Results 16 to 25 of 25
Thread: καλημερα καταθλιψη
-
06-06-2008, 22:36 #16
- Join Date
- Jun 2006
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 185
πόσο καιρό παίρνεις φάρμακα? σκέφτεσαι συχνά την αυτοκτονία? την σκεφτόσουν και πριν αρχίσεις τα φάρμακα? έχεις κάνει ποτέ απόπειρα?
Αν θες απαντάς φυσικά, τα ρωτάω γιατί θα βοηθούσε στο να καταλάβουμε την βαρύτητα της κατάστασης.
- 06-06-2008, 22:52 #17
- Join Date
- Apr 2008
- Location
- athens
- Posts
- 1,565
δεν αντεξα να συνεχισω την θεραπεία με τα συγκεκριμένα φάρμακα, ήμουν σε απελπιστική κατάσταση, να φανταστείς ένα μήνα + δεν μπορούσα να κοιμηθω πάνω απο 2 ώρες την ημέρα κ αν κ αυτες, υπερένταση, νευρικότητα, ταχυπαλμία, δεν μπορούσα να μείνω ακίνητη για δευτερόλεπτο..
συνήθως όμως απ\'οτι μου είπε ο γιατρός πάνω στον μήνα υποχωρούν όλα τα συμπτώματα κ πιάνουν κ δείχνουν τα αποτελέσματα των φαρμάκων
ενώ μου έδωσε υπνωτικά για να κοιμηθώ, δεν έκλεινα ματι, άσε για σκέψεις τρελες κ να μην ησυχαζουν καθόλου
δεν έκλεισα 2 μήνες κ άλλαξα ψυχ κ φυσικά μου σταμάτησε τα φάρμακα, θα πάρω κάτι άλλο πιο ελαφρη
αλλά φίλε μου συγνώμη που θα στο πώ, πρέπει να κάνεις υπομονή τουλάχιστον ένα μήνα για να δείς αν η θεραπεία είναι για εσένα αποτελεσματική
υπομονή, κουράγιο κ κράτα γερά
σε καταλαβαίνω απόλυτα!
06-06-2008, 22:57 #18
- Join Date
- Jun 2008
- Posts
- 10
καλυνηχτα προς το παρων ευχαριστω για ολα.
06-06-2008, 23:00 #19
- Join Date
- Apr 2008
- Location
- athens
- Posts
- 1,565
μην σε παίρνει απο κάτω jm30, εμείς εδώ θα είμαστε περνάμε τα ίδια κ θα τα ξεπεράσουμε όλα..
καληνύχτα
Υ.Γ.: ψυχοθεραπεία κάνεις;
06-06-2008, 23:03 #20
- Join Date
- Mar 2008
- Location
- Αθήνα - Διόνυσος.
- Posts
- 138
kely οι σεξουαλικές παρενέργειες δεν συμβαίνουν σε όλους. Οι διάθεση σου ίσως να οφείλεται στην κατάθλιψη και όχι στο φάρμακο καθώς όπως ξέρεις μειωμένη σεξουλιακή διάθεση έχουν πολλοί καταθλιπτικοί. Πάντως όταν σταματήσεις τα χάπια σου σημαίνει ότι τελειώνει προς το παρόν η θεραπεία σου άρα είσαι εντάξει από την κατάθλιψη και ταυτόχρονα ξεφορτώνεσαι και το χάπι οπότε εάν σου έρθει η διάθεση ίσως να είναι επειδή θεράπευσες την κατάθλιψη και όχι επειδή σταμάτησες το χάπι.
08-06-2008, 19:31 #21
- Join Date
- Jun 2008
- Posts
- 10
καλησπερα και παλι.ευχαριστω για ολη τη βοηθεια και τη συμπαρασταση.σημερασ ξυπνησα πολυ καλυτερα.ραντεβου με ψυχολογο την πεμπτη και βλεπουμε.μια φιλη σημερα μου ειπε να κανω ψυχαναληση αλλα αυτο ξερω παιρνει 2-5 χρονια.οσον αφορα τη σκεψεις δεν εχω ξανακανει αποπειρα αυτοκτονιακαι ουτε θελω να κανω.δεν ειναι λυση.αλλωστε οτι ειναι να περασεις θα το περασεις θες δεν θες οπως λενε και καποιοι.τελος παντων τωρα ειμαι καλυτερα μπορω να δω με καποια αισιοδοξια το μελλον.τα πρωινα ειναι το χειροτερο.αληθεια μετα απο ποσο καιρο υποτιθεται οτι περναει;ειμαι 3 εβδομαδα και ακομα τιποτα.το πρωι πανικος και ειμαι χαλια φοβος.ανα δουμε.παιρνανε και αλλε πραγματα απο τομυαλο μου αλλα τα αφηνω για αργοτερα.ιδαιτερα οσον αφορα το μελλον.
08-06-2008, 20:20 #22
- Join Date
- Jun 2006
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 185
jm30, εγώ είδα καποια βελτίωση την 4η εβδομάδα θεραπείας και αφού μου πρόσθεσε ο γιατρός ένα επιπλέον αντικαταθλιπτικό. Ψυχοθεραπεία ο δικός μου γιατρός μου είπε να μην αρχίσω ακόμη, μετά από 2-3 μήνες αν το αποφασίσω και να το σκεφτώ σοβαρά γιατί καλό είναι να μην ξεκινάς και σταματάς και αλλάζεις ψυχολόγους. Θεωρεί πως άμα κανείς αρχίσει πρέπει να είναι έτοιμος να το τραβήξει μέχρι τέλους.
Αφού όπως λες αισθάνεσςι κάπως καλύτερα, κάνε λιγάκι ακόμα υπομονή, πιστεύω θα φτιάξεις σε καμιά 10αριά μέρες ακόμη πιο πολύ. Κι εγώ έτσι, σιγα-σιγά και σταδιακά είδα την διάθεσή μου να αλλάζει μετά την 3η εβομάδα. Τώρα είμαι στην 4η, είμαι καλούτσικα, με πιάνει ώρες-ώρες και νιώθω κάπως, αλλά καμία σχέση όπως με πριν. Πιστεύω πως είμαι σε ένα σημείο που πρέπει κι εγώ να το σπρώξω λίγο το πράγμα και να μην τεμπελιάζω. Πρέπει να πιέσω κι εγώ λιγάκι τον εαυτό μου για να βελτιώσω την διάθεση μου πλέον, μην τα περιμένουμε και όλα από τα φάρμακα!
09-06-2008, 02:59 #23
- Join Date
- Feb 2008
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 194
Θέλει λίγο ή μάλλον αρκετή υπομονή η κατάθλιψη, να ξέρεις όμως οτι όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα, σίγουρα θα ύπαρχουν και σκαμπανεβάσματα αλλά να θυμάσαι πάντα όταν πέφτεις πως αισθανόσουν όταν ήσουν με ανεβασμένη διάθεση και να γνωρίζεις ότι αυτό θα ξάνασυμβεί (επειδή είναι συνηθισμένο γνώρισμα της κατάθλιψης η απελπισία και η σκέψη οτι τίποτα δεν θα αλλάξει ειδικά προς το καλύτερο προσπάθησε να θυμάσαι όταν σε παίρνει από κάτω το πρωί οτι το προηγούμενο βράδυ ήσουν με εντελώς άλλη διάθεση)Σίγουρα η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλά αλλά τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος στη κατάθλιψη είναι τρομερά ασχημα όμως αν έχει την κατάλληλη βοήθεια μπορεί να βρει τις ισορροπίες του
18-06-2008, 16:22 #24
- Join Date
- Jun 2008
- Posts
- 10
καλημερα.
πρωτο ραντεβου με ψυχαναλυτη.σημερα.μου ειρθε να βαλω τα κλαματα εκει που καθομουνα.τι να πω.μου ειπε οτι θα παρει χρονο.και οτι θα ανακαμψω σιγα σιγα.εσεις τι νεα;
18-06-2008, 16:38 #25
- Join Date
- Feb 2008
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 194
Νομίζω είναι πολύ λογικό να γίνει κάποιος ευσυγκίνητος όταν προσπαθει να μοιραστεί αυτά που κρατάει μέσα του τόσο καιρο μόνο για αυτόν και τον βαραίνουν οπότε μην ανησυχείς ώς προς αυτό.
Εμένα τη πρώτη φορα που μου συνέβει αισθάνθηκα άσχημα και για να με ξεκολησει μου είπε να το δω όπως όταν έχεις μια χύτρα ταχύτητα, κάποιες στιγμές πρέπει να ανοιγεις τη βαλβίδα να διαφεύγουν οι ατμοι, και δεν ξέρω γιατι αλλα εμένα με απενοχοποίησε αρκετα. (παράδειγμα για νοικοκοιρές, εμπνευστηκε απο τα piercing μου και τα ράστα χεχε)
Όλα θα πάνε προς το καλύτερο αρκεί και εσύ να μην περιμένεις να αλλάξει η στάση σου απέναντι σε αυτά που σε βαραίνουν απο τη μια στιγμή στην άλλη, θέλει υπομονή κ επιμονή
Ζαναξ. Εμπειρίες
17-06-2025, 21:02 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή