Results 1 to 15 of 44
Thread: Πώς θα νικήσουμε τη βουλιμία??
-
22-04-2008, 14:40 #1
Πώς θα νικήσουμε τη βουλιμία??
Καλησπέρα σε όλους!!
Χθες συζητούσα με μια φίλη, η οποία έχει διαβάσει διάφορα για τη βουλιμία, και μου είπε ότι είναι αδύνατο να ξεπεράσεις τη βουλιμία χωρίς βοήθεια ειδικού. Ισχύει αυτό? Δε μπορεί κάποιος από μόνος του να το παλέψει και να νικήσει? Υπάρχει κάποιος που να τα έχει καταφέρει από μόνος του?
- 22-04-2008, 14:53 #2
Αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί εδώ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ad.php?tid=548 και ενδεχομένως να είναι ενδιαφέρουσες και αυτές οι δημοσιεύσεις.
22-04-2008, 15:07 #3
Kαι εγω πολυ θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιος που να τα εχει καταφερει,να ηταν δηλαδη βουλιμικος και να το εχει ξεπερασει τελειως.Τελειως ομως,να μην εχει προβληματα με το φαγητο πλεον καθολου...
Αν τυχον υπαρχει καποιος και βλεπει το ποστ θα ηταν κατι παραπανω απο αναγκαια η μαρτυρια του.Προσπαθουμε να πιαστουμε απο καπου,να δουμε οτι υπαρχει ελπιδα...
Οσον αφορα τη βοηθεια ειδικου,τελειως προσωπικη μου αποψη ειναι πως ναι,πιστευω πως το να απευθυνθεις σε εναν σοβαρο ειδικο ειναι απαραιτητο,γιατι πολυ απλα προκειται για αρρωστια.Ειναι αρρωστια του μυαλου κυριως,αλλα αρρωστια.Οποιος το αντιμετωπιζει ελαφρα τη καρδια κανει μεγα λαθος.
Εγω προσωπικα εχω παει και παλιοτερα σε ειδικο και πραγματι βοηθηθηκα αρκετα,καταλαβα τι εχω και αρκετα το γιατι,βοηθηθηκα πολυ και προσφατα επισκευτηκα παλι ειδικο με σκοπο αυτη τη φορα τη γιατρεια.Ειναι δυσκολη περιπτωση η βουλιμια και δε σημαινει οτι ειμαστε αχρηστοι αν δεν μπορουμε να την αντιμετωπισουμε μονοι μας.Απαραιτητη προυποθεση βεβαια ειναι να θελουμε πραγματικα να το ξεπερασουμε και ας μην ξερουμε τον τροπο.Να το θελουμε ομως πολυ,να ξερουμε ουσιαστικα τι μας γινεται.
26-04-2008, 11:13 #4
Hi, guys! Ειμαι καινουρια στη παρεα..επλιζω να με βοηθησετε να μπω λιγο στο πνευμα γτ ειμαι και εγω μια απο τις περιπλανομενες κοπελες αυτης της καταστασης!
Εχω πολλα να πω για την ερωτηση που σχετικα εχει τεθει..
Περιμενω την ανταποκριση σας! Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση!!
26-04-2008, 11:55 #5
Καλως ηρθες free_powered!Ειμαστε και συνομιλικες σχεδον...Θες να μας πεις κατι παραπανω για τον εαυτο σου?Ειχες προβλημα με τη βουλιμια,με τα κιλα σου γενικα η κατι αλλο?Το ξεπερασες,το παλευεις,σε τι φαση εισαι??
26-04-2008, 13:03 #6
Χαιρομαι που ειχα ανταποκριση! Αγαπητη κασσι η ηλικια απο οτι εχω καταλαβει παιζει κ αυτη απλα καποιο στοιχειωδη ρολο στο θεμα της βουλιμιας. Ποτε δεν ημουν υπερβοιλικα αδυνατη. Ως μικρο κοριτσακι ημουν παχουλουτσικο..στο γυμνασιο εχασα κοντα 7 κιλα μονη μου με υπομονη και τρωγοντας κανονικα. Επειτα τα ξαναπηρα. Στη 1η λυκειου τα ξαναεχασα, στη 3η λυκειου με τις παννεληνιες αστα να πανε..ποτε δε ξεπερασα τα 65 ομως με 1,60 υψος. Οταν περασαστη σχολη μου εχασα παλι αλλα αυτη τη φορα χωρις να το καταλαβω απλα τρωγοντας κανονικα και περυσι την ανοιξη τα ξαναπηρα. Και τωρα που το γραφω μου φαινεται πως αυτο τελικα με κυνηγαει μια ολοκληρη ζωη..τρομερο..να μη μακρυγωρω..αποφασισα περυσι το καλοκαιρι να παω σε διαιτολογο. Εχασα 10 κιλα!! Και ημουν υπεροχη πραγματικα!! Λατρψα τον εαυτο μου!! Ξανα αρχιζοντας ομως με τη σχολη εχω παρει 3 απτα 10. Πασχιζω εδω και ενα 6μηνο περιπου να τα χασω. Σε αυτο το εξαμηνο συνηδειτοποιησα οτι αντεχα οσο αντεχα την ισσοροπημενη διατροφη και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ειχα επεισοδιο. Εφατασα βεβαια και 2 επεισοδια τη βδομαδα. Κρατουσα επαφη με τη διαιτολογο αλλα δεν μπορουσα να βοηθηθω μετα απο καποια στιγμη. Και εξαλλου σκεφτηκα αν καποιος ειναι υπευθυνος αυτη ειμαι εγω και πρεπει να το πολεμησω. Ο λογος που γραφτηκα στο φορουμ ειναι γτ χθες ειχα επεισοδιο μετα απο 3 βδομαδες σχεδον! Κριμα..
Θα ηθελα να πω οτι σε αυτη τη κινηση και την αποχη απο τα επεισοδια με βοηθησε ενα βιβλιο αυτοβοηθειας.. του Dr. Christopher Fairburn και λεγεται ''Βουλιμια. Ξανακερδιστε τον ελεγχο'' απο τις εκδοσεις πατακη. Δε ξερω αν εχετε ξανακουσει για βιβλια αυτοβοηθειας πιο πριν αλλα αξιζει να διαβαστει γιατι ειναι σοκαριστικες οι περιγραφες..Πιστευω στη δυναμη μεσα μας και ειμαι εδω γιατι θελω να το αποδειξω σε ολους αυτο και να δωσω δυναμη ανεξαρτητα αν ειχα χθες και σημερα επεισοδιο. Τελος θελω να πω οτι ανηκω στο τομεα της ''διαταραχης της βουλιμιας'' και οτι αυτο το διεκρινα με τη βοηθεια του βιβλιου και επισης αυτες τις 3 βδομαδες νομιζω οτι εχω επιτυχει την ευρεση αιτιων για το προβλημα της βουλιμιας.
Περιμενω να διαβασω τη δικη σου ιστορια Κασσι και οποιος αλλος επιθυμει να μου εξιστορησει κατι αλλο. Ελπιζω να μη σε κουρασα!
26-04-2008, 15:55 #7
free-powered καλώς ήλθες!
Το βιβλίο που αναφέρεις το έχω κι εγώ και κάνει μια σχετικά καλή κατηγοριοποίηση για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Εφόσον έχεις κατατάξει τον εαυτό σου την κατηγορία που αναφέρεις , νομίζω ότι θα ήταν καλό να καταγράψεις - σκεφτείς τι συναισθήματα έχεις λίγο πριν κάνεις ένα επεισόδιο.Τι είναι αυτό που σε σπρώχνει σε αυτό...Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις...
Καλή δύναμη!
26-04-2008, 16:01 #8
Hi kleanthis! Nice to reply to me!!
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ..ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΧΑΜΕΝΑ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ..ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ..ΘΑ ΜΑΘΩ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
26-04-2008, 16:13 #9
Το δικό μου πρόβλημα είναι βουλιμία μη καθαρτικού τύπου και το έχω περίπου για 4 χρόνια.Δε χρησιμοποιώ ακυρωτικές μεθόδους κάθαρσης όπως καθαρτικά, εμετό κτλ αλλά μόνο εναλλαγές περιόδων υπερφαγίας - νηστείας.Τον τελευταίο καιρό το έχω ελέγξει κάπως, χωρίς όμως να εκλείπουν εντελώς τα επεισόδια.( Εξαιρούνται οι προκλητικές περίοδοι των εορτών ;) )
Ειλικρινά, μπορώ να πω ότι αυτή η αρρώστια εχει επηρεάσει τρομερά και την κοινωνική μου ζωή και σαφέστατα και τη σωματική μου υγεία.
Εύχομαι το καλύτερο για όλους και δύναμη για τη συνέχεια.
26-04-2008, 16:29 #10
ΜΑΛΙΣΤΑ..ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑΣ..ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ,ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ.
Ο ΛΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΟΤΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ 2-3 ΚΙΛΑ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ� � ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ(ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ)..ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΟΣ Η ΛΕΞΗ ''ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ''.
ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ 'Η ΞΕΣΠΑΣΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ,ΜΟΝΑΞΙΑ,ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΛΠ. ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑΦΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ. ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ!
ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΕΙΣΑΙ? ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ? ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΛΟΓΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ?
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Π Ι Σ Τ Η ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
26-04-2008, 16:41 #11
Koίτα μετά από τόσο καιρό μέσα στη διαταραχή έχω φτάσει σ' ένα σημείο να γνωρίζω πολύ καλά ποιοι είναι οι λόγοι που με ώθησαν στο να συμπεριφέρομαι έτσι, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν έχει σχέση με τον τίτλο που έχει το παρόν.
Γενικά μπορώ να πω ότι αυτά που αναφέρεις ισχύουν και στη δική μου περίπτωση,μόνο που μετά από τόσο καιρό που βασανίζομαι μπορώ να διαχειριστώ κάπως καλύτερα την κατάσταση γιατί το έργο το ξέρω...
Ας πούμε πως προσπαθώ να μη σκέφτομαι πολύ την άσχημη μεταβουλική κατάσταση γιατί μια πιθανή διόγκωση των υπαρχουσών αυτοκαταστροφικών σκέψεων θα μου έκανε περισσότερο κακό.
Προσπαθώ να βιώνω κυνικά την φάση...Και ναί ξέρω...Κυνικά μεν, αυτοκαταστροφικά δε...Ξέρω...δεν είναι λύση αλλά είναι κάτι που ενδεχομένως με κρατά ακόμα ενεργό σαν άτομο...
Καλή δύναμη και πίστη στον εαυτό μας...
26-04-2008, 16:52 #12
ΟΚ ΚΛΕΑΝΘΗΣ!!! ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΜΑΣΑΣ!!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΣ..ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΛΛΥΜΕΝΟ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ..ΘΩΡΑΚΙΣΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ! ΦΑΕ, ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟ Σ.Κ.!!!
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΔΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΙΛΑ ΚΛΠ?? ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΤΣΕΣ??
Π Ι Σ Τ Η ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ!
26-04-2008, 17:02 #13
Ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ad.php?tid=796
Νομίζω ότι λέει ακριβώς τι να κάνεις.Δεν ξέρω κάτι παραπάνω να σου πω. :)
ΥΓ:Είμαι αγόρι ( νομίζω :) ) .
26-04-2008, 17:11 #14
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!!
Υ.Γ. ΝΑΙ, ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ, ΧΕ ΧΕ!
26-04-2008, 17:12 #15
Τίποτα. Καλή δύναμη!
ΥΓ:Υπάρχει και chat που μιλάμε καμιά φορά.Συνήθως, βραδινές ώρες.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή