ΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Εκείνο που θέλω να μάθω εγώ είναι πιο είδος άσκησης είναι πιο αποδοτικό το γρήγορο περπάτημα ή το στατικό ποδήλατο?

Senior Member
    εγώ έχω διάδρομο και τον βαριέμαι ελεεινά. άσε που επειδή έχω υπέρδιπλό κρεββάτι και δεν χωραει στο δωματιό μου τον έχω πάει πάνω όπου έχουμε ένα άδειο σπιτι ( η προικα μου :P) και δεν έχει ούτε καν aircondition και λιώνω.
    ποδηλατάκι θέλω να πάρω. και καθιστός το κάνεις και τηλεορασίτσα βλέπεις χωρίς να ζαλίζεσαι και είναι και πιο ευκολο

Senior Member
    παιδια εγω εχω διαδρομο και σαφως ειναι πολυ πιο αποδοτικη ασκηση απο το στατικο ποδηλατο!ενδεικτικα θα σας πω οτι περυσι το πασχα ειχα φτασει 76 κιλα ξεκινησα διαιτα πηρα και τον διαδρομο και τελη ιουλιου ημουνα63!εκανα μιση ωρα καθε μερα περιπου 3 χιλιοματρα !φετος ξεκινησα πριν απο 1 μηνα περιπου και τωρα ειμαι σε φαση που κανω 4χλμ σε32 λεπτα ακριβως με κλιση στο 4 και καιω 360 θερμιδες!ασε που νιωθω αλλος ανθρωπος!βαζω τηλεοραση χαζευω και ουτε που καταλαβαινω πως περναει η ωρα!!αν θελετε κι αλλες διευκρινισεις εδω ειμαστε!!!!

Senior Member
    εγω που τα ποδια μου ειναι λεπτα και τα εχω ολα στην κοιλια θα με οφελησει καθολου???

Senior Member
    Λοιπόν έχω ένα τεράστιο κόλλημα με αμερικάνεικες σειρές. Κάθε εβδομάδα σχεδόν βλέπω House, The Bing Bang Theory, How I met your Mother, Dexter, Sons of Anarchy, Californication, It's Always Sunny in Philadelphia, The League, μπορεί και άλλα που δε μου έρχονται τώρα. Όλα αυτά βέβαια δε παίζονται ταυτόχρονα(εννοώ την ίδια περίοδο του χρόνου), έχω τη πολυτέλεια να τα βλέπω όποτε θέλω κλπ, γενικά χαλάω 30-60' τη μέρα κατά μέσο όρο.

Μέχρι τώρα συνήθως σαβούριαζα ότι αηδία υπήρχε ενώ τα έβλεπα, σκέφτομαι μήπως θα μπορούσα να πάρω ένα ποδηλατάκι και όσο παρακολουθώ να κάνω και τη γυμναστικούλα μου ώστε να μη πηγαίνει χαμένη η ώρα μου. Καμιά ιδέα για μάρκες και χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω;

Junior Member
    Καλησπέρα! Αν και το θέμα εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι ενεργό νομίζω πως ήρθε ο καιρός να έρθει και πάλι στην "επικαιρότητα".
    Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να κάνω τουλάχιστον 3 - 4 φορές την εβδομάδα στατικό ποδήλατο. Θα προτιμούσα βέβαια το περπάτημα στη φύση ειδικά τώρα που ο καιρός είναι υπέροχος ή την άσκηση σε γυμναστήριο υπό την καθοδήγηση κάποιου γυμναστή αλλά δυστυχώς για πρακτικούς λόγους δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω κάτι από τα δύο συστηματικά οπότε από το τίποτα επέλεξα το στατικό ποδήλατο.
    Στην προσπάθειά μου να βρω με ποιό τρόπο μπορώ να κάνω την άσκηση στο στατικό ποδήλατο όσο γίνεται πιο αποδοτική (στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων μου) διάβασα πολλές πληροφορίες για την αερόβια άσκηση, τα οφέλη της, τους κανόνες της κλπ. Όμως μου γεννήθηκε το δίλημμα μεγάλη διάρκεια ? ήπια ένταση ή διαλειμματική άσκηση; Για την ώρα εφαρμόζω το σχήμα: μεγάλη διάρκεια - ήπια ένταση αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αξιολογήσω τα αποτελέσματα της άσκησης. Οπότε αποφάσισα να γράψω εδώ μήπως κάποιος από εσάς θελήσει να καταθέσει την εμπειρία του ώστε να με διαφωτίσει λιγάκι.
    Εσείς τι εφαρμόζετε; Μεγάλη διάρκεια με χαμηλή ένταση ή μικρή διάρκεια με εναλλασσόμενη ένταση;
    Έχει κάποιος δοκιμάσει κάποιο από τα δύο είδη άσκησης ή ακόμη καλύτερα και τα δύο για αρκετό καιρό ώστε να μας αναφέρει σε βάθος χρόνου τι αποτελέσματα είχε κυρίως σε θέματα μείωσης του ποσοστού λίπους στο σώμα, βελτίωσης του μεταβολισμού και του επίπεδου της φυσικής του κατάστασης αλλά και στην εικόνα του σώματος του;

[align=center][/align]

Senior Member
    Αν θέλεις να χάσεις βάρος, τότε θα πρέπει να διαλέξεις μεγάλη διάρκεια κι ένταση ήπια. Ήπια γιατί το λίπος είναι αργό καύσιμο και στις διαλειμματικές-γρήγορες εντάσεις καίμε πρωτεΐνες κι υδατάνθρακες. Αργά λοιπόν. Για ποδήλατο αργό είναι το 20χλμ ανά ώρα, αλλά κι αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό.

Σε βάθος χρόνου ότι και να κάνεις από τα δύο, θα σε μεταμορφώσει. Θα πρέπει όμως να το κάνεις καθημερινή συνήθεια. Θα πρέπει για ένα εξάμηνο να προγραμματίσεις να κάνεις άσκηση κάθε μέρα.
    Μέρες που είσαι πιο κουρασμένη μπορείς να κάνιες ήπια άσκηση.

Όταν είσαι πιο δυναμική να βάζεις κομμάτια διαλειμματικά. Οι ασκήσεις αυτές δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα 5 λεπτα. Δηλαδή αν σου βγαίνει 1 φορά τη βδομάδα 5 σετ από 5 λεπτά σε μέγιστη ένταση με 2λεπτα διαλείμματα ανάμεσα. Όχι έντονη άσκση κάθε μέρα. Εγώ προτιμώ τα αργά.

Για ότι άσκηση επιχειρήσουμε να κάνουμε θα πρέπει να περάσουμε και μια βόλτα από τον γιατρό μας καλού-κακού.

Page 2 of 2 FirstFirst 12