Results 136 to 150 of 208
Thread: Υπέκυψα πάλι...
-
09-10-2008, 01:59 #136
Οι διαταραχές τελούν σε συνάρτηση με κάποια στοιχεία της προσωπικότητας μας,
σημαντικό μέρος των οποίων διαμορφώσαμε μέσα από τη γονεϊκή και κοινωνική γαλούχηση.
Όσο περνούν τα χρόνια βέβαια τα παιδιά εκπαιδεύονται και ανατρέφονται με λιγότερο σεξιστικά πρότυπα,
οπότε είναι δυνατόν σταδιακά κάποτε να ισοσταθμιστούν στα δύο φύλα τα κρούσματα διατροφικής διαταραχής...
Μέχρι τώρα πάντως σε γενικές γραμμές τα κορίτσια εκπαιδεύονται στο ρόλο της αφοσίωσης,της υπακοής,της αγάπης μέσω αυτοθυσίας,
της αποφυγής πρόκλησης πόνου στους άλλους και της κατά το δυνατόν ανακούφησής του,καταπιέζοντας έτσι αρκετά τις δικές τους ανάγκες...
Ωστόσο είναι άλλες οι απαιτήσεις από τ'αγόρια,απέναντι στα οποία υπάρχει μια ανοχή στην αντίδραση,
την επιθετική συμπεριφορά,κάτι που ενθαρρύνει την εξωτερίκευση του όποιου θυμού τους
(σε αντίθεση με τα κορίτσια,που φυλακίζοντας τον μέσα τους τον εκφράζουν περισσότερο αυτοκαταστροφικά)
Στατιστικά τ' αγόρια έχουν μεγαλύτερα ποσοστά σε κρούσματα ψύχωσης ενώ στα ψυχικά νοσήματα υπερτερούν τα κορίτσια...
- 09-10-2008, 09:37 #137
Τζένη μου όταν λέω τρώνε και φτύνουν το εννοώ κυριολεκτικά. Κάποια στιγμή λόγω δουλειάς (εκείνο το καιρό δούλευα στις δημόσιες σχέσεις) έτυχε να πάω σε καμιά 10 επιδείξεις μόδας. Ταξιδέψα και μαζί με τα μοντέλα στο πρίν και μετά.
Α! πα πα μιλάμε για πολύ χάλι. Δύο μέρες πρίν άντρες γυναίκες τρώγανε μόνο φρούτα και 2 - 3 φύλλα μαρούλι. Και όταν λέω φύλλα μαρούλι εννοώ ότι πλένανε τα φύλλα και τα τρώγανε σκετά... κάτι σαν τα πρόβατα δηλαδή. Έτυχε να δω 4-5 φορές να δώ να παραγγέλνουν μια μερίδα φαγητό π.χ. κοτόπουλο στη σχάρα με ρύζι, τρώγανε μια μπουκιά και δεν την καταπίνανε, έπαιρναν μια χαρτοπετσέτα και την έφτυναν!!!!!!!!!!!! Και μιλάμε ότι το έκαναν αυτό για ΟΛΟ το φαγητό. Δε σας λέω τι έτρωγαν μετά βέβαια. Αλίμονο σου εάν έμπαινες αναμεσα σ'αυτούς και το φαγητό!!!
Οσο για το αν υπάρχουν άντρες βουλιμικοί, αυτό που ξέρω απο γιατρό που είχα πάει μου'πε πως όντως είναι μια ασθένεια που "χτυπάει" περισσότερο τις γυναίκες. Οπως και η καταθλίψη. Ξέρω άντρες βουλιμικούς, απλά οι γυναίκες είναι πάντα πιο πολλές.
Έτσι όπως το σκέφτομαι είναι ότι οι άντρες έχουν πιο πολλές διεξόδους, οπότε "ξεσπάνε" αλλού. Και συμφωνώ με την Nadine ότι εμάς μας εκπαιδεύουν απο μικρές στο ρόλο της δούλας!
09-10-2008, 09:42 #138
Α! επίσης να σας πώ εχθές πήγα και γράφτηκα στα γυμναστήρια curves τα οποία είναι μόνο για γυναίκες. Δε ξέρω πως θα πάει και αν θα καταφέρω να κάτσω πάντως η συμπεριφορά τους απεναντί μου ήταν Α Ψ Ο Γ Η !!!!! Με έκαναν να αισθανθώ πολύ ομορφα και άνετα. Λες και ήμουν συλφίδα και όχι 95 κιλά!!!!! Παρα πολύ καλή δουλειά. Και τα μηχανήματα πολύ εύκολα. Καμια σχέση με τα κλασικά γυμναστήρια.
Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσει αυτό το καλο κλίμα και να καταφέρω να παραμείνω.
09-10-2008, 09:50 #139
μπραβο κουκλα μου καλη συνεχεια
σωστο το γυμναστηριο
οσο για το φτυσιμο αρχιζω να το σκεφτομαι
χαχχα
09-10-2008, 13:57 #140
Πολύ χαίρομαι,zaira μου,που βρήκες αυτόν τον χώρο να νιώθεις άνετα και να γυμνάζεσαι σωστά!
Αυτά είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα του να ζει κάποιος στην Αθήνα...Μακάρι να υπήρχαν αντίστοιχα και σ'άλλες πόλεις!
Ελπίζω να δώσεις μια πραγματική ευκαιρία σ'αυτό σου το εγχείρημα και σε συνδιασμό και με τις άλλες σου κινήσεις να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Μια παράκληση ωστόσο σε όλους με αφορμή το μοίρασμα της εμπειρίας σου με τα μοντέλα και τον τρόπο διατροφής τους.
Επειδή το φόρουμ είναι προσβάσιμο σε όλους και κατ'επέκταση μπαίνουν και άτομα μικρής ηλικίας,
που δεν έχουν πιθανόν την ευθυκρισία να αντιληφθούν το μέγεθος της ζημίας που θα προκαλέσουν στον εαυτό τους
αν επιλέξουν να μιμηθούν τέτοιες συμπεριφορές,γνώμη μου και πρόταση μου,να μην τους δίνουμε παρόμοιες με την παραπάνω ιδέες...
Εμείς μπορεί να προσπερνάμε την πληροφορία αυτή και απλά να τη διακωμωδούμε,
αλλά αν έστω και ένα πλασματάκι την ακολουθήσει και ανοίξει έτσι τις πύλες των διατροφικών διαταραχών
θα ήταν πολύ κρίμα,εμείς ειδικά που παλεύουμε να βγούμε απ'αυτές,να γίνουμε η αφορμή να πληθύνουν τα κρούσματα...
Δεν έχω καμία διάθεση επίπληξης...Μια απλή παράκληση κάνω...Ας κρατήσουμε κατά το δυνατόν ένα κλίμα θετικής έμπνευσης!
09-10-2008, 14:04 #141
Originally posted by τζενη
ελα ρε κλεανθη
αμεσως να παρεξηγηθεις εσυ
η αληθεια ειναι πως ειμαστε πολυ περισσοτερες
οι κοπελες
09-10-2008, 14:28 #142
Nadine έχεις δίκιο δεν το σκέφτηκα πως μπορεί να το πάρει ένα μικρό κορίτσι. (Ευτυχώς που εγώ δεν επιτρέπω στη κόρη μου πρόσβαση στον Η/Υ. Προτιμώ να με βρίζει παρά να τρέχω και να μη φτάνω).
Λοιπόν για να το διευκρινίσω η συμπεριφορά που περιέγραψα παραπάνω είναι ΧΑΛΙΑ. Και το έζησα και απο κοντά. Την ταλαιπωρία που τραβαγάνε δε λεγεται. Το μόνο που άκουγα συνέχεια είναι :ΠΕΙΝΑΩ!!!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΩ. Μια κοπελιά μάλιστα έκλαιγε λόγω του ότι πειναγε και δεν την αφηνανε να φάει (λόγω του ότι μπορεί να μην έδειχνε όμορφο το ρούχο μετά απάνω της). Και το χειρότερο είναι ότι μιλάμε για μικρά παιδιά. Ασε που μετά παιδιά ειλικρινά το χειρότερο βουλιμικό επεισόδιο του καθενός μας δεν μπορεί να περιγράψει το τι και το πως τρώγανε μετά την επίδειξη. Είχα μείνει άναυδη.
Είναι μια απο τις πολύ χάλια εμπειρίες που είχα. Μου κατέριψε ΠΛΗΡΩΣ την λαμπερή εικόνα του showbiz. Ενημερωτικά τελείως για οποιο πιτσιρικι διαβάζει και είναι εντυπωσιασμένο.
09-10-2008, 17:43 #143
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΑ
ΠΑ ΠΑ ΠΑ
ΕΜΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΘΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΑΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ
09-10-2008, 19:44 #144
Χαχαχα "θα τρώγαμε και τις καρέκλες" νάσαι καλά Τζενάκι με έκανες και ψόφησα στο γέλιο.
10-10-2008, 09:39 #145
Nadine το γυμναστήριο που πάω έχει παραρτήματα σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Δε ξέρω που μένεις αλλά αν μου πείς μπορώ να μπώ στην ιστοσελίδα τους και να το ψάξω. Η μπορείς να μπείς μόνη σου και να το ψάξεις:
www.curves.gr
Ισως και να έχει εκεί που μένεις.
Ξέρεις τι μου έκανε εντύπωση; Τους είπα ότι είμαι βουλιμική (και με χαρτί γιατρού) και με ρώτησανε εάν χρειάζεται να έχουν κάτι έξτρα εκτός απο χυμούς στο ψυγείο τους σε περίπτωση που με πιάσει κάποια βουλιμική κρίση!!!!
10-10-2008, 11:37 #146
Σ'ευχαριστώ,zaira μου,για την ενημέρωση...
Όντως έχουν σε πολλά σημεία της χώρας και ασφαλώς και στη Θεσ/νίκη,όπου ζω...
Δεν είναι σε κεντρικό σημείο τα γυμναστήρια τους εδώ γι'αυτό και δεν τα είχα υπόψιν μου...
Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση τους και πολύ υπέυθυνη η στάση τους και στην περίπτωση σου!
10-10-2008, 16:13 #147
ΚΑΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Originally posted by zaira
Nadine το γυμναστήριο που πάω έχει παραρτήματα σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Δε ξέρω που μένεις αλλά αν μου πείς μπορώ να μπώ στην ιστοσελίδα τους και να το ψάξω. Η μπορείς να μπείς μόνη σου και να το ψάξεις:
www.curves.gr
Ισως και να έχει εκεί που μένεις.
Ξέρεις τι μου έκανε εντύπωση; Τους είπα ότι είμαι βουλιμική (και με χαρτί γιατρού) και με ρώτησανε εάν χρειάζεται να έχουν κάτι έξτρα εκτός απο χυμούς στο ψυγείο τους σε περίπτωση που με πιάσει κάποια βουλιμική κρίση!!!!
11-10-2008, 09:55 #148
Originally posted by zaira
να παραγγέλνουν μια μερίδα φαγητό π.χ. κοτόπουλο στη σχάρα με ρύζι, τρώγανε μια μπουκιά και δεν την καταπίνανε, έπαιρναν μια χαρτοπετσέτα και την έφτυναν!!!!!!!!!!!! Και μιλάμε ότι το έκαναν αυτό για ΟΛΟ το φαγητό.!
11-10-2008, 12:04 #149
Παιδιά,
χθες βράδυ ξαναείχα ένα βουλιμικούλι χωρίς εξαγωγές ευτυχώς. Το τελευταίο ήταν την Τρίτη. Έχω πάρει βέβαια κάτι κωλόχαπα προγεστερόνης τα όποια μου ανοίγουν την όρεξη και αυτές τις μέρες περιμένω να αδιαθετήσω.
Για να πάρω reductil πρέπει να μου τα γράψει ψυχίατρος?
11-10-2008, 17:18 #150
μπορει να στο γραψει και παθολογος και ενδοκρινολογος
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή