Η επιβεβαίωση .......... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    Originally posted by kely28
    υπάρχει κάτι που σε εμπόδισε αυτή η εσωτερική συνήθεια, όπως τη λες, να κάνεις ενώ το ήθελες πολυ? Δηλαδή σε έχει εκνευρίσει αυτή σου η συνήθεια σε σημείο να πεις \'\'φτου ρε γαμώτο, γιατί είμαι έτσι, δεν μπορώ, δε με αντέχω\'\'
    Αυτο λεω τόση ώρα .........

Αλλα αν το θέλω πολύ , πάρα πολύ και η θέληση μου είναι πιο δυνατή , τότε ξεπερνιέται το εμπόδιο .

Senior Member
    Originally posted by justme

Στην αρχή για λίγο θα κάνεις αυτό που δε σου αρέσει (το να ακούς τι λένε οι άλλοι, την κριτική, το υπερηφανεύομαι, το μπαίνω στη διαδικασία του να συγκριθώ) ενώ παράλληλα θα πετυχαίνεις στο ότι καταπιάνεσαι.
    Αφού διαπιστώσεις ότι δεν έχει κανένα νόημα το να \"διαφημίζεις χωρίς λόγο\" την αξία σου (σε όποιο επίπεδο) τότε κρατάς μόνο το γεγονός ότι ΓΙΑ ΣΕΝΑ έχει νόημα το να καταφέρνεις ότι θέλεις (και γιαυτό το κάνεις) ενώ πλέον
    δε σε απασχολεί το τι θα λένε για σένα οι γύρω.
    Αυτό που έγραψε ο justme είναι μία από τις τεχνικές για να αλλάξεις κάτι στον εαυτό σου. Θέλει όμως να το δουλέψεις και ενδιάμεσα για να αλλάξεις ουσιαστικά στάση. Δηλαδή όταν κάνεις κάτι για το οποίο αισθάνεσαι άσχημα θα μαλώνεις τον εαυτό σου ότι έκανες καλά ή με στυλ αδιάφορο θα λες \"ε, και, δεν έγινε τίποτα το φοβερό, όλοι το κάνουν\". Τα λέω κάπως χονδρικά αλλά δεν μπορώ να βρω τον κατάλληλο τρόπο για να το εκφράσω.

Αλλά Κλειώ είσαι σίγουρη ότι θέλεις να αλλάξεις συνολική στάση; Εμένα είναι κομμάτι του εαυτού το low profile, εκτείνεται σε τόσους πολλούς τομείς που ούτε καν τους συνειδητοποιώ. Το θέμα για μένα είναι να αλλάξω τα συγκεκριμένα που με ενοχλούν. Άρα σε αυτή την περίπτωση αυτό που θα έκανα όταν συνειδητοποιούσα ότι το low profile με εμποδίζει να επιτύχω τους στόχους μου είναι να υιοθετήσω τον τρόπο σκέψης (mentality) που έχω όταν ξεπερνάω αυτό το εμπόδιο. Όπως είπες αν είναι κάτι σημαντικό για σένα τότε κινητοποιείσαι για να το κάνεις, οπότε θα προσπαθούσα να εφαρμόσω αυτά τα κίνητρα στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Με αυτή τη συζήτηση που κάνουμε εδώ ποιος είναι ο στόχος σου; Γιατί βλέπω ότι το συζητάς για να βγάλεις το παράπονο από μέσα σου, σα να θέλεις να το διαπιστώσεις αλλά δε βλέπω να προσανατολίζεσαι σε λύσεις.

Senior Member
    Βασικά δεν θέλω να αλλάξω τα πάντα ........ αλλα μόνο εν μέρη την ταμπελίτσα που έχω βάλει για την κοινωνική μου εικόνα ......... ωστε οταν είμαι εγώ με τον εαυτό μου να μην υπάρχει κατι άλλο . Γίνεται αυτό ?
    Ισως και να μην γίνεται ......... ίσως όλοι μας να έχουμε κοινωνικές εικόνες για τον εαυτό μας που είναι πανταχού παρόν ........ ισως όχι .......... κατι που περιμένω να μάθω απο εσάς .......

Οποτε σε πρώτη φάση , η συζήτηση που κάνουμε εδώ έχει ως στόχο να δω τι είναι εφικτό και σε δεύτερη φάση να δω προς ποια κατεύθυνση μπορει να αλλάξει κατι και αν θα μου άρεσε μια τέτοια αλλαγή και πως να την πετύχω .

Οπως είπα στην αρχή ........ δεν έχω βάλει ακομα τάξη στις σκέψεις μου .

Banned
    Αυτό που περιγράφεις ως κοινωνική εικόνα, είναι ο \'δημόσιος εαυτός\' μας...αυτό δηλαδή που δείχνουμε στους άλλους. Μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικός από αυτό που πράγματι είμαστε, πράγμα που σημαίνει ότι ναι μεν διατηρούμε την αυθεντικότητά μας στις συναλλαγές με τους άλλους, αλλά έχουμε και την ευελιξία να προσαρμοζόμαστε στις διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.

Σε σχέση με το θέμα σου, θα ήθελες να παίρνεις επιβεβαίωση από τους άλλους όταν πετυχαίνεις κάτι; Θα ήθελες να πετυχαίνεις, εσύ να μπορείς να υλοποιήσεις τους στόχους σου και να ξέρεις ότι πέτυχες κι αν ναι οι άλλοι τι ρόλο παίζουν σε μια τέτοια περίπτωση;

Senior Member
    Originally posted by marina38
    Σε σχέση με το θέμα σου, θα ήθελες να παίρνεις επιβεβαίωση από τους άλλους όταν πετυχαίνεις κάτι;

Καμμία σχέση . Μοιάζει να κάνω πολλές φορές το αντίθετο , οταν πετυχαίνω κάτι . Βέβαια αυτό που θέλουμε όλοι μας είναι αποδοχή και να μπορούμε να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και τους άλλους , αλλα δεν προσπαθώ να την κερδίσω με τέτοιο τρόπο .

Θα ήθελες να πετυχαίνεις, εσύ να μπορείς να υλοποιήσεις τους στόχους σου και να ξέρεις ότι πέτυχες κι αν ναι οι άλλοι τι ρόλο παίζουν σε μια τέτοια περίπτωση;

Αυτό . Οτι κάνω το κάνω για εμένα . Οτι δεν κάνω όμως ? Οι άλλοι μπορεί να παίξουν εκεί ρόλο .

Banned
    Έτσι όπως το περιγράφεις, φαίνεται πως αυτό σε επηρεάζει στον εργασιακό χώρο, όπου υπάρχουν όσοι παινεύονται για ασήμαντα κατορθώματα, ο ανταγωνισμός, οι κλίκες κλπ. Οπότε επιλέγεις το low profile, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθήσεις διαδικασίες που δεν σου ταιριάζουν. Μέχρι εδώ καλά. Σε ποιες άλλες περιπτώσεις κατεβάζεις τους στόχους σου; Και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Senior Member
    Μαρίνα όπως καταλαβαίνεις είναι εσωτερική διαδικασία . Είναι δύσκολο να δώσω παράδειγμα σε αυτο που με ενοχλεί . Το αντιλαμβάνομαι πιο πολύ σε μορφή συναισθήματος που επιρρεάζει τον τρόπο που δρώ .
    Οσα έγραψα δεν σου δίνουν μια ιδέα ?

Banned
    Ναι, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχεις την τάση να μειώνεις τα επιτεύγματά σου όχι μόνο απέναντι στους άλλους (πράγμα που δεν το θεωρώ απαραίτητα πρόβλημα), αλλά και απέναντι στον εαυτό σου. Όπως και ότι ενδεχομένως διακατέχεσαι από το φόβο της επιτυχίας, κάτι που σε κάνει να σαμποτάρεις τις προσπάθειές σου.

Senior Member
    Kleiw,
    αυτό που περιγράφεις σου μοιάζει καθόλου με αυτό που έγραψε (νομίζω) Αlexander Pope
    \"Blessed is the one who expects nothing for he shall never be dissapointed\"
    ή σε δική μου μεταφραση
    \"Ευτυχής αυτός που δεν περιμένει τίποτα γιατί ποτέ δε θα απογοητευτεί\"

Γιατί αν ναι έχει και την άλλη όψη
    \"Cursed is the one who expects nothing for he shall never be content\" (δικό μου!!! λολ!!!)
    ή σε μετάφραση
    \"Δυστυχής αυτός που δεν περιμένει τίποτα γιατί ποτέ δε θα χαρεί\"
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    justme είναι γεγονός οτι εχω καταντήσει πολύ κλειστή , παναθεμά με .
    Δεν έχω και πολλούς φίλους γύρω μου . Οποτε δεν μπορώ να μοιραστώ τα συναισθήματα μου .

Θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου πιο μπροστά , να βλέπω εμενα καλύτερα . Μάλλον ήρθε η ώρα . Δεν ξέρω εσύ τι λές ?

Πάντως στο παρελθόν λίγοι άνθρωποι χαρήκαν με την χαρά μου και την επιτυχία μου . Οι περισσότεροι περιμένουν να ακουστούν , θέλουν να στραφείς γύρω απο το κέντρο τους .
    Μόνο εγώ το παρατηρώ αυτό ?
    Μου έρχονται εικόνες ............. (γιατί υπήρξα κατα καιρούς και ενθουσιώδης και δεν προλάβαινα να σταματήσω τον αυθορμητισμό μου ......... αλλα δεν άρεσε ..........)

Banned
    Originally posted by Kleiw

Πάντως στο παρελθόν λίγοι άνθρωποι χαρήκαν με την χαρά μου και την επιτυχία μου .

Το ζητουμενο ειναι αν χαρηκες εσυ η ιδια με ολα αυτα.
    Δινεις την εντυπωση οτι ακομα και αν εγινε ετσι το βαζεις σε δευτερη μοιρα.
    Λες και την χαρα και την επιτυχια την προσδοκουμε για να χαρουν οι αλλοι και οχι εμεις.
    Λες και αν δεν τυχουμε αναγνωρισης αυτης της χαρας τοτε αυτη δεν ισχυει.....

Senior Member
    Με στεναχωρεί όμως οταν βλέπω οτι στεναχωρώ ή φέρνω σε δύσκολη θέση . Μου έρχονται στο νου παραδείγματα οπου ο ενθουσιασμός μου , έφερε σε τέτοια θέση φίλους .

Πως να μοιραστεις και γιατί να το κάνεις , αν ξέρεις οτι σε κάποιον δημιουργείς πρόβλημα ?

Banned
    γιατι οταν μοιραζεσαι κατι με καποιον, αυτο απο προβλημα γινεται μισο προβλημα.
    Και στεναχωρια επισης μιση.

Για αυτο.

Senior Member
    Μα δεν είναι το πρόβλημα που δεν μοιράζομαι .

Banned
    πολυ ωραια,
    τοτε δεν υπαρχει προβλημα.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast