Results 16 to 30 of 36
Thread: Μικρά tips για βουλιμικούς
-
07-01-2009, 10:16 #16
αγαπητή dolphin,
δεν ξέρω ακριβώς πώς είναι το βουλιμικό επεισόδιο..τρως και μετά κάνεις εμετό ; ή απλά τρως και είσαι ΟΚ ;
πάντως έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου κάποια πράγματα που με βοηθούν , πχ. αν πιώ κάτι ζεστό μου κόβει την πείνα, αν διαβάσω κάποιο περιοδικό τύπου shape με πεισμώνει να μην υποκύψω...παρά να συνεχίσω την προσπάθεια. εγώ βέβαια είμαι ακόμη στην αρχή για να χάσω 9 κιλά, και ελπίζω να μην λέω μόνο λόγια.
αυτή την εβδομάδα που έχω άδεια από την δουλειά , έκανα την αρχή. κάνω και κάθε μέρα 30 λεπτά στατικό ποδήλατο. ελπίζω να το συνεχίσω και τα απογεύματα που θα γυρνάω από την δουλειά.
κλείνω τώρα και τα λέμε.....
- 07-01-2009, 17:18 #17
Αχ κορίτσια μου (και αγόρια φυσικά αλλά νομίζω πως είμαστε η πλειοψηφία εδώ), από χίλιες μεριές μπορεί να σε πιάσει αυτό το χταπόδι που το λένε βουλιμία! ΄Ολες αυτές τις μέρες (το Χριστούγεννο εννοώ) , όλη τη μέρα την ψιλοέβγαζα καθαρή. Το βράδυ, που χαλάρωνα με τα πιτσιρίκια στον καναπέ, αρχίζαμε τα μπισκοτάκια με το γάλα, συνεχίζαμε με διάφορα καλούδια των ημερών και τελειώναμε...με το τέλος των πάντων!Εγώ δηλαδή γιατί ευτυχώς τα παιδάκια μου είναι φυσιολογικά και αδύνατα, τρώνε 1-2 μπισκοτάκια και σταματάνε. Τώρα που ξαναμπήκα στο πρόγραμμα κάνω ,όσο πιο συχνά μπορώ, διάδρομο ή ποδήλατο ή και τα δύο. ΄Εστω και δύο φορές την εβδομάδα, έως 30 λεπτά max. Και λίγο ασκησούλες...έχω βρει από το amazon βιβλία και dvd για γυμναστική για ηλικιωμένους (!!!) και για υπέρβαρους, χαλαρά και εύκολα πράγματα που γίνονται με ελάχιστο ή καθολου εξοπλισμό, παντού. Στο σπίτι, στην καρέκλα, ακόμα και στο κρεβάτι! ΄Οταν νοιώθω πως πλησιάζει 'η κρίση", εξαφανίζομαι από την κουζίνα και αρχίζω να τεντώνομαι. Δεν πιάνει πάντα αλλά αρκετές φορές. Και σκέφτομαι... 25 κιλά θα ήταν το ιδανικό να χάσω. Με δύο κιλά το μήνα θα μου πάρει ένα χρόνο. Εντάξει, το παλεύουμε!
Καλή μας χρονιά!
07-01-2009, 17:22 #18
Βιβή καλησπέρα και καλή σου χρονιά!
Εύχομαι να πετύχεις τους στόχους σου μέσα στο 2009. Υπάρχουν 2 τύποι βουλιμικού επεισοδίου. Και στους 2 καταναλώνεις υπερβολική ποσότητα τροφής σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να νιώθεις ότι θα σκάσεις. Στον πρώτο τύπο (βουλιμικό με εκκαθάριση) κάνεις εμετό λόγω τύψεων ή λόγω δυσφορίας από το υπερβολικό φαγητό. Επίσης, ενδέχεται να κάνεις χρήση καθαρτικών ή διουρητικών χαπιών. Στον δεύτερο τύπο (βουλιμικό χωρίς εκκαθάριση) δεν χρησιμοποιείς καμία από τις παραπάνω μεθόδους. Απλά προσπαθείς να χωνέψεις.
Αυτό το tip με το ζεστό ρόφημα που κόβει την πείνα δεν το ήξερα. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ.
07-01-2009, 17:51 #19
kat, φυσικά και θα τα καταφέρεις. εγώ, όταν είχα μικρά τα παιδιά, είχα βρει πολυ πρακτικό την γυμναστική με βιντεοκασέτες.
έβαζα το φαγητό να γίνεται, τα παιδιά έπαιζαν ή διάβαζαν και εγώ έκανα την γυμναστική μου.
3 φορές την εβδομάδα είναι καλά. μην το παρακάνεις και κουραστείς.
ζήτησε και την βοήθεια των παιδιών...με κάθε μπισκότο που θα σε κερνανε..θα πληρώμεις μισό ευρώ! για να δούμε ποιός θα γίνει πλουσιότερος στο τέλος του μήνα!
08-01-2009, 22:06 #20
H γυμναστική στο σπίτι έχει ένα μεγάλο καλό... δεν την παρατάς ποτέ γιατί δεν έχεις καμμιά δικαιολογία να την παρατήσεις. Δεν χρειαζεσαι πλεόνασμα χρόνου (οι εργαζόμενες μαμάδες καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω), εξοπλισμό, συνδρομή, οργάνωση...δεν χρειάζεσαι τι πο τα...εκτός από λίγη διάθεση. Και, πιστέψτε με, έχω βαρεθεί να χάνω για να ξαναπάρω τα ίδια και περισσότερα κιλά. Προτιμώ να χάσω πέντε και να μείνω εκεί παρά είκοσι και σε ένα,δύο ,τρία χρόνια να είμαι άλλη τόση. Δεν έχω το χρόνο πια, λόγω ηλικίας, για τέτοιες πολυτέλειες! Φυσικά και θέλω να χάσω βάρος, είναι θέμα υγείας, αλλά περισσότερο με νοιάζει να είμαι καλά με το σώμα μου. Να κινούμαι άνετα, να περπατώ χωρίς να λαχανιάζω, να έχω έναν αποδεκτό βαθμό ευκινησίας. Και συμφωνώ Βιβή μου, 2-3 φορές την εβδομάδα φτάνει. Αν κάνουμε και περπάτημα 20-30 λεπτά έστω μέρα παρά μερα, είμαστε σούπερ!Γιατί κακά τα ψέμματα παιδιά, τρώμε, δεν λέω (ζωή νάχουμε) αλλά και της αραχτής είμαστε...όταν μπορούμε να μην κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, δεν το κουνάμε!
13-01-2009, 17:24 #21
Ως καινούριο μέλος σας ευχαριστώ όλους για τις λύσεις που προτείνετε,ειδικά αυτό με το πλύσιμο των δοντιών και τη δοκιμή ρούχων θα το εφαρμόσω απόψε κιόλας που ξέρω ότι η κρίση θα μου χτυπήσει std την πόρτα.Εύχομαι ολόψυχα να βρούμε μια λύση όλοι μαζί,γιατί λένε πως ο πόνος μειώνεται στο μισό όταν τον μοιράζεσαι!!!
13-01-2009, 18:35 #22
εγώ δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα και σίγουρα δεν μπορώ να δώσω σωστές οδηγίες.
πάντως είχα ακούσει κάποτε ότι μία κουταλιά ελαιόλαδο ( σκέτο , όχι πάνω σε ψωμάκι ) σου δημιουργεί μία αίσθηση , μάλλον αηδίας και δεν θέλεις να φάς κάτι άλλο.
πάντως για να αντισταθούμε στους όποιους διατροφικούς πειρασμούς και διαταραχές πρέπει να βρούμε τρόπο να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε κάτι άλλο και να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για κάθε πετυχημένη προσπάθεια ( με κάποιο μικρό δωράκι - δεν είναι όλα τα ωραία πραγματάκια και ακριβά ! )
13-01-2009, 18:51 #23
Λες αυτό με το ελαιόλαδο να φέρει αποτέλεσμα?μακάρι.πάντως δυστυχώς όταν σε πιάνει η κρίση,δε χαμπαριάζεις τίποτα!ευτυχώς εγώ δεν κάνω πια εμετούς και ζυγίζω 60 κιλά με ύψος 1.68,μετά από ακραία βέβαια επεισόδια ανορεξίας και υπερφαγίας.τα πάντα πλέον γυρίζουν γύρω από το φαγητό!!!π.χ.πριν λίγο η αδερφή μου(που δεν πάσχει από τέτοιου είδους διαταραχές)με έβαλε να διαλέξω τι γλυκό να φτιάξει το ΣΚ που θα έρθουν κάποιοι φίλοι και πανικοβλήθηκα!!!!!!!
13-01-2009, 20:51 #24
πανικοβλήθηκες διότι φοβάσαι ότι θα φας πολύ ποσότητα ; αν ναι τότε.....
1. ας φτιάξει κάτι που εσένα δεν σου αρέσει
2. ας φτιάξει κάποιο light γλυκό ή ας χρησιμοποιήσει υλικά με λίγες θερμίδες ( τσιζκεικ με άπαχο τυρί )
3. ας μην φτιάξει μεγάλη ποσότητα
4. όποιος καλεσμένος ενθουσιαστεί με το γλυκό, έχε έτοιμα ταπεράκια και βάλε του και για το σπίτι ( για να μην σας περισσέψει τίποτα )
μην φοβάσαι , είσαι μιά χαρά στα κιλά σου και έχεις περιθώριο να φας μία φορά κάτι παραπάνω.
13-01-2009, 21:52 #25
σ'ευχαριστώ Βιβή!!!μου έδωσες πολύ καλές ιδέες..ειδικά αυτή με το ταπεράκι για το σπίτι,θα την εφαρμόσω σίγουρα!!!
13-01-2009, 21:53 #26
Βιβή,σε βρίσκω πολύ ευρηματική!Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα!
Πόσο έχουμε εξελιχτεί εγκεφαλικά,ώστε να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας νεκρώνει,ανάμεσα στ'άλλα και τον εγκέφαλο!
Πάντως,όλες αυτές οι μέθοδοι είναι πολύ σωτήριες στην ώρα εκείνη τη δύσκολη,αλλά δυστυχώς είναι μέτρα προσωρινά...
Ελπίζω εντωμεταξύ να σκαλίζουμε βαθειά,να ξεθάβουμε αιτίες και συσχετισμούς,ώστε κάποια στιγμή ν'απαλλαγούμε,ει δυνατόν,οριστικά!
31-05-2009, 19:37 #27
Μιας και το τοπικ αυτο αναφερεται σε tips για βουλιμικους θα σας πω κατι που σκεφτηκα σημερα να κανω απο εδω και περα για να αποφυγω το επομενο βουλιμικο:
Διαλεξα μια συγκεκριμενη θεση στον καναπε στο σαλονι μου και οποτε θα μου ερχεται η ακατασχετη επιθυμια να κανω κριση θα πηγαινω τρεχοντας να καθομαι εκει.Θα παιρνω βαθιες ανασες,θα κλεινω τα ματια και θα σκεφτομαι 1.τις αφορητες τυψεις που θα νιωθω μετα αν υποκυψω και το ποσο ΒΑΘΙΑ θα το μετανιωσω 2.τις απειρες καλες προσπαθειες που παντα χαλανε με τετοιες κρισεις και 3.το οτι με αγαπαω,θελω να αναπτυξω την αυτοπροστασια μου και μου χρωσταω να μου δωσω επιτελους την υγεια και την ποιοτητα ζωης που λαχταρω.Δε θα σηκωνομαι απο τη θεση αυτη αν δεν εχω καταφερει να ελεγξω ικανοποιητικα την ορμη και τον παροξυσμο.
Παιδια δεν ξερω,σε καποιον εξω απο το προβλημα μπορει να φαινονται γελοια ολα αυτα,αλλα αν το ζεις ειναι σκετη φρικη να προσπαθεις να παρεις τα ποδια σου μετα απο καθε βουλιμικο.Δε θελω να το ζησω ξανα και ξανα.Κουραστηκα.
Θα σας πω με το περασμα των ημερων και με την επιθυμια για κριση που στανταρ θα μου χτυπησει την πορτα,αν "δουλευει" το κολπακι μου.
01-06-2009, 07:25 #28
Προφανώς,δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς,εκεί «έξω»,που δε βιώνουν το πρόβλημα,οπότε μη σου φαίνεται πως είναι κάτι γελοίο.
Εμένα ένα κολπάκι που έχει λειτουργήσει κατά καιρούς είναι το πλύσιμο των δοντιών και η ήπια άσκηση εκείνη τη στιγμή.
01-06-2009, 09:31 #29
Απλα επειδη δε νιωθω και πολυ καλα με την ολη κατασταση,αισθανομαι λιγακι κουτη με αυτα που γραφω μερικες φορες..Δεν ειναι σωστο να νιωθω ετσι το ξερω..
Καλη ιδεα για την ηπια ασκηση.Δεν το εχω δοκιμασει.Θα το προσπαθησω και αυτο!
03-06-2009, 06:42 #30
Παιδιά, εγώ χθες βράδυ κατάφερα να αντισταθώ σε κρίση βουλιμικού με τις σκέψεις. Σκεφτόμουνα από τη μια πόση στιγμιαία ευχαρίστηση θα μου προσέφεραν μερικά τρόφιμα τα οποία έχω καιρό να φάω κι από την άλλη σκεφτόμουνα πόσο χάλια θα είμαι μετά και πώς θα εμφανιστώ μπροστά στο φίλο μου κτλ κτλ. Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε καμια ώρα αλλά στο τέλος βγήκα νικήτρια.
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....