Results 16 to 22 of 22
Thread: ειμαστε καταθλιπτικοι?
-
26-06-2008, 10:44 #16
- Join Date
- Feb 2006
- Location
- Distant skies...
- Posts
- 1,226
Δελφινάκι ευχαριστώ!Δε με παίρνει από κάτω.Μια κρίση αυτοπροσδιορισμού ειναι. :) :) :)
Συνεχίζουμε...
- 27-06-2008, 07:58 #17
- Join Date
- Jun 2007
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 160
Παιδιά κι εγώ πιστεύω ότι η παχυσαρκία και η βουλιμία οφείλονται στην κατάθλιψη. Αν και δεν το έχω συζητήσει ποτέ με κάποιον ειδικό (ψυχίατρο ή ψυχολόγο), νομίζω ότι αυτά συνδέονται μεταξύ τους, το έχω νοιώσει να συμβαίνει σε μένα.
Αυτή ήταν που κάποτε με έφτασε κοντά στα 100 κιλά (απο 48 που ήμουν πρίν), αφού η μόνη μου παρηγοριά ήταν το φαγητό και το ποτό.
Και δεν ξέρω αν μπορώ να χαρακτηρίσω "βουλιμία" ή "νευρική ανορεξία" αυτό που μου συμβαίνει απο το Φεβρουάριο και μετά, αλλά και εδώ πάλι η κατάθλιψη με οδήγησε. (υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να φάω τίποτα για 3-4 μέρες κι άλλες που τρώω το καταπέτασμα, νοιώθω τύψεις, καταφεύγω σε dulcolax για γρήγορη αποβολή του φαγητού και μετά πέφτω για ύπνο απο τις 9 το βράδυ για να μη φάω τίποτε άλλο!!).
Τουλάχιστον η τωρινή φάση μου άφησε ένα καλό αποτέλεσμα.... ένα υπέροχο σώμα!
28-06-2008, 09:23 #18
- Join Date
- Jun 2008
- Posts
- 81
Τουλάχιστον εσύ χάνεις και κανένα κιλάκι :)
Εγώ έμπλεξα με ένα μουλάρωμα του σώματός μου που αρνείται, αρνείται, αρνείται ..
Περισσότερο φοβάμαι τί επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ψυχολογία μου και αν η μακρόχρονη σταστιμότητα στα κιλά που δεν χάνονται παρ όλη την απόλυτη διατροφική μου πειθαρχία - κοντά ένα μήνα τώρα- με ξαναρίξει.
Το τρέμω αυτό ...
28-06-2008, 20:39 #19
- Join Date
- Mar 2008
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 206
Ειναι σχεδον σιγουρο οτι καταθλιψη με διατροφικες διαταραχες πανε χερακι-χερακι.
Ενδεικτικα να πω οτι διαβασα οτι στον Πολεμο του Βιετναμ, οσοι Αμερικανοι αρνηθηκαν να πολεμησουν υποχρεωθηκαν να μετασχουν σε καποια πειραματα που ηθελε να διεξαγει η κυβερνηση.
Σε αυτα λοιπον τα πειραματα (τα οποια με τα σημερινα δεδομενα θα ηταν απαγορευμενα) οι συμμετεχοντες κλεινονταν για 6 μηνες σε κελια, οπου τους δινοταν ελαχιστη τροφη κ νερο που αρκουσαν μολις για να μπορουν να ζουν.Αναμεσα λοιπον στα υπολοιπα συμπερασματα κ παρατηρησεις που οδηγηθηκαν οι ειδικοι βλεποντας τη συμπεριφορα των συμμετοχοντων ηταν η καταθλιψη.
Επιπλεον, κ σε μενα οταν ακομα αρνουμουν να φαω κ επεμενα να χανω συνεχεια, οχι μονο δεν ηθελα να βγαινω εξω κ γενικα να εχω επαφες πολλες, οχι μονο η ωρα στο σπιτι μου φαινοταν να περνα βασανιστικα αργα, αλλα ηθελα να εχει συνεχεια συννεφια παρολο που ηταν χειμωνας κ αν τυχαινε να βγει ηλιος εκλεινα παντζουρια κλπ για να εχω σκοταδι εγω...
28-06-2008, 22:12 #20
- Join Date
- Jan 2003
- Posts
- 1,599
εχμ...
σχετικα με το πειραμα των αμερικανων...
θαρρω πως σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε να συσχετισουμε την καταθλιψη με τον εγκλεισμο και οχι με την διατροφη......
28-06-2008, 22:15 #21
- Join Date
- Mar 2008
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 206
σιγουρα επαιξε ρολο ο εμπρησμος, ομως η διατροφη επισης επαιξε ρολο, καθως λογω ουσιων που λαμβανονται ο οργανισμος αντιδρα κ υπαρχουν κ διακυμανσεις στη διαθεση...οταν ομως δε λαμβανεται επαρκης τροφη τοτε δεν αισθανεσαι μονο αδυναμος κ χαλια ψυχολογικα μονο απο αυτο.αυτο επιβεβαιωνεται απο τροφες οπως η σοκολατα, τα πορτοκαλια κλπ που φτιαχνουν προσωρινα εστω τη διαθεση..αρα υπαρχει σχεση μεταξυ τροφης-οργανισμου-συναισθηματων που μπορει αναλογως να οδηγησει σε καταθλιψη.
28-06-2008, 22:16 #22
- Join Date
- Mar 2008
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 206
εκγλισμος* (δεν ξερω πως ηρθε κ εγραψα αυτο... :S )
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία