ερωτηση - βοηθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 81
    Senior Member

ερωτηση - βοηθεια

καλησπερα,
    θελω μια συμβουλη, ειμαι 1,64, 30 χρονων και 58 κιλα. μηπως ξερετε ποσες θερμιδες πρεπει να καταναλωνω καθε μερα για να χασω 4 κιλα ?
    δε με ενδιαφερει να τα χασω γρηγορα αλλα σωστα. και θα ηθελα μια φορα τη εβδομαδα να εχω το ελευθερο να τρωω σε ενα γευμα οσο θελω χωρις να μετραω θερμιδες. γινετε αυτο ?
    ευχαριστω

Senior Member
    Σε ευχαριστω πολυ-πολυ

Senior Member
    2η ερωτηση sos. τρεις εβδομδες τωρα προσλαμαβανω 1200-1300, κανω και γυμναστικη (γρηγορο περπατημα 4 km μεσα σε 30 λεπτα τρεις φορες τη βδομαδα και δυο φορες κοιλιακους και ελευθερα βαρακια αλλα 40 λεπτα) αποτελεσμα ,να χασω 300 γραμμαρια μονο. το μονο καλο ειναι οτι παρατηρω μια συνολικη τονωση στο κορμι μου και αυξηση ογκου στα μπρατσα μου - οκ αυτο το θελω γιατι ειμαι λιγο σαν αχλαδι ας γινω κιθαρα - αλλα δε χανω βαρος
    ξερει κανεις τι μου συμβαινει ?

Senior Member
    σου συμβαινει, οτι εισαι πολυ λιγα κιλα , ηδη σε ιδανικο βαρος, ασχετως αν εσυ θες να χασεις ακομα λιγο, και με την ισορροπημενη διαιτα που κανεις και την γυμναστικη, ειμαι βεβαιαη οτι αυτο που χανεις με αργους ρυθμους ειναι ΜΟΝΟ λιπος.το λιγο λιπος που σου περισσευει βεβαια..
    δηλαδη, το καλυτερο που θα μπορουσε να σου συμβει και στα κιλα και στην υγεια σου.

το μισο κιλο ειναι ηδη ενα σημαντικο μερος αυτου που θες να χασεις.
    φαντασου οτι ενα πραγματικα υπερβαρο ατομο, των 100 κιλων ας πουμε, ειναι σα να εχασε στο διαστημα αυτο που μας λες, 5 κιλα (υπολογιζοντας την αναλογια των παραπανω κιλων σας)

συνεχισε ετσι, τα πας περιφημα, υπομονη, μη βιαζεσαι και ολα θα πανε καλα

Senior Member
    Xάνεις λίπος και κερδίζεις σε μυϊκό ιστό.Γι' αυτό σου φαίνεται μικρή η διαφορά.Το μυστικό για να συνεχίσεις να χάνεις είναι να μη μειώσεις τις θερμίδες ενώ συνεχίζεις πρόγραμμα γυμναστικής.

Senior Member
    σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θα συνεχισω ετσι και θα κανω υπομονη δηλαδη δε θα κοιταζω τα αποτελεσματα στη ζυγαρια αλλα στο καθρεπτη.
    συμβουλη προς ολους ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ, εγω πηγαινω σε ενα γηπεδο στιβου (ειμαι σιγουρη οτι θα βρειτε καποιο κοντα σας) ειναι τζαμπα, δεν εχει την αποπνικτικη ατμοσφαιρα του γυμναστηριου ουτε τις σουπερ γκομενες με τα λικρα που μας κομπλαρουν, ουτε τους σφιχτες που ιδρωκοπουν και μουγκριζουν.
    το ταρταν ειναι μαλακο και απορροφα τους κραδασμους σε αντιθεση με το πεζοδρομιο και ειναι ευκολο (ολοι μπορουν να περπατησουν ) συν οτι ξελαμπικαρει το μυαλο μετα απο μια δυσκολη μερα στο γραφειο.

Senior Member
    χαιρεται καταρχην το παρηγορο ειναι οτι ειναι μονο 4 κιλα και θα ειναι σχετικα ευκολο και μπραβο σου που θες να τα χασεις σωστα και οχι γρηγορα. εξαρταται απο το ποσες θερμιδες προσλαμβανεις περιπου τωρα αλλα συνηθως με 1200 θα τα εχεις χασει σ'ενα μηνα αλλα επειδη τα κιλα σου ειναι μια χαρα και δεν βιαζεσαι γυρω στις 1600 πιστευω θα ειναι ενταξει συμφωνα μ'αυτα που μου λεει η διαιτολογος μου.καλη επιτυχια.

Senior Member
    Καλησπερα ειμαι νεο μελος και ευχομαι να βοηθησω και να βοηθηθω, να στηριχτω και να στηριξω.Ειμαι 28 χρονων 1.63 και 81 κιλα . . .super δηλαδη. . .Το προβλημα μου ειναι οτι πλεον μετα απο τοσα ταλαιπωριας (περιπου 14 χρονια) δεω μπορω πλεον να πειθαρχεισω και να κανω υπομονη και να δω επιτελους τα καλα αποτελεσματα μιας διαιτας επανω μου.Να σημειωσω οτι χανω απελπιστικα αργα(περσι για 2,5 μηνες ετρωγα μονο σαλατες και φρουτα μ-ο-ν-ο ουτε γαλακτοκομικα ουτε κρεας ουτε υδατανθρακες ουτε αλκοολ και εχασα 2 κιλα!)πλεον δεν υπαρχει μεσα μου η εικονα του αδυνατου εαυτου μου και νομιζω και νιωθω χρονια τωρα οτι δεν προκειται να τα καταφερω ποτε.Επιπλεον ειμαι χορτοφαγος γεγονος το οποιο μου απαγορευει να ακολουθησω τις κλασσικες διαιτες.Ειμαι σε απογνωση γιατι το θεμα μου με τα κιλα εχει αλλαξει εντελως την ζωη μου και τον χαρακτηρα μου και το σκεφτομαι 24 ωρες το 24ωρο ακομη και στα ονειρα μου τη νυχτα εχω τις σχετικες ανησυχιες και τα αναλογα κομπλεξ.Ευχομαι καποιος να καταλαβαινει. . .

Senior Member
    Καλησπερα Hopa,εδω υπαρχει κοσμος να καταλαβαινει,αυτο ειναι το μονο σιγουρο...Μακαρι να παρεις απο εδω τη δυναμη που χρειαζεται για να αρχισεις μια αποτελεσματικη προσπαθεια....Ειναι μεγαλο βαλσαμο η σκεψη πως δεν εισαι μονος.....Να σε ρωτησω,εχεις και ιστορικο βουλιμιας?Μηπως η χορτοφαγια εχει επηρεασει το ρυθμο που χανεις κιλα(κουλο ακουγεται,αλλα λεω εγω τωρα)?

Senior Member
    καλησπερα hοpa,\

καταρχας καλως ορισες στη παρεα, απο οτι λες σε παρακολουθει διαιτολογος , εχεις κουβεντιασει μαζι του ολα αυτα που σε απασχολουν ? το να σχεδιαζεις ενα διαιτολογιο που να ανταποκρινεται στις αναγκες σου αλλα και στις γαστρονομικες και διαιτητικες σου απαιτησεις ειναι πολυ προκλητικο αλλα σε συνεργασια με τον ειδικο θα τα καταφερεις.
    το βασικο ειναι να περιλαμβανεις καθε μερα τροφες που αγαπας και να τις τρως σε σωστες ποσοτητες, εμενα οταν με πιανουν κρισεις και θελω να φαω το συμπαν σκεφτομαι τι πραγματικα τραβαει η ορεξη μου, υστερα σκεφτομαι πως αυτη η τροφη δεν ειναι απαγορευμενη ειναι στη διαθεση μου και μπορω να την απολαυσω οποτε θελω, σημερα, αυριο , τωρα και πως κανεις δε μπορει να μου την παρει με αυτο το τροπο την απομυθοποιω και αναβαλω την καταναλωση.

Senior Member
    sorry για την καθυστερηση της απαντησης αλλα ειμαι λιγο ασχετη με την τεχνολογια και καπου χαθηκα.Βουλιμικη υπηρξα για περιπου 3 χρονια απο τα 18 μου μεχρι τα 21 αλλα το μονο που καταφερνα ηταν να διατηρουμαι σταθερη σε κιλα με εμετους και καθαρτικα μετα ομως επαθα ελκος,διαφραγματοκοιλη(οτα ν κανεις εμετο ανεβαινει το στομαχι μεχρι τον λαιμο παριπου)Και σπαστικη κολιτιδα και αναγκαστηκα ασε που ηθελα κιολας να σταματησω την καριερα μου ως βουλιμικη.Ολα αυτα σε συνδιασμο με μια καταθλιψοθλα οδηγησαν στο να παρω 20 κιλα σε 3,5 μηνες. Παντα εχανα αργα , χορτοφαγος ειμαι εδω και 7 μηνες.Και να σκεφτεις οτι τα ξεκινησα ολα αυτα οταν ημου 52 κιλα και τωρα εφτασα τα81 ζωη να χω. . .

Senior Member
    Ουδεν κακον αμιγες καλου,τουλαχιστον σταματησες τη βουλιμια,ελπιζω να εισαι καλα τωρα με τα γαστρεντερολογικα σου...
    Εχεις παει σε καποιον ενδοκρινολογο για να ελεγξεις θυρεοειδη κτλ?
    Αν παιρνεις η πηρες φαρμακα σχετικα με την καταθλιψη η αλλα φαρμακα,μηπως σε δυσκολευουν και αυτα?

Senior Member
    NATALLIA μου εχω πραγματικα κουραστει και η ψυχη μου εχει μαυρισει δεν πηγαινω πλεον σε διατολογο γιατι κουραζομαι και τα παραταω επειδη χανω αργα και δεν εχω κατι να μου δωσει κουραγιο.τωρα τελευταια εχω και κατι επιθεσεις υπερφαγιας γαι να συμπληρωσουν την ιδανικη κατασταση.Σκεφτομαι οτι καλοκαιριαζει και αρρωσταινω θελω να κλεινομαι στο σπιτι και να μην με βλεπει κανεις.Ζω σε επαρχια ημου κατα τα λεγομενα των αλλων ενα ομορφο κοριτσι και παρα το γεγονος οτι εχουν περασει τουλαχιστον 4 χρονια απ'την παραμορφωση μου ολοι μου λενε συνεχεια γαι τα κιλα γιατι οι περισσοτεροι γνωριζομαστε μεταξυ μας εδω στην κωμοπολη που μενω, και πως ησουν και πως εγινες και εσυ με τετοιο προσωπο δεν επιτρεπεται να εχεις τετοιο σωμα και και φνωστοι και ασχετοι μου το λενε συνεχεια και δεν θελω να βγαινω απ'το σπιτι μου ειδικα οταν καλοκαιριαζει.απλα βαρεθηκα εχασα τα καλυτερα μου χρονια μεσα στα κομπλεξ ,με το να μην μπορω να ντυθω ,με το να μπλεκω σε λαθος σχεσεις γιατι πιστευα πως δεν αξιζα πια κτλ κτλ κτλ

Senior Member
    FREEDOM8 εχω κανει τοσες πολλες φορες εξετασεις για τον θυροειδη που ο μικροβιολογος μολις με βλεπει μου λεει "καλα παλι εδω εισαι εσυ? δεν εχεις τιποτα κοριτσι μου ματιαγμενη εισαι! Δεν παιρνω φαρμακα απλα πιστευω οτι εγω η ιδια μπλοκαρω το σωμα μου και δεν χανει(οταν κανω διαιτα)γιατι ειμαι συνεχεια στην ζυγαρια και αγχωνομαι και ολο λεω δεν χανω και δεν θα χασω ποτε και συμφωνα με το νομο της κβαντικης φυσικης οι σκεψεις μας δημιουργουν την ζωη μας και εγω εστιαζω στο αρνητικο και το κανω πραξη τελικα .Η βλακεια ειναι πως εχω εθιστει τοσο πολυ στον αρνητισμο και στο οτι δεν θα τα καταφερω που δεν εχω κουραγιο να ξεκινησω και επειτα να κρατηθω για να χασω ολα αυτα τα κιλα.Σας επρηξα ε?

Page 1 of 6 123 ... LastLast