member
    Καλημέρα σας, όλους και όλες,

Τελικά μερικές φορές άγνωστοι μπορούν να σου προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι για να πάρεις κάποια βήματα μπρος. Πρέπει να πω ότι όλοι σας και ακόμα και το μικρότερο σχόλιο που έχω δει αυτές τις μέρες από σας, με έχει βοηθήσει να καθαρίσω λίγο το μυαλό μου, να ψάξω μέσα μου και να δω την κάθε λεπτομέρεια και από όλες τις πλευρές.

Εχτές το βράδυ κάτσαμε και κάναμε μια τελευταία σοβαρή συζήτηση με τον δικό μου (λέω τελευταία γιατί του είπα ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει συζήτηση αυτού του είδος και αν ξανά επαναληφθούν όσα έχουν γίνει αυτό το διάστημα γιατί πολύ απλά την επόμενη φορά θα πω τέλος χωρίς δεύτερη κουβέντα η και να μην πω τίποτα, απλά δεν θα με ξαναδεί και ούτε θα με ξανακούσει). Ίσως μπορώ να πω ότι μπορεί να είναι και πράγματι η τελευταία αλλά με την καλή έννοια. Παραδέχτηκε ότι έχει κάνει πολλά λάθη αυτόν τον τελευταίο μηνά, δεν νιώθει ούτε ο ίδιος καλά με αυτά που έχει κάνει, και το μόνο άλλο πράγμα που μπορεί να πει είναι παίρνοντας μια ανάσα από όλα τα προβλήματα, ξέσπασε με τον λάθος τρόπο και προς τον λάθος άνθρωπο γιατί η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν του έφταιξα σε τίποτα και ότι δεν θέλει να με χάσει γιατί επιμένει ότι με θέλει και ότι με αγαπάει. Και ίσως είδα και λίγο αλλαγή σήμερα το πρωί από το τηλέφωνο, όταν χρησιμοποιούσε χαϊδευτικές λέξεις όταν μου απευθυνότανε. Έχει πολύ καιρό να το κάνει αυτό. Συν ότι μου είπε ότι του άρεσε που εχτές με είδε έτσι δυναμική και αποφασιστική και του έθεσα τους όρους μου αν θέλει να είμαστε μαζί. Δέχτηκε ότι είχα να του πω, αλλά επειδή δεν θα έπρεπε να είναι ποτέ μια σχέση μονόπλευρη, του ζήτησα να μου πει και αυτός τι θέλει από μένα και οι κουβέντες του ήτανε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με μένα, είμαι ότι πρέπει να είναι μια γυναίκα για έναν άντρα αλλά απλά να είμαι λίγο πιο χαλαρή μερικές φορές και να μην πιάνομε από το παραμικρό και επίσης να του δίνω και αυτού τα περιθώρια να παίρνει και αυτός κάποιες πρωτοβουλίες για να κάνει πράγματα για μένα και να μην τον υπερκαλύπτω μερικές φορές.

Όσο αφορά τα κιλά, επιμένει ότι ναι μέχρι ένα σημείο άρχισε να τον ενοχλεί περισσότερο από τι κάποτε, αλλά ότι η σχέση μας δεν θα εξαρτηθεί από αυτό, αν και θεωρεί ότι τώρα που τα πράγματα έχουν αρχίσει να φτιάχνουν και να προχωράνε μπροστά, πρέπει και αυτό να είναι κάτι που ήρθε η ώρα του να διορθωθεί ώστε κάποια στιγμή να είμαστε καλά προσωπικά ο καθένας (ψυχικά και σωματικά), και επαγγελματικά, και οικονομικά και μέσα από αυτά πλέον να είμαστε όσο καλύτερα μπορούμε να είμαστε μες στην σχέση μας. Να είμαστε δυο ολοκληρωμένοι άνθρωποι μες σε μια ολοκληρωμένη σχέση. Δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό, απλά του είπα ότι ο χρόνος και ο τρόπος που το έκανε ήτανε τελίος λάθος και παραδέχτηκε ότι δεν έχει τους σωστούς τρόπους επικοινωνίας και βασίζετε πάνω σε μένα να τον βοηθήσω σε αυτό και εγώ να βασιστώ πάνω σε αυτόν να με βοηθήσει να χάσω τα κιλά μου. Θα προσθέσω εδώ ότι είδα μια αλλαγή εχτές από την πλευρά του όταν με κοιτούσε και 5-6 φορές γύρισε και μου είπε ότι έχω χάσει κιλά αυτές τις μέρες και κάνει μεγάλη αίσθηση μόνο αυτά τα 7 κιλά που έχω χάσει και ότι αρχίζει να φαίνεται η ομορφιά μου. Παραδέχομαι ότι με ανέβασε πολύ αυτό και ξέρω ότι πρέπει να παλέψω να τα καταφέρω, όχι μόνο επειδή το θέλει ο ίδιος αλλά επειδή ξέρω πόσο διαφορετικά θα νιώσω και εγώ, να μην νιώθω μειονεκτικά, να μην νιώθω ανασφάλειες με τον εαυτό μου και παράλληλα με τον άνθρωπο μου, και, το σημαντικότερο, να έχω ψηλά τον πήχη και να μην συμβιβάζομαι με τίποτα γιατί τότε το καταλαβαίνουν και οι άλλοι και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να με υποτιμούν, γιατί πολύ απλά δεν θα τους το επιτρέπω.

Τώρα αρχίζει ο αγώνας μου με τον εαυτό μου, ελπίζω να μου σταθεί όπως πρέπει και όπως μου έχει πει ο σύντροφος μου, γιατί κακή η αλήθεια αλλά ένας άνθρωπος δίπλα σου και να σε αγαπά και να σε στηρίζει σε αυτό τον αγώνα, μπορεί να τα κάνει όλα τόσο πιο εύκολα. Εγώ τουλάχιστον, το έχω ανάγκη αυτό. Αλλά, αν τύχει και δεν συμβεί αυτό και κάτι αλλάξει, δεν το βάζω κάτω, πρέπει να το κάνω για τον εαυτό μου και για την εικόνα της Έφης στα μάτια της και να βλέπει τον καθρέφτη και να χαμογελά, να μην κρύβεται και να αποφεύγει να δει τον ίδιο της τον εαυτό.

Όσο αφορά το γαστρικό δακτύλιο, επιμένω ότι πρέπει να το κάνω. Έχω κάνει πολλές δίαιτες, κάποιες φορές έχω χάσει πολλά κιλά, αλλά πάντα τα ξαναέπαιρνα. Αυτή η επέμβαση θα με βοηθήσει να δώσω μια τελική λύση σε αυτό το πρόβλημα και μακροχρόνια, συν ότι θα βοηθήσει να είναι πιο ανώδυνη όλη η διαδικασία, λιγότερος ο χρόνος, λιγότερη η πείνα, θα βοηθήσει στο να πειθαρχείς τον εαυτό σου μέχρι να σου γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής, και λιγοστεύει τις πιθανότητες μου να απογοητεύομαι με τα αποτελέσματα.

Και θα είμαι και εδώ μαζί σας να καταγράφω την πορεία μου, να σας ενθαρρύνω και να με ενθαρρύνετε, να ακούω τις σοφές σας κουβέντες (μερικοί από σας είστε άτομα που φαίνεται πόσο ψαγμένοι είστε και με ψυχικό κόσμο που σπάνια βλέπεις).

Και κάτι τελευταίο. Σε συνέχεια αυτό που είπα πιο πάνω. Και ακόμα και αυτός ο άντρας που έχω δίπλα μου δεν μπόρεσε να μην παραδεχτεί ότι ισχύει αυτό, παρόλο που με θέλει πιο λεπτή. Μπορεί να αδιαφορήσαμε για τα κιλά μας και την εμφάνιση μας, αλλά πιστεύω απόλυτα ότι εμείς οι άνθρωποι, οι υπέρβαροι, έχουμε ευαισθησίες που κανείς ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβει ποσό πολλές είναι, και αυτές οι ευαισθησίες δημιουργούν και ανθρώπους που έχουν πλούσιες ψυχές, και πάνω απ όλα, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ. Λυπάμαι που το λέω και ξερώ ότι μερικοί όπως ο stargazer δεν συμφωνούν, αλλά αυτοί που έχουν ασχοληθεί μια ζωή με το παρουσιαστικό τους, ότι είχανε ξέρανε θα το κερδίσουν από αυτό, και δεν δίνανε ποτέ σημασία στην ουσία, στην ψυχή, μυαλό και καρδιά, στο τέλος, θα βγουν χαμένοι. Τελικά προτιμώ που είμαι χοντρή, που έχω βιώσει όσα έχω βιώσει εξαιτίας αυτό, γιατί κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον θα φέρω σε μια ισορροπία και το σώμα μου, αλλά θα είμαι διπλά κερδισμένη, θα είμαι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, όμορφη μέσα και έξω.

Senior Member
    XAIROMAI πΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ

ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ...ΠΑΙΡΝΩ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩΩΩ

Senior Member
    Εφάκι,
    είναι πολύ θετική εξέλιξη αυτή,απλά επειδή οι άνθρωποι έχουμε την τάση να επαναπαυόμαστε μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα
    και να αφηνόμαστε πάλι στις βολικές τακτικές μας,όσο μπορείς κράτησε κάποια όρια,φρόντισε λίγο παραπάνω και τον εαυτό σου...
    Όσο συζητάτε εποικοδομητικά και προσπαθείτε και οι δύο να μετριάσετε την μεταξύ σας απόσταση,θα τα πάτε μια χαρά...
    Μη λησμονήσεις αυτά που χρειάζεται από σένα,μην υποτιμήσεις αυτά που εσύ,η Έφη, χρειάζεσαι,
    μη χαλαρώσεις απέναντι σε όσα από κείνον έχεις ανάγκη... Σας εύχομαι ολόψυχα το καλύτερο!
    Όσο για τον δακτύλιο,ελπίζω να σου δώσει τη βοήθεια που χρειάζεσαι!
    Ψάξ'το πολύ καλά πάντως πριν το προχωρήσεις,ώστε ν'αποφύγεις κατά το δυνατόν τις κακοτοπιές...
    Φιλάκια!

Junior Member
    NADINE σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου και έχω ήδη υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην αναπαυθώ και θα έχω στο νου μου και του αλλού τις επιθυμίες, όπως πάντα προσπαθώ να έχω.

ΝΑΤΑΛΙΑ?χάρηκα πάρα μα πάρα πολύ που τα είπαμε έστω λίγο στο τηλέφωνο. Δεν ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να μπορεί κάποιος να καταλαβαίνει το πρόβλημα σου, όσο αφορά τα κιλά και την διατροφή που κάναμε μέχρι τώρα και η δύναμη που πρέπει να καταβάλεις για να αλλάξεις ριζικά όλες αυτές τις κακές συνήθειες. Θα χαρώ πάρα πολύ μετά τις διακοπές σου να βρεθούμε και να τα πούμε ακόμα πιο αναλυτικά. Να περάσεις καλά, να ξεκουραστείς, και δυναμικά να γυρίσεις να μας βοηθήσεις και μας.  Ουφ περιμένω πως και πως για το ραντεβού μου στις 3 Σεπτ. με τον κο. Κωνσταντινίδη, την τελική ημερομηνία να βάλω το δακτύλιο και για τις μεγάλες αλλαγές που θα ακολουθήσουν μετά.

Να είστε όλοι καλά.

Φιλικά,

Έφη.

Senior Member
    efaki mou και εγω χαρηκα πολυ .......

χαιρομαι ειλικρινα που βρισκομαι αναμεσα σε ανθρωπους με το ιδιο προβλημα ειναι πολυ ωραιο και σπανιο να σε καταλαβαινουν

εχω διαπιστωσει οτι αν δε το ζησει ο αλλος το προβλημα σου δε μπορει ουτε να βοηθησει ουτε να καταλαβει και αρχιζουν να λενε τα μακρια και τα κοντα ο καθενας....εξω απο το χορο!!!

θα χαρω πολυ να κανουμε μια συναντηση ολοι μαζι και οποιος οποια αλλη θελει οποιαδηποτε βοηθεια θα χαρω να βοηθησωω αν μπορω

εφακι μολις γυρισω θα μιλησω και εγω αν θελεις με την μαρινα και θα σε αναλαβει και θα σε αγκαλιασει σα αδερφη της ολα θα πανε καλα και θα δεις ποσο καλυτερα θα νιωσεις........

φιλια

συνονοματουλα μουυυ πως παει ολα καλα και κιλακια κατω???

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους..έχω καιρό να γράψω απλά διαβάζω αυτά που λέτε.Προσωπικά είμαι μια χαρά έχω χάσει τα κιλά που ήθελα από 80 που ήμουν είμαι 60 τώρα και πολύ ανεβσμένη πλεόν και ισορροποιημένη..Έφη μου πραγματικά χαίρομαι για το τελευταίο σου μαιλ είσαι πολύ πιο δυναμική και ισορροποιημένη από όσο νομίζεις..απλά να έχεις πίστη σε σένα και όλα θα πάνε καλά με ή χωρίς τον σύντροφό σου δίπλα σου..να είστε καλά όλοι και ελπίζω να τα λέμε πιο συχνά πλεό.Φιλάκια σε όλους..

Senior Member
    Ξαναγυρνώντας στο αρχικό θέμα,βρήκα αυτήν την κατηγοριοποίηση της πείνας(όχι πως ανακάλυψα την Αμερική...)

ΤΥΠΟΙ ΠΕΙΝΑΣ - Ταξινόμηση κατά SUSIE ORBACH 1978

Κοινωνική πείνα : το φαγητό είναι σημαντικό όταν είμαστε με παρέα

στοματική πείνα : βάζω κάτι στο στόμα χωρίς να πεινάω

προφυλακτική πείνα : σε περίπτωση που πεινάω ας φάω

απαξιωτική πείνα : ας φάω γιατί είχα μία κακή μέρα

απολαυστική πείνα : ας φάω για να νιώσω καλά

καταπραϋντική πείνα : ας φάω για να ηρεμήσω

εορταστική πείνα : ας φάω για να διασκεδάσω

ανιαρή πείνα : δεν έχω τίποτα να κάνω, ας φάω

-->Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast