Results 16 to 26 of 26
Thread: parea me omoiopatheis
-
12-08-2008, 06:36 #16
Χιχιχι...Μου αρέσει που στις 8/06 έλεγα πως δεν πάσχω από διπολική διαταραχή.Τελικά πρόσφατα κατέληξαν οτι από αυτό πάσχω και το είχαν μπερδέψει με απλή κατάθλιψη.Οταν το άκουσα σηκώθηκα κι έφυγα,πέταξα και τα φάρμακα και αρνήθηκα να πάρω καινούρια.Το περίεργο είναι πως νιώθω πολύ καλύτερα χωρίς αυτά.Εχει συμβεί σε κανένα?Λέτε να είναι πραγματικό, η να περνάω φάση μανίας????χιχι...
- 12-08-2008, 09:31 #17
Το κακό είναι ότι μετά τη φάση της μανίας έρχεται και η κατάθλιψη.Εάν το έχεις χρόνια μπορείς να ξεχωρίσεις συνήθως πότε ξεκινάει το ένα και πότε το άλλο και να ενημερώσεις το γιατρό σου άμμεσα για να προλάβει τα \"άκρα\".
Προσωπικά μετά απο 13 χρόνια διπολικής ασθένειας θα σε συμβούλευα να μην παίζεις με την υγεία σου και να πάρεις την αγωγή.Στο μέλλον όταν θα πέσεις σε κατάθλιψη θα κοπούν πολλές δραστηριότητές σου και θα εύχεσε να είχες τηρήσει την αγωγή.
Ένα χαρακτηριστικό της μανίας στα πρώτα στάδια είναι να κοιτάς πόσες ώρες κοιμάσαι....δηλαδή εάν συνήθως κλείνεις 8ωρο ύπνο και βλέπεις ότι μειώνεται καθημερινά σε 7ωρο και μετά σε 6ωρο κ.λ.π να ανυσηχείς.
Επίσης τα μεγαλόπνοα σχέδια,η υπερδιέργεση(δεν κάθεσε μέσα με τίποτα όλο βόλτες :P),τα πολλά έξοδα και εννίοτε ευερέθιστη(εύκολα εκνευρίζεσαι),πολλές φορές και αυξημένη libido.
Σε όλους αρέσει η μανία σε πολλά σημεία της αλλά μετά........
12-08-2008, 10:27 #18
Κατερινα κι εγω κανω ψυχοθεραπεια και φαρμακευτικη αγωγη.Εχω δει βελτιωση παντος.
30-09-2008, 18:26 #19
Γεια σας, άλλη μια διπολική στην παρέα, πολύ θα ήθελα να μάθω
τι κάνατε, ή πως νοιώθατε σε εποχή μανίας. θυμάμαι είχα ξοδέψει
τρείς χιλιάδες ευρώ μπαίνοντας σε ένα μαγαζί για ρούχα παίρνοντας
άσχετα πράγματα μεταξύ τους, πήρα σε μια ημέρα τρία δάνεια από
τράπεζα και άλλα πολλά που καλύτερα τώρα να μην τα θυμάμαι.
Τότε όμως ένοιωθα καλά. Πέρα από το γεγονός ότι εξέμπεμπα μια
λάμψη , ήμουν ερωτευμένη με τα πάντα. Η ζωή μου ανήκε. Ζούσα
μεν επικύνδινα, αλλά ζούσα. Γινόμουν η ψυχή του πάρτυ, γοήτευα
όσους ήταν γύρω μου, μέχρι το πρωί όμως, μέχρι το πρωί που ο μανδύας
έπεσε,κατευθείαν εισαγωγή στο νοσοκομείο και η διάγνωση διπολική...
02-10-2008, 11:01 #20
02-10-2008, 18:29 #21
και εκεί που νόμιζα ότι θα ζώ μόνο με σταθεροποιητές λίθιο και τοπαμάκ, άντε και εφεξορ για την κατάθλιψη με την διακοπή του εφεξορ άρχισαν να εμφανίζονται κάποια συμπτώματα μανίας. Εχω δύο βράδυα να κοιμηθώ. Τηλεφώνησα στο γιατρό και μου είπε να πάρω αμέσως στεντόν και ρισπενταλ νατο προλάβουμε. Τι θα γίνει έτσι θα ζώ;
02-10-2008, 22:37 #22
Δυστυχώς τα ψυχολογικά προβλήματα είναι μια χρόνια ασθένεια και ίσως να χρειαζομαστε να λαμβάνουμε φάρμακα για πολλά χρόνια..¨(Αλλά αν είσαι σε καλή κατάσταση να μην στεναχωρεί..Τουλάχιστον εγώ το πήρα απόφαση..
όσο για την διπολική διαταραχή το σταθερό φραμακο πάντα είναι ένας σταθεροποιητής και ανάλογα σε την φάση είσαι,μανιακή ή καταθληπτική παίρνεις και από αντιψυχωσικό ή αντικαταθληπτικό αντιστοιχα..
Αν θελεις στειλε μου γιου-του γιου να σου ρωτήσω κάτι..
03-10-2008, 18:41 #23
γεια κι εγώ έχω διπολική διαταραχή
παίρνω κανονικά την αγωγή μου ωστόσο έχω βαρεθεί να παίρνω τόσα χάπια αναρρωτιέμαι αν θα έρθει μια εποχή που θα χρειάζομαι λιγότερα
φιλιά σε όλους και όλες και καλή δύναμη να το παλεύουμε\"Thinking is a headache thats why we avoid it.\"
13-10-2008, 23:07 #24
gia sou parea
για στη παρεα,
εκλεισα ενα χρονο απτο εξιτηριο ...συναισθηματικη διαταραχη,ψυχωσικα στοιχεια(λαμικταλ,σεροπραμ ,δεπακινε και κανα σεντρακς)...αφου βρεθηκαμε να τα λεμε.ε οκ ειναι λιγο πακετο η ιστορια αλλα μπορει να βγει και σε καλο.
13-10-2008, 23:43 #25
Γεια χαρά. Μια απ\' τα ίδια με σένα depakine30 με εξιτήριο τον μάρτιο του 2006 αλλά η αγωγή μου εντελώς διαφορετική. Δηλαδή ξεκίνησα με zyprexa, μετά risperdal μερικά ζολοφτ και εφεξορ, μετα abilify για πολυ καιρό, λιγα rivotril και πλεον κατεληξα στο seroquel. Αστα να πάνε δηλαδή αλλά ευτυχώς είμαι σταθερός τώρα.
25-10-2008, 19:49 #26
Gia sas ,
exo 14 xronia pou ipofero ,eime pleon 39 eton.Eime sinithos se katathlipsi kai os sinithos gia dipolikous eime o kaliteros kai o xeiroteros.Pisteua mexri ta 25 mou oti den tha stamatousa pote na gelaw,imoun o pio xaroumenos anthropos ston kosmo kai panta i kardia tis pareas.Omos sta 25 mou epatha tin proti megali katathlipsi apoi tin opoia den vgika pote.Arxise i autokatastrofiki mou poreia.Treis fores exo xasei tin douleia mou an kai imoun o kaliteros logo tis astheneias.Ipofero apo tromaktikous ponous kai kourasi alla den tha epitrepso pote stin astheneia na mou afairesei tin dimiourgia.Yparxei endexomeno klironomikotitos apo ton papou mou o opoios apo 30 eton nosileutike se kliniki apo tin opoia den apexorise pote-ti akrivos eixe den ksero aplos thimame oti den milouse se kanenan.o Psixiatros mou leei oti eime alkoolikos tis katathlipsis kai oti exo entona kallitexnikh fisi. Diatiro apo xronia to diko mou ergastirio me kallitexnikes kataskeues pantos idous vasismenes se fisika ilka (ksilo petra ,giali,pilo,koxilia)episis palia ilika apo spitia,karavia ,varkes kai otidipote palio.Oloi latreuoun ta kommatia pou ftiaxno ego to kano gia na meino konta stis eikones pou eixe to mialo mou mexri pou arrostisa varia.
Signomi pou sas kourasa,o epilogos mou eine oti eimaste atoma me arketes ikanotites ,eimaste tou ipsous kai tou vathous.Mporei na eimaste dimiourgika oi kaliteroi alla ipoferoume,eimaste meta se katathlipsi kai pali ipoferoume.Exoume na ta valoume me mia apo tis pio diskoles-sovares astheneies pou iparxoun alla ofeiloume na dimiourgoume akomi kai otan eimaste anaskela apo katathlipsi.Den prepei na figoume apo auton ton planiti xoris na afisoume piso mas kati.Sas proteino opoiadipote kalitexnikis morfis(den xreiazete na exeis spoudasei kati) enasxolisi kai pano apo ola o dikos sas prosopikos xoros-erhgastirio ston opoio den tha se enoxlei kanenas kai mporeis kalista na dimiourgeis na klais ,na min kaneis tipota,na gelas ,na fonazeis,giati oi perissoteroi apo emas exoun sigoura kallitexnikh ropi logo tou euaisthitou xaraktira tous alla den to gnorizoun.
Gia sas...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή